Serija: Divlja u srcu po epizodama

Corazon Indomable
Divlja u srcu Epizoda 1
Simona kaže Octaviju da se Maricruz vratila zbog njega. Octavio joj kaže da joj je rekao kako se njih dvoje kane vjenčati. Esther kaže José Antoniju da je Maricruz vlasnica ranča Narvaéz, a on kaže da se ona nema čega bojati ni osjećati ljubomoru jer mu je Maricruz kao sestra. Simona kaže Ofeliji da osjeća ljubomoru prema Maricruz jer je Octavio još voli. José Antonio kaže Maricruz da bi trebala mrziti Octavija, a ne voljeti ga. Na ranču Simona Maricruz moli Octavija da razgovaraju i pozove ga k sebi. Octavijev odvjetnik kaže Simoni da se Octavio rastao. Maricruz glumi nesvjesticu, a Octavio je uhvati, ljube se. Simona stiže, a Octavio joj kaže da se rastao. U sobi Lucía gleda Nazarija kroz prozor i uplaši se. Misli da će izgubiti razum ostane li još na ranču. Maricruz plače, a Santa joj kaže da ne želi da se Octavio oženi Simonom.


Divlja u srcu Epizoda 17
José Antonio kaže Maricruz da mu je Octavio rekao da napušta ranč zauvijek. Eusebio odveze Octavija u neki hotel, a ovaj ga zamoli da ne kaže Maricruz gdje je te mu da pismo za Miguela. Miguel kaže supruzi da će otkazati svaku pomoć Maricruz i da će joj uzeti kravu i telića. Lucía kaže da bi trebali smisliti kako da je otjeraju iz sela. Eusebio dolazi u Maricruzinu kolibu i kaže joj da ju je Octavio napustio i da je sada čekaju loše stvari. Maricruz kaže Ramiru da će otići na ranč kako bi doznala istinu. Ramiro je nagovori da ne ide. U bolnici dr. Hinojosa kaže Eduardu da će Octavija trebati što prije operirati kako bi mu spasili nogu. Zamoli ga da nađe dvoje davatelja krvi. Miguel naredi Eusebiju da ode u Maricruzinu kolibu po kravu i telića. Eusebio kaže Maricruz zašto su ga poslali i upozori je da ako bude prilazila ranču, uhitit će je zbog krađe. María nosi Maricruz jelo i kaže joj da ju je Octavio zamolio da pazi na nju. Lucía zamoli Maríju da kaže Maricruz da sama mora dolaziti po jelo.


Divlja u srcu Epizoda 18
Lucía kaže Esther da će Maricruz dati dragocjeni nakit koji će je uništiti. Santa upozori Maricruz na Lucíjine poteze. Octavio razmišlja o povratku prijašnjem životu i o tome da zaboravi ranč. Inspektor pregledava vrećice koje Maricruz nosi sa sobom i optuži je za krađu nakita. Ona se brani da joj je sve to dala Lucía. Raiza pita Alejandra bi li se oženio njome, a on joj govori da ne razmišlja o ponovnoj ženidbi i da želi naći kćer. Lucía potvrdi inspektoru telefonom da je dala Maricruz to što je kod nje nađeno. Raiza upozna Aracely i Alejandra, a ona mu kaže da nikad nije upoznala oca jer ju je napustio. Na aerodromu Octavio upozna Soniju. Ona ga ispituje, a on joj kaže da je oženjen. Santa kaže Maricruz da primjećuje promjene na njezinu tijelu. Na ranču Lucía kaže Maricruz da se Octavio nikada neće vratiti i da ne želi ništa s njom. María zamoli Lucíju da ne gnjavi Maricruz s obzirom na to da je trudna. Raiza kaže Caroli da se neće predati dok se ne uda za Alejandra.


Divlja u srcu Epizoda 19
Maricruz izvadi ogrlicu kako joj je rekla Lucía. Ona joj kaže da je Octavio više ne voli i da je pokrenuo rastavu. Zamoli je neka spremi ogrlicu ako se Octavio jednom vrati. Octavio sanja Maricruz, uznemiren se budi. Lucía glumata da je očajna zbog ogrlice i kaže Miguelu da je biserna ogrlica ukradena. Posluga niječe da ju je uzela, a Miguel im kaže da će sve prijaviti policiji. Eusebio kaže da je jedino Maricruz bila na ranču. Miguel izvijesti inspektora o krađi ogrlice. María i Santa kažu José Antoniju da je krađa zapravo bila smicalica kako bi se naudilo Maricruz. Octavio kaže Eduardu da neprestano misli na Maricruz. Lucía moli inspektora da ne ispituje Maricruz jer joj ona vjeruje. Inspektor pregleda Maricruzinu kolibu i nađu ogrlicu koju je Lucía dala Maricruz. Inspektor uhiti Maricruz, a ona kaže Miguelu da joj je njegova žena dala tu ogrlicu.


Divlja u srcu Epizoda 20
Lucía kaže Miguelu da bi trebali izvući Maricruz iz zatvora i dati joj novac kako bi napustila ranč. Lucía daje upute Eusebiju kako će otjerati Ramira i Solitu. U kolibi María opazi da Ramiro spava, kaže Soliti, kada se probudi, neka mu da čaj, a ona će se vratiti sutradan. Eusebio zalije kolibu benzinom dok su u njoj Solita i Ramiro. MIguel ispituje ženu o njezinim planovima da otjera Maricruzinu obitelj. Octavio pošalje pismo Miguelu i zamoli ga da se pobrine za Maricruz. Eusebio podmetne požar u kolibi. Ramiro i Solita se pobude, opaze požar. Ramiro pokuša ustati. Uspiju pobjeći iz kolibe, ali Ramiro se vrati zbog kutije s Maricruzinim dokumentima, preda ih Soliti i kaže joj da napusti kolibu, a on se vraća po pušku. Solitu presretne Eusebio dok ona bježi iz kolibe. Eusebio zaglavi vrata kolibe da Ramiro ne može izaći. Solita se nagurava s Eusebiom, ispusti kutiju i dokumenti se razlete. Seljani zalijevaju kolibu vodom kako bi ugasili požar. Koliba je do temelja izgorjela. Eusebio zamoli Ofeliju da obavijesti Miguela o požaru. Eusebio kaže Esther da je Ramiro umro u kolibi. Ona kaže Miguelu da se vraća u México. Esther kaže Lucíji da nije očekivala da je spremna sve ono učiniti i da se ona zato vraća u glavni grad. Santa obavijesti Maríju o požaru u kolibi.


Divlja u srcu Epizoda 21
Miguel pita ženu o čemu se interesirao detektiv. José Antonio kaže Maricruz da Solita nije umrla u požaru, ali da je nigdje nisu našli. Lucía kaže Miguelu da je istražitelj tražio Maríju Alejandru Mendozu i da je pitao i za g. Ramira, ali da je sve bila puka slučajnost. Miguel kaže da bi trebao razgovarati s Maricruz. Maricruz kaže José Antoniju da mrzi Octavija jer joj je silno naudio. Inspektor pušta Maricruz na slobodu i kaže da nisu podnijeli prijavu protiv nje. Predaje joj urnu s Ramirovim pepelom, da joj novac i zamoli je da napusti selo. Maricruz mu kaže da će otići, ali da će se jednoga dana vratiti radi osvete svima koji su joj naudili. Maricruz kaže José Antoniju da odlazi u glavni grad. Lucía kaže inspektoru da neće mirovati dok Maricruz ne napusti selo. Lucía piše pismo u Octaviovo ime i stavi ga u omotnicu. Lucía preda José Antoniju pismo koje je napisala kako bi ga predao Maricruz. Lucía kaže mužu da Octaviov novac za kuću ulože u ranč. Maricruz zaplače kada pročita pismo koje joj je dao José Antonio i u kojem je Octavio moli da ga zaboravi. Maricruz kaže da će mu se osvetiti.


Divlja u srcu Epizoda 22
José Antonio kaže Lucíji da je Maricruz napustila selo i otišla u glavni grad. Lucía kaže Miguelu da je Maricruz napustila selo. Maricruz stiže u pansion u kojemu je Octavio. Ondje joj Serafina kaže da će joj dati adresu gdje može potražiti posao. Dionisia kaže Santi da se Eusebio interesirao za Solitu. Maricruz dođe Alejandru i traži posao. Dionisia kaže Santi da je jedanput vidjela kako Eusebio ljubi nasilu Solitu i da smatra da je bilo nešto više. Alejandro kaže Tobíasu da želi neku djevojku da zamijeni Beniti. Solita ima noćne more, Serafina je tješi. Octavio kaže Serafini da leti u Acapulco. Santa predbaci Eusebiju jer je silovao Solitu. Pljusne ga, a Ofelia to vidi. Serafina kaže Maricruz da će je poslati u agenciju koja zapošljava ljude. Maricruz dolazi u kuću u kojoj treba čuvati djecu. Tobías nazove agenciju i zatraži mlađu sluškinju. Djeca bace jelo na Maricruz i nazovu je glupačom.


Divlja u srcu Epizoda 23
María nađe kutiju koju je Ramiro dao Maricruz. U njoj su njezini dokumenti. Maricruz stiže k Alejandru Mendozi, predstavi se kao osoba koju agencija šalje. On ima osjećaj da je otprije poznaje. Alejandro razgovara s Maricruz i zaposli je. Lucía kaže Miguelu da će napisati pismo Octaviju. Miguel je moli da mu ne kaže da Maricruz nije više u selu. Teobaldo kaže Raizi da neće dopustiti da se poigravaju s Aracely. Teobaldo pita Aracely ako bi on zaradio dovoljno novca, bi li ona ostavila posao u kasinu i otišla s njim. Aracely mu odgovori da bi otišla s njim. Alejandro zamoli Maricruz da pomno očisti krhke komade koje ima u kući. Maricruz ga moli da joj pokaže kako da ih očisti. U pansionu Serafina kaže Octaviju da je došla gošća imena Maricruz sa sestrom. Raiza kaže Caroli da bi trebala otjerati Teobalda i Aracely iz kasina.


Divlja u srcu Epizoda 24
Octavio čita pismo koje je Lucía napisala. U njemu piše da je sve dobro i da ga Maricruz zaboravlja. Maricruz kaže Serafini da ne želi upoznati gosta Octavija. Serafina kaže Maricruz da joj se čini da je trudna. María moli policajce da je odvedu na adresu na kojoj je Maricruz. Maricruz sluša da je Octavio o kojem je govorila Serafina pilot. Alejandro govori Tobíasu o novoj sluškinji i kaže da će Maricruz platiti kao Beniti i ako je moguće malo više. Maricruz otkrije da je Octavio iz pansiona zapravo Octavio Narváez, njezin muž. Eduardo i Octavio gledaju Maricruz dok ona prelazi ulicu. Ona trči. Alejandro kaže Tobíasu da se nikad neće zagledati u djevojku kao što je Maricruz. Maricruz uplakana ulazi u Alejandrovu kuću. On je ispituje i nudi joj pomoć.


Divlja u srcu Epizoda 25
Tony kaže Teobaldu da Caroli neće biti drago bude li štitio Aracely. Alejandro nudi Maricruz da odveze Solitu k sebi i da će se o objema brinuti. Maricruz zamoli Serafinu da nikome ne kaže gdje je i da ne daje Alejandrov broj telefona. U pansionu Octavio moli Serafinu da ga upozna s Maricruz. Alejandro podučava Maricruz kako se treba uspinjati stubama, ona padne i otkotrlja se. Ostane bez svijesti. Alejandro moli Tobíasa da zove doktora. Dr. Ortega kaže Alejandru da je Maricruz trudna i da mora mirovati nakon udarca koji je dobila. Ako joj mirovanje ne pomogne, morat će u bolnicu. Serafina kaže Octaviju da je Maricruz napustila pansion i otišla sa sestrom i majmunom kojega su donijele. Octavio pita zna li iz kojega su sela došle. Serafina odgovori da se samo sjeća da su iz države Tamaulipas i pita ga zašto se zanima za Maricruz.


Divlja u srcu Epizoda 26
Tobías predloži Alejandru da pregledaju kutiju koju je Maricruz dobila kako bi otkrili tko je ona zapravo, Alejandro to odbija. Maricruz ispriča Alejandru da ne poznaje oca i ispriča mu svoju životnu priču. Octavio kaže Eduardu da se želi sastati s Maricruz kako bi joj pomogao i da se ne želi poigravati njom. Alejandro kaže Maricruz da bi htio da joj bude poput oca. Maricruz se uči lijepu ponašanju i usvaja znanja. Carola kori Teobalda jer pretjerano štiti Aracely. Savjetuje mu da se udalji od nje jer će mu donijeti mnogo boli. Tobías pregledava Maricruzinu kartonsku kutiju. Teobaldo kaže Caroli da ne želi da uhvate kradljivca s Isle Dorade. Tobías ugleda Lupitinu sliku i papir s Alejandrovom adresom i zaključi da je Maricruz njegova kći, ali se začudi što se zove Maricruz, a ne María Alejandra. Octavio kaže Serafini da je Maricruz zbog njega patila i da mu je sad žao.


Divlja u srcu Epizoda 27
Alejandro i Tobías se iznenade jer se Maricruz jako promijenila. Justa kaže Maricruz da žene ne bi trebale rađati ako nisu u braku. Maricruz joj kaže da je udana i da su je prevarili. Maricruz se uređuje za odlazak u Operu s Alejandrom. Eduardo pozove Octavija u Operu. Ondje se Octavio iznenadi kada vidi otmjenu Maricruz i dodirne je, a ona ga srdito pita je li se zabunio ili je nekoga izgubio sličnog njoj. Carola kaže Teobaldu da će morati ostati na kopnu kada isplove. Nudi mu povišicu. Octavio kaže Eduardu da je ona žena ista Maricruz. Eduardo to niječe i kaže da je nemoguće da je bogatašica nalik na nju. Maricruz razmišlja o osveti Octaviju. Telefonom Serafina kaže Maricruz da joj je Octavio priznao da je on njezin muž. Aracely je zabrinuta zbog Teobalda jer će on stražariti kako bi uhvatio Zorrilla. Octavio sluša Serafinu koja razgovara s Maricruz i zamoli je da mu je da. Miguel kaže Lucíji da će Nacho Medina biti njegov partner. Maricruz kaže Serafini da će poklopiti slušalicu.


Divlja u srcu Epizoda 28
Justa kaže Maricruz da se Solita onesvijestila i predlaže joj da je Alejandro odveze doktoru. Eduardo kaže Octaviju da ako mu Aracely da šansu, on je neće propustiti. Alejandro kaže Tobíasu da će Maricruz ostati kod njega makar se María Alejandra pojavila. Lucía vodi neku seljanku na ranč kako bi napisala Octaviju pismo u ime Maricruz. Dr. Ortega ispituje Maricruz ima li Solita dečka. Kaže joj da je Solita trudna nakon što je bila silovana. Maricruz želi da joj Solita kaže tko joj je to učinio. Maricruz kaže Alejandru da je Solita trudna je su je silovali. Miguel kaže ženi da je postala bešćutna. Alejandro odbija pristati da Maricruz potraži posao i kaže joj da će se brinuti o njoj i Soliti. Tobías zamoli Maricruz da izvadi papire iz kutije kako bi pronašla nešto važno o ocu.


Divlja u srcu Epizoda 29
Carola otpusti Aracely iz kasina jer je državni inspektor rekao da mora imati više od 21 godine. Maricruz govori Justi kako da odsada priprema jelo Alejandru. Ona se požali Alejandru, a on joj kaže da mora slušati, inače će morati napustiti kuću. Raiza kaže Aracely da su je otpustili jer je Teobaldo to tražio jer je zaljubljen u nju. U šoping-centru Octavio prilazi Maricruz i pita je kako se zove, a ona mu odgovori Maria Alejandra. Alejandro predlaže Maricruz da potraži oca njezina djeteta i da ga prisili da preuzme odgovornost. Raiza preporuči Aracely da pred Teobaldom glumi da vjeruje u razlog otkaza koji su joj rekli i da se polako udaljava od njega. Alejandro padne u krevet s boli na licu. Zvoni posluzi i stavlja masku s kisikom. Tobías mu brzo priskače u pomoć. Aracely odbija prihvatiti da joj Teobaldo daje novac kako ne bi tražila posao i predbaci mu da je zbog njega dobila otkaz.


Divlja u srcu Epizoda 30
Na aerodromu Maricruz se pita zašto stalno susreće Octavija. Raiza želi udaljiti Aracely od Teobalda kako bi se osvetila. Na Isli Doradi Teobaldo nudi Maricruz svoju pomoć kako bi našla hotel. Alejandro se ne slaže s Maricruzinim odlaskom na Islu Doradu. Raiza kaže Eduardu vijest da Aracely više ne radi u kasinu. Maricruz kaže Aracely da vjeruje da je dobro što joj Teobaldo ne da da radi u kasinu. Teobaldo kaže Aracely da mu se čini da je Maricruz laka žena kao Raiza. Maricruz kaže Caroli da želi raditi u kasinu i zastupati Alejandra. Eduardo kaže Octaviju da se zaljubio u Aracely, a ovaj ga pokušava uvjeriti da se samo zanio.


Divlja u srcu Epizoda 31
U kasinu Octavio kaže Maríji Alejandri da ga privlači. Misli da je ona Maricruz te je nazove njezinom imenom. Carola kaže Raizi da je Mendoza opasna jer je Alejandrova uhoda te da je sasvim zaludila Octavija. Eduardo kaže Octaviju da namjerava potražiti Aracely u kući u kojoj živi. Octavio u sebi kaže kako u Maríji Alejandri vidi Maricruz te da bi volio da je to zaista ona. Aracely kaže Eduardu da će se Teobaldo naljutiti vidi li ga u kući, zbog čega dogovore susret na plaži. Tražeći svoj nakit, Raiza nalazi Zorillovu poruku. Carola joj kaže da bi poruka mogla pomoći da uhite Zorilla, budući da je napisana rukom. Maricruz preko e-maila obavještava Alejandra kako je gotovo sigurna da mu Carola predaje lažne račune. Carola kaže Raizi da na Islu Doradu stiže emir Karim te joj savjetuje da ona bude prva osoba koju će on vidjeti.


Divlja u srcu Epizoda 32
Karim pita “gospođicu Mendozu” koliko će ga stajati njezino društvo. Ona kaže da će ga dobiti besplatno, dok god je u kasinu. Karim joj u ruku stavi prsten, u želji da je njime kupi, ali ona ga odbije i baci na pod. Carola ispriča Alejandru scenu s “Mendozom” i Karimom, što kod Alejandra izazove smijeh. Karim moli “gospođicu Mendozu” da ne bude drska, jer joj se on uvijek može osvetiti. Maricruz odlazi. Aracely kaže Teobaldu kako je sretna jer je upoznala jednoga pilota, ali Teobaldo joj zabrani da ga opet vidi. Carola pita Alejandra je li ikada pomislio njoj prodati svoj udio u kasinu na Isli Doradi. Teobaldo savjetuje Aracely da se ne obazire previše na tog čovjeka kojega je upoznala. No, ako ga zaista voli, neka ga pošalje na razgovor s njime.


Divlja u srcu Epizoda 33
Karim ulazi u Maricruzinu sobu, ali ona ga moli da ode. Karim je poziva na ručak. Eduardo se žali Octaviju kako mu je María Alejandra onemogućila da odvede Aracely na nekoliko dana u Ciudad de Mexico. Aracely kaže Teobaldu kako želi otići na nekoliko dana u Ciudad de Mexico. Karim kaže “gospođici Mendozi” da je želi za sebe. Aracely prizna Teobaldu da je zaljubljena u Eduarda. Karim kaže “gospođici Mendozi” kako se neće predati. Octavio uvjerava Eduarda da se ni u ludilu ne bi zaljubio u tako arogantnu ženu, kao što je María Alejandra. “Gospođica Mendoza” kaže Teobaldu da se Eduardo samo igra s Aracely. U kasinu Maricruz vidi Raizu i Octavija kako razgovaraju. Iako osjeća da još voli Octavija, obećava si da je to neće spriječiti u osveti protiv onih koji su joj nanijeli zlo. Aracely kaže Eduardu kako se boji da bi ga Teobaldo mogao ubiti. U kasinu Octavio kaže Maríji Alejandri da nema toliko iskustva sa ženama koliko ona ima s muškarcima, zbog čega ga Maricruz pljusne. Aracely kaže Eduardu da je María Alejandra razgovarala s Teobaldom o njima. Eduardo predlaže Aracely da ode s njim u Meksiko.


Divlja u srcu Epizoda 34
Alejandro telefonom kaže Maricruz da bude oprezna s Karimom, jer je on zaluđen ženama. Bijesna Carola kaže Teobaldu da su joj ukrali sav novac iz sefa i da je to sigurno učinio Zorillo. Maricruz kaže Alejandru kako se osjeća sposobnom braniti ga. Budući da joj je on pomogao da postane žena, ona će mu uzvratiti uslugu poput prave kćeri. Maricruz kaže Alejandru da će odvesti Solitu sa sobom na Islu Doradu da joj pravi društvo. Inspektor Acuña kaže Caroli da je Zorillo iskusan lopov, koji uvijek nosi rukavice, zbog čega nikada ne ostavlja otiske. Traži dopuštenje da ispita zaposlenike kasina. Aracely kaže Teobaldu da se boji Zorilla, a on joj kaže da Zorillo nikada ne bi naudio njoj.


Divlja u srcu Epizoda 35
Tobías kaže Alejandru da će se njegova kći pojaviti kada se najmanje bude nadao. Alejandra njegove riječi začude. Na brodu kasinu Karim šalje Mohameda u potragu za Maríjom Alejandrom. Mohamed joj kaže da je Karim čeka, a ona mu odgovori da će mu se poslije pridružiti. Octavio kaže Miguelu kako si nikada neće oprostiti što je ostavio Maricruz prepuštenu samu sebi. María Alejandra kaže Karimu kako nikada neće biti dobra prema njemu te da zbog svojega ponosa i časti ne bi smio dopustiti da ga gazi jedna žena. Karim ponudi Maríji Alejandri automobil, ali ona mu kaže kako bi voljela biti samo njegova prijateljica i ne želi da joj daje darove.


Divlja u srcu Epizoda 36
Teobaldo kaže Aracely da će joj kupiti avionsku kartu za Ciudad de Mexico. Moli je da mu kaže odluči li zauvijek ostati ondje. Octavio kaže José Antoniju da ne zna komu vjerovati te da samo želi čuti istinu iz Maricruzinih usta. Tony kaže Raizi da će pokušati nagovoriti Teobalda da prestraši Maríju Alejandru. Miguel kaže Lucíji kako će natjerati Santu da pred policijom dokaže svoju optužbu protiv nje. Teobaldo moli Maríju Alejandru da razgovara s Aracely i nagovori je da ne ostane u Ciudad de Mexicu. Maricruz moli Aracely da ne ide s Isle Dorade. Ispriča joj koliko je propatila te joj kaže što muškarci uglavnom žele od žena.


Divlja u srcu Epizoda 38
María Alejandra kaže Mohamedu da želi da Karim zatraži od Carole njezin povratak u kasino. Tony zabranjuje Teobaldu ulazak u kasino i kaže mu da on više ne radi ondje. Tony kaže Caroli da joj je Teobaldo poručio da će mu morati dati učetverostručiti plaću bude li htjela da opet radi u kasinu. U zrakoplovu Jackie pita Aracely je li joj Eduardo dečko. Aracely potvrdi, a Jackie kaže da je žali zbog toga. U telefonskom razgovoru Carola kaže Alejandru da više ne može podnijeti Maríju Alejandru i upozorava ga da ona glumi njegovu izgubljenu kćer. Aracely i Eduardo traže njezine rođakinje. Neka im žena kaže da one više ne žive ondje. Eduardo joj predloži da odu u hotel. Karim zahtijeva od Carole da vrati Maríju Alejandru Mendozu u kasino, no ona kaže da ne može udovoljiti njegovoj molbi. Karim kaže Caroli da će, ne vrati li se María Alejandra u kasino, kupiti brod i uništiti kasino. Budući da nema gdje prenoćiti, Aracely kaže Eduardu da će ostati u postaji i ujutro se vratiti na Islu Doradu. On joj ponudi svoje društvo i kaže da će se vratiti s njome.


Divlja u srcu Epizoda 39
María Alejandra kaže Octaviju da je podsjeća na čovjeka koji ju je silno povrijedio. Carola nudi Teobaldu povišicu ako pristane opet raditi u kasinu. Octavio moli Maríju Alejandru da mu dopusti ispričati svoju životnu priču. Teobaldo traži od Carole da mu utrostruči plaću kako bi se vratio na posao i ona pristane. Octavio kaže Mariji Alejandri da nikada nije volio Maricruz. Lucía moli Simonu da provjeri što Miguel misli o njoj. María Alejandra kaže Octaviju da ona želi iskrenu ljubav, a Octavio joj kaže da je on čovjek kojega traži. Simona odbija pomoći Lucíji. María Alejandra kaže Octaviju da će morati dokazati da je istinski voli te da neće dopustiti da je sustigne ista sudbina kao Maricruz, kojom se oženio kako bi se osvetio bratu i šogorici. Octavio je pita kako ona za to zna, budući da joj on to nikada nije spomenuo, a ona kaže da je to zaključila iz njegovih priča. Tobías kaže Alejandru da je siguran da će uskoro naći svoju kćer. Simona kaže inspektoru Suárezu da vjeruje u Maricruzinu nevinost te mu savjetuje da istraži je li požar u kolibi bio izazvan


Divlja u srcu Epizoda 40
Alejandra toliko dirne vijest da će Maricruz roditi da ga snažno zaboli u prsima. María Alejandra kaže Raizi da će im uskoro dokazati da je ona Alejandrova kći. Raiza kaže Maríji Alejandri da će je Karim ubiti ne vrati li se u kasino. U Teobaldovoj kući Aracely kaže Teobaldu da je Eduardo voli. Teobaldo je zamoli da mu dopusti da se sam u to uvjeri. Raiza kaže Caroli da María Alejandra namjerava otići u Ciudad de Mexico te da će i ona to učiniti. Teobaldo kaže Aracely da će bespogovorno dati njezinu ruku čovjeku koji je zaista zaslužuje. Teobaldo uvjerava Carolu da će se María Alejandra vratiti na Islu Doradu s Alejandrovom punomoći. U zračnoj luci u Toluci Octavio kaže Maríji Alejandri da u posljednje vrijeme živi veoma skromno te da štedi koliko god može kako bi sve poslao Maricruz.


Divlja u srcu Epizoda 41
Lucía priznaje Miguelu da je postavila zamku Maricruz kako bi je zatvorili. Suárez obećava José Antoniju da će istraživati sve dok ne nađe krivca za požar u Maricruzinoj kolibi. Lucía kaže Miguelu da je požar u kolibi bio nesreća te da je za dobrobit ranča uvjerila inspektora Suáreza da je Maricruz kradljivica. Miguel odlazi. Octavio moli Serafinu da sazna gdje živi Maricruz. Raiza i Maricruz susreću se u Alejandrovoj kući. Raiza se iznenadi vidjevši je. María Alejandra joj kaže kako ondje živi. Serafina uvjerava Octavija da ne zna gdje je Maricruz. Raiza savjetuje Alejandru da proda kasino na Isli Doradi. On kaže da će ga prodati najboljem ponuđaču. Raiza kaže Alejandru da je Maricruz nepoželjna u kasinu, a on joj odgovara da joj potpuno vjeruje. Raiza ga pita što ona predstavlja u njegovu životu. Miguel ispituje Eusebija o požaru u kolibi. Raiza moli Alejandra da zabrani Maríji Alejandri povratak na Islu Doradu.


Divlja u srcu Epizoda 42
Miguel kaže José Antoniju da on odnese Eusebiju posljednju plaću jer ga on više ne želi vidjeti na ranču. Santa u svojoj kući govori José Antoniju da su se Miguel i Eusebio posvađali sigurno zato što Eusebio zna istinu o Ramirovoj pogibiji. Osim toga, smatra da će zbog otkaza Eusebio biti ljut na Narváeze, zbog čega će biti lakše izvući istinu iz njega. U zrakoplovu liječnik, Sonia i Eduardo pomažu Maricruz, a ona moli Eduarda da ništa ne kaže Octaviju. Octavio primjećuje da se Eduardo previše zanima za trudnu putnicu. Eduardo mu kaže da mu neće reći o kome je riječ, jer ga je ona zamolila da nitko s Isle Dorade ne sazna što joj se dogodilo. U bolnici na Isli Doradi Maricruz rađa djevojčicu. Doris kaže Andrésu da želi ići na brod kasino.


Divlja u srcu Epizoda 43
U kasinu Mohamed kaže jednoj ženi da pričeka njegove upute za plan koji ima s Dianom. Dr. Ortega kaže Tobíasu da Alejandro ne smije putovati zbog svojega zdravlja te da će, učini li to, riskirati svoj život. U kasinu Octavio prihvaća Evino društvo. Maricruz osjeti ljubomoru vidjevši Octavija s Evom. María Alejandra sjedne za Octaviov igraći stol. Octavio moli Evu da ga poljubi u obraz i ona to učini. Octavio i Eva odlaze zagrljeni, a Maricruz ih bijesno gleda. Lucía moli Miguela da vrati Eusebija na posao. Mohamed traži Karimovo dopuštenje da se približi Maríji Alejandri i pokuša je nagovoriti da se poda Karimu. Mohamed kaže Karimu da mu je uspio dogovoriti sastanak s Maríjom Alejandrom, ali samo pod uvjetom da se nađu na tamnome i osamljenom mjestu te da si ne upute ni riječ, a da ona za svoje usluge traži dvadeset i pet tisuća dolara. Aracely kaže Teobaldu da će otići od kuće. U zračnoj luci Carola Alejandru olajava Maricruz. Teobaldo obavještava Maríju Alejandru da je Alejandro na Isli Doradi.


Divlja u srcu Epizoda 44
Teobaldo traži Eduarda i zahtijeva od njega da ozakoni svoju vezu s Aracely. Eduardo mu kaže da se još ne želi oženiti. Maricruz kaže Alejandru da namjerava ostati živjeti na Isli Doradi. Teobaldo upozorava Eduarda da bi ga, naudi li Aracely, to moglo stajati života. Mohamed pošalje Karima na mjesto gdje ga čeka Diana, prerušena u Maríju Alejandru. Maricruz moli Alejandra da je pred sestrama Canseco zove María Alejandra, a ne Maricruz. Karim kaže Mohamedu da ga susret s Maríjom Alejandrom nije sasvim zadovoljio, ali da je sretan. Teobaldo čuje Carolu kako nekome na telefon govori da nitko ne smije kupiti kasino. Raiza pokušava okrenuti Alejandra protiv Maricruz. Alejandro pita Maricruz zašto ga ona toliko voli, a ona kaže da je to zato što je bio tako dobar prema njoj i Soliti. Carola daje upute svojemu ortaku kako da isprazni blagajnu kasina i tako prevari Alejandra.


Divlja u srcu Epizoda 45
Carolin ortak zove je na telefon i obavještava da ga je napao Zorillo. Tobías moli Alejandra da se vrati u Ciudad de Mexico jer mu je zdravlje u opasnosti. Maricruz dobiva od Karima na dar cvijeće, u kojemu se krije kutija s ogrlicom. Ramad kaže Mohamedu da se Karim hitno mora vratiti u Arabiju. Teobaldo predaje Maricruz ček koji je uzeo Carolinu ortaku. Carola nadomješta ortaku izgubljeni ček. Teobaldo kaže Maricruz da se prerušio u Zorilla kako bi otkrio Carolinu prijevaru. Alejandro kaže Maricruz da će, ne nađe li kupca, prodati kasino Caroli. U zračnoj luci Doris i Isabel se svide Octavio i Eduardo, te im odluče prići. Mohamed objasni Karimu zašto se mora vratiti u svoju zemlju. Doris kaže Isabel da će postati Octaviova djevojka. Radam kaže Karimu kako se hitno mora vratiti u svoju zemlju.


Divlja u srcu Epizoda 46
U Carolinu uredu María Alejandra pokaže joj kopiju čeka koji je dala svojemu pomagaču, a ona kaže da ga ne prepoznaje. Octavio dobiva Lucíjino pismo, u kojemu ga moli da savjetuje Miguela, jer je izgubio volju za životom. María Alejandra kaže Caroli da joj je Zorillo poslao ček e-mailom. U kafiću Isabel kaže Doris da njezino ponašanje prema Octaviju nije u redu, a Doris joj odgovori da je zaljubljena u njega. María Alejandra kaže Caroli da neće dopustiti da joj Alejandro proda kasino. U Arabiji Radam kaže Karimu da se mora oženiti Muslimovom kćeri i imati s njom djecu, radi dobrobiti svoje zemlje.


Divlja u srcu Epizoda 47
Maricruz pokazuje Alejandru fotografiju svoje majke Guadalupe koju joj je ona ostavila. Alejandro ja nazove svojom kćeri i oni se zagrle. U bolnici dr. Ortega znakovima pomaže Soliti izdržati porođaj. Alejandru pozli i moli Maríju Alejandru da ga odvede liječniku. Solita napokon uspijeva roditi. Dr. Ortega kaže Tobíasu da je Solita imala veoma složen porođaj, ali da je uspjela roditi sina. U bolnici liječnik kaže Maricruz kako će zabraniti posjete Alejandru zbog njegova osjetljiva zdravstvena stanja. U hotelu Raiza kaže Octaviju da je María Alejandra daleko izvan njegova dosega. Alejandro moli Maricruz da pozove Tobíasa jer mora srediti neke stvari prije nego što umre. Raiza kaže Octaviju da će María Alejandra naslijediti osamdeset posto kasina na Isli Doradi i sto posto ostalih kasina. Tobías javlja Maricruz da je Solita rodila i da je prilično slaba. Ona ga obavijesti o Alejandrovu zdravlju. U bolnici Maricruz pita bolničarku ima li nade da se Alejandro spasi. Bolničarka se rastuži i napusti sobu.


Divlja u srcu Epizoda 48
U zrakoplovu Sonia kaže Octaviju da je Doris tražila dopuštenje da bude u kabini. Octavio moli Soniju da pokuša odgovoriti Doris od te želje. Carola nudi Alejandru pet milijuna dolara za njegove dionice u kasinu. Maricruz ga moli da ne proda kasino Caroli. Sonia kaže Doris da ju Octavio rado prima u kabinu. Carola kaže Alejandru da će mu, ne pristane li joj prodati svoje dionice, ona prodati svoje za istu svotu. Lucía je ljubomorna kada sazna da se Miguel dobro slaže sa ženama u selu. U telefonskom razgovoru Alejandro kaže Tobíasu da će prodati kasino Caroli unatoč Maricruzinu protivljenju. Maricruz kaže Tobíasu da će spasiti kasino u znak zahvalnosti prema Alejandru te da namjerava ostati na Isli Doradi.


Divlja u srcu Epizoda 49
Na ranču Lucía dobiva još jedno anonimno pismo. Lucía želi zamoliti Eusebija da ide s njome pratiti Miguela. Maricruz kaže Tobíasu da će se odmah nakon Alejandrova sprovoda vratiti na Islu Doradu i spasiti kasino. Na sprovodu Octavio ponudi Maríji Alejandri da će cijelu noć ostati s njome i praviti joj društvo. Doris kaže Isabel kako joj se Octavio sigurno ne usudi približiti zato što je guvernerova kći. I dalje misli ići na mjesta na kojima bi ga mogla sresti. U pansionu Eduardo kaže Octaviju kako María Alejandra prema njemu osjeća samo mržnju i prijezir. Teobaldo kaže Raizi i Caroli kako može postati najbolji prijatelj Maríje Alejandre. Lucía moli Eusebija da ide s njom do lagune gdje se Miguel navodno nalazi s drugom ženom, ali da Miguel ne sazna za to. Octavio Maríji Alejandri daje svoju posjetnicu i nudi joj svoju pomoć kad god je zatreba.


Divlja u srcu Epizoda 50
U telefonskom razgovoru Octavio kaže Doris da je ne želi posjetiti u njezinoj kući te joj predlaže da se vide drugdje. Ona pristane i dogovore se otići na ples. Ona obeća doći po njega. Maricruz dobiva pismo i čita ga u tišini. U hotelu Teobaldo pita Eduarda za Aracely. Maricruz čita kako se Karim vraća na Islu Doradu samo da bi opet bio s njome. Octavio kaže Eduardu da je najbolje da pusti Aracely na miru, ako se već ne namjerava oženiti njome. U noćnom klubu Andrésu smeta način na koji Doris i Octavio plešu. Isabel mu kaže da je Doris zavela njega. Doris kaže Octaviju da joj je dosadno i da želi ići u kasino. Maricruz se naljuti kada vidi Octavija i Doris kako dolaze skupa. Na ranču Lucía kaže Esther kako se uvjerila u Miguelovu nevjeru. María Alejandra se približi Doris i Octaviju te zamoli njega da pođe s njome. Esther kaže Lucíji da će razgovarati s Miguelom kako bi saznala vara li je zaista. María Alejandra i Octavio udalje se od Doris.


Divlja u srcu Epizoda 51
U kasinu María Alejandra moli Carolu da joj pokaže računovodstvene knjige. Eusebio kaže Lucíji da je Miguel sigurno već doznao za njegove sumnje i sada se viđa sa ženom negdje drugdje. María Alejandra kaže Caroli da se začudila kako je brzo riješila račune kako bi sve bilo u redu. Eusebio kaže Lucíji da se Miguel i ljubavnica viđaju na nekom tajnom mjestu kraj rijeke. Lucía ga moli da je odvede onamo. María Alejandra moli Carolu da joj da novac koji je ukrala Alejandru dok je vodila kasino. Ako joj ga ne da, prijavit će je policiji. Karim kaže Mohamedu da želi opet biti s Maríjom Alejandrom.


Divlja u srcu Epizoda 52
Eusebio je na podu. Lucía kaže Miguelu da je sve bila Eusebiova prijevara u koju je ona upala. Miguel kaže da će se predati policiji. Lucía ga moli da to ne čini. Na ranču Miguel kaže Lucíji da bi trebali javiti policiji da je Eusebio mrtav. Lucía mu odvrati da će to učiniti nakon što Miguel pobjegne iz sela. Ofelia i Esther opaze da su Lucía i Miguel nemirni. Pretpostavljaju da su se Miguel i Eusebio posvađali. Ofelia kaže da je Miguel sigurno ubio Eusebija. Lucía govori Miguelu da pobjegne i potraži Octavija kako bi mu pomogao. Miguel odlazi s kovčegom, Esther i Ofelia se pitaju kamo ide. Lucía ih moli da ništa ne pitaju. Lucía prepričava Esther i Ofeliji što se dogodilo na rijeci s Eusebijom. Ofelia želi otići potražiti Eusebiovo truplo. Lucía kaže da nitko neće napustiti kuću dok ne otkriju truplo. Miguel stiže u pansion, moli Octavija pomoć i kaže mu da je ubio Eusebija.


Divlja u srcu Epizoda 53
Juanita kaže Maríji Alejandri da bi voljela imati priliku kakvu ona ima, da može birati muškarca među milijunašima. Maricruz joj odvraća da je bila siromašnija od nje i da se nikada nije prodavala nijednomu muškarcu. Octavio kaže Eduardu da će Miguel ostati neko vrijeme na Isli Doradi. Carola kaže Raizi da će María Alejandra biti njezina propast zbog svojih veza s guvernerom. Octavio predlaže Miguelu da Lucíji pošalje telegram kako bi joj javio da je stigao i da je dobro. Lucía daje Joséu Antoniju Eusebiovo mjesto. Carola kaže Raizi da ima plan kako spriječiti vjenčanje guvernera i Maríje Alejandre. Andrés ulazi. Lucía govori Joséu Antoniju da će mu dati dvostruku povišicu.


Divlja u srcu Epizoda 54
Miguel kaže Octaviju da je velika sličnost između Maríje Alejandre i Maricruz. Guverner govori Doris da će poslati da istraže Octavija kako bi doznao je li pouzdan. U kasinu María Alejandra obavijesti Doris da je Octavio morao otići, da je Miguel u tešku stanju. Doris kaže da je sigurna da će se Octavio vratiti. María Alejandra govori Doris da je Octavio čovjek koji ima srce, a Doris to zasmeta. U baru Miguel otkriva Eduardu da se želi opet vidjeti s Raizom. U kasinu se guverner i Doris prepiru. María Alejandra dolazi i zahvaljuje guverneru na orhideji koju joj je bio poslao. Doris je ljubomorna na Maríju Alejandru i kaže guverneru da će pričekati da se Octavio vrati. Doris predstavlja Octavija guverneru, a on zamoli Octavija da odvede Doris jer on želi biti s Maríjom Alejandrom.


Divlja u srcu Epizoda 55
Karim kaže Mohamedu da će iskoristiti zabavu kako bi oteo Maríju Alejandru. María Alejandra govori Juaniti da ima osjećaj da će se dogoditi neko zlo na Karimovoj zabavi. Doris telefonski kaže Octaviju da bi trebao otići s njom na Karimovu zabavu. Guverner zamoli Insunsu da provjeri sve u vezi s Octaviom. Doris prisili Octavija da ode s njom na zabavu. U dvorištu ranča, Lucía osjeća bolove u trbuhu i onesvijesti se. José Antonio joj pomaže. Doris i María Alejandra sretnu se u butiku dok traže haljinu za Karimovu zabavu. Miguel kaže da ide potražiti posao u kasinu. Doris obezvređuje Maríju Alejandru i kaže joj da neće ići na Karimovu zabavu. Doris Maríju Alejandru nazove droljom. U bolnici plastični kirurg skida Teobaldu zavoje s lica. U kasinu Miguel razgovara s Carolom. Ona mu objašnjava što bi trebao raditi i kaže mu da će morati nositi pištolj; pita ga zna li pucati. Doris kaže Elsi da će razgovarati s Karimom kako bi povukao Maríjinu Alejandrinu pozivnicu za svoju zabavu. Doris kaže Maríji Alejandri da je Octavio njezino vlasništvo.


Divlja u srcu Epizoda 56
U kasinu María Alejandra zamoli Miguela da joj da podatke kako bi ga uključila u platne liste. Miguel misli da je ona ista Maricruz. Ofelia obavijesti Lucíju da je izgubljeno dijete bila djevojčica. Lucía okrivljuje sebe što je pobacila kćer i kaže Esther da joj Miguel to neće oprostiti. Maricruz misli da bi se mogla osvetiti prije nego što se nadala. Karim zamoli Carolu da kaže Maríji Alejandri da bi htio biti s njom te noći. U kasinu María Alejandra pristane biti s Karimom. Kaže mu da će uzeti ogrlicu koju joj je poslao i da će je nositi na zabavi, ali da će mu je vratiti istog tog dana. Esther razgovara telefonski s Octaviom i kaže mu da je Lucía pobacila, moli ga da ništa ne govori Miguelu i neka se vrati na ranč da sve riješi.


Divlja u srcu Epizoda 57
Karim najavi na zabavi Maríju Alejandru, a Doris se naljuti. Teobaldo odlazi u kasino i predstavi se kao Angel Alferes, hini da Raizi zna čitati iz dlana. Kaže joj što joj se sve dogodilo u životu, a njoj je neugodno i odlazi. Karim kaže guverneru da bi trebao otvoriti ples s onom ženom s kojom želi. Guverner zamoli Maríju Alejandru za ples. Doris se naljuti. Raiza kaže Caroli da je primijetila nešto poznato na Angelu Alferesu i da zna neke stvari koje nitko ne bi trebao znati. Doris odvoji Maríju Alejandru od guvernera. Octavio zagrli Maríju Alejandru oko struka i pleše s njom. Kaže joj da je Doris ljubomorna jer je ona najljepša na zabavi. Karim ih pozorno gleda. María Alejandra zamoli Octavija da je poljubi. Poljube se. Doris, guverner i Karim se iznenade.


Divlja u srcu Epizoda 58
Octavio kaže da je María Alejandra žena koja ne zaslužuje njegovu ljubav. Doris moli Insunsu da otjera Maríju Alejandru s Isle Dorade jer je nemoralna. Telefonski Doris kaže Octaviju što je zamolila Insunsu. U Raizinoj sobi Miguel joj kaže da ne želi iskorištavati njezino gostoprimstvo. Raiza ga zamoli da se osjeća kao kod kuće. Octavio kaže Doris da je nepravedna prema Maríji Alejandri. Svađaju se i Octavio joj poklopi slušalicu. Andrés prigovara Doris zbog njezina ponašanja. Ona ga pita je li i on zaljubljen u Maríju Alejandru. On je pita je li ljubomorna zbog guvernera ili Octavija. Octavio kaže Eduardu da će upozoriti Maríju Alejandru o tome što Doris namjerava. U guvernerovu uredu María Alejandra kaže guverneru da je žele otjerati s Isle Dorade. Andrés kaže Doris da je María Alejandra divna žena.


Divlja u srcu Epizoda 59
Lucía kaže Esther da je sigurna da koketira s Joséom Antoniom. Lucía pita Esther planira li neku vezu s njime. María Alejandra govori Octaviju što se dogodilo u guvernerovu uredu. José Antonio kaže Santi da će ga Esther poučiti čitati i pisati i još štošta i kada nauči pisati, pisat će Maricruz o svemu što osjeća prema njoj. Octavio kaže Maríji Alejandri da je lijepa i da je Doris ljubomorna na nju. On osjeća privlačnost prema njoj i predosjeća da ona nije ravnodušna prema njemu. Gledaju se. Santa zamoli Joséa Antonija da pripazi s Esther. Octavio se iznenadi kada vidi Maríjinu Alejandrinu kćer. Ona ne dopušta da mu je Juanita pokaže.


Divlja u srcu Epizoda 60
Carlos kaže Maríji Alejandri da je Karim odlučio kupiti kasino. Lucía otjera Esther s ranča, ona odbija otići i kaže da je sretna na ranču. María Alejandra ne prihvaća Karimovu ponudu. Esther kaže Lucíji da se želi udati i osnovati obitelj i da je ne zanima kakav je José Antonio. María Alejandra kaže guverneru da Karim želi kupiti kasino kako bi ona nestala s Isle Dorade. Zamoli ga da je zaštiti od Karima jer joj se želi osvetiti zato što nije pristala na njegovu ponudu jer nju zanima drugi muškarac. Carlos kaže Caroli da Karima zanimaju dionice kasina. Guvernerova tajnica kaže Doris da je guverner otkazao sve samo kako bi primio uglednu ženu i da je trenutačno s njom.


Divlja u srcu Epizoda 61
Raiza daje Miguelu mjenice na potpis. On se dvoumi. Doris kaže Octaviju da previše mrzi Maríju Alejandru. On joj odgovara da se María Alejandra neće udati za guvernera. José Antonio kaže Esther da je jako voli, ali da će se Lucía i svi Narváezi usprotiviti njihovoj vezi. Boji se da će joj on dosaditi i da će ga ostaviti kao Octavio Maricruz. Esther ga poljubi i kaže mu da ga voli. U kasinu Miguel više puta izgubi na ruletu. Octavio i Doris dolaze u kasino, a on joj zabrani da bude drska prema Maríji Alejandri. María Alejandra kaže Octaviju i Doris da se nada da će guverner doći. Raiza kaže Caroli da joj odgovara da bude uz Miguela dok on kocka.


Divlja u srcu Epizoda 62
Karim kaže Mohamedu kako je siguran da će María Alejandra na kraju pristati prodati kasino. Carola kaže Maríji Alejandri da će prodati svoj udio Karimu. Octavio savjetuje Eduardu da se oženi s Aracely. Teobaldo želi osvojiti Maríju Alejandru. Doris kaže guverneru da će je Octavio zaprositi i da će mu guverner morati dati njezinu ruku. María Alejandra ponudi Caroli da kupi njezine dionice, ona odbija. Doris kaže guverneru da bi se mogla odreći Octavija ako se on ne bi oženio Maríjom Alejandrom. Na Isli Doradi Aracely kaže Teobaldu da su ona i Eduardo još skupa. Doris kaže Isabel da će nazvati novinare da im javi za njezine zaruke s Octaviom i da će se vjenčati što prije. Octavio kaže Eduardu da nije zaljubljen u Doris.


Divlja u srcu Epizoda 63
U baru kasina Octavio kaže Maríji Alejandri da će ostaviti Doris ako ga ona to zamoli jer on zapravo nju voli. Andrés se naljuti kada vidi poruku o Dorisinim zarukama. Kaže kako će zamoliti guvernera da ga pošalje na vojnu akademiju jer će on sad ostati sam ako se ona uda. María Alejandra kaže Octaviju da ga voli i poljube se. Octavio kaže Maríji Alejandri da bi učinio bilo što za njezinu ljubav. Ona ga zamoli da to kaže Doris. María Alejandra govori Octaviju da ju je guverner zaprosio. Esther kaže Joséu Antoniju da je trudna. Lucía otkriva Ofeliji da namjerava prodati ranč kako bi mogla otići k Miguelu.


Divlja u srcu Epizoda 64

Miguelu stiže Lucíjino pismo u kojemu ga ona moli da je primi na Islu Doradu. Miguel to komentira Raizi, a ona ga zamoli da ne pristane. Andrés kaže Doris da je razočaran jer se želi udati za Octavija i neka ne računa na njega. Mohamed prigovori Karimu jer kupuje dio kasina. Karim primijeti neobičan sjaj u Mohamedovu pogledu. Tony kaže Caroli da je tužan zbog godina koje je proveo radeći kod nje, a ona je sada milijunašica i napušta ga. U kasinu Raiza govori Maríji Alejandri da će Lucía doći na Islu Doradu. Lucía kaže Esther da je ne želi vidjeti na ranču kada se vrati s Isle Dorade.


Divlja u srcu Epizoda 65
U Insunsinu uredu Muslim želi da nađu krivca za atentat na Karima. Insunsa kaže guverneru da misli da je atentat počinio netko iz Emirata i sluti da je Mohamed povezan s time. U bolnici Karim zamoli da razgovara s Mohamedom. Eduardo kaže Miguelu da se Octavio zaljubio u Maríju Alejandru. Insunsa govori guverneru da će ispitati zaposlenike. Muslim kaže Sulemi da bi se trebala vratiti u Emirate s njim. Muslim razmišlja o neuspjelom atentatu, o tome da bi trebali ponovno pokušati. Sulema kaže Muslimu da zna da je Karim ne voli, ali da ona njega voli. U bolnici Karim kaže Mohamedu da će tražiti da ga oslobode.


Divlja u srcu Epizoda 66
Eduardo kaže Octaviju da u pismu piše da ga guverner imenuje zapovjednikom mornarice Isle Dorade. On ne želi prihvatiti tu dužnost. Karim kaže Maríji Alejandri da je ona isplanirala atentat i da je neće prijaviti bude li dobra prema njemu. Guverner ne dopušta Octaviju da govori kada mu ovaj pokuša reći da neće prihvatiti dužnost koju mu nudi. Agent okrivi Maríju Alejandru pred Insunsom za atentat na Karima. María Alejandra kaže Octaviju da je Karim pokušava optužiti za atentat. Guverner kaže Doris da je Octavio primio obavijest o svome imenovanju na dužnost.


Divlja u srcu Epizoda 67
Guverner govori Doris da mora istražiti je li Octavio uistinu oženjen. Juanita kaže Maríji Alejandri da su nadzirali kuću i da je to vjerojatno bila policija koja istražuje atentat na Karima. Mohamed govori Maríji Alejandri da je Karim poludio. Lucía tvrdi Octaviju da je Miguel očajan jer su ona i Miguelito s njim. Mohamed pita Maríju Alejandru bi li svjedočila pred liječnicima o Karimovoj opsjednutosti njome. Kaže joj da je Karimu potrebna psihološka pomoć. Lucía pita Octavija nedostaje li ona Miguelu. Doris kaže Mariani da je sigurna da je María Alejandra nazvala guvernera da mu kaže da je Octavio bio u braku.


Divlja u srcu Epizoda 68
María Alejandra pokaže Octaviju svoje dokumente kako bi mu dokazala da ona nije Maricruz. Doris kaže guverneru da ako joj ne pomogne da se uda za Octavija, pobjeći će s njim. María Alejandra kaže Octaviju da zna za njegov brak s Maricruz. Miguel joj je to rekao. Octavio joj odvraća da je ljubomorna jer se on namjerava oženiti s Doris. Ona mu odvrati da koketira s njime samo kako bi se osvetila Doris jer je svjesna da su na nju slabi Octavio, guverner i Karim. Octavio niječe da je slab na nju. María Alejandra ga zagrli i kaže mu da ne podnosi to što se ženi s Doris, da ga voli. Poljube se. Miguel kaže Lucíji da će se morati vratiti na ranč što prije.


Divlja u srcu Epizoda 69
Octavio zamoli Miguela da prestane piti. Doris kaže Mariani da je ljubomorna na Maríju Alejandru. Octavio i Miguel se naguravaju jer Miguel želi piti. Lucía i María Alejandra ulaze. Esther zamoli Simonu da zaposli Joséa Antonija kod sebe na ranču. Lucía pljusne Miguela, a María Alejandra kaže da nije prvi put da Miguel i Raiza skupa piju. Esther kaže Simoni da je Joséu Antoniju jako žao zbog svega što su Narváezi učinili Maricruz. Boji se da će i njemu nauditi. Doris okrivi Maríju Alejandru pred guvernerom zbog svih problema koje Octavio ima u životu.


Divlja u srcu Epizoda 70
U kafiću Eduardo i Sonia gledaju Aracely i Teobalda. Teobaldo je sada Angel Alferes. Eduardo je ljubomoran i prilazi stolu za kojim sjede Angel i Aracely. Angel mu kaže da je spreman vjenčati se s Aracely kad ona to bude htjela. Doris kaže Octaviju da na Isli Doradi ne znaju da je bio oženjen s Maricruz. José Antonio kaže Esther da ne vjeruje da ga uistinu voli. Eduardo pita Aracley bi li se udala za Angela Alferesa. Octavio zamoli Maríju Alejandru pozajmicu kako bi platio bolničke troškove. María Alejandra mu da mjenicu koju Miguel treba potpisati. Kaže mu da je Miguel prokockao cijeli ranč. José Antonio govori Esther da je Lucía zaslužila sve ovo što joj se događa jer je učinila toliko zla Maricruz.


Divlja u srcu Epizoda 71
Octavio kaže Miguelu da, s obzirom na to da je riječ o Miguelitu, može raspolagati novcem njegova (Octaviova) dijela ranča, te da se on ženi s Doris. Doris sluša kako guverner govori Maríji Alejandri na telefon da će je doći posjetiti. Simona kaže Esther da je ponudila posao José Antoniju. Doris želi da guverner izađe, ali želja mu se ne ostvaruje. Na Karimovu otoku Teobaldo se pojavljuje kao Angel Alferes i nudi se Karimu kao njegov osobni tajnik. Kaže mu pogreške koje je učinio te da je naivčina. Karim se naljuti i otjera ga. U kasinu Mariana pogledom traži guvernera i predstavi se kao njegova zaručnica. Raiza joj kaže da je guverner izašao s Maríjom Alejandrom. U restoranu guverner zamoli Maríju Alejandru da mu bude žena čim se Doris uda za Octavija. U uredu Maríje Alejandre Raiza kaže njoj i guverneru da se Mariana predstavila kao guvernerova zaručnica. On to zaniječe, ali María Alejandra ga zamoli da pred njome kaže Doris da će se njih dvoje vjenčati. Mariana kaže Doris da su María Alejandra i guverner ljubavnici. U bolnici Miguelito dobije grčeve. Na ranču Esther kaže Octaviju da je ne zanima što ljudi govore o njezinoj vezi s José Antoniom.


Divlja u srcu Epizoda 72
U klubu Mariana predloži Doris da se upucavaju dvojici atraktivnih muškaraca koji ih gledaju. Doris želi pobuditi Octaviovu ljubomoru. Esther prizna Octaviju da je zavela José Antonija, a on joj prigovori da su povrijedili Maricruz. Eduardo kaže Aracely da je neće ostaviti i da je sretan jer će se vjenčati. Teobaldo kaže Aracely da bi trebala početi pripremati vjenčanje. Octavio i José Antonio se suprotstave. Esther se umiješa i onesvijesti se. José Antonio kaže da će se vjenčati s Esther, ali ne zato što mu Octavio to naređuje, nego zato što je doznao da je Maricruz bogataška kći. Lucía predloži Miguelu da proda ranč kako bi platio liječničke troškove njihova sina. Odvjetnik Escobar kaže Octaviju da će blokirati njegovu imovinu kako bi zajamčili da će moći isplatiti Maricruz nakon rastave. U Toluci Octavio kaže Eduardu da će moliti Maricruz i odvjetnika da mu dopuste da vidi kćer. Octavio kaže Eduardu da misli da su María Alejandra i Maricruz jedna te ista osoba. María Alejandra kaže Karimu da još voli svoga muža, ali da gori od želje da se osveti njemu i njegovoj obitelji. Eduardo kaže Octaviju da Miguelito mora na operaciju.


Divlja u srcu Epizoda 73
Guverner kaže Doris da se Octavio još ne može oženiti njome. Lucía kaže Octaviju da je María Alejandra zapravo Maricruz Olivares. Octavio kaže da i on ima te sumnje. Octavio shvati da je María Alejandra upućena u sve događaje u vezi s njegovom obitelji. Doris kaže Mariani da će čekati dok se Octavio ne bude mogao oženiti njome. Octavio kaže Mariji Alejandri da Lucía nije tako zla kako ona misli. María Alejandra kaže Raizi da Narvaézi trebaju novac kako bi Miguelito mogao na operaciju. Octavio kaže Miguelu da je zadovoljan jer više nema obveze prema guverneru, da se ne mora vjenčati s Doris. María Alejandra kaže Raizi da će joj dati novac za Miguelitovu operaciju, a ona neka ga preda Miguelu kao da je njezin, tako se neće doznati tko mu ga je dao. Octavio kaže Doris da je ne zaslužuje. Raiza kaže Miguelu da će mu dati novac za sinovu operaciju.


Divlja u srcu Epizoda 74
Odvjetnik Escobar kaže Mariji Alejandri da Octavio traži svoje pravo da vidi kćer i da bi trebali dogovoriti termin. Miguel zahvali Raizi na njezinoj velikodušnosti jer mu je dala zajam za Miguelovu operaciju. María Alejandra kaže odvjetniku Escobaru da će dopustiti da Octavio vidi kćer, ali pod stanovitim uvjetima. Octavio raskine planove za vjenčanje s Doris. Andres savjetuje guverneru da se ne upušta ni u što ozbiljno s Marijom Alejandrom. María Alejandra kaže Juaniti da je još zaljubljena u Octavija. Andres se oprosti od Doris jer odlazi u vojnu akademiju. Octavio kaže Eduardu da bi htio Maricruz oteti kćer. Na aerodromu Juanita i María Alejandra čekaju da se ukrcaju na avion. María Alejandra vidi Octavija i okrene se da je on ne vidi. José Antonio okrivi Esther da je i ona kriva zbog svega što su Narvaézi činili Maricruz. María Alejandra i Juanita stižu Alejandrovoj kući. María Alejandra znakovima kaže Soliti da bi je htjela odvesti na Islu Doradu. Eduardo primijeti da se Octavio prilično dotjeruje za susret s kćeri.


Divlja u srcu Epizoda 75
Simona pokušava nagovoriti José Antonija da ne ide u Realengo. Ponudi mu zemljište gdje bi gradio kuću, ali on to odbija. Octavio kaže Lupiti da će ona uvijek biti njegova miljenica. María Alejandra to čuje i naljuti se. Juanita je smiri. Angel Alferes kaže Karimu da ga nitko ne podupire u njegovu povratku u Emirate. Octavio moli da opet vidi Lupitu kako bi je odveo u kupnju. María Alejandra kaže Juaniti da obuče Lupitu u najbolju odjeću za susret s Octaviom. Eduardo pita Octavija hoće li mu se Maricruz vratiti, a Octavio odgovori da će je primiti ako se ona odluči vratiti i da će sretan živjeti s njom i kćeri. Octavio se iznenadi kada vidi Lupitu odjevenu u prelijepu odjeću i zaključi da Maricruz sad financijski dobro stoji. Octavio kaže odvjetniku Escobaru da želi vidjeti kćer svako toliko i da ga zanima od čega živi njezina majka. Miguel zamoli Raizu da mu ne uzme za zlo ako ne bude kockao i pio jer sada želi štedjeti i vratiti zajam.


Divlja u srcu Epizoda 76
Octavio savjetuje Miguela da smjesta ostavi posao u kasinu jer im se Maricruz želi osvetiti. Andres kaže Isabeli da, otkad je došao u vojnu akademiju, neprestano misli na nju. Octavio savjetuje Luciju da napusti Islu Doradu dok je nije sustigla Maricruzina osveta. Octavio kaže Eduardu da nakon što je Maricruz postala María Alejandra, on je neoženjen. Miguel kaže Raizi da neopozivo daje ostavku na poslu u kasinu. Doris dolazi u hotel po Octavija, a on joj predloži da odu u kasino. José Antonio pokaže Esther kolibu koju je izgradio i u kojoj će živjeti. Raiza kaže Mariji Alejandri da je Miguel dao otkaz, a ona ga pozove u svoj ured. José Antonio kaže Esther da vjeruje u njezinu ljubav. Miguel kaže Luciji da misli da je dio Maricruzine osvete to da im uzme ranč. María Alejandra pozove guvernera k sebi jer neće otići u kasino. U kasinu Octavio u Dorisinu društvu traži pogledom Mariju Alejandru. Raiza ga vidi i kaže mu da ona večeras neće doći u kasino. Octavio i Doris odlaze. Eduardo kaže Octaviju da priprema Aracely iznenađenje uz Sonijinu pomoć.


Divlja u srcu Epizoda 77
Miguel krije Luciji zašto ga je Maricruz pozvala u svoj ured. Octavio upozori Maricruz da će je tužiti zbog dvostrukog identiteta, a ona kaže da će se osvetiti njegovoj obitelji zbog svih zala koje su joj učinili. U Realengu Clorinda dolazi k Esther. Maricruz kaže Octaviju da je guvernerova ljubavnica. Prepiru se, on joj prijeti oduzimanjem Lupite čim to bude moguće. Maricruz kaže da će ga ubiti. Miguel govori Raizi da ga María Alejandra mrzi, a Raiza kaže da sigurno ima razlog za to. Miguel je pita što zna o tome. Clorinda kaže Esther kako misli da je došla u Realengo zbog govorkanja o tome da ondje ima zlata i srebra. Esther niječe da išta zna o tome. Raiza prizna Miguelu da je María Alejandra posudila novac za Miguelitovu operaciju. Eduardo zamoli Octavija da mu bude kum na vjenčanju. Octavio pristane. Eduardo i Aracely se dogovore da neće reći Octaviju da će María Alejandra biti kuma do samog dana vjenčanja.


Divlja u srcu Epizoda 78
Maricruz kaže Luciji da će dati rok od godine dana kako bi Miguel vratio novac koji joj duguje, ali Lucía mora učiniti ono što je Maricruz zamoli. Clorinda zamoli Esther da se ne napreže jer će ugroziti svoju trudnoću. Maricruz pozove Lucíju na mol i zamoli je da dođe s Miguelom i Octaviom. Aracely primi Dorisin ček. Sonia je s Aracely, kaže joj da je Doris škrta s tim čekom koji je dala. Clorinda pomogne Esther da pripremi ručak. María Alejandra kaže Juaniti da će guverner s njom ići na Eduardovo vjenčanje i da će se mnogi iznenaditi kada je vide. Lucía kaže Miguelu da je spremna pristati na svaki uvjet koji joj Maricruz nametne samo da on ne završi u zatvoru.


Divlja u srcu Epizoda 79
Clorinda pošalje Caretu da donese nužne stvari za Estherin porođaj. Lucía uzima iz blata Miguelove mjenice. Esther moli Clorindu da pozove doktora. Maricruz podsjeća Lucíju i kaže svima prisutnima što su joj učinili Lucía i njezina obitelj. Doris ponudi Octaviju da naplati Maricruz to što čini Luciji, a on odgovori da Maricruz ima pravo činiti to što radi. Octavio kaže Doris da je María Alejandra njegova supruga. María Alejandra kaže Lucíji da je kopirala mjenice i daje joj rok da podmiri dug. Marcosa zamoli da posadi ružu ondje gdje je lokva iz koje je Lucía vadila mjenice. Doris kaže guverneru da je María Alejandra zapravo Maricruz Olivares, Octaviova žena. Octavio kaže Eduardu da neće moći doći na vjenčanje jer ne želi nikakav kontakt s Maríjom Alejandrom. Doris zamoli guvernera da izbaci Maricruz s otoka. Miguel kaže Octaviju da bi ubio Maricruz kad bi mogao. Eduardo javi Aracely da Octavio odbija biti vjenčani kum, te zamoli Soniju da nagovori Octavija da ipak bude vjenčani kum.


Divlja u srcu Epizoda 80
osé Antonio se okrivljuje zbog sinove smrti. Octavio kaže Doris da će María Alejandra uskoro biti njezina maćeha. Clorinda savjetuje da pokopaju dijete uz ružičnjak. Octavio kaže Doris da María Alejandra nije drolja. Na piru Doris zamoli da je fotografiraju kako se ljubi s Octaviom. María Alejandra zamoli da je snime kako se ljubi s guvernerom. Priđe, a Doris je pljusne. María Alejandra joj uzvrati i potuku se. Octavio i guverner ih razdvajaju. Clorinda kaže Esther da je dijete mrtvo. Guverner odvede Doris s pira. Maricruz zamoli Octavija da je otprati kući. Doris kaže guverneru da je María Alejandra zaljubljena u Octavija. Maricruz kaže Octaviju da ne želi da se on oženi s Doris. U Maricruzinoj kući, Maricruz kaže Octaviju da ga mrzi i da se i dalje želi osvetiti njegovoj obitelji. José Antonio zamoli Esther da mu oprosti. Maricruz kaže Octaviju da mu neće dopustiti da vidi kćer. Octavio kaže da neće dopustiti da se Lupiti dogodi što i Maricruz s Alejandrom. (sapunice)
Noviji Stariji