Plava krv turska serija / Bicak siriti

Bicak Siriti
Plava krv 1 epizoda
Orhana iritira razvoj bliskosti između Alija i njegove porodice, i to se ne libi pokazati. Vidjevši Selin na ulici u Alijevom društvu, njen otac ne preza od toga da je pred svima maltretira. Nisan obavještava Orhana da želi razvod. Selim Rešat traži oprost od Gonul i moli je da se vrati u vilu. Orhan pijan dolazi pred Nisanin stan i moli je da se vrati kući. Policija poziva Alija da pijanog Orhana odvede kući.


Plava krv 2 epizoda
Kako Orhan svojoj ženi nije odao sve detalje oko porijekla djeteta koje su uzeli kao svoje, ona ne shvata napetost koju pokazuje njen muž. Orhan traži od Nisan da pošalju Murata na školovanje u Pariz, što ona kategorički odbija. Ali zapada u tuču nakon što ga nekadašnji poznanik okvalifikuje kao ubicu. Sulejman pomaže Aliju tako što pristaje da ga saluša... Ali prvi put vidi Murata, i u njegovom osmijehu prepoznaje svoju ženu Elif. Ali dolazi Orhanu, koji priznaje da su nelegalno usvojili dijete, ali ga i uvjerava da je Alijev sin umro nakon mjesec. Orhan uvjerava Alija da je Murat njegov pravi sin i njegove žene Nisan. Sulejman sugeriše Aliju da Orhan, možda, i nije rekao svu istinu o Muratovom porijeklu. Ali nastavlja prijateljstvo sa Selin. Selim Rešat, Orhanov otac, jako je ljut zbog Orhanovog ponašanja, a posebno zbog njegove odluke da pošalje Murata u Pariz. Podsjeća ga da Murat nije samo njegov sin, nego i nasljednik osmanlijske dinastije. Orhan istražuje o Aliju i saznaje da je nevin proveo deset godina u zatvoru. Odvodi Alija na lažni grob, tvrdeći da pripada njegovom pravom sinu, koji je umro kao beba. Ali mu direktno kaže da je to laž, da je grob svjež i da ne želi odustati od sina. Orhan mu nudi novac, posao, svaku pomoć, ali Ali insistira samo na mogućnosti da bude blizu sina. Orhan je prisiljen da mu ponudi mjesto vozača koji vozi Murata svakog dana u školu.


Plava krv 3 epizoda
Nakon što je okončao studije u Italiji, u vilu se vraća Mehmet, mlađi sin Selima Rešata. Murat i Ali se polako počinju zbližavati. Stiže pozivnica za sajam nakita u Holandiji. Orhan želi da Mehmet ide na sajam, međutim, Selim Rešat odlučuje da ide Orhan. Orhan to ne želi, ali ne može se suprotstaviti ocu. Guneš upoznaje Murata. Gđa Rana želi vratiti kuću koja je nekad pripadala njenoj porodici, te unajmljuje advokata Serdara. Mehmet govori Orhanu kako ne želi raditi s draguljima, već se baviti poslom koji on odabere. Ali sređuje da Murat i on odvezu kući Pelin, djevojčicu koja se dopada Muratu. Murat je oduševljen. Mehmet upoznaje osobu koja će postati ljubav njegovog života. Selim Rešat je razočaran kada mu Mehmet kaže da planira otvoriti bar i da se ne želi baviti porodičnim biznisom. Orhan se nalazi sa Serrom. Ali odlučuje pokazati Muratu fotografiju svoje žene.


Plava krv 4 epizoda
Serra dolazi na aerodrom ispratiti Orhana. Mehmet poziva Guneš u lunapark. Guneš u početku odbija poziv, ali pristaje kad sazna da će ići i Murat. Kako bi platila advokata Serdara, gđa Rana mu odlučuje dati broš koji je naslijedila od svoje nane. Gonul nudi Mehmetu svoju ušteđevinu da može pokrenuti posao s barom. Mehmet je dirnut tim gestom, ali ne može prihvatiti. Policija ponovo istražuje slučaj ubistva Alijeve supruge Elif. Orhan saznaje da je Ali pričao Muratu o Elif. Odlazi njemu i moli ga da ode od njih. Ali se ne želi udaljavati od Murata, i odbija Orhana. U vili se priprema proslava povodom Muratovog rođendana. Nisan je kupila radni sto za Murata, ali ga niko u vili ne zna sastaviti. Traže pomoć od Alija. Ali traži pomoćnika za svoju stolarsku radionicu. Na oglas se javlja Mudžu, i Ali ga zapošljava kod sebe. Ali pravi od drveta poklon za Murata. Murat moli Alija da ga odvede u svoju radionicu, međutim, Orhan se suprotstavlja toj Muratovoj želji i zabranjuje mu jer ne želi da se Murat i Ali zbliže. Ali govori Orhanu kako policija zna da je beba oteta i daje mu upute kako da se doktor koji mu je uzeo bebu postavi nakon što dođe policija uzeti izjavu. Guneš i Mehmet se ponovo nalaze. Selim Rešat saznaje da se Mehmet zaposlio u baru. Gđa Rana iz novina saznaje strašne vijesti...


Plava krv 5 epizoda
Orhan i Serra su započeli ljubavnu vezu. Dok oni uživaju u strasnim trenucima, princeza Rana završava u Hitnoj pomoći zbog preživljenog šoka. Ali je sve vrijeme od pomoći Nisan. Orhan stiže kasnije u bolnicu, već iziritiran stalnim Alijevim prisustvom. Selin obavještava Alija da hoće da ide u Njemačku, nadajući se da će je on zaustaviti. Murat se zbližava sa Alijem i ponuka ga da otvori MSN da bi mogli chatati, što ovaj spremno prihvata. Guneš i Mehmet polako koračaju putem zaljubljenih, dok Orhan prekida sa Serrom. Nisan želi provjeriti zašto Serra neće više da radi kod njih. Odlazi sa Orhanom njoj kući i uspijeva je uvjeriti da nastavi poduku njihovog sina jedinca. Jedan inspektor počinje da istražuje slučaj ubistva Alijeve supruge, pretpostavljajući da će se taj naći u Alijevoj blizini. Selim Rešat prvi put svraća u Mehmetov kafić, ostajući i dalje pri tome da to nije primjereno mjesto za rad za njihovu porodicu. Murat je oduševljen igračkama koje pravi Ali, a koje je vidio na slikama preko interneta. Iako je Orhan protiv toga, Nisan odvodi Murata u Alijevu radionicu. Orhan postaje bijesan kad sazna za to. Ali odbija plaću od Orhana, naglašavajući mu da obavlja posao vozača samo da bi bio u blizini svog sina. Selin odustaje od odlaska u Njemačku. Orhan odaje tajnu bratu Mehmetu da Murat nije njihov pravi sin.


Plava krv 6 epizoda
Orhan objašnjava Mehmetu kako je došlo do toga da uzmu dijete za koje niko u porodici ne zna da je usvojeno. Selin se sprijateljuje sa Guneš, a ova joj odaje da se zaljubila u Mehmeta. Nisan predlaže Orhanu da svima kažu da, ustvari, Murat nije njihov pravi sin, što on kategorički odbija. Murat ide na izlet na kojem njihov autobus doživljava udes. U bolnici u kojoj su dovezena djeca zajedno su Orhan, Nisan i Ali. Nisan primjećuje pretjeranu brigu koju pokazuje Ali.


Plava krv 7 epizoda
Guneš osjeća da Mehmet misli kako se ona s njim zbližila samo zato što je znala da je Murat njen bratić. Nisan sumnja da Ali nije, možda, neko iz Muratove biološke porodice. Pomireni, Mehmet i Guneš provode lijepo vrijeme s Muratom, dok ih Orhan prati. Nisan se neočekivano pojavljuje u Alijevoj radionici i traži objašnjenje od Alija zašto se toliko vezao za njenog sina. Ali joj govori o svojoj ubijenoj trudnoj supruzi, ne odajući detalj o oduzetoj bebi. Za Nisan je to objašnjenje dovoljno. U strahu da mu Mehmet ne pomrsi račune, Orhan sređuje da on bude pozvan u vojsku. Selin bi željela da razvija bliskost sa Alijem, ali joj on pokušava objasniti da ne može dobiti više od prijateljstva. U isto vrijeme njegov odnos s Nisan je sve srdačniji. Mehmet je ljut na Orhana zbog toga što ga je prijavio u vojsku, a ovaj mu stavlja do znanja da ga time kažnjava zato što je Mehmet prišao suprotnoj strani, družeći se sa Guneš.


Plava krv 8 epizoda
Mehmet odlazi u vojsku. Sa ukućanima se upoznaje Zerafet, nova kućna pomoćnica. Selim Rešat i Orhan odlaze na poslovnu večeru da dogovore novi posao s draguljima. Murat želi ići na svadbu koja se priređuje u Alijevom kvartu, i moli majku da ga vodi. Nisan pristaje. I dok njih dvoje u Alijevom društvu uživaju na svadbi, Orhan na večeri doživljava veliko razočarenje. Orhan je šokiran kad sazna da su Nisan i Murat bili na svadbi, i to jako zamjeri Nisan.


Plava krv 9 epizoda
Kako bi odagnao misli, Orhan ponovo odlazi Serri i kod nje provodi noć. Selin postaje ljubomorna na Nisan i na pažnju koju Ali posvećuje Muratovoj majci. Orhan ukazuje Muratu na to da je Ali samo vozač i da ga treba držati na distanci. Ali je razočaran Muratovim hladnim ophođenjem prema njemu. Odlučuje uraditi DNK test i vratiti Murata...


Plava krv 10 epizoda
Melike odlazi u Italiju. Rana je zabrinuta, ali je Nisan tješi da će sve biti uredu. Nisan odlučuje prirediti iznenađenje Orhanu za rođendan, međutim, nakon što nenajavljeno dođe Orhanu, zatiče neočekivanu scenu. Razočarana, ona uzima Murata i odlazi iz vile.


Plava krv 11 epizoda
Kada droga za čiji je transport Bešir-aga zadužio Ahmeta Morana bude otkrivena i kada Savaš bude odveden u lisičinama pred očima voljene žene i sina, za Savaša Baldara i njegovo pleme počet će mračan put bez povratka. Za Savaša koji se sa svojom obitelji i plemenom Moranovih bori kako bi očistio ime Baldar od prljavih poslova, započelo je teško razdoblje kad je u jednom od kamiona u vlasništvu njegove tvrtke otkriven heroin. Cijela obitelj Baldar je u pritvoru i ispituju redom sve članove. Kad vijesti koje izađu u tisku dovedu Baldar holding do ruba bankrota, njihovi inozemni partneri Valdemari objave da su odlučili jednostrano raskinuti ugovor s njima. Kao posljedicu toga šokantnog razvoja situacije, Baldar holding, koji zapada u nevolje i s bankama, doseže točku bankrota.


Plava krv 12 epizoda
Guneš osjeća da Mehmet misli kako se ona s njim zbližila samo zato što je znala da je Murat njen bratić. Nisan sumnja da Ali nije, možda, neko iz Muratove biološke porodice. Pomireni, Mehmet i Guneš provode lijepo vrijeme s Muratom, dok ih Orhan prati. Nisan se neočekivano pojavljuje u Alijevoj radionici i traži objašnjenje od Alija zašto se toliko vezao za njenog sina. Ali joj govori o svojoj ubijenoj trudnoj supruzi, ne odajući detalj o oduzetoj bebi. Za Nisan je to objašnjenje dovoljno. U strahu da mu Mehmet ne pomrsi račune, Orhan sređuje da on bude pozvan u vojsku. Selin bi željela da razvija bliskost sa Alijem, ali joj on pokušava objasniti da ne može dobiti više od prijateljstva. U isto vrijeme njegov odnos s Nisan je sve srdačniji. Mehmet je ljut na Orhana zbog toga što ga je prijavio u vojsku, a ovaj mu stavlja do znanja da ga time kažnjava zato što je Mehmet prišao suprotnoj strani, družeći se sa Guneš.


Plava krv 13 epizoda
Selin spas vidi u tome da se uda, i predlaže Aliju da se vjenčaju samo da bi nju njena porodica ostavila na miru. Bijesan zbog Nisanine upornosti da se razvedu, Orhan bez njenog znanja uzima Murata iz škole i odvodi u vilu. Ali odlazi u kuću u kojoj su nekad stanovali on i Elif, i tamo pronalazi skrivene dnevnike svoje mrtve žene. Dirnut prisjećanjem na nekadašnji život, Ali dolazi pred Nisanina vrata. Ona ga poziva da uđe, i on joj priča o otkrivenim dnevnicima. Serra pokazuje Orhanu da joj je stalo do njega, i posjećuje ga opet na poslu. Na izlasku je primijeti princeza Rana, što će biti i povod da je pozove na razgovor kao Nisanina majka. Ali u Elifinim dnevnicima otkriva ubicu kao osobu čije ime počinje sa S, i koji radi u kafani. Sve ga to navodi na Sulejmana koji se i inače ponašao čudno otkad je izašao iz zatvora. Pritisnuvši Sulejmana, saznaje da je, ustvari, on samo kriv zato što je krio da je ubica njegov brat Sadik. Riješen da se najzad sve razjasni, on odlazi sa Alijem svom bratu. Razrednica upozorava Orhana i Nisan da se njihovi odnosi negativno odražavaju na Murata i učenje. U raspravi sa Sulejmanom Sadik poteže pištolj, ubija brata i teško ranjava Alija.


Plava krv 14 epizoda
Ali je teško ranjen, ali zahvaljujući Guneš i Sulejmanu koji su pozvali policiju, oni stižu na vrijeme u bolnicu. Alija čeka teška operacija jer je metak prošao pored srca. Orhan se nada da Nisan neće izdržati bez Murata i da će se vratiti kući. Ali traži da posljednji put vidi sina, i Guneš odlazi u vilu da moli Orhana da to dopusti. Iako u strahu da Ali ne oda istinu, Orhan dovodi Murata, koji kaže Aliju da ga voli. Nisan saznaje od Murata šta se desilo i odlazi u bolnicu da ga vidi. Tamo dolazi i Selin kojoj nije drago vidjeti Nisan u Alijevoj blizini.


Plava krv 15 epizoda
Gonul ima sastanak za udvaračem koji joj nudi brak, što natjera Selima Rešata da joj i sam ponudi brak. Nisan ponovo odbija Orhanov poziv da se vrati, i on utjehu nalazi kod Serre. Šokiran je kad Nisanin advokat dolazi s njenim zahtjevom za razvod braka, koji Orhan cijepa. Mehmet najavljuje Guneš svoj povratak iz vojske. Nisan posjećuje Alija u radionici, a dolazi i Selin. Ali sklapa police koje je uradio za Nisan, u isto vrijeme i objašnjavajući joj Selininu ideju oko vjenčanja, kad se pojavljuje Orhan s Muratom.


Plava krv 16 epizoda
Orhan je ljubomoran na Alija. Odlazi Nisan i odvodi Murata sebi. Kako bi se spremio za koncert povodom proslave u školi, Murat traži da radi sa učiteljicom Serrom. Mehmet se vraća iz vojske. Ali saznaje da se Guneš viđa s nekim, i traži od nje da ga upozna sa svojim dragim. Mehmet saznaje za novonastalu situaciju u kući. Numan upoznaje gđu Lejlu, novu stanarku u njihovom kvartu.


Plava krv 17 epizoda
Ali se iznenadi kad sazna da je momak s kojim se Guneš viđa Orhanov brat. Mehmet odlazi k Nisan da vidi ima li nade da se situacija popravi. Selim Rešat šalje 25 godina staro pismo gđi Gonul. Murat se nada da će iskoristiti koncert kako bi pomirio roditelje, međutim, na koncertu dolazi do neočekivanog razvoja situacije. Nisan se odlučuje vratiti u vilu.


Plava krv 18 epizoda
Selin spas vidi u tome da se uda, i predlaže Aliju da se vjenčaju samo da bi nju njena porodica ostavila na miru. Bijesan zbog Nisanine upornosti da se razvedu, Orhan bez njenog znanja uzima Murata iz škole i odvodi u vilu. Ali odlazi u kuću u kojoj su nekad stanovali on i Elif, i tamo pronalazi skrivene dnevnike svoje mrtve žene. Dirnut prisjećanjem na nekadašnji život, Ali dolazi pred Nisanina vrata. Ona ga poziva da uđe, i on joj priča o otkrivenim dnevnicima. Serra pokazuje Orhanu da joj je stalo do njega, i posjećuje ga opet na poslu. Na izlasku je primijeti princeza Rana, što će biti i povod da je pozove na razgovor kao Nisanina majka. Ali u Elifinim dnevnicima otkriva ubicu kao osobu čije ime počinje sa S, i koji radi u kafani. Sve ga to navodi na Sulejmana koji se i inače ponašao čudno otkad je izašao iz zatvora. Pritisnuvši Sulejmana, saznaje da je, ustvari, on samo kriv zato što je krio da je ubica njegov brat Sadik. Riješen da se najzad sve razjasni, on odlazi sa Alijem svom bratu. Razrednica upozorava Orhana i Nisan da se njihovi odnosi negativno odražavaju na Murata i učenje. U raspravi sa Sulejmanom Sadik poteže pištolj, ubija brata i teško ranjava Alija.


Plava krv 19 epizoda
Ali je teško ranjen, ali zahvaljujući Guneš i Sulejmanu koji su pozvali policiju, oni stižu na vrijeme u bolnicu. Alija čeka teška operacija jer je metak prošao pored srca. Orhan se nada da Nisan neće izdržati bez Murata i da će se vratiti kući. Ali traži da posljednji put vidi sina, i Guneš odlazi u vilu da moli Orhana da to dopusti. Iako u strahu da Ali ne oda istinu, Orhan dovodi Murata, koji kaže Aliju da ga voli. Nisan saznaje od Murata šta se desilo i odlazi u bolnicu da ga vidi. Tamo dolazi i Selin kojoj nije drago vidjeti Nisan u Alijevoj blizini.


Plava krv 20 epizoda
Gonul ima sastanak za udvaračem koji joj nudi brak, što natjera Selima Rešata da joj i sam ponudi brak. Nisan ponovo odbija Orhanov poziv da se vrati, i on utjehu nalazi kod Serre. Šokiran je kad Nisanin advokat dolazi s njenim zahtjevom za razvod braka, koji Orhan cijepa. Mehmet najavljuje Guneš svoj povratak iz vojske. Nisan posjećuje Alija u radionici, a dolazi i Selin. Ali sklapa police koje je uradio za Nisan, u isto vrijeme i objašnjavajući joj Selininu ideju oko vjenčanja, kad se pojavljuje Orhan s Muratom.


Plava krv 21 epizoda
Selin saznaje da je Murat Alijev sin. Nisan unajmljuje kuću i traži posao. Murat se ponovo zbližava sa Alijem. Orhan pokušava opravdati svoje ponašanje pred Nisan, međutim, ona je odlučna da odsad živi sama sa svojim sinom. Orhan teško podnosi poraz, uprkos činjenicama koje ukazuju na njegovu prevaru i bol koju je nanio Nisan. Ljubomara i bijes prema Aliju su jače od zdravog razuma...


Plava krv 22 epizoda
Orhana iritira razvoj bliskosti između Alija i njegove porodice, i to se ne libi pokazati. Vidjevši Selin na ulici u Alijevom društvu, njen otac ne preza od toga da je pred svima maltretira. Nisan obavještava Orhana da želi razvod. Selim Rešat traži oprost od Gonul i moli je da se vrati u vilu. Orhan pijan dolazi pred Nisanin stan i moli je da se vrati kući. Policija poziva Alija da pijanog Orhana odvede kući.


Plava krv 23 epizoda
Selin spas vidi u tome da se uda, i predlaže Aliju da se vjenčaju samo da bi nju njena porodica ostavila na miru. Bijesan zbog Nisanine upornosti da se razvedu, Orhan bez njenog znanja uzima Murata iz škole i odvodi u vilu. Ali odlazi u kuću u kojoj su nekad stanovali on i Elif, i tamo pronalazi skrivene dnevnike svoje mrtve žene. Dirnut prisjećanjem na nekadašnji život, Ali dolazi pred Nisanina vrata. Ona ga poziva da uđe, i on joj priča o otkrivenim dnevnicima. Serra pokazuje Orhanu da joj je stalo do njega, i posjećuje ga opet na poslu. Na izlasku je primijeti princeza Rana, što će biti i povod da je pozove na razgovor kao Nisanina majka. Ali u Elifinim dnevnicima otkriva ubicu kao osobu čije ime počinje sa S, i koji radi u kafani. Sve ga to navodi na Sulejmana koji se i inače ponašao čudno otkad je izašao iz zatvora. Pritisnuvši Sulejmana, saznaje da je, ustvari, on samo kriv zato što je krio da je ubica njegov brat Sadik. Riješen da se najzad sve razjasni, on odlazi sa Alijem svom bratu. Razrednica upozorava Orhana i Nisan da se njihovi odnosi negativno odražavaju na Murata i učenje. U raspravi sa Sulejmanom Sadik poteže pištolj, ubija brata i teško ranjava Alija.


Plava krv 24 epizoda
Ali je teško ranjen, ali zahvaljujući Guneš i Sulejmanu koji su pozvali policiju, oni stižu na vrijeme u bolnicu. Alija čeka teška operacija jer je metak prošao pored srca. Orhan se nada da Nisan neće izdržati bez Murata i da će se vratiti kući. Ali traži da posljednji put vidi sina, i Guneš odlazi u vilu da moli Orhana da to dopusti. Iako u strahu da Ali ne oda istinu, Orhan dovodi Murata, koji kaže Aliju da ga voli. Nisan saznaje od Murata šta se desilo i odlazi u bolnicu da ga vidi. Tamo dolazi i Selin kojoj nije drago vidjeti Nisan u Alijevoj blizini.


Plava krv 25 epizoda
Gonul ima sastanak za udvaračem koji joj nudi brak, što natjera Selima Rešata da joj i sam ponudi brak. Nisan ponovo odbija Orhanov poziv da se vrati, i on utjehu nalazi kod Serre. Šokiran je kad Nisanin advokat dolazi s njenim zahtjevom za razvod braka, koji Orhan cijepa. Mehmet najavljuje Guneš svoj povratak iz vojske. Nisan posjećuje Alija u radionici, a dolazi i Selin. Ali sklapa police koje je uradio za Nisan, u isto vrijeme i objašnjavajući joj Selininu ideju oko vjenčanja, kad se pojavljuje Orhan s Muratom.


Plava krv 26 epizoda
Guneš uživa u ljubavi s Mehmetom, iskreno mu se otvarajući u vezi s patnjama iz prošlosti. Nisan dolazi Aliju u radionicu, dok ih Orhan posmatra iz prikrajka. Mehmet želi da dođe u posjetu Guneš i Aliju. Nisan i Ali već dobijaju ozbiljne narudžbe iz prodavnice. Družeći se, između sebe osjećaju poseban elektricitet i njihovi razgovori postaju sve ličniji. Orhan je bijesan do te mjere da čak odlazi šefu mafije i traži da Alija na neki način odmaknu od njegove porodice. U posljednjem trenutku se pokaje i traži od mafijaškog šefa da opozove osobu koja je trebala Aliju podmetnuti narkotike. Zbog svoje iskrenosti Mehmet ne ublažava napet odnos s Gunešinim bratom. Selinin je otac u potrazi za kćerkom koja je otišla od kuće, i dolazi kod Alija. Selim Rešat zaprepašćuje Gonul kad joj kaže da je njegov prijedlog za brak bio greška, i ona odlazi iz vile. Ali je spreman da najzad Nisan kaže sve o svojoj ljubavi i, vjerovatno, o Muratu, ali momenat njihove bliskosti prekida Orhan. On prije Alija Nisan obavještava kako je on Muratov biološki otac.


Plava krv 27 epizoda
Ali se iznenadi kad sazna da je momak s kojim se Guneš viđa Orhanov brat. Mehmet odlazi k Nisan da vidi ima li nade da se situacija popravi. Selim Rešat šalje 25 godina staro pismo gđi Gonul. Murat se nada da će iskoristiti koncert kako bi pomirio roditelje, međutim, na koncertu dolazi do neočekivanog razvoja situacije. Nisan se odlučuje vratiti u vilu.


Plava krv 28 epizoda
Sud na prvom ročištu dodjeljuje Murata ocu. Serra je razočarana Orhanovim planovima. Orhan daje otkaz Aliju. Mehmet vodi Guneš u vilu i upoznaje je sa gđom Gonul i svojim ocem. Ali kupuje auto i pokazuje ga Muratu. Nisan i Ali se sve više zbližavaju. Ali pravi figure od drveta na osnovu Nisaninih crteža i donosi joj ih na poklon.


Plava krv 29 epizoda
Počinje brakorazvodna parnica za Orhana i Nisan. Orhan je potpuno siguran u svoju pobjedu, međutim, pojavljuje se jedan neočekivani svjedok. Na Orhanovo zaprepaštenje, sud dodjeljuje Murata majci i razvodi ga od Nisan. Orhan je očajan. Nisan odlazi Aliju i nudi mu da počnu zajednički posao.


Plava krv 30 epizoda
Doktor obavještava Orhana i Mehmeta o tome da je Selim Rešat imao sreće, prošao je bez lomova, ali i da treba doći na kontrolu i radi nalaza. Selin iznova navodi Alija na priču o osjećajima koje gaji prema njemu, ali Ali i dalje ostaje pri tome da su samo prijatelji. Selim Rešat informiše sinove da se namjerava oženiti. Mehmetu je drago, dok je Orhan zajedljiv i odbojan prema braku s nekim ko nije dio plemstva. Selin je iznenađena kad u radionici vidi kako dobro funkcioniše partnerski rad na lutkama Nisan i Alija. Njih dvoje, pak, sve jasnije shvaćaju da osjećaju nešto posebno. Orhan radi narudžbu za šefa mafije. Vidjevši zanimljivu lutku u Muratovoj torbi, Orhan ostaje šokiran činjenicom da Ali i Nisan i poslovno sarađuju.


Plava krv 31 epizoda
Guneš uživa u ljubavi s Mehmetom, iskreno mu se otvarajući u vezi s patnjama iz prošlosti. Nisan dolazi Aliju u radionicu, dok ih Orhan posmatra iz prikrajka. Mehmet želi da dođe u posjetu Guneš i Aliju. Nisan i Ali već dobijaju ozbiljne narudžbe iz prodavnice. Družeći se, između sebe osjećaju poseban elektricitet i njihovi razgovori postaju sve ličniji. Orhan je bijesan do te mjere da čak odlazi šefu mafije i traži da Alija na neki način odmaknu od njegove porodice. U posljednjem trenutku se pokaje i traži od mafijaškog šefa da opozove osobu koja je trebala Aliju podmetnuti narkotike. Zbog svoje iskrenosti Mehmet ne ublažava napet odnos s Gunešinim bratom. Selinin je otac u potrazi za kćerkom koja je otišla od kuće, i dolazi kod Alija. Selim Rešat zaprepašćuje Gonul kad joj kaže da je njegov prijedlog za brak bio greška, i ona odlazi iz vile. Ali je spreman da najzad Nisan kaže sve o svojoj ljubavi i, vjerovatno, o Muratu, ali momenat njihove bliskosti prekida Orhan. On prije Alija Nisan obavještava kako je on Muratov biološki otac.


Plava krv 32 epizoda
Ali priznaje Nisan da je on Muratov otac, ali je ne uspijeva uvjeriti da se nema čega bojati. Orhan likuje dok Ali jedinu utjehu nalazi u razgovoru s Numanom. Selin poziva Guneš i moli je da joj pozajmi novca dok se ne snađe za posao. Guneš govori Aliju gdje se ona nalazi. Tražeći odgovore, Nisan razgovara sa Orhanom koji to koristi da još više ocrni Alija u njenim očima. Ali ne uspijeva uvjeriti Nisan u svoje iskrene osjećaje. Ona govori Orhanu kako želi odvesti Murata u Pariz. Selim Rešat je pogođen time, i depresivan zbog nečega. Gonul pronalazi nalaze Selima Rešata i tako saznaje pravi razlog raskida.


Plava krv 33 epizoda
Mehmet se zatvara u sebe i čak ni Guneš ne uspijeva doći do njega. Serra misli da je trudna i to govori Orhanu. Znajući da je to gotovo nemoguće, Orhan insistira da ona uradi test. Orhan izmiruje majčine dugove. Nisan i Ali se ponovo zbližavaju i odlučuju da nastave posao sa lutkicama. To ih oboje čini jako sretnim. Gđa Lejla prihvata Numanovu bračnu ponudu. Mehmet se vraća na posao. Nalazi se sa Guneš i upoznaje je sa svojom tužnom odlukom. Gđa Serra saznaje da nije trudna. Pogođen Gunešinim stanjem, Ali traži od Mehmeta da razgovaraju.


Plava krv 34 epizoda
Još omamljen od pića, Mehmet se budi u krevetu djevojke sa kojom se družio u baru i tek tad shvata šta je uradio. Odmah želi razriješiti situaciju, ali djevojka je uporna da se nastave viđati. Serra je razočarana što Orhan ne želi da imaju dijete, ali još ne zna pravi razlog. Nazan posjećuje Mehmeta u baru i time ga dovodi u vrlo nezgodnu poziciju. Orhan nalazi Alijevu poruku za Nisan i poludi jer shvati da su oni ponovo u vezi. Guneš je i dalje u stanju očaja. Mehmet izaziva skandal u baru. Kamatari posjećuju Orhana, ali Orhan još nema dovoljno da plati. Nisan se dopada kuća koju je odbrao Ali i odlučuje da se odmah preseli. Orhan je strašno razočaran time, i u znak osvete, govori Nisan kako više neće plaćati kiriju za njenu majku. Kako bi se pomirili, Selin uređuje da se Guneš i Mehmet vide, ali taj sastanak završava sasvim suprotno Selininoj želji. Nakon što sazna loše vijesti, ovaj put je Guneš ta koja prekida.


Plava krv 35 epizoda
Gđa Rana vraća ključeve stana Orhanu. Orhan se kaje zbog onog što je rekao, ali gđa Rana je odlučna. Numan i Lejla se vjenčavaju. Orhan moli Murata da ostane kod njega, ali Murat odbija. Nisan, Murat i Rana se sele na Džankurtaran. Numan i Lejla izvode Omur. Orhan opet prima anonimni poziv i potpuno je izbezumljen novom situacijom. Mehmet dolazi posjetiti Murata, ali ne zna da je tamo i Guneš. Orhan u stanju očaja kupuje pištolj...


Plava krv 36 epizoda
Orhan dogovara isporuku novca ucjenjivaču. Lejla kroz pažnju pokušava pokazati Numanu da joj je stalo do njega. Murat se sa Alijem uči osnovama stolarstva. Nisan vidi oružje kod Orhana. Serri Orhan loše zvuči. Nisan obavještava Alija o onom što je primijetila i Ali se odjednom nađe uz Orhana na mjestu susreta sa ucjenjivačem. Shvataju da se radi o bivšem vozaču Mustafi. On, ipak, čudnovato nestaje. Neko drugi stoji iza svega i taj će se potruditi da Mustafa nestane. Serra obavještava Mehmeta o čudnom Orhanovom pozivu.


Plava krv 37 epizoda
Mehmet razgovara otvoreno o smrti svoje majke sa ocem. Ali uživa u druženju na košarkaškom terenu sa Muratom. Harun upoznaje Serru i pokušava da je šarmira. Numan je na razgovoru oko usvajanja kćerke koju je skoro prepoznao u parku. Mehmet i Guneš su još uvijek razdvojeni i pate jedno za drugim. Orhan obavještava oca o namjeri da uključe ortaka, što se Selim Rešatu ni najmanje ne dopada.


Plava krv 38 epizoda
Ali i Nisan uživaju u zajedničkom radu oko izrade lutki. Majka joj pokušava ljubazno objasniti da to druženje može privući pažnju okoline. Omur čudno nestaje iz svoje sobe i Numan i Lejla su u potrazi za njom. Selim Rešat poziva sve osim Murata u vilu na sastanak. Orhan traži od Haruna da pričekaju sa ortačenjem zbog nezadovoljstva svog oca. Omur je otkrivena u skrovištu ispod kreveta. Selim Rešat upoznaje Ranu s tim da su oboje obmanuti, da Murat nije njihov pravi unuk. U međuvremenu Ali i Guneš uživaju u druženju sa Muratom.


Plava krv 39 epizoda
Omur i Murat se malo svađaju. Ali je sretan što će Murat noćiti kod njega prvi put. Rana saznaje detalje od Nisan. Selim Rešat je ljut zbog Gonuline šutnje o svemu. Gonul objašnjava Mehmetu da mu je otac teško bolestan. Selim Rešat i Murat zajedno provode dan, ali na kraju djedu bude loše. U Mu-Artu se rade popravke svega što je Orhan uništio u naletu bijesa. Selim Rešata moraju operisati.


Plava krv 40 epizoda
Ali saznaje od Nisan jednu dosta nezgodnu informaciju. Harun posjećuje Selim Rešta u bolnici i po prvi put izgovara jednu strašnu istinu. Zašto je selim Rešat toliko važan za Haruna? I Mehmet upoznaje Haruna. Ugledavši Alija i Nisan, Rana shvata da su njih dvoje u vezi i nimalo nije oduševljena time. Ali prosi Nisan. Selim Rešat dolazi svijesti. Ali ide kod Numana i govori mu kako je Nisan prihvatila njegovu bračnu ponudu. Nisan upoznaje Ranu sa svojom odlukom da se uda za Alija. Ali je oduševljen kad sazna od Guneš da će dobiti veliki novac kao obeštećenje za bespravno odležane godine u zatvoru. Numan uviđa da je Omur sklona krađi.


Plava krv 41 epizoda
Orhan vodi Murata kod učiteljice Serre, iz čega Murat zaključuje da su njih dvoje u vezi. Selim Rešat od Mehmeta saznaje i za ucjenivača i za tešku situaciju u firmi. Harun dolazi kod Selima Rešata kako bi potpisali ugovor u partnerstvu. Mehmet shvata kakvu je grešku napravio i odlazi kod Guneš moleći je da se pomire. Iako ga voli, Guneš ne može preći preko onoga šta je uradio. Rana upozorava Nisan kakvu bi reakciju njen brak sa Alijem mogao izazvati kod Orhana, ali Nisan je uporna da se uda za čovjeka kojeg voli. Selin pokušava izvesti Guneš kako bi je rasteretila, ali bezuspješno. Rana upoznaje Orhana sa Nisaninom nakanom da se uda za Alija. U stanju očaja, Orhan sa pištoljem odlazi kod Alija i prijeti mu. Nisan diže paniku nakon što se Murat ne vrati iz škole kući i shvata da je nestao...


Plava krv 42 epizoda
Nakon što saznaju da je Orhan oteo Murata, Nisan i Ali očajno pokušavaju doći do njega. Nisan ide u vilu da sazna gdje su, ali ni tamo niko ništa ne zna. U Orhanovoj sobi pronalaze oproštajno pismo od Orhana. Murat i Orhan stižu na jedno privatno imanje u Francuskoj. Murat se želi javiti majci, ali ga Orhan sprječava. Guneš saznaje da su Orhan i Murat u Francuskoj, ali ne zna gdje. Nisan je i dalje očajna jer nema nikakvih vijesti. Murat pokušava da se javi majci, ali bezuspješno.


Plava krv 43 epizoda
Harun poziva Serru na kafu. Nisan od brige ništa ne jede i pada u nesvijest. Harun pokušava kupiti vilu u kojoj stanuje porodica Ertugrul. Ali odlazi u vilu i pištoljem prijeti Mehmetu i Selim Rešatu. Vidjevši da mu je sinov život u opasnosti, Selim Rešat daje Aliju Orhanovu adresu u Marseju. Ali odmah želi ići za Marsej, ali Mehmet insisitira da ide sa njim. Nisan nalazi Alijevu poruku da je otišao po Murata. Ali ne može čekati Mehmeta i sam odlazi u Marsej...


Plava krv 44 epizoda
Ali uspijeva pronaći Orhana i Murata i Orhan je prinuđen dozvoliti da se Murat vrati kući. Nisan je oduševljena ponovnim susretom sa sinom. U naletu iskrenosti sa Serrom Orhan odaje da je on taj koji nije mogao imati djecu i da je zavaravao Nisan sve te godine. Ali je odlučio da pokrene parnicu oko očinstva i starateljstva. Obećava Nisan da će Murata držati dalje od suda. Numan konačno otkriva šta je razlog Omurinom spavanju pod krevetom i traži od Alija da mu riješi problem novim krevetom na sprat.


Plava krv 45 epizoda
Serra otkriva Nisan tajnu koju joj je rekao Orhan, to da ona može imati djecu. Nisan je obradovana ali i duboko povrijeđena Orhanovim lažima i obračunava se s njim pred ocem. Ali i Nisan odlučuju da se vjenčaju. Provode zajedno prvu bračnu noć u Alijevom stanu. Selim Rešat sinovima objašnjava da se moraju boriti za Murata i ne prepustiti ga jednom stolaru. U vilu dolazi policija sa nalogom za pretres. Zbog podmetnutih dokaza Orhan završava u zatvoru.


Plava krv 46 epizoda
Orhan je na saslušanju u policiji. Guneš je iznenađena kad vidi Nisan u njihovom stanu. Harun se pokušava približiti Selim Rešatu brigom za Orhanom. Mehmet obavještava Nisan da je Orhan u zatvoru. Mehmet traži pomoć od Guneš. Harun i dalje radi protiv Orhana. Svi pokušavaju zaštititi Murata od vijesti.


Plava krv 47 epizoda
Rana ubjeđuje Alija da Nisan dolazi iz posve drugog svijeta i da nije za njega. Mehmet sumnja u Haruna. Numana posjećuju službenici iz Doma za siročad. Posve slučajno Murat saznaje da je Orhan u zatvoru i nakon prvog šoka insistira da vidi oca. Na Mehmeta i Guneš neko puca.


Plava krv 48 epizoda
Murat shvata da Ali i njegova majka nemaju samo prijateljski odnos i prilično je razočaran time. Orhan zove Serru iz zatvora, ali mu ona ne daje prevelike nade. Mehmet pokušava ponovo osvojiti Gunešino srce. Harun se udvara Serri i uspijeva izmamiti njen pristanak da večeraju zajedno. Zahvaljujući Guneš, Orhan izlazi iz zatvora i dobiva dozvolu da se može braniti sa slobode. Selim Rešat je odlučan zadržati unuka i ne preza od bilo čega kako bi to ostvario. Radostan što mu je otac izašao iz zatvora, Murat ga ide posjetiti u vilu. Orhan još jedanput pokušava ubijediti Nisan da odustane od Alija, ali bezuspješno. Veza Nisan i Ali iz dana u dan postaje sve čvršća. Serra i Harun izlaze na večeru.


Plava krv 49 epizoda
Mehmet se opet nalazi sa Guneš, ali ona je i dalje hladna. Harun nudi novac Orhanu da vrati kamatarima, ali zauzvrat taži da mu Orhan proda određeni postotak u firmi. Svjestan činjenice da time Harun postaje većinski vlasnik, Orhan na početku oklijeva, ali na kraju ipak pristaje. Ali predaje zahtjev u sudu za priznavanje očinstva. Numan konačno dobiva starateljstvo nad Omur. Lejla u tome vidi kraj njihovog braka i vraća se svojoj kući. Orhan objašnjava Mehmetu kako nema drugog izbora osim da proda udio Harunu. Ali nestaje. Nisan i ostali su u potrazi za njim, ali ne mogu ga nigdje pronaći. Kako bi spriječio Alija u svom naumu, Selim Rešat povlači radikalne poteze koji zaprepaštavaju i samog Alija i dovode ga u beznadežnu poziciju...


Plava krv 50 epizoda
Zahvaljujući Selim Rešatu, Ali je u teškoj poziciji jer mora izabrati između oca i sina. Numan uviđa koliko mu nedostaje Lejla. Ali i Numan pokušavaju izbaviti Alijevog oca, ali bezuspješno. Iako sasvim neočekivano, tu im pomaže Orhan. Kada sazna da mu je vlastiti sin izbio najjači adut iz ruku, Selim Rešat je bijesan na Orhana. Ali nakon toliko godina ponovo vidi oca, ali shvata da mu se otac ničeg ne sjeća i pokušava ga ponukati da se prisjeti. Gonul je razočarana postupkom svog muža, ali ne uspijeva ga nagovoriti da promijeni mišljenje. Guneš i Ali se povjeravaju jedno drugom. Ali saznaje da mu je sestra ponovo u vezi sa Mehmetom, a Guneš da joj je brat ponovo oženjen. Oboje su iznenađeni, ali i sretni. Počinje parnica koju je pokrenuo Ali za dokazivanje očinstva.


Plava krv 51 epizoda
Zahvaljujući Selim Rešatu, Ali je u teškoj poziciji jer mora izabrati između oca i sina. Numan uviđa koliko mu nedostaje Lejla. Ali i Numan pokušavaju izbaviti Alijevog oca, ali bezuspješno. Iako sasvim neočekivano, tu im pomaže Orhan. Kada sazna da mu je vlastiti sin izbio najjači adut iz ruku, Selim Rešat je bijesan na Orhana. Ali nakon toliko godina ponovo vidi oca, ali shvata da mu se otac ničeg ne sjeća i pokušava ga ponukati da se prisjeti. Gonul je razočarana postupkom svog muža, ali ne uspijeva ga nagovoriti da promijeni mišljenje. Guneš i Ali se povjeravaju jedno drugom. Ali saznaje da mu je sestra ponovo u vezi sa Mehmetom, a Guneš da joj je brat ponovo oženjen. Oboje su iznenađeni, ali i sretni. Počinje parnica koju je pokrenuo Ali za dokazivanje očinstva.


Plava krv 52 epizoda
Nakon saslušavanja, sudija odlučuje zatražiti DNK uzorak Alija i Murata. Ali je sretan jer zna da će time sigurno dokazati da je Murat njegov sin. Guneš i Mehmet odlučuju unajmiti stan i početi živjeti zajedno. Harun i Serra ponovo izlaze na večeru, ali ih ovaj put ugleda Orhan. Mehmet obavještava Orhana da ga je sud oslobodio optužbi za krijumčarenje, međutim, ta vijest nikako ne obraduje Haruna. Harun zbog toga ide korak dalje i preko advokata obavještava porodisu Ertugrul da imaju rok tri mjeseca da se isele iz vile. Ali sa svojim najbližim slavi rođendan, po prvi put nakon deset godina. Sretan očekuje okončanje sudskog procesa, ali ga čekaju vrlo neugodne vijesti...


Plava krv 53 epizoda
Selim Rešat je uspio srediti pogrešan DNA nalaz po kojem Ali nije Muratov otac. Ali je odlučan da provjeri sve tako što će pronaći doktora koji je potpisao nalaz. Orhan je bijesan na Nisan i insistira da odvodi Murata kad hoće. Nisan otvoreno govori Selim Rešatu o svim razočarenjima koje je doživjela u vili. Ali je ljut što je dijete opet u vili. Ali uspijeva doći do doktora za kojeg se pokaže da je pošten čovjek. Doktor obećava sve provjeriti. Test iz bolnice samo potvrđuje istinu da je Ali pravi Muratov otac. Otkriva se ko je falsifikovao nalaz. Lejla se teškpo nosi sa činjenicom da živi u formalnom braku jer ona voli Numana. Zbog svega ona napušta Numana. Omur, a i Numan osjećaju da im ona nedostaje.


Plava krv 54 epizoda
Guneš i Mehmet razmišljaju o zajedničkom životu. Selim Rešat je neugodan prema Guneš na zajedničkoj večeri. I Gonul je razočarana njegovim ponašanjem. Doktor je poslao pravi DNA nalaz na sud. Harun izjavljuje ljubav Serri uvjeren da je i ona zaljubljena u njega. Bijesan zbog njenog odbijanja priznaje da je on taj koji ih je pokušao ubiti i ko je ucjenjivao Orhana. Mehmet uspijeva saznati da Harun stoji i iza kupovine vile. Zatečeni su spoznajom da je Harun u vili. Harun pod prijetnjom oružjem Selim Rešata i njegove sinove upoznaje s tim da je on Selimov sin i njihov brat. Zerafet primjećuje čudne stvari kroz ključaonicu i poziva policiju kad odjekne pucanj.


Plava krv 55 epizoda
Ali pomaže Muratu da nauči tekst za predstavu. Policija u vili zatiče mrtvog Haruna. Guneš predlaže Aliju da ona i Mehmet povedu sa sobom oca da bi Nisan i on mogli živjeti u miru i sami sa sinom. Selim Rešat objašnjava Gonul svu situaciju sa Harunovom majkom, moleći je da se vrati. Advokat obavještava Orhana da je otkriven falsifikovani nalaz. Murat se priprema za nastup, ali uoči predstave se povrijedi profesionalni glumac i nema više potrebe ni za Muratovom ulogom. U očinskoj želji da razveseli Murata, Ali spašava situaciju. Selim Rešat treba da preuzme mjesto poglavara plemićke osmanske loze. Guneš je trudna. Ali i Nisan razmišljaju o načinu kako Muratu reći istinu o očinstvu. Ali i Orhan daju iskrene izjave na sudu. Sudska odluka će biti donesena tek nakon Muratovog izjašnjenja na sudu.


Plava krv 56 epizoda
Guneš otkriva Mehmetu da je trudna i on je oduševljen. Serra i Orhan priznaju ljubav jedno drugom . Orhan moli Alija da Murata odvede kod sebe u vilu. Muratu se Orhan sprema reći nešto važno. Ne želeći da Murata izlaže povlačenjem po sudovima, Ali donosi tešku odluku i odlazi od Nisan. Nakon što pročita njegovo pismo Nisan juri prema željezničkoj stanici, a u isto vrijeme jure i Orhan i Murat. Alija koji ulazi u voz zaustavlja Muratovo toliko željeno „tata!“ Noć ranije Orhan je sve ispričao Muratu.


Plava krv 57 epizoda
Selim Rešat je uspio srediti pogrešan DNA nalaz po kojem Ali nije Muratov otac. Ali je odlučan da provjeri sve tako što će pronaći doktora koji je potpisao nalaz. Orhan je bijesan na Nisan i insistira da odvodi Murata kad hoće. Nisan otvoreno govori Selim Rešatu o svim razočarenjima koje je doživjela u vili. Ali je ljut što je dijete opet u vili. Ali uspijeva doći do doktora za kojeg se pokaže da je pošten čovjek. Doktor obećava sve provjeriti. Test iz bolnice samo potvrđuje istinu da je Ali pravi Muratov otac. Otkriva se ko je falsifikovao nalaz. Lejla se teškpo nosi sa činjenicom da živi u formalnom braku jer ona voli Numana. Zbog svega ona napušta Numana. Omur, a i Numan osjećaju da im ona nedostaje.


Plava krv 58 epizoda
Guneš i Mehmet razmišljaju o zajedničkom životu. Selim Rešat je neugodan prema Guneš na zajedničkoj večeri. I Gonul je razočarana njegovim ponašanjem. Doktor je poslao pravi DNA nalaz na sud. Harun izjavljuje ljubav Serri uvjeren da je i ona zaljubljena u njega. Bijesan zbog njenog odbijanja priznaje da je on taj koji ih je pokušao ubiti i ko je ucjenjivao Orhana. Mehmet uspijeva saznati da Harun stoji i iza kupovine vile. Zatečeni su spoznajom da je Harun u vili. Harun pod prijetnjom oružjem Selim Rešata i njegove sinove upoznaje s tim da je on Selimov sin i njihov brat. Zerafet primjećuje čudne stvari kroz ključaonicu i poziva policiju kad odjekne pucanj.


Plava krv 59 epizoda
Ali pomaže Muratu da nauči tekst za predstavu. Policija u vili zatiče mrtvog Haruna. Guneš predlaže Aliju da ona i Mehmet povedu sa sobom oca da bi Nisan i on mogli živjeti u miru i sami sa sinom. Selim Rešat objašnjava Gonul svu situaciju sa Harunovom majkom, moleći je da se vrati. Advokat obavještava Orhana da je otkriven falsifikovani nalaz. Murat se priprema za nastup, ali uoči predstave se povrijedi profesionalni glumac i nema više potrebe ni za Muratovom ulogom. U očinskoj želji da razveseli Murata, Ali spašava situaciju. Selim Rešat treba da preuzme mjesto poglavara plemićke osmanske loze.


Plava krv 60 epizoda
Guneš je trudna. Ali i Nisan razmišljaju o načinu kako Muratu reći istinu o očinstvu. Ali i Orhan daju iskrene izjave na sudu. Sudska odluka će biti donesena tek nakon Muratovog izjašnjenja na sudu. Guneš otkriva Mehmetu da je trudna i on je oduševljen. Serra i Orhan priznaju ljubav jedno drugom . Orhan moli Alija da Murata odvede kod sebe u vilu. Muratu se Orhan sprema reći nešto važno. Ne želeći da Murata izlaže povlačenjem po sudovima, Ali donosi tešku odluku i odlazi od Nisan. Nakon što pročita njegovo pismo Nisan juri prema željezničkoj stanici, a u isto vrijeme jure i Orhan i Murat. Alija koji ulazi u voz zaustavlja Muratovo toliko željeno „tata! Noć ranije Orhan je sve ispričao Muratu (tvprofil.net)
Noviji Stariji