Serija - Oluja u raju po epizodama

Tormenta En El Paraiso

Oluja u raju 1 epizoda
Ova priča započinje u doba prije nego što su Španjolci došli u Ameriku. Svećenik baca kletvu da svatko tko posjeduje crni biser nikada neće spoznati sreću. Hernán je znanstvenik i u braku je s Analy. Oboje su sretni zbog skorog rođenja svoga prvog djeteta. Eliseo je također znanstvenik i Hernánov je partner. Nakuk je zaljubljen u Analy i mrzi Hernána zbog toga što se oženio njome te samo razmišlja o načinu na koji će ga ubiti. Analy rađa djevojčicu i nestrpljivo očekuje Hernánov povratak. María Teresa je Eliseova supruga i majka trojice dječaka. Osjeća da ju je Eliseo napustio i zaljubljuje se u Víctora. Moli ga da nju i njezinu djecu odvede sa sobom. On joj odgovara da nije spreman za to da bude otac i da bi sa sobom odveo samo nju. Eliseo traži Hernána kako bi ga obavijestio o rođenju njegove kćeri, ali Hernán mu kaže da je na dnu mora pronašao blago. Eliseo mu kaže da moraju izroniti sve što mogu unatoč tomu što se bliži oluja. Aníbal i Catalina Rosenberg zajedno sa svojom kćeri Karinom čine dobrostojeću obitelj. To Roquea Durána čini ljubomornim te naređuje svom vozaču da ih ubije. Eliseo zbog pohlepe postavi dinamit kod grebena i Hernán bude teško ranjen uslijed eksplozije. Hernán moli Elisea da se brine o Analy i o njihovoj bebi. Neki ljudi žive spale Aníbala i Catalinu. Karina uspijeva pobjeći, ali ostaje u šoku nakon što je vidjela kako joj roditelji živi izgaraju


Oluja u raju 2 epizoda
María Teresa odluči pobjeći s Víctorom i čak je ni plač njezine djece ne ponuka da odustane. Kaže Davidu da mora paziti na svoju braću zato što je najstariji. Ostavlja poruku ocu Augustu. Víctor je nevoljko odvodi sa sobom. Kaže joj kako nije mislio da je u stanju ostaviti svoju djecu. Ona mu odgovara da je to učinila zato što ga voli. Hernán na samrti kaže Analy kako umire sretan zato što je upoznao svoju bebicu i zato što je uz nju bio tako sretan.


Oluja u raju 3 epizoda
Eliseo kaže ocu Augustu da je to što ga je supruga napustila kazna zbog zla koje je počinio na otoku. Otac mu govori da bi se trebao ispovijedati i moliti za oprost ako se kaje. María Teresa budi se u hotelu i vidi da ju je Víctor napustio i uzeo sav njezin novac. Maura Durán ima medaljon koji je pripadao Karini Rosenberg. Luisa joj kaže da ne smije dugo govoriti o tome ako ga želi zadržati. Karina Rosenberg preživjela je napad u kojem su poginuli njezini roditelji, ali je nažalost izgubila pamćenje. Skitnica Rufino kaže joj da će se zvati Sirenica. Nakuk prosi Analy, no ona ga odbija. On se razbjesni i napadne je te je pokuša silovati. Uto stiže kapetan Solís i govori Nakuku da će ga ubiti sljedeći put kad pokuša nešto učiniti Analy. Roque više ne može micati nogama i doktor mu kaže da će doći trenutak kad se više uopće neće moći micati. María Teresa se pokaje i vraća se po svoju djecu. Otac Augusto kaže joj da mora pričekati Elisea. Bijesni Eliseo kaže joj da im se nikada ne smije približiti jer će je u suprotnom tužiti zbog napuštanja djece. Kaže joj da više nikada neće vidjeti svoju djecu. Elisea slučajno pregazi auto. U nesreći mu je smrskana ruka i moraju mu je amputirati. María Teresa putuje na sjever. Jedna joj žena obeća da će je besplatno prevesti u SAD.


Oluja u raju 4 epizoda
Čovjek koji vodi ilegalne emigrante preko granice kaže Maríji Teresi da će je prevesti u SAD ako će raditi za njega kao konobarica u baru. María Teresa pristaje. Eliseo kaže ocu Augustu da je proklet zato što ga je prvo napustila supruga, a zatim je izgubio ruku. Otac Augusto pokušava ga razvedriti. Analy s puno ljubavi i truda odgaja svoju kćer Aymar i tako prođe dvadeset godina.


Oluja u raju 5 epizoda
Maura i David upoznaju se u Botelovoj kockarnici i osjete međusobnu privlačnost. Luisa kaže Botelu da želi da njezina pokćerka upozna mladića iz dobre obitelji kako bi se udala. Botel joj kaže da su najpoželjniji neženje braća Bravo. Nakuk kaže Aymar da joj veza s Raúlom odgovara i da bi ga trebala prihvatiti, a ona mu odgovara da ga ne voli. Luisa predaje Mauri medaljon koji je pripadao Karini Rosenberg. Kaže joj da će od tog trenutka to biti njezino ime jer će joj to pomoći da se približi obitelji Bravo i da dođe do imovine obitelji Rosenberg. Nakuk namješta susret između Raúla i Aymar i javlja to g. Mariju. On ljutito ispljuska Raúla jer mu on kaže da voli Aymar, a ona mu kaže da su zajedno samo kako bi ga naljutila. Raúl kaže Aymar da ga je povrijedilo to što je rekla njegovu ocu da su zajedno samo kako bi ga naljutila. Ona mu odgovara da je shvatila da se prevarila u njemu kad je vidjela da je brani i kaže mu da želi hodati s njim, ali da joj treba vremena da ga bolje upozna i da se zaljubi u njega. Maura se predstavlja Eliseu Bravu kao Karina Rosenberg. On je šokiran i kaže da se ne čudi što nikada nisu pronašli ostatke djevojčice i da bi volio s njom razgovarati o poslu. Leonardo zajaše bika koji ga zbaci i on padne na pod i ostane onesviješten.


Oluja u raju 6 epizoda
Leonardo zajaše bika koji ga zbaci i on padne na pod i ostane onesviješten. Maura mu pruži prvu pomoć. Leonardo je ugodno iznenađen kad je vidi. Analy kaže Aymar da je razlog zbog kojeg ju je uvijek molila da se drži što dalje od Nakuka taj što ju je on pokušao silovati, ali da ju je spasio kapetan Solís. Aymar joj obeća da se neće družiti s njim. G. Mario kaže Raúlu da neće raditi u njegovoj tvrtki i da neće vidjeti ni centa od njegova novca dokle god bude hodao s Aymar. Raúl mu odgovara da mu novac ničemu ne služi ako nije sa ženom koju voli.


Oluja u raju 7 epizoda
Nicolás i Aymar sretnu se i odmah osjete međusobnu privlačnost. Nakuk, koji je trčao za Aymar, pokuša ocrniti Aymar pred Nicolásom aludirajući na to da mu je ona možda ukrala novčanik. Nicolás mu pokaže svoj novčanik i kaže mu da ostavi Aymar na miru. Maura (Karina) kaže Luisi da je momak kojeg je upoznala u Botelovoj kockarnici David Bravo, najstariji sin Elisea Brava i da ih je gotovo otkrio. Eliseo grdi Davida zbog toga što je zapostavio posao na imanju jer se stalno zabavlja i upozorava ga da će mu pružiti posljednju priliku te da će ga razbaštiniti ako opet podbaci. Kaže mu da ga ovaj put Nicolás neće moći štititi jer ga je poslao na odmor. Raúl obećava radnicima brodarske kompanije da će natjerati oca da im uplati doprinose i isplati poštenu plaću. Sirenica se rastuži kad čuje ime Karine Rosenberg, ali ne može se sjetiti gdje ga je čula. Maura (Karina) naljuti se na Davida kad ga nađe u svojoj sobi.


Oluja u raju 8 epizoda
Eliseo je ljut i govori Davidu da je Karina pristojna djevojka i da neće dopustiti da se poigrava njome. David mu obećava da joj se neće približavati osim ako ona to ne bude htjela. Aymar kaže mami da se zaljubila u Nicolása na prvi pogled. Analy joj predlaže da bude oprezna jer je on ondje samo na odmoru i govori joj da će patiti kada on otiđe.


Oluja u raju 9 epizoda
Nicolás kaže Aymar da će razgovarati sa svojim ocem o njihovoj vezi i da će se vratiti po nju. Moli je da mu vjeruje. David počinje popravljati svoje ponašanje i otac mu kaže da mu je drago što se uključuje u poslove na imanju. David kaže Karini (Mauri) da se mijenja zbog nje i da će razgovarati s tatom kad se vrati sa sajma jer ne želi da više skrivaju svoje osjećaje. Carmelita kaže Luciju da su joj Karina i njezina kuma sumnjive jer Luisa stalno nešto piše na računalu, a kad ona uđe, skriva to od nje pa joj se čini da nešto taje. Celina kaže Leonardu da je primijetila da mu se sviđa Karina, ali da je ona s Davidom. Leonardo se naljuti i kaže joj da joj ništa ne vjeruje. Nicolás se vrati u Aymarinu kuću i traži dopuštenje od njezine mame da je odvede i upozna sa svojom obitelji. Eliseo je bijesan na Davida jer je zanemario posao. Kaže Leonardu da će ga izbrisati iz oporuke i da će vlasnik biti Nicolás. Analy se šokira kad joj Nicolás kaže da je njegov otac Eliseo Bravo. Kapetan Solís kaže Analy da je taj čovjek odnio blago koje je pripadalo i Hernánu i da je time kupio svoje imanje.


Oluja u raju 10 epizoda
Eliseo je ljut i kaže Davidu da može raditi što god želi, ali da mu zabranjuje povratak na njegovo imanje i da će zapovjediti radnicima da ga onamo ne puštaju. Paloma kaže Eliseu da je nepravedan jer David samo traži svoj put. On joj odgovara da sada slobodno može tražiti svoj put i da ga zanima hoće li ga naći bez njegova novca. Lisandro zahtijeva od Palome da mu kaže tko je njegov otac.


Oluja u raju 11 epizoda
Eliseo se naljuti kada sazna da su Aymar i Nicolás u vezi. Kapetan Solís primjećuje da je Eliseo ljutit i pita ga je li mu savjest mirna. Eliseo mu kaže da je sve što ima zaradio vlastitim radom i da ne zna na što je Hernán mislio kad je spominjao blago. Objašnjava mu da se nije vratio i posjetio ih jer je bio previše povrijeđen zbog smrti svog prijatelja. Aymar i kapetan Solís ostaju zadovoljni tim objašnjenjem. Leonardo kaže Nicolásu da je njihov tata jako ljut na Davida jer je zanemario posao i da mu je zabranio povratak na imanje. Kaže mu i da će izmijeniti oporuku u njegovu (Nicolásovu) korist i da je siguran da neće to prihvatiti jer ga dobro poznaje. Nicolás mu kaže da se netko mora brinuti o imanju i da će morati to prihvatiti ako je njihov tata tako odlučio, ali i da će imati na umu njegove i Davidove interese. Kapetan Solís kaže Aymar da mu se čini da se nikomu ne sviđa. Leonardo pita svog tatu zašto ignorira Nicolásovu djevojku i kapetana Solísa. Eliseo mu odgovara da mu se to samo čini. Maura kaže Luisi da joj je Aymar smetnja, ali da je neće biti teško ukloniti s puta jer će Nicolás biti njezin. Eliseo također smišlja kako udaljiti Aymar od Nicolása


Oluja u raju 12 epizoda
Botel je bijesan zbog pljačke koja se dogodila u njegovoj kockarnici i kaže Royu da je siguran da su pljačkaši bili Vicente Ramos (David) i Cuco te da će im se osvetiti. G. Eliseo kaže Nicolásu da će izmijeniti oporuku u njegovu korist, ali jedino uz uvjet da ne daje Davidu ništa dok ne promijeni ponašanje. Aymar vidi Mauru i Davida kako se ljube i spriječi Leonarda u tome da ih vidi. G. Eliseo predlaže Nicolásu da razmisli o svojoj vezi s Aymar jer ona nije na njegovoj razini. Kaže mu da je Karina (Maura) lijepa, kulturna i profinjena te da bi mu ona bila idealna supruga. Nicolás se naljuti i kaže mu da je to što je rekao o Karini istina, ali da on voli Aymar. Moli ga da je više ne omalovažava. Kapetan Solís predlaže g. Eliseu da održi obećanje koje je dao Hernánu i da se pobrine za njegovu ženu i kćer sada kad je bogat.


Oluja u raju 13 epizoda
Luisa i Maura ukradu crni biser i okrive Aymar da bi je otjerali s imanja. Nicolás pita Davida kakva mu se čini Aymar. David mu odgovara da je lijepa i jednostavna te da je mislio da voli profinjenije žene. Nicolás mu kaže da je njihov tata mislio da bi mogao biti s Karinom, ali da on voli Aymar. Lisandro kaže svojoj mami da ne želi da i dalje bude gazdina ljubavnica jer je ljudi ogovaraju. Kaže joj da ona za g. Elisea označava samo zabavu i da je nikada neće ozbiljno shvatiti. Paloma ga ispljuska. María Teresa pokuša upozoriti Davida na to da je Botel naredio svojim ljudima da ga istuku. David joj ne povjeruje jer vidi da je pijana. G. Eliseo naredi da se pregledaju stvari Aymar i kapetana Solísa jer je nestao crni biser. Pronalazi ga u Aymarinoj sobi zato što ga je ondje stavila Maura. Aymar kaže g. Eliseu da su joj ga mogli podmetnuti on ili Karina (Maura) zato da joj naštete i kaže mu da može pozvati policiju da se otkrije tko je odgovoran. Nicolás dolazi i Eliseo mu kaže da je njegova djevojka ukrala biser. Nicolás mu kaže da je on uzeo biser jer ga je htio pokazati Aymar. Kaže da ga nije stigao spremiti na mjesto i da ga je ostavio u tegli za cvijeće. Nakuk otima Analy. Ona se uspijeva odvezati i bježi, ali Nakuk je pogađa harpunom i teško je ranjava


Oluja u raju 14 epizoda
Nakuk kaže Analy da ju je uvijek volio i da je htio da bude njegova supruga, ali da je ona odabrala Hernána. Kaže joj da mu je dosadilo njezino odbijanje, ali da je nije htio ubiti. Analy mu u agoniji kaže da je Aymar u opasnosti i umre. Davida istuku Botelovi ljudi. María Teresa mu pomogne izaći iz podruma u kojem je bio zatvoren. Aymar kaže Nicolásu da nije uzela biser i da zna da je preuzeo krivnju da bi je obranio jer sumnja u nju. Kaže mu da ih je onaj tko je to učinio htio rastaviti i da je u tome uspio


Oluja u raju 15 epizoda
Aymar nalazi beživotno tijelo svoje majke. Maura (Karina) kaže Nicolásu da je vidjela kako Aymar izlazi iz ureda prije nego što je biser nestao. David pristaje raditi za Botela pod uvjetom da prestane maltretirati Maríju Teresu. Leonardo pita Mauru (Karinu) je li zaista zainteresirana za Nicolása. Maura mu odgovara da se nikada ne bi zaljubila u zaručena muškarca. G. Eliseo želi da Nicolás odustane od vjenčanja s Aymar i kaže mu da je Aymarin otac bio pohlepan čovjek koji je, pokušavajući se domoći blaga, raznio jedan greben i tako poginuo. Kaže mu da su Aymar i kapetan Solís došli od njega zahtijevati svoj dio toga navodnog blaga i da Aymar nije došla samo zato da formaliziraju svoju vezu. Aymar nazove Nicolása da ga obavijesti o smrti svoje majke i primjećuje da on sumnja u njezinu ljubav i njezinu iskrenost. Raúl kaže Aymar da je nikada neće napustiti i moli je da ne misli da se pokušava okoristiti okolnostima jer je shvatio da ona voli drugoga i da joj samo želi ponuditi svoje prijateljstvo. Maura (Karina) licemjerno kaže Nicolásu da joj djeluje tužno i da bi ga voljela nekako utješiti. Luisa kaže Mauri da pokuša Nicolása odvratiti od njegovih problema


Oluja u raju 16 epizoda
Maura (Karina) izazovno kaže Nicolásu da bi voljela biti njegova prijateljica. David kaže Maríji Teresi da radi za Botela i da neće dopustiti da je maltretira, ali da mora prestati piti. David joj kaže da je poznavao osobu koja se isto zvala María Teresa i koja mu je bila vrlo važna. Leonardo vozi pod utjecajem alkohola i doživljava nesreću. Eliseo predbacuje Aquilinu to što je dopustio Leonardu da vozi pod utjecajem alkohola jer mu je dužnost bila paziti na njega.


Oluja u raju 17 epizoda
Nicolás iznenadi Mauru dok čeka Davida i ona mu kaže da se treba naći s njegovim bratom da bi mu pomogla. Kaže mu da je David kivan jer misli da mu je oduzeo imetak koji mu pripada i predlaže mu da bude na oprezu jer se njegov brat toliko na njega ljuti da bi mogao učiniti svašta. Nicolás joj odgovara da je razgovarao s Davidom i da mu se nije činilo da je ljutit


Oluja u raju 18 epizoda
María Teresa se onesvijesti kad shvati da je na imanju Elisea Brava, a poslije prenese Mauri (Karini) poruku Vicentea Ramosa (Davida). Maura se naljuti i kaže joj da ne poznaje nikoga tko se tako zove i da će se uskoro udati. Aymar odluči da će pokušati zaboraviti Nicolása i da će studirati biologiju kao i njezin otac. Lisandro misli da je njegova majka bila sa svećenikom i da je on plod te veze. Kaže joj da je ne želi više vidjeti. Nicolás kaže ocu da će otputovati na Cozumel da bi prekinuo s Aymar. On ga pokuša odgovoriti od putovanja jer se boji da bi se stvari mogle razjasniti, ali Nicolás mu kaže da mora ići


Oluja u raju 19 epizoda
David kaže Mauri (Karini) da mu je Nicolás rekao da ide na Cozumel prekinuti sa svojom djevojkom i da želi znati na čemu je nakon onoga što mu je rekla María Teresa. Maura mu kaže da je rekla da se uskoro udaje za Nicolása da ne bi posumnjali u njihovu vezu. Zahtijeva od njega da bude oprezan i da ne govori svima o njihovoj vezi. Nakuk dolazi na Eliseovo imanje i uvjeri ga u to da su on i Aymar u vezi. Nakuk traži od Elisea pet milijuna da i dalje šuti o okolnostima Hernánove smrti. Maura kaže Luisi da će se potruditi da se David i Nicolás udalje. Kaže joj da je rekla Nicolásu da je David ljut zbog nasljedstva, a Davidu je rekla da joj se Nicolás udvara. Raúl ljutito govori Nicolásu da je Aymar čekala da dođe na sprovod njezine majke, a da je umjesto toga dočekala optužbe. Kaže mu da je Aymar usamljenija nego ikada i vrlo povrijeđena. Prava Karina Rosenberg napadne Mauru i izvrijeđa je. Maura je bijesna i kaže Luisi da će tu djevojku strpati u ludicu čim se domogne njezina vlasništva. Aymar prekida s Nicolásom. Eliseo se povjeri Palomi i kaže joj da je izazvao smrt Aymarina oca i da nije održao obećanje da će se brinuti o njoj i njezinoj majci. María Teresa moli oca Augusta da joj pomogne vratiti sinove


Oluja u raju 20 epizoda
Leonardo u očaju pokuša ustati, ali padne. Celina mu kaže da će mu pomoći da ponovno prohoda zbog ljubavi koju odmalena osjeća prema njemu. Leonardo joj zahvali i kaže joj da se nada da se neće opet prevariti u vezi sa svojim osjećajima.


Oluja u raju 21 epizoda
Leonardo u očaju pokuša ustati, ali padne. Celina mu kaže da će mu pomoći da ponovno prohoda zbog ljubavi koju odmalena osjeća prema njemu. Leonardo joj zahvali i kaže joj da se nada da se neće opet prevariti u vezi sa svojim osjećajima. Maura iskorištava to što je Nicolás pripit i ranjiv i poljubi ga. Priznaje mu svoju navodnu ljubav i kaže mu da se prije suzdržavala jer je hodao s Aymar. Nicolás joj jasno daje do znanja da još voli Aymar i da joj ne može ništa obećati, ali da će je pokušati zaboraviti zato što ga je ona to zamolila. Maura kaže Luisi da će iskoristiti Botela da drži Davida podalje od nje i da se tako ne miješa u njezine planove. David nudi pomoć Maríji Teresi kad vidi kako neutješno plače. Ona mu samo kaže da ju je njezina obitelj sigurno zaboravila jer ih je napustila


Oluja u raju 22 epizoda
María Teresa se pijana pokuša približiti Eliseovu imanju da vidi Leonarda, ali je otac Augusto u tome spriječi. Kaže joj da se moglo dogoditi nešto strašno da ju je Eliseo otkrio i da mora biti opreznija ako želi da joj njezini sinovi oproste. Aymar se ispriča g. Mariju, a on je izvrijeđa. G. Mario joj kaže da je mrzi zbog toga što je oportunist i da mu se zbog nje njegov sin suprotstavlja i ne želi raditi. Upozorava je da će učiniti sve da ih rastavi. Aymar mu odgovara da su je pokušali ubiti i da je to sigurno on naredio. Raúl sazna za atentat na Aymar i predbacuje svomu ocu da mu nije stalo do njegove sreće jer nikada neće biti sretan bez Aymar.


Oluja u raju 23 epizoda
Eliseo ne uspije nagovoriti Nakuka da prizna da je ubio Aymarinu majku. Nakuk uzme Elisea za taoca te ga rani i pobjegne kad mu Nicolás i odvjetnik Barazza pokušaju pomoći. Aymar srećom upozna gospođu Manriquez koja radi u vladi i bavi se pritužbama građana. Aymar joj kaže da bi voljela da pomogne radnicima Marija Abascala jer se on prema njima loše odnosi i slabo ih plaća. Paloma postigne da Nakuk prizna svoj zločin. Otac Augusto pita Leonarda što misli o svojoj mami. On mu odgovara da samo zna da ih je ostavila kad su bili djeca. G. Eliseo kaže ocu Augustu da je u njegovoj kući zabranjeno govoriti o Maríji Teresi. David zamoli Cuca da istraži je li Nicolás u kakvoj vezi s Karinom. Kaže mu da je sumnjičav jer je Nicolás prekinuo s djevojkom i da su se opet posvađali kao kad su bili djeca. Cuco mu kaže da je Leonardo taj koji bi ga trebao zabrinjavati jer je on zaljubljen u Karinu. Aymar kaže Raúlu da je tužila njegova oca zbog načina na koji se odnosi prema radnicima. Kad g. Mario to čuje, ljutito joj kaže da će se pokajati


Oluja u raju 24 epizoda
Nicolás postigne da zatvore Nakuka. Eliseo mu kaže da se sve više ponosi njime i da se Karina brinula zbog njega. Kaže mu da bi je trebao drukčije doživljavati i možda zaboraviti Aymar. Nicolás mu kaže da je razmišljao o tome da Karini pruži priliku. Nicolás pokuša nagovoriti Elisea da ne bude tako oštar prema Davidu, ali Eliseo ne popušta. G. Mario otme Aymar, drogira je i odvede na brod da je ostavi na kakvu pustom otoku. Karina (Maura) pripremi večeru s namjerom da zavede Nicolása. Kaže mu da ga voli i da je spremna predati mu se dušom i tijelom. Nicolás joj razjasni da je ne voli i da ne bi bilo pošteno od njega da spava s njome. Luisa kaže Mauri (Karini) da Nicolás nije podlegao njezinim čarima na večeri. Pita je misli li da će moći postići da Nicolás zaboravi Aymar. Maura joj odgovori da je sigurna u to i da će za nekoliko dana Nicolás misliti samo na nju. Aymar očajnički pokušava pronaći način da otiđe s otoka na kojem ju je ostavio g. Mario. Leonardo prigovori Celini zbog toga što ga dan prije nije posjetila, a ona mu kaže da je morala pomoći majci s večerom koju je Karina (Maura) naručila za Nicolása


Oluja u raju 25 epizoda
Karina se ispravi i kaže Leonardu da je večera koju je naručila Karina (Maura) bila za njezinu kumu. Maura (Karina) kaže Eliseu da je sretna jer je Nicolás pristao na to da započnu vezu i da je sigurna da će ga pridobiti, iako zna da je ne voli, jer ona voli njega. Luisa mu kaže da njezino kumče ima mnogo udvarača milijunaša, ali da ona voli Nicolása, a ne kao Aymar koja je samo htjela njegov novac. Eliseo im kaže da je i on tako mislio, ali da se uvjerio u to da Aymar voli Nicolása i da osjeća da je bio nepravedan prema njoj. Luisi i Mauri ne sviđa se njegova promjena. Otac Augusto pita Nicolása što misli o svojoj majci, a on mu odgovori da ne želi znati ništa o njoj. María Teresa koja je prisluškivala taj razgovor kaže ocu Augustu da je normalno da je njezina djeca mrze. Kaže mu da je to cijena njezina grijeha. Otac joj kaže da je unaprijed znala da joj neće lako oprostiti, ali da mora imati vjere. Kapetan Solís optuži g. Marija za Amyarin nestanak


Oluja u raju 26 epizoda
Eliseo kaže Leonardu da će otputovati na Cozumel ispričati se Aymar i ponuditi joj financijsku potporu jer je ostala bez obaju roditelja. María Teresa vidi Davida i Mauru napola razodjevene i ljutito kaže Davidu da je ta žena Nicolásova zaručnica te da su ga oboje izdali i zato više ne želi njegovo prijateljstvo. Eliseo stiže na Cozumel i sazna da je Aymar nestala. Nicolás kaže Luciju da i dalje voli Aymar više od života. On mu predlaže da započne vezu s Maurom (Karinom) i da će s vremenom zaboraviti Aymar. Nicolás mu odgovori da se ne želi poigravati Karininim osjećajima i da će joj reći da ne mogu biti zajedno. Eliseo kaže kapetanu Solísu da je shvatio da Aymar ne želi njegov novac kad je prekinula s Nicolásom i kad je otkrio da ga je Nakuk ucjenjivao lažima


Oluja u raju 27 epizoda
Kapetan Solís i Eliseo misle da je Aymar mrtva, ali ona srećom počinje dolaziti k sebi. Nicolás prosi Mauru (Karinu), a ona mu licemjerno odgovara da bi joj bilo draže da je voli nego da je s njom samo zato da zaboravi Aymar, ali da ga svejedno neće odbiti jer mu je ponudila pomoć i voli ga. Leonardo prigovara Mauri, ali ona mu jasno daje do znanja da ga voli samo kao brata. Nakon Maurina odbacivanja Leonardo želi počiniti samoubojstvo, ali Nicolás ga spriječi i oraspoloži. Leonardo mu kaže da nije znao što radi i da više neće pokušati počiniti samoubojstvo. Eliseo zamalo da ne kaže Nicolásu da je Aymar u tešku stanju, ali odustane od toga kad mu Nicolás kaže da je zaprosio Karinu (Mauru)


Oluja u raju 28 epizoda
Aymar otvori oči i primijeti da čovjek koji joj želi nešto ubrizgati u infuziju nije liječnik te počne zvati u pomoć. Raúl pokuša uhvatiti tog čovjeka, ali on mu uspije pobjeći. Aymar izjavi da ju je Mario Abascal pokušao ubiti i da ju je on ostavio na tom otoku. Maura (Karina) ispljuska Luisu zbog toga što je ukrala ček i time ugrozila njezine planove o udaji za Nicolása. Luisa joj ljutito uzvrati udarac i kaže joj da bi joj bilo pametnije da joj bude saveznica nego neprijateljica. Eliseo ponudi Aymar novac u skladu s obećanjem koje je dao njezinu ocu. Ona ga ne prihvati. David radi pritisak na Mauru (Karinu) kako bi otišla s njime. Zaprijeti joj da će prekinuti s njom i poljubi je.


Oluja u raju 29 epizoda
G. Eliseo nudi Aymar da dođe živjeti na njegovo imanje jer bi ondje bila sigurnija. Aymar ne želi to prihvatiti. Luisa kaže Mauri (Karini) da se nada da se predomislila u vezi s Davidom. Ona joj odgovori da je to bio trenutak slabosti koji se neće ponoviti. Kaže joj da je istina da voli Davida, ali da će već nekako nagovoriti Davida da joj bude ljubavnik nakon što se vjenča s Nicolásom. Leonarda smatra invalidom koji nije nikakva opasnost jer mu je već objasnila da ga voli kao brata. Leonardo kaže Celini da nikomu ništa ne kaže, ali da zahvaljujući njezinoj potpori već osjeća noge. Pokuša je poljubiti, ali oslovi je s Karina i ona pobjegne u suzama. Camanek savjetuje Aymar da se udalji s otoka i ona prihvati Eliseovu ponudu. Eliseo, kapetan Solís i Aymar stižu na imanje. Maura (Karina) ljutito pita Nicolása što Aymar radi ondje.


Oluja u raju 30 epizoda
Nicolás kaže Aymar da mu je drago što je na imanju, pogotovo zato što će ondje biti zaštićena. Kaže joj da joj se divi i pita je voli li ga još jer bi njezin odgovor mogao jako utjecati na njegov život. Aymar mu odgovori da će mu prvo dokazati da ju je krivo procijenio i da će o ljubavi razgovarati poslije. Nicolás misli da mora raskinuti zaruke s Karinom. Eliseo predstavlja Nicolása radnicima kao novoga gazdu, a Maura iskoristi priliku da najavi da se za dva mjeseca udaje za Nicolása. Aymar je razočarana i kaže kapetanu Solísu da će čestitati mladencima. Nicolás joj pokuša objasniti da se zaručio s Karinom iz inata i da ona zna da je ne voli, ali da se svejedno pristala udati za njega. Aymar mu bijesna kaže da ga ne želi više vidjeti. Maura (Karina) uvjeri Aymar da je imala intimne odnose s Nicolásom i da se zato moraju vjenčati.


Oluja u raju 31 epizoda
David odbija prihvatiti da je tako uništena žena kao María Teresa njegova majka. Nicolás raskida zaruke s Maurom (Karinom). Ona mu prepredeno kaže da ga jako voli i da ga ni na što ne može prisiliti, ali da ga moli da kaže svima da su prekinuli tek kada joj vrate posjed jer će tada otići. Leonardo uđe u Maurinu sobu i pokuša je ubiti nožem. Ona se probudi vrišteći i on pobjegne. Maura okrivi kapetana Solísa za pokušaj ubojstva. Aymar kaže da joj je dosadilo to što ih stalno okrivljavaju za nešto što nisu učinili.


Oluja u raju 32 epizoda
Riječna struja odvlači Aymar i Karina (Sirenica) je spasi. David Maríji Teresi ne kaže ništa i ona mu kaže da bi voljela čuti barem njegove prijekore. Kaže mu da se kaje i da je tijekom 20 godina plaćala za svoj grijeh. Otac Augusto govori Davidu da će vozilo hitne pomoći odvesti Maríju Teresu u bolnicu i pita ga želi li ići s njome. On odgovori da ne želi imati ništa s tom gospođom. Otac mu kaže da ga mora saslušati i da nakon toga može odlučiti. Maura kaže Luisi da je sigurna da je Leonardo taj koji ju je pokušao ubiti i da će dokazati to. Nicolás vidi Mauru i Leonarda kako se drže za ruke i kaže im da mu je drago što se dobro slažu jer je Leonardo nakon objave njihovih zaruka bio ljutit.


Oluja u raju 33 epizoda
Maura zamoli Leonarda da učini nešto Aymar ode s imanja. Otac Augusto kaže Davidu da je María Teresa njegova majka. Nicolás posvećuje nekoliko pjesama Aymar u pokušaju da je ponovno osvoji. Cirilo spriječi Palomu u pokušaju da kaže Eliseu da je Lisandro njegov sin. Maríji Teresi stanje se pogorša zbog alkoholizma. Doktor joj kaže da ima cirozu jetre i da je ta bolest nažalost neizlječiva. Leonardo zamoli svog oca da otjera Aymar s imanja. Eliseo se naljuti i kaže mu da će Aymar ostati i da mu on ne može govoriti što da radi. Eliseo predlaže Leonardu da ide raditi u inozemstvo. Leonardo mu razočarano kaže da bi radije da on bude daleko nego da se Aymar vrati na svoj otok. Maura pošalje Luisu da obavijesti Davida o Nicolásovim zarukama s Maurom.


Oluja u raju 34 epizoda
Maura odbije Leonarda jer nije uspio nagovoriti svog oca da otjera Aymar s imanja. Leonardo zahvali Celini na tome što mu je pomogla vježbati i kaže joj da zahvaljujući njoj može opet hodati. Aymar je jako ljuta jer je Maura potrgala nešto što je pripadalo njezinoj majci i što joj je bilo vrlo važno. David dolazi na „Raj“ da bi rekao svojoj braći da se njihova majka vratila i da se kaje zbog toga što ih je napustila te da ih želi zamoliti za oprost. David želi da budu uz Maríju Teresu u posljednjim trenucima njezina života. Maura laže o tome da ju je Aymar napala da ne bi vjerovali Aymar. Lisandro se osjeća veoma loše dok putuje u kamionu koji ga treba prevesti preko granice. Odlazi u inozemstvo jer nije svojoj majci više htio stvarati probleme i sramotiti je. Nicolás se veoma razveseli kad sazna da Leonardo može hodati. María Teresa vrlo je sretna jer joj je David napokon oprostio i jako se kaje zbog toga što ih je napustila. Otac Augusto kaže Maríji Teresi da je vrlo bolesna i da ima cirozu jetre zbog alkoholizma


Oluja u raju 35 epizoda
Otac Augusto kaže Maríji Teresi da joj je David oprostio zato što je voli. Kaže joj da je teško bolesna i da ima cirozu jetre. Nicolás kaže Luciju da je siguran da je Leonardo zaljubljen u Celinu. Lucio mu odgovori da je Celina otišla s imanja vrlo tužna jer joj je Leonardo jasno dao do znanja da je nikada neće moći voljeti. María Teresa halucinira i pričinjava joj se da vidi Elisea koji je nagovara da se ubije. Paloma zabrinuto zamoli Elisea da joj pomogne pronaći Lisandra jer se, bježeći od granične policije, izgubio u pustinji. Zamalo da mu ne prizna da je on njegov sin, ali predomisli se. Nicolás joj kaže da će ga pronaći. U međuvremenu Lisandro pokušava ohrabriti Urbana govoreći mu da će se izvući iz tog problema. Donata kaže ocu Augustu da je Sirenica pobjegla, ali da ne zna kamo.


Oluja u raju 36 epizoda
Maura kaže Davidu da ne bi trebao ići na imanje jer radnici organiziraju pobunu protiv Nicolása, a njegov otac mogao bi pomisliti da on podupire radnike. Nicolás kaže radnicima da će pomoći Lisandru i da će im povisiti plaće kad se vrati. Nicolás nazove Mauru i prigovori joj zbog toga što je rekla Aymar da je spavao s njom iako to nije istina. Maura uvjeri Elisea i Aymar da ju je Nicolás zamolio da ide s njim. Kad Nicolás vidi da je Maura spakirala kovčege, kaže joj da nije potrebno da ide s njim. Zahtijeva od nje da razgovara s Aymar i da joj kaže da nikada nisu spavali zajedno jer će je inače prisiliti da joj to kaže pred njim.


Oluja u raju 37 epizoda
Doktor Ortíz bijesan je jer ga je David opet pobijedio u kartanju. Maura je bijesna zato što nije uspjela zavesti Nicolása i zato što je zahtijevao od nje da kaže Aymar da nikada nisu spavali zajedno. Kaže si da će iskoristiti to što nema Nicolása kako bi se zauvijek riješila Aymar. Aquilino kaže Mauri da David dolazi na imanje s nekoliko muškaraca. Kaže joj da sigurno dolazi poduprijeti Elisea zbog problema s radnicima i kada stigne, vidjet će da je sve laž. Maura kaže Eliseu da David dolazi na imanje s naoružanim ljudima i da joj je rekao da pobjegne što ukazuje na to da će opljačkati imanje


Oluja u raju 38 epizoda
Aquilino baci Davida u more i pokuša ga utopiti. Iznenadi se kad vidi Sirenicu i pokuša je uplašiti govoreći joj da će je ubiti ako nekom kaže da ga je vidjela. Sirenica pomaže Davidu disanjem usta na usta i on se osvijesti. Aymar kaže kapetanu Solísu da je čula da Karina (Maura) govori Luisi da je podmetnula Davidu zamku i on je htio pomoći Eliseu umiriti radnike, ali Eliseo joj nije povjerovao. Kapetan joj savjetuje da ne kaže ništa, nego da ih pusti da sami rješavaju svoje probleme i jednog će dana shvatiti da je Karina zla. Maura nagovori Elisea da ne ispituje Davida, nego da ga odmah preda policiji. Maura glumi da je uvrijeđena kad je Leonardo počne ispitivati o njezinim osjećajima prema Davidu. Kaže joj da je sigurno osjetila nešto prema njegovu bratu kad ju je poljubio. Ona mu kaže da su on i njegov brat prostaci i ne smiju zaboraviti da će se ona udati za Nicolása koji je pravi muškarac. Sirenica uspije doći do Aymar da bi pomogla Davidu


Oluja u raju 39 epizoda
Aymar kaže Mauri da je na imanju došlo do nereda zbog zamke koju je podmetnula Davidu. Maura se pretvara da je nevina i kaže joj da govori to iz zavisti te čim povrati svoj posjed, s njega će izbaciti luđakinju (Sirenicu). Aymar joj kaže da se tek tada vrati. Aquilino pođe potražiti Davidovo tijelo i uplaši se kad vidi da ga nema. Luisa mu ljutito kaže da će se pokajati ako je uplete u to u slučaju da nije ubio Davida i da ga on optuži. Eliseo s policijom stiže do ruševina kako bi odveo Davida u zatvor. Srećom ne mogu otvoriti vrata od podruma u kojem se nalazi David sa Sirenicom i Aymar


Oluja u raju 40 epizoda
Bijesan zbog njezina odbacivanja, Leonardo siluje Mauru. Ona ga uvjeri da je nakon toga otkrila da je uzbuđuje više od Nicolása koji mrzi njega, a voli nju. Kaže mu da će biti njegova kada god to želi, ali nitko ne smije saznati što se dogodilo. Maura kaže Luisi da ju je Leonardo silovao i da neće stati dok ga ne vidi mrtvoga. Kaže joj da ga je uvjerila u to da ga voli i da će biti ljubavnici dok joj ne vrate njezin posjed, ali nakon toga maknut će ga s puta kako bi se udala za Nicolása. Maura kaže Luisi da joj se isplati spavati s Leonardom zbog imetka obitelji Bravo. Da bi saznala skrivaju li Sirenica i Aymar Davida, Maura kaže Luisi da preplaši Sirenicu jer će Aymar izaći kad čuje njezin vrisak, a ona će tada neopaženo ući. Maura nađe Davida. On joj kaže da je licemjerka i da je otkrio zamku koju mu je podmetnula te da je siguran da je naredila Aquilinu da ga ubije. Maura mu kaže da je to sigurno učinio Nicolás. David joj kaže da mu mora to dokazati. Kaže joj da ode i da nikomu ne kaže da ga je vidjela. Nicolás razgovara s Atanasiom, čovjekom koji je trebao pomoći Lisandru prijeći granicu, a koji ga je napustio


Oluja u raju 41 epizoda
Cuco zamoli Celinu da ga skrije. Kaže joj da Eliseo traži Davida i njega kako bih ih strpao u zatvor i da ih ne želi ni saslušati. Kaže joj da će riješiti stvari s Eliseom čim se David oporavi od Aquilinova pogotka. Maura kaže Luisi da je Aquilino pokušao ubiti Davida i da će joj morati objasniti zašto je to učinio. Luisa je pokuša odgovoriti, ali Maura joj kaže da će ga sigurno ponovno pokušati ubiti i da ona neće to dopustiti. Aymar iznenadi Leonarda i Mauru dok se ljube. Maura kaže Leonardu da joj ne mora ništa objašnjavati jer joj Eliseo neće vjerovati. Aymar kaže Leonardu da ne bi smio biti ljubavnik zaručnice svoga brata i da će reći to Nicolásu. Leonardo joj kaže da se on i Karina vole te da će sam Nicolásu reći istinu


Oluja u raju 42 epizoda
Maura (Karina) uspije nagovoriti Elisea da ne prigovori Leonardu i kaže mu da bi bilo bolje da ga pošalje daleko od imanja dok se ona ne vjenča s Nicolásom. Tacho i Rigo nalaze onesviještenog Raúla. Kad se osvijesti, kaže im da ga je netko udario da bi ukrao novac od plaća. Maura podlo kaže Leonardu da bi htjela s njim popiti čašicu likera njegova oca dok se grle i zajedno gledaju zvijezde. Eliseo se začudi kada ga vidi da nosi dvije čaše i prati ga. Zaustavi ga kad vidi da ulazi u Maurinu sobu. Ona se zadovoljno nasmiješi jer joj je plan uspio. Nicolás uspije osloboditi Lisandra i vrati se na imanje. Sretne Aymar i kaže joj da je voli i da joj mora nešto ispričati, ali prvo mora to reći svom ocu. Aymar mu odgovori da i ona njemu mora mnogo toga ispričati. Nicolás kaže Mauri da nije rekla istinu Aymar kao što mu je obećala. Maura mu odgovori da se ne mora opravdavati Aymar jer je već našla drugoga. Kaže mu da je Aymar Davidova ljubavnica i da se s njim nalazi svaku večer otkad je njegov brat pokušao opljačkati imanje. Kaže mu da je sigurna da su saveznici i vjerojatno više od toga. Nicolás joj odgovori da će pratiti Aymar samo da bi se uvjerio u to da je to laž


Oluja u raju 43 epizoda
Lisandra veselo dočekaju gosti bara njegove majke. Cirilo mu kaže da se nada da je naučio lekciju. Lisandro mu kaže da nikada više neće pokušati prijeći granicu i da bi proveo mnogo godina u zatvoru da nije bilo Nicolása. Kapetan Solís i Aymar kažu ocu Augustu da je David bio u vrlo teškom stanju i da se oporavlja od prostrijelne rane. Otac Augusto zamoli ih da mu kažu gdje je i obeća im da ga neće otkriti jer se ne slaže s Eliseovom odlukom da pošalje u zatvor. Maura i Luisa posjete Botela i zamole ga da drži Davida podalje od imanja. Maura mu kaže da ga ne smije ubiti ni ozlijediti i da će mu to dobro platiti. Kažu mu da je David u ruševinama, ali moraju ići po njega prije zore. Otac Augusto posjeti Davida. Kaže mu da su mu Aymar i kapetan Solís rekli gdje je i obavijesti ga o tome da je njegova majka mnogo bolje i da će ići na grupnu terapiju. Kaže mu i da će idući dan doći po njega i odvesti ga da vidi majku jer je vrlo zabrinuta zbog toga što nema nikakvih vijesti o njemu. David na plaži zahvali Aymar na svemu što je učinila za njega. Kaže joj da je Nicolás sretnik jer ga žena poput nje voli i poljubi je u obraz. Nicolás ih promatra kroz dalekozor i učini mu se da se ljube u usta te zaključi kako je ono što mu je Maura rekla istina


Oluja u raju 44 epizoda
Nicolás se želi suočiti s Davidom. Maura ga zaustavi i kaže mu da ne želi sukob među braćom zbog žene kao što je Aymar koja nije znala cijeniti njegovu ljubav. Kune mu se da ga voli i da ga nikada ne bi prevarila. Kaže mu da bi najbolja osveta bila ta da Aymar i dalje misli da su spavali zajedno. Aymar kaže Davidu da je Karina (Maura) zaručena za Nicolása, ali ljubi se s Leonardom. David se rastuži i kaže joj da mu je jasno da se Karina (Maura) poigrava sa sva tri brata. Lucio javi Eliseu gdje je Cuco i on dođe s policijom da bi ga uhitili te zahtijeva od njega da mu kaže gdje je David. Cuco mu kaže da je David došao na imanje da bi mu pomogao, a ne opljačkao ga. Kaže mu da je nepravedan prema svom sinu i da mu ne bi rekao gdje je čak i da to zna. Nicolás predbaci Aymar to što je cijelu noć bila s Davidom.


Oluja u raju 45 epizoda
Maura kaže Aymar da će se ona i Nicolás vjenčati za mjesec dana. Aymar joj odgovori da se nada da ništa neće pokvariti njihovu sreću, kao na primjer Leonardov dolazak. Nicolás je pita što želi time reći, a Aymar mu odgovori da je bolje da pita svoju zaručnicu. Leonardo izvuče Cuca iz zatvora. Micaela kaže Luciju da je David htio pomoći Eliseu, a ne okrenuti se protiv njega. Kaže mu da je Aquilino pucao u njega i ranio ga. Lucio kaže Aquilinu da Eliseo nikada nije naredio da pucaju u Davida i pita ga zašto je to učinio. Aquilino poriče da je pucao. Aymar i kapetan Solís odluče potražiti Davida i reći mu Karinine (Maurine) planove. Nicolás je vidi i kaže joj da će i on ići s njom ako je krenula tražiti Davida. Kaže joj da ne može ni trenutka izdržati bez vijesti o svom ljubavniku, a Aymar ga ispljuska.


Oluja u raju 46 epizoda
David zaprijeti Mauri da će je ubiti, ali onesvijesti se. Paloma kaže Eliseu da ga je godinama voljela i bila mu vjerna ne tražeći ništa zauzvrat, ali sada zahtijeva da svom sinu da svoje prezime i prava koja mu pripadaju. Eliseo joj odgovori da će ga financirati dok ne završi studij, ali nikada mu neće dati svoje prezime. Ona mu kaže da će učiniti sve kako bi postigla ono što želi. David uspije pobjeći Botelu zajedno sa Sirenicom. Nicolás kaže Aymar da nikada nije spavao s Karinom (Maurom).


Oluja u raju 47 epizoda
Nicolás pokuša zavesti Aymar, ali zaustavi se zbog njezine stidljivosti. Kaže joj da zna koliko joj je prvi put važan i da će čekati dok se ne vjenčaju. Luisa i Maura osjete olakšanje jer iako Jacobo nije umro, leži u komi. Da bi opet izbjegla da je Nicolás otkrije, Maura nagovori Leonarda da kaže Nicolásu da nisu spavali zajedno i obeća mu da će raskinuti zaruke s njegovim bratom. David kaže Leonardu da je prije bio spreman dati svoj život za Karinu, ali polako ju je prestao voljeti jer ga ljuti to što se poigrala s trojicom braće. Leonardo mu bijesno kaže da je već izdao njihova oca i da mu sigurno želi uništiti život jer mu je Karina rekla da je on taj kojeg ona voli. David mu kaže da se njihova mama vratila i da mu je sigurno svejedno zbog toga. Aquilino podrugljivo kaže Mauri da mu se čini kako su Aymar i Nicolás vrlo bliski i zaljubljeni.


Oluja u raju 48 epizoda
Kad Luisa vidi da Jacobo nije umro, zadavi ga. Maura lukavo kaže Nicolásu da je Aymar toliko mrzi da laže. Kaže mu je istina to da ju je Leonardo proganjao i da je zato zamolila Elisea da ga udalji s imanja. Eliseo ljutito kaže Aymar da je sve isplanirala da bi ulovila Nicolása. Nicolás mu jasno daje do znanja da voli Aymar i da, iako je htio da se ponosi njime, neće ugroziti vlastitu sreću. Kaže mu da razumije Davida jer vidi da moraju činiti ono što im on kaže ili će im okrenuti leđa. Nicolás kaže ocu da mu slobodno može oduzeti imanje i da će poduprijeti Davida. Leonardo sretne Maríju Teresu, odmah se prepoznaju i plačući zagrle.


Oluja u raju 49 epizoda
Nicolás zaprosi Aymar i ona plačući pristane. Raúl kaže kapetanu Solísu da želi financijski pomoći Aymar kako ne bi osjećala joj je obitelj Bravo potrebna. Kapetan mu odgovori da ona nije s Nicolásom zbog novca nego zbog toga što ga voli. Kaže mu da srce ne sluša razum i da svoje komentare zadrži za sebe. Maura lukavo uvjeri Leonarda da je predložila Aymar da osvoji Nicolása da bi ga se riješila jer će se tako moći udati za njega. Kaže mu da će njegov otac razbaštiniti Nicolása i sve ostaviti njemu, ali mora Nicolásu reći da nisu spavali zajedno da ne bi pomislili da ga je iskoristila.


Oluja u raju 50 epizoda
María Teresa kaže Leonardu da zna da će ga povrijediti, jer vidi da voli Karinu Rosenberg, ali mora znati da ju je vidjela s Davidom. Leonardo joj kaže da se poigrala sa svom trojicom, ali dovoljno mu je da ga pomiluje da bi joj sve oprostio. Leonardo kaže Eliseu da se odriče nasljedstva, ali ne i ljubavi svoje majke. Maura je bijesna jer joj je Leonardo ostavio pismo kojim je obavještava da se odriče nje i nasljedstva svog oca. Aymar je sretna jer je primljena na fakultet i kaže to Eliseu, ali njega to uopće ne zanima. Maura se iznenadi kad joj liječnik kaže da je trudna. Ona kaže Mauri da će reći da je dijete Nicolásovo, a ne Leonardovo, i da se mora riješiti Aymar da bi ga odvukla u krevet.


Oluja u raju 51 epizoda
Nicolás kaže Aymar da ne želi razgovarati o svojoj majci, da ne želi znati gdje je ni kako je ona saznala za nju. Kaže joj da mu spomen njezina imena otvara u srcu ranu i da joj ne može oprostiti zbog toga što ih je napustila. David se iznenadi kad shvati da je Sirenica vjerojatno prava Karina Rosenberg. Eliseo radi pritisak na Nicolása da prekine s Aymar i oženi se Karinom (Maurom) da bi im ona prodala svoj posjed. Kaže mu da će tako spasiti imanje. Budući da Nicolás odbija to učiniti, Eliseo mu kaže da mu je Aymar očito važnija od obiteljskog naslijeđa. Nicolás ga uvjeri da će pokušati naći drugo rješenje. Carmelita nađe Aymar gotovo utopljenu u kadi. Nicolás joj pruži prvu pomoć i Aymar se osvijesti te mu kaže da ju je netko pokušao utopiti.


Oluja u raju 52 epizoda
Eliseo odbija otići na Nicolásovo vjenčanje s Aymar. Nicolás mu kaže da ne želi da ga napusti kao María Teresa na tako važan dan i da želi da budu prisutna i njegova braća, David, Leonardo, a možda i Lisandro. Aymar kaže Maríji Teresi da zna da je Nicolásova majka i da želi da je savjetuje jer će se udati. Kaže joj da će učiniti sve što može da bi joj Nicolás oprostio. Nicolás traži Davida kako bi ga pozvao na vjenčanje i zajedno otiđu po Leonarda. Maura i Luisa dogovore se s Botelom da bojkotiraju vjenčanje Nicolása i Aymar. Maura kaže Luisi da već ima plan kojim će spriječiti njihovo vjenčanje i da se neće izjaloviti


Oluja u raju 53 epizoda
Aquilino po Maurinu nalogu kaže Nicolásu da mu on i radnici s imanja pripremaju momačku večer jer ga jako cijene. Nicolás mu kaže da će doći. Slijedeći Botelove naredbe, Roy pokuša oteti Davida, ali Donata i druge žene srećom ga uspiju spasiti udarajući Roya svojim torbicama. Kad Eliseo utvrdi da je Lisandro njegov sin, ljutito kaže Palomi da mu nikada nije htjela reći tko je njegov otac i da se uvijek hvalila kako ga odgaja sama, tako da može činiti to i dalje jer mu on neće dati ni svoje prezime ni svoj novac, a to je jedino što je zanima


Oluja u raju 54 epizoda
Nicolás pokuša stupiti u kontakt s imanjem, ali ne uspijeva jer su Luisa i Maura naredile Aquilinu da prereže kabele. Nakuk uđe na imanje i pokuša ukrasti crni biser, ali onesvijesti se kad čuje Elisea. Raúl i kapetan Solís nude svoju potporu Aymar. Ona ispod jastuka pronađe pismo koje je napisala Luisa krivotvoreći Nicolásov rukopis u kojem piše da odlazi jer nije spreman za vjenčanje i nije imao hrabrosti reći joj to u lice. Aymar plačući zamoli kapetana Solísa i Raúla da se vrate na otok.


Oluja u raju 55 epizoda
Aymar kaže kapetanu Solísu da će prodati svoju kućicu i gostionicu kako bi se vratila u Veracruz i nastavila studij. Kaže mu da neće odustati od svojih snova zbog Nicolásove prijevare i da će biti izvrstan biolog poput svog oca. Leonardo se iznenadi kad vidi da Lisandro radi na drugom imanju i pita ga koji je razlog tomu. Lisandro mu odgovori da ga je Eliseo ponizio i da se ponio jako ružno prema njemu zato što je otkrio da je njegov sin. María Teresa suoči se s Eliseom i predbaci mu da je loš otac i da joj zamjera to što ih je napustila, a on čini isto to s Davidom i Lisandrom


Oluja u raju 56 epizoda
Botel i Roy posvađaju se s Davidom i Cucom. David kaže Botelu da mu je Karina (Maura) sigurno naredila da ga ukloni s njezina puta kako bi mogla osvojiti Nicolása. Botel ga udari pištoljem i on se onesvijesti. Otac Augusto pokuša nagovoriti Elisea da oprosti Maríji Teresi i da ne stavlja svoje sinove u položaj u kojemu moraju birati jer bi tada mogao izgubiti. Eliseo mu odgovori da David može raditi što god želi, da će se Leonardo već opametiti, a siguran je da Nicolás nikada neće oprostiti svojoj majci. Nicolás kaže Eliseu da nije napisao pismo koje je pronašla Aymar u kojem joj navodno piše da se nije htio oženiti.


Oluja u raju 57 epizoda
Eliseo dođe k svijesti i užasne se kad shvati da ga Nakuk želi žrtvovati. David otkrije da ga dr. Ortíz drži zatvorenog u umobolnici jer pomaže Botelu. Botel kaže Royu da ne govori ništa ni o njemu ni o Davidu i da će ga njegov odvjetnik brzo izvući iz zatvora. Kad Maura (Karina) vidi da se Nicolás kaje zbog toga što joj je dopustio da ga zavede, kaže mu da mu je samo htjela pružiti ljubav koju mu je Aymar uskratila, da ga voli i ne kaje se te da se ne mora osjećati krivim ni misliti da joj nešto duguje. Leonardo i Nicolás uspiju spasiti Elisea, a Nakuk doživi srčani udar


Oluja u raju 58 epizoda
Maura (Karina) kaže Eliseu da je spavala s Nicolásom jer ga voli, a ne zato da bi na njega radila pritisak. Cuco kaže Nicolásu da je čovjek koji ga je drogirao i oteo te tako spriječio da dođe na svoje vjenčanje umiješan i u Davidov nestanak. Aymar i kapetan Solís posjete Maríju Teresu i Sirenicu. Preko oca Augusta saznaju da je David nestao. Luisa radi pritisak na Nicolása da bi ubrzala njegovo i Maurino (Karinino) vjenčanje. Nicolás joj ljutito odgovara da razmišlja o važnijim stvarima. Paloma kaže Eliseu da nema drugog izbora i da će ga, ako ne bude dao Lisandru svoje prezime, prijaviti policiji i da će im morati objasniti odakle mu blago. David kaže dr. Ortízu da je član obitelji Bravo i da ga neće prijaviti pod uvjetom da izliječi Sirenicu. José Miguel predstavi Aymar i Sirenicu svojoj majci. Ona identificira Sirenicu kao Karinu Rosenberg iako kaže da su ljudi govorili da je poginula u požaru zajedno sa svojim roditeljima. Roy je očajan i prijeti Botelu da će progovoriti o Davidu i o njegovim poslovima


Oluja u raju 59 epizoda
David zamoli Sirenicu da potraži Aymar i kapetana Solísa i da im kaže da ga doktor Ortíz drži zatočenog u bolnici te da treba pomoć. Sirenica uspije njegovu poruku prenijeti Leonardu. María Teresa kaže mu da je vidjela doktora Ortíza u Botelovoj kockarnici. Aymar kaže kapetanu Solísu da je Sirenica vrlo vjerojatno prava Karina Rosenberg i da neće stati dok ne otkrije istinu. Kapetan joj predloži da bude jako oprezna jer su te žene vrlo opasne. Leonardo i Nicolás prijete Botelu da će zapaliti njegovu kockarnicu ako ne oslobodi Davida. Leonardo kaže Davidu da riješi svoje probleme s Botelom i da prestane upadati u probleme. Eliseo kaže Palomi da će Lisandru dati svoje prezime, ali ništa više od toga. Aymar i Nicolás sretnu se i on se iznenadi. Ona mu kaže da se prevario ako je mislio da će zbog njega napustiti studij i jasno mu da do znanja da ga ne želi više vidjeti. Luisa zavede Elisea i kaže mu da će to biti njihova tajna te da ništa ne očekuje od njega. Eliseo joj odgovori da mu je isto to rekla jedna druga žena i da nije održala riječ.


Oluja u raju 60 epizoda
Maura (Karina) bijesno kaže Luisi da je Nicolás sreo Aymar i da je osjetila strašnu ljubomoru. Kaže joj kako će joj to dijete poslužiti da se domogne imetka obitelji Bravo. Leonardo kaže Davidu da njihova majka treba transplantaciju jetara da bi ostala na životu te da će ih podvrgnuti pretragama da bi vidjeli jesu li kompatibilni. Predloži mu da jave to Nicolásu, ali David mu odgovori da Nicolás jako zamjera majci i da je bolje da pričekaju. Nicolás pokuša objasniti Aymar da je netko sabotirao njihovo vjenčanje. Kaže joj da su ga drogirali i moli je da mu dopusti da joj dokaže da je to istina. Aymar mu kaže da čak i da je to istina postoji previše znakova koji ukazuju na to da ne smiju biti zajedno. Kaže mu da će započeti novi život daleko od njega i da bi on trebao učiniti isto. Nicolás joj tvrdi da će je uvijek voljeti


Oluja u raju 61 epizoda
Aymar namjerava razgovarati s Nicolásom i pružiti njihovoj vezi još jednu priliku, ali sazna da je Maura (Karina) trudna s njim i zbog toga ga ljutito odbije. Nicolás kaže Mauri (Karini) da on ničije vlasništvo, a pogotovo ne njezino. Kaže joj da iako ga je uhvatila u zamku sa djetetom ono nije krivo i da će odrastati u domu kakvog on nije imao. Nicolás kaže Mauri da, s obzirom na da je izgubio jedinu ženu koju voli, pripremi sve za vjenčanje i da mora znati da je nikada neće voljeti, ali zahtijevat će od nje da bude dobra majka njegovu djetetu.


Oluja u raju 62 epizoda
Aymar bježi od Nakuka, a on padne u jaguarovu jamu. Aymar mu kaže da će ga spasiti, ali jaguar ga napadne i on nasmrt iskrvari. Paloma posjeti Maríju Teresu i pokuša je nagovoriti da pristane da Leonardo bude donor koji će joj spasiti život. Kaže joj da je već platila za svoje grijehe i da je vrijeme da uživa u svojim sinovima. Paloma posjeti Elisea i kaže mu da je María Teresa vrlo bolesna i da bi joj trebao oprostiti. Eliseo joj bijesno odgovori da je María Teresa dobila ono što je zaslužila i da joj nikada neće oprostiti. Paloma mu odgovori da onda može očekivati isto jer i on ima tajne. Celina kaže Leonardu da se Nicolás ženi Karinom (Maurom) jer navodno čeka njegovo dijete. Leonardo joj odgovori da bi to dijete moglo biti njegovo i da ga Karina možda podmeće Nicolásu. Kaže joj da će spriječiti to vjenčanje. Aymar dolazi upravo u trenutku kad se Nicolás i Maura žene.


Oluja u raju 63 epizoda
Prema Maurinoj naredbi Aquilino pusti bika koji teško ozlijedi Leonarda. Leonardo pokuša reći Nicolásu da je Karinino (Maurino) dijete njegovo, ali Nicolás mu kaže da ne bi trebao govoriti. Maura i Luisa stižu u bolnicu pretvarajući se da su jako zabrinute. Liječnik kaže Eliseu i Nicolásu da je Leonardo doživio srčani zastoj i da su ga uspjeli oživjeti, ali klinički je mrtav i ne mogu mu više pomoći. Liječnik kaže Nicolásu da je njegov brat imao kod sebe potpisanu iskaznicu donora organa kojom donira organe pacijentici iz te iste bolnice. Aymar obavijesti Davida o Leonardovoj smrti. Maura kaže Luisi da se nada da Leonardo nije uspio reći Nicolásu što se među njima dogodilo.


Oluja u raju 64 epizoda
David kaže Maríji Teresi da je Leonardo uspio pronaći donora i da će je uskoro operirati. Aymar kaže Mauri i Luisi da je samo njima odgovaralo da Leonardo umre i da je sigurna da su bile umiješane u tu nesreću. Kaže im da budu na oprezu jer neće stati dok ih ne otkrije i da će Nicolás saznati kakve su one zapravo. Aymar pljusne Mauru. Eliseo zamoli Aymar da se ne približava Karini (Mauri) ni njezinoj kumi, a pogotovo ne Nicolásu. Aymar mu odgovori da je nitko od njih i ne zanima.


Oluja u raju 65 epizoda
Maura kaže Davidu da ga voli, ali njezina ju je financijska situacija primorala da se uda za Nicolása. Kaže mu da je medaljon njezin jer je ona zaista Karina Rosenberg. David joj kaže da je lažljivica i da će pronaći dokaze da bi je pred svima raskrinkao. David kaže Nicolásu da bi trebao istražiti pravi identitet žene s kojom se vjenčao. Aymar nazove Raúla i kaže mu da joj se učinilo da je vidjela njegova oca u Jalapi. Raúl je zamoli da se drži podalje od njega i ne čini ništa jer će on doći prvim letom da bi se suočio s njim. G. Mario s estetskim je kirurgom i prigovori mu zbog toga što nakon operacije izgleda gotovo jednako kao i prije.


Oluja u raju 66 epizoda
Maura ne uspije zavesti Nicolása. On joj kaže da ga prestane napadati ako želi da i dalje budu u braku i da prestane izazivati probleme između njega i Davida. Kaže joj da želi da u njegovoj sobi budu njegove osobne stvari. Mario Abascal oporavlja se od nove plastične operacije. Iznenadi se kad mu Raúl kaže da će ga prepoznati iako promijeni izgled i da se vara ako misli da će nauditi Aymar jer on to neće dopustiti. Kaže mu da bi bilo bolje da se preda policiji jer će ga inače prijaviti. G. Mario kaže mu da plati račun dok se on odijeva i da će onda zajedno otići na policiju. Raúl se iznenadi kad vidi da ga je otac prevario i pobjegao.


Oluja u raju 67 epizoda
David se iznenadi kad mu Nicolás kaže da Karina (Maura) čeka njegovo dijete i odluči da mu neće reći za Leonardov odnos s njegovom suprugom. David zamoli Nicolása da oprosti njihovoj majci jer bi Leonardu bilo drago da to učini. Nicolás ga zamoli da mu da još vremena. Raúl kaže Aymar da bi bilo bolje da se udalji od nje i zaželi joj sreću uz Joséa Miguela ili uz koga god odabere. Eliseo prigovori Aymar zbog toga što je namjestila susret između Nicolása i njegove majke. Ona mu odgovori da u tome nema ništa loše i da ne može udaljiti Nicolása od svih ljudi koji ga vole. Savjetuje mu da ne tjera Nicolása da bira između njega i svoje majke jer bi mogao izgubiti.


Oluja u raju 68 epizoda
David se iznenadi kad ugleda lijepo odjevenu i zgodnu Sirenicu. Ona mu kaže da se sada mogu vjenčati. David joj nježno kaže da želi da budu dobri prijatelji, ali Sirenica mu kaže da ona želi biti njegova supruga. Eliseo je sretan zbog rođenja svog unuka i komentira kako sliči Leonardu. Maura licemjerno kaže da će ga nazvati Leonardo da bi mu odali počast. Botel posjeti Mauru u bolnici da bi je podsjetio da mu duguje milijun pesosa. Zahtijeva od nje da mu preda novac te iste večeri ili će obitelj Bravo saznati njezin pravi identitet.


Oluja u raju 69 epizoda
María Teresa kaže Nicolásu da kad se vratila nije znala da Eliseo ima toliko novca i da je on taj koji želi da svi misle da je pohlepna, ali ona samo želi da David i Lisandro ne ostanu nezbrinuti. Nicolás kaže svom ocu da María Teresa samo želi da David i Lisandro dobiju svoj dio nasljedstva i da razmisli o tomu. Eliseo mu odgovori da će učiniti to samo ako se službeno rastane od Maríje Terese i ako joj pritom ne da ni novčića. Nicolás kaže Mauri da će nagovoriti oca da dade Lisandru, Maríji Teresi i Davidu njihov dio nasljedstva. Maura ljutito kaže Luisi da ne podnosi bebu jer je podsjeća na Leonarda. Luisa joj savjetuje da pokazuje ljubav prema bebi pred Nicolásom i Eliseom. Maura joj kaže da neće dopustiti da Eliseovi drugi sinovi i njegova supruga dobiju ono što pripada njoj i njezinu sinu.


Oluja u raju 70 epizoda
Luisa kaže Nicolásu da nedostaje Mauri i da postaje nervozna s bebom jer želi da se oboje brinu o sinu. Nicolás je podsjeti da su u braku samo zbog djeteta. Eliseo podijeli s Nicolásom ideju da njegova sina imenuje nasljednikom, ali on to kategorički odbije. Kaže mu da je to loš potez i da bi trebao računati i na djecu koju će jednog dana imati David i Lisandro. Maura se razbjesni zbog Nicolásove odluke. Luisa joj kaže da se ona mora pobrinuti da Leonardito bude jedini nasljednik imetka obitelji Bravo. Maura kaže Luisi da je vrlo uzrujana otkad je otkrila da je luđakinja prava Karina Rosenberg te da će je sama ubiti.


Oluja u raju 71 epizoda
Nicolás se naljuti na Mauru jer je zamolila Carmelitu da čuva dijete. Kaže joj da bi se ona trebala brinuti za svog sina i da će morati zatražiti rastavu ako to ne bude činila. Aymar nazove Nicolása da bi joj pomogao spasiti kapetana Solísa. Maura to čuje i kaže Nicolásu da ne može očekivati od nje da bude uzorna majka kad se on nalazi s ljubavnicom. Nicolás joj kaže da to radi zato što je voli i užurbano izađe. Aquilino otme Karinu i kaže joj da će unaprijed uzeti dio nagrade.


Oluja u raju 72 epizoda
Botel naredi svojim ljudima da izudaraju Luisu i da joj kažu da je to samo početak. Sirenica u suzama kaže Maríji Teresi i ocu Augustu da ju je jedan čovjek pokušao silovati i da joj je rekao da se mora sakriti jer je netko želi ubiti. Nicolás kaže Luisi da mora prijaviti napad. Luisa kaže Mauri da je Botel naredio da je istuku i da će mu se osvetiti. Aymar kaže kapetanu Solísu i Maríji Teresi da je sigurna da su Karina (Maura) i Luisa odgovorne za atentat na Sirenicu jer im ne odgovara da bude živa. Kapetan joj kaže da, nažalost, nemaju dokaza da ih optuže i da je najbolje da skrivaju Sirenicu da one pomisle da je mrtva, s obzirom na to da znaju što su sve u stanju učiniti.


Oluja u raju 73 epizoda
María Teresa kaže Davidu da Karinin (Maurin) sin veoma sliči Leonardu i da bi mogao biti njegov sin, s obzirom na to da joj je Leonardo priznao da je spavao s njom. Nicolás kaže Palomi da će Lisandro napokon nositi prezime Bravo. Ona mu sretna zahvali. Sirenica kaže Davidu da je Aquilino taj koji ju je pokušao ubiti i da se zbog toga prerušila i promijenila ime u Valeria. David kaže Mauri da zna da je ona naručila Sireničino ubojstvo i da bude oprezna jer je može raskrinkati pred svojim ocem i Nicolásom, s obzirom na to da je siguran da je njezino dijete Leonardovo, a ne Nicolásovo


Oluja u raju 74 epizoda
Nicolás iznenađeno promatra buket koji je poslao Aymar. Maura mu kaže da joj nije ništa darovao otkad se rodio Leonardito. Prigovori mu da ju je zanemario i kaže mu da je ona samo dadilja njegovu djetetu. On joj odgovori da je ne voli i da ne mogu biti bliski te da će od njega nešto dobiti kad se bude odnosila prema bebi kao prava majka. Raúlu objave da mora napustiti brodarsku kompaniju jer će je zaplijeniti, zato što je njegov otac upleten u krijumčarenje oružja. José Miguel kaže Aymar da je voli i da bi volio da mu pruži priliku jer Nicolás već živi svoj život s drugom te da ona ima pravo živjeti svoj. Aymar mu odgovori da će ga moći doživljavati samo kao prijatelja. Maura uspije razgovarati s Martom i uvjeri je da je David Bravo ženskaroš i da je bio s Aymar i ostavio je, te da je Aymar potražila utjehu u Nicolásu. Aquilino kaže Mauri da nađe drugog čovjeka za obavljanje njezinih prljavih poslova jer je on umoran i ne želi završiti u zatvoru. David objasni Marti da mu je Aymar samo prijateljica i da je njegov brat voli. Kaže joj da počinje osjećati nešto prema njoj i da bi volio da su u vezi. Zamoli je da ne vjeruje tračevima. Nicolás začuđeno čuje Aymarin glas.


Oluja u raju 75 epizoda
Raúl nalazi svog oca koji se žali da mu u životu ne ide. Raúl mu kaže da je povrijedio mnoge ljude, uključujući njega, i da je čak pokušao ubiti Aymar da ih razdvoji, ali da je uspio samo uništiti svoj život i da su čak zatvorili brodarsku kompaniju jer je optužen za krijumčarenje oružja. Predlaže mu da se preda policiji, ali g. Mario odbije to učiniti. Aymar se iznenadi kad vidi da je Nicolás odsjeo u istom hotelu. On joj kaže da ih sudbina stalno spaja, a ona mu odgovori da svatko treba ići svojim putem. Sirenica u suzama kaže Maríji Teresi da je vidjela čovjeka-sunce kako ljubi drugu i da je shvatila da je nikada neće voljeti kao što ona voli njega, te da bi bilo bolje da su je ubili. María Teresa pokuša je utješiti


Oluja u raju 76 epizoda
Luisa predloži Eliseu da zastraši Maríju Teresu pištoljem da bi spavala s njim jer će je samo tako moći zaboraviti. Luisa misli da bi bilo najbolje da slučajno opali i da je ubije jer bi tada Eliseo bio njezin. Paloma kaže Maríji Teresi da joj je Eliseo priznao da je nikada nije volio i da je to zbog toga što i dalje voli Maríju Teresu. Pita je voli li još i ona njega, a María Teresa odgovori joj da više ne, da su njezina ljubav sada samo njezina djeca. Raúl angažira Nicolása kao svojeg odvjetnika. On mu predloži da prijavi oca. Kaže mu da će, ako ga bude prikrivao, postati pomagač krijumčaru i ubojici i da bi mogao platiti za zločine svog oca. Eliseo zahtijeva od Maríje Terese da spava s njim.


Oluja u raju 77 epizoda
David se osjeća odgovornim zbog Sireničina nestanka. Kaže gđi Rosalindi da je bio vrlo grub prema njoj jer joj je rekao da je voli samo kao sestru. Maura izmijeni glas i nazove Davida da mu kaže da njegova djevojka (Marta) spava sa svojim bivšim dečkom (Joséom Miguelom). David misli da ga je sigurno nazvala Karina (Maura) i da je vrijeme da nauči lekciju. Nicolás obeća Aymar da će se rastati čim se vrati na imanje. Ona mu kaže da radi što god želi, ali da joj to ne govori jer se ne želi razočarati kao kad ju je ostavio pred oltarom. Raúl napokon prijavi svog oca nakon čega ga on udari i izvrijeđa. David pita Lucija za Sirenicu, a Maura ga vidi i odmah ga pokuša zavesti, ali David je odbije i kaže joj da će vidjeti da u njemu izaziva samo gađenje.


Oluja u raju 78 epizoda
Nicolás kaže Aymar da joj je obećao da će tu večer slušati mariachije i da joj je doveo najbolje, Gama 1000. Kapetan Solís kaže Maríji Teresi da će se Aymar razbjesniti kada sazna da je Sirenica nestala. Sirenica u međuvremenu živi kod Leonor u Meksiku. Leonor kaže Lupiti da je pronašla djevojku na cesti, ali da se ničega ne sjeća. Leonor i Lupita odluče da će Sirenicu pretvoriti u elegantnu ženu. Nicolás stiže na imanje i kaže Mauri i Eliseu da se rastaje. Kaže Mauri da nije dobra majka i da se čak čini da joj beba smeta. Eliseo uvjerava Mauru da do rastave neće doći. Aymar prigovori Davidu zbog nedostatka takta prema Sirenici. David joj odgovori da mu je teško zbog njezina nestanka, ali da joj nije mogao lagati jer je ne voli kao ženu. Nicolás kaže Aymar da je Raúl mrtav i da se čini da je počinio samoubojstvo nakon što je prijavio oca. Nicolás kaže g. Mariju da je odgovoran za sinovo samoubojstvo. Maura kaže Luisi da će i dalje biti supruga Nicolása Brava makar morala ubiti Aymar. Eliseo kaže Nicolásu da ga je Aymar sigurno pratila i da je upao u njezinu zamku. Nicolás mu odgovori da je Aymar poštena i da neće dopustiti da je vrijeđa


Oluja u raju 79 epizoda
Eliseo kaže Nicolásu da ga je María Teresa pokušala ubiti. Nicolás mu kaže da želi čuti od nje što se dogodilo. Eliseo ga upita sumnja li u njega, a Nicolás mu odgovori da mu djeluje ogorčeno i da ga je lako uzrujati. Zamoli ga da ga pusti da rješava stvari na svoj način. Maura kaže Nicolásu da mu se Aymar sigurno uvukla u krevet da bi ga ulovila. Nicolás joj odgovori da je to učinila ona i da su zbog toga u braku, ali da je Aymar vrlo pristojna i inteligentna te se ne mora služiti tim trikovima da bi je volio. Leonardito spava na Nicolásovu krevetu. Nicolás pođe u kupaonicu, a Maura baci bebu s kreveta. Poslije se pretvara da je potresena i okrivljava Nicolása. U bolnici su Aymar i María Teresa. Maura licemjerno kaže Nicolásu da mu nikada neće oprostiti ako se nešto dogodi bebi. Aymar pokuša umiriti Nicolása govoreći mu da on nije kriv. Luisa kaže Aymar da on jest kriv jer svu svoju pozornost daje njoj. Nicolás joj kaže da mu je sin jednako važan kao Aymar. Ljutita Maura kaže Luisi da joj je dojadilo glumiti požrtvovnu majku, ali da čini to da bi se Nicolás osjećao loše. Kaže joj da iako joj uopće nije stalo do njega, nikada neće dopustiti da Nicolás opet bude s Aymar. Marta kaže Davidu da bi mogli živjeti zajedno i on sretno pristane. David zahvali Nicolásu što nije odbio nježnosti svoje majke. Nicolás mu odgovori da je nije mogao odbiti jer je to bio jedan od najljepših osjećaja koje je ikada osjetio. María Teresa moli ga za oprost


Oluja u raju 80 epizoda
Eliseo nazove Aymar i ljutito zahtijeva od nje da se odrekne Nicolása jer će on snositi posljedice. Aymar mu kaže da se njega ne tiče hoće li ga ona prihvatiti. Kaže mu da mu je od sinova ostao samo Nicolás i da je njegov problem ako želi izgubiti i njega. Nicolás kaže Mauri da će zatražiti skrbništvo nad svojim sinom. Maura se plačući žali Eliseu. Nicolás kaže svom ocu da mu nikada neće dopustiti da se miješa u njegove stvari, a pogotovo ne u nešto vezano uz njegova sina. José Miguel uporno govori Aymar koliko je voli. Nicolás mu kaže da mora biti jak i shvatiti da ga Aymar nikada neće voljeti. Aymar jasno daje do znanja Joséu Miguelu da ga voli samo kao prijatelja. Eliseo kaže Luisi da će mu Nicolás, ako oprosti majci i rastane se, oduzeti imovinu i da će morati otići s imanja. Maura se razbjesni kada joj Fabiola, Nicolásova odvjetnica, donese papire za rastavu braka. Fabiola joj kaže da će se boriti da Nicolás dobije skrbništvo nad bebom. Maura je otjera i kaže joj da poruči Nicolásu da se nikada neće rastati od njega. Aymar kaže Nicolásu da ju je njegov otac nazvao da je zastraši da bi se udaljila od njega. Nicolás joj odgovori da se na to ne obazire. Nicolás kaže Maríji Teresi da u njegovu srcu više nema ljutnje jer je vidio da se pokajala te da će od tog trenutka biti sretni kao majka i sin. María Teresa zamoli ga za oprost i zagrle se zajedno s Aymar.


Oluja u raju 81 epizoda
Kad Aymar vidi Maríju Teresu i Nicolása zagrljene, kaže im da je sretna kao kad je živjela s majkom. Maura (Karina) angažira odvjetnika Albertija, odvjetnika upitne profesionalne etike, i ponudi mu mnogo novca u zamjenu za to da spriječi da se Nicolás rastane od nje. Luisa joj kaže da ju je odvjetnik Alberti lascivno promatrao. Maura joj kaže da bi spavala s njim ako postigne da se Nicolás ne rastane od nje. Kaže joj i da mora učiniti nešto da rastavi Davida i Martu. María Teresa kaže ocu Augustu da je bila presretna kad ju je Nicolás zamolio za oprost. On joj odgovori da je to zaslužila jer je pokazala iskreno kajanje. Eliseo kaže Nicolásu da mu neće oprostiti to što je oprostio majci i naredi mu da ode s imanja. Nicolás kaže Mauri da odlazi s imanja jer ga je otac otjerao, ali da će se boriti za skrbništvo nad Leonarditom. Maura mu bijesno odgovori da joj nikada neće uzeti sina. Maura licemjerno zamoli Elisea da ne dopusti da Nicolás ode. Eliseo joj odgovori da se Nicolás želi rastati i da se ne bi trebala sramotiti. Aymar kaže Nicolásu da joj ga je žao jer zna koliko voli svog oca. On joj kaže da uz nju može podnijeti sve.


Oluja u raju 82 epizoda
Leonor kaže Jesúsu da je našla stranicu na internetu na kojoj traže djevojku Valerijinih karakteristika, iako je oni zovu Sirenica, i da će stupiti s njima u kontakt jer ne želi da misle da ju je otela. Otac Augusto kaže Aymar i Nicolásu da je župa opljačkana. Leonor odvede Nicolása i Aymar do Sirenice. Sirenica Nicolásu kaže sve čega se sjeća. Aymar kaže Nicolásu da je Sirenica prava Karina Rosenberg i da je njegova supruga uništila sve dokaze o tome. Luisa kaže Marti da se za vlastito dobro udalji od Davida Brava. Nicolás kaže Davidu da zna gdje je Sirenica, ali da ga ne želi vidjeti, i pita ga što zna o kutiji. David mu odgovori da mu je već rekao da je njegova supruga varalica, iako nema dokaza da je Sirenica prava Karina Rosenberg i da nije pronašao njezinu kutiju. Prizna mu da se ljuti na njegovu suprugu jer se poigrala sa svom trojicom, s obzirom na to da je bila i njegova i Leonardova ljubavnica. Nicolás se posvađa s odvjetnikom Albertijem i upozori Mauru da će izgubiti mnogo više bude li inzistirala na tome da ga zadrži jer je razgovarao s pravom Karinom Rosenberg. Ona se iznenadi.


Oluja u raju 83 epizoda
Maura kaže Nicolásu da je ona Karina Rosenberg i da neće naći nikakav dokaz protiv toga. Nicolás joj odgovori da ne bi trebala biti tako sigurna jer neće stati dok je ne izbaci s imanja. Maura bijesno kaže Aquilinu da nije ubio Sirenicu jer ju je Nicolás uvjerio da je razgovarao s njom. Aquilino tvrdi da ju je ubio. Luisa kaže Mauri da je Nicolás samo htio vidjeti njezinu reakciju. Maura upozori Aquilina na to da će ga ubiti ako otkrije da joj laže. Kad Nicolás dozna da je Aquilino prijetio Aymar, izudara ga i kaže mu da neće stati dok ga ne strpa u zatvor zbog toga što je prema Maurinu nalogu pokušao ubiti Davida. Eliseo ne vjeruje da je njegova snaha kriva i Nicolás mu kaže da će mu dokazati kakva je Karina.


Oluja u raju 84 epizoda
María Teresa šeće s Leonarditom u kolicima i u trenutku neopreznosti Aquilino ga otme prema Maurinoj naredbi. Aquilino odnese Leonardita svojoj teti Nabori i kaže joj da je to njegov sin i da djetetova majka želi otići s njim u Meksiko. Zamoli je da neko vrijeme čuva dijete. Luisa kaže Mauri da ne želi da se Leonarditu nešto dogodi jer joj je postao drag. Kaže joj da ne razumije kako ona ne osjeća ništa prema njemu iako ga je rodila. Maura joj kaže da ga mrzi i da bi ga se već bila riješila da toliko ne vrijedi. Maura kaže Luisi da će tražiti veliku otkupninu za Leonardita i da nitko neće saznati da su one sve isplanirale. Nicolás primi anonimno pismo u kojem piše da će ubiti Leonardita ako se usudi nazvati policiju. Maura kaže Eliseu da je vrlo nervozna jer je Nicolás odveo Leonardita u posjet baki i još se nije vratio. Eliseo joj kaže da više ne dopušta da Leonardito bude s Maríjom Teresom.


Oluja u raju 85 epizoda
Luisa kaže Mauri da je tražila preveliku otkupninu jer je imanje na rubu propasti. Eliseo vidi Lisandra i Davida i pita ih što rade u njegovoj kući. Nicolás mu kaže da su mu došli pružiti potporu. José Miguel stiže na Raj da bi pomogao platiti otkupninu. Eliseo ga ljutito odbije i kaže mu da to čini da bi mu poslije mogao oduzeti imanje. Nicolás kaže ocu da bi on trebao odlučiti hoće li prihvatiti tu ponudu jer je riječ o njegovu sinu.


Oluja u raju 94 epizoda
Vučica sakrije Yolandinu kutiju među Aymarine stvari da bi ih posvađala. Yolanda to primijeti i kaže joj da ostavi nju i Aymar na miru. Carmelita napokon otkrije da je Lucio za vrijeme svojih tajnovitih izlazaka učio plesati da bi je iznenadio na godišnjici njihova braka. Moli ga da joj oprosti jer je sumnjala u njega i kaže mu da joj je to najljepše što joj je ikada darovao. Eliseo posjeti Aymar u zatvoru i kaže joj da će učiniti sve što može da je uništi te zahtijeva od nje da se udalji od Nicolása. Aymar mu odgovori da ne zna zašto je toliko mrzi, ali da će jednog dana shvatiti tko je uistinu njegova snaha i da neće morati moliti za oprost samo nju nego i svoje sinove. Maura kaže Luisi da jedva čeka vratiti se na imanje da bi bila blizu Davida. Kaže joj da će se udati za Davida ako se rastane od Nicolása i da bi David mogao posvojiti Leonardita jer je on, na kraju krajeva, ipak jedan Bravo. Luisa joj odgovori da je luda. Kapetan Solís kaže Aymar da je siguran da je Eliseo upleten u smrt njezina oca, iako to ne može dokazati. David Nicolásu kaže da je upoznao Karinu u Botelovoj kockarnici gdje se predstavila kao Marcela Escalante te da su spavali zajedno, a da ju je ponovno vidio kad mu ju je Leonardo predstavio kao Karinu Rosenberg


Oluja u raju 95 epizoda
David Nicolásu kaže kako je Karina (Maura) izludila njega i Leonarda poigravajući se s njihovim osjećajima. Aymar Yolandi kaže kako je upoznala Nicolása i kaže joj da je znala da je on ljubav njezina života čim ga je vidjela. Nicolás kaže Davidu da je znao da je Aymar žena koju će voljeti ostatak života čim ju je prvi put vidio. David kaže Nicolásu da mu je Karina (Maura) rekla da će otići s njim čim je priznaju kao Karinu Rosenberg i daju joj njezin imetak, ali da je sve to bila laž. Kaže mu da je uvjerila njihova oca da želi opljačkati imanje i da ga je Aquilino ranio te da je preživio zahvaljujući Aymarinoj i Sireničinoj brizi. Aymar kaže Yolandi da je Karina (Maura) uvjerila Nicolása da je ona Davidova ljubavnica i da su ona i Nicolás bili izloženi mnogim kušnjama, ali da su ih uspjeli nadvladati zahvaljujući svojoj ljubavi


Oluja u raju 96 epizoda
Maura kaže Luisi da se želi čim prije vratiti na imanje da bi bila s Davidom i da želi biti prisutna kad osude Aymar da može vidjeti kako Nicolás pati za svojom voljenom. María Teresa kaže kapetanu Solísu da je sretnica jer su joj njezini sinovi oprostili. On joj kaže da se pokajala i da je divna te da su joj sinovi zbog toga oprostili. Maura kaže Luisi da joj ni Nicolás ni Leonardito nisu važni, ali da se nikada neće rastati ni dopustiti Nicolásu da joj oduzme dijete jer je ono nasljednik imetka obitelji Bravo. Kaže joj da će ostati s njim makar morala ukloniti sve prepreke, pa i ubiti Aymar bude li potrebno. Nicolás kaže Fabioli da odvjetnik Corona nema profesionalne etike jer nije vjerovao u Aymarinu nevinost i da je preuzeo slučaj radi novca. Moli je da mu pruži potporu i da rade zajedno, ali da ona bude prisutna na suđenju. Jedna čuvarica potplati Vučicu i Kajmanu da tuku Aymar dok ne prizna krivnju za Leonarditovu otmicu. Upraviteljica to otkrije i pošalje zatvorenice u kaznenu ćeliju, a čuvaricu otpusti. Maura se razbjesni kad čuje Nicolása kako kaže da će izvući Aymar iz zatvora i kaže mu da će se ona pobrinuti da ne izađe, makar ih to pretvorilo u neprijatelje. Nicolás i Aymar se vide i zagrle se. On joj kaže da će biti njezin odvjetnik.


Oluja u raju 97 epizoda
Nicolás zamoli Aymar da mu vjeruje. Kaže joj da njegova asistentica Fabiola već traži Naboru i da odvjetnik Alberti nije na dobru glasu. Aymar mu odgovori da mu u potpunosti vjeruje. Ljutiti Eliseo prigovori mu zbog toga što će braniti Aymar unatoč tome što bi mogao ugroziti svoj život i zbog toga što mu nije žao bolesne Karine. Nicolás mu odgovori da je Karina znala da je nikada neće voljeti jer njegovo srce u cijelosti pripada Aymar i kaže im da će se iznenaditi kad im dokaže da je Aymar nevina. Maura mu plačući licemjerno kaže kako će gubiti vrijeme tražeći dokaze jer ih nema. Maura kaže Eliseu da bi Nicolás mogao iskoristiti njezinu bolest da bi se rastao od nje i da ne bi to mogla podnijeti. Marta je sretna jer je saznala da će postati majka i pripremi večeru da to kaže Davidu. Maura dođe k njoj i kaže joj da je David njezin i da se ničemu ne nada jer je David i dalje voli. Marta je upita zašto dolazi k njoj ako je tako sigurna u njegovu ljubav. Eliseo dolazi na sud svjedočiti protiv Aymar. Nicolás mu kaže da razmisli o tome jer će na kraju dokazati da je Aymar nevina. Da bi uklonile Martu s puta, Maura i Luisa slijede je u automobilu i zbog njih se otkotrlja niz padinu.


Oluja u raju 98 epizoda
Izudarana Marta stiže na imanje da bi razgovarala s Davidom. Maura se iznenadi kad je vidi te grli i ljubi Davida kako je on ne bi vidio. Marta tužno odlazi misleći da se David samo poigrao s njom. David pokuša nagovoriti Karinu da mu kaže svoj pravi identitet. Kaže joj da je Karina Sirenica, ali da se pobrinuo da ona nestane jer mu je to rekao Aquilino. Maura ga pita kako može vjerovati čovjeku koji je prema Aymarinoj zapovijedi oteo njezina sina. David joj uzrujano kaže da se vara ako misli da će postići nešto lažima. Aymar želi reći Nicolásu ono što joj je Maura priznala zato da pazi na bebu. Yolanda joj kaže da će bolje zaštititi dijete bude li šutjela. Ljutita Maura kaže Luisi da Marta nije umrla i okrivi je. Luisa joj odgovori da joj je dosta njezine zlovolje. Na Aymarinu suđenju Maura u suzama kaže Aymar da je neće optuživati, ali da joj ne oduzima Nicolása jer umire. David joj kaže da može prevariti nekoga tko je ne poznaje, ali njega ne. Aymar kaže Nicolásu da bi se spasila kad bi se pojavila Nabora. David im kaže da Nabora živi u Sireničinoj kući.


Oluja u raju 99 epizoda
Leonor i Sirenica slože se da moraju nagovoriti Naboru da svjedoči u Aymarinu korist jer se samo tako može spasiti. David je neutješan jer misli da ga je Marta ostavila zbog posla koji su joj ponudili u Kanadi. Otac Augusto i Aymarini prijatelji pokušavaju ohrabriti Aymar govoreći joj da će je Nicolás sigurno osloboditi. Maura misli da će je sigurno osuditi. Nicolás dolazi na suđenje s Naborom. Odvjetnik Alberti pokuša zastrašiti Naboru, ali na kraju Aymar proglase nevinom. Maura je bijesna jer joj je odvjetnik Alberti javio da je Nicolás doveo Naboru i da je njezino svjedočenje bilo presudno, te da je Nicolás odličan odvjetnik jer je uspio dokazati da je Aymar nevina. Botel kaže Aquilinu da sada ne može više sumnjati u to da ga je lažna Karina iskoristila i da ga nije namjeravala izvući iz zatvora. Aquilino mu odgovori da su se dogovorili da pobjegnu iz zatvora da bi se osvetili njoj i njezinoj kumi. Maura se žali Luisi jer joj je loše zbog kemoterapije. Estela predstavi Lisandra i njegovu majku svojim roditeljima i jako se naljuti na njih jer su se prema njima vrlo ružno ponijeli.


Oluja u raju 100 epizoda
Paloma se osjeća krivom i pokuša počiniti samoubojstvo, ali, nasreću, stižu Lisandro i María Teresa i spase je. Lisandro je moli da nikada to ne ponovi i kaže joj da će naći nešto što može raditi da bi bila sretna. Paloma ga moli da joj oprosti jer nije mislila na bol koju bi mu uzrokovala. Eliseo pokuša u Nicolásu izazvati žaljenje zbog Maurine bolesti da se ne bi rastao od nje. Budući da nije uspio, kaže mu da je u pitanju i zemljište s ruševinama. Nicolás mu ljutito odgovori da mu je zemljište očito važnije od sreće vlastitog sina. Kaže mu da mu je žao, ali da će se sigurno rastati od Karine, te da pronađe drugi način da ne izgubi zemljište. Eliseo zavede Luisu da bi se zauzela za njega kod Maure (Karine) kada mu bude htjela oduzeti zemljište s ruševinama. Maura licemjerno zamoli Aymar da se brine za njezinu bebu kad ona umre. Kaže joj da se pomirila s tim da je Nicolás ne voli i da je njezina rastava neizbježna. Aymar joj u šoku odgovori da ne zna bi li joj vjerovala ili ne. Aymar zamoli Nicolása da se ne rastaje zbog svog sina i kaže mu da će nastaviti sa svojim planovima kad mu se supruga oporavi. Nicolás se ne slaže. Nicolás se iznenadi kad mu Maura kaže da pristaje na rastavu.


Oluja u raju 101 epizoda
Lisandro kaže majci da ne počini samoubojstvo jer ne želi ostati sam. Paloma mu kaže da se osjeća usamljeno otkad nije u svom restoranu. Maura vidi Sireničinu sliku u jednom časopisu i razbjesni se jer shvati da nije mrtva. Eliseo i Luisa izađu u restoran na večeru i ondje sretnu Aymar i Joséa Miguela. Eliseo ljutito kaže Aymar da joj je Nicolás trebao samo zato da je izvuče iz zatvora. Aymar ljutito napusti restoran. Nicolás traži Aymar u restoranu, ali ona ne može razgovarati s njim zbog Maurinih prijetnji. Kapetan mu kaže da je nema i da je ne traži, te da razmisli dobro o svemu i da misli na svoje dijete jer je ono najvažnije. Maura kaže Nicolásu da pristaje na rastavu, ali u trenutku kada treba potpisati dokumente, kaže mu da će to učiniti ako joj prepusti skrbništvo nad Leonarditom


Oluja u raju 102 epizoda
Eliseo upita Maríju Teresu za koga se toliko uređuje i pita je ima li novog dečka. Ona mu odgovori da mu to ne bi trebalo smetati čak i da je istina jer među njima više ne postoji ništa. Gustavo optuži Aymar da je ukrala novac odbora i kaže joj da će učiniti sve da ne ode u Kanadu, pa čak i reći da su ona i Nicolás ljubavnici. Aymar mu ljutito kaže da to nije istina i otjera ga. Eliseo postane ljubomoran kada dozna da je odvjetnik Albeti pozvao Maríju Teresu na spoj. Aymar se iznenadi kada dobije poziv za prisustvovanje čitanju Raúlove oporuke. Odluči otputovati na Cozumel da bi se udaljila od Nicolása jer ga neće moći zaboraviti dok su u istome mjestu. Maura pokaže Luisi časopis u kojem je Sirenica. Luisa joj kaže da to ne može biti luđakinja iz ruševina jer ju je Aquilino poslao vrlo daleko. Rosalinda oprosti Yolandi zahvaljujući Aymarinim savjetima.


Oluja u raju 103 epizoda
Aymar odlazi na Cozumel da bi se udaljila od Nicolása. On se pretvara da je vozač i Aymar otkrije da je to on kada izađe iz auta te se jako razveseli. Zajedno pođu u šetnju i Nicolás je zamoli da bude njegova djevojka. Aymar mu odgovori da želi biti njegova djevojka i da ga nikada nije prestala voljeti. Marta prije odlaska povjeri Rosalindi da je trudna s Davidom, ali da ne zna bi li mu to rekla. José Miguel kaže joj da pričeka zato što će imati još prilika za razgovor s njim. Aymar otkrije da joj je Nicolás poslao poziv vezan uz Raúlovu oporuku da bi bio nasamo s njom na mjestu gdje su proveli najljepše zajedničke trenutke. Luisa sazna da se Paloma pokušala ubiti i odlazi u bolnicu da bi je dokrajčila, ali u bolnicu stiže Lisandro i Luisa glumi da je potresena zbog toga što se dogodilo Palomi. Poslije kaže Mauri da bi bilo bolje da je umrla jer je Eliseo zaljubljen u konobaricu. Luisa kaže Mauri da neće stati dok je Eliseo ne zaprosi. Maura joj bijesno odgovori da će se to dogoditi samo preko nje mrtve jer ona želi njegov imetak. Kapetan Solís izađe na ručak s Micaelom. Maura sazna da je Nicolás na Cozumelu s Aymar i pokuša poći za njima, ali Eliseo je spriječi.


Oluja u raju 104 epizoda
Eliseo prizna Maríji Teresi da je voli i da je nikada nije prestao voljeti te da mu je uvijek u mislima. Pita je želi li se opet udati za njega, s obzirom na to da imaju djecu i da mogu popraviti stvari. María Teresa zamoli ga za oprost zbog toga što ga je prevarila. Maura i Luisa posvađaju se zbog Raja. Maura ne želi da se Luisa vjenča s Eliseom jer ne želi da bude vlasnica svega. Aymar prisustvuje čitanju Raúlove oporuke i vidi da je Raúl sve ostavio njoj. Sretno zagrli Nicolása i kaže mu da je Raúl bio divan čovjek. David potraži Sirenicu i Leonor mu kaže da ona ne želi znati ništa o njemu jer ju je jako povrijedio. María Teresa prizna kapetanu Solísu da i ona voli Elisea, ali da se boji opet biti s njim. Karina postane važna manekenka i odlazi se proslaviti u Madrid. Maura zaprijeti Aymar da će ubiti Leonardita ako ne ostavi Nicolása. Aymar se uznemiri i pođe potražiti Mauru da joj kaže da to ne učini jer će ona ostaviti Nicolása.


Oluja u raju 105 epizoda
Eliseo od Palome zatraži savjet u vezi s Maríjom Teresom. On prizna ženi koja mu je bila ljubavnica da još voli majku svoje djece. Nicolás se vrati s Cozumela i dozna da je Karina loše i da glumi da voli Leonardita samo zato da je on ne ostavi. Leonor kaže Karini da ju je David došao posjetiti, ali da mu nije dopustila da je vidi i da se zbog toga osjeća loše. Maura kaže Luisi da Aymar i Nicolás nikada više neće biti zajedno jer će Aymar na savjesti imati Leonarditovu smrt. Uplašena Luisa krene u potragu za Aymar da joj kaže da samo ona može spasiti Leonardita. Aymar pronađe Mauru i kaže joj da se trgne jer je to njezino dijete i zamoli je da ga ne ubije jer će ona učiniti što god želi.


Oluja u raju 106 epizoda
Eliseo pita Karinu što se dogodilo, s obzirom na to da je došla mokra. Ona mu kaže da je izašla u šetnju i da se onesvijestila i pala u vodu te da ju je José Miguel spasio. Neki mještani izvrijeđaju Aymar jer kažu da se spetljala s oženjenim muškarcem. Eliseo kaže Luisi da želi da formaliziraju svoju vezu. Ona uzbuđeno pristane. Aymar kaže ocu Augustu da joj je Karina (Maura) rekla da će ubiti Leonardita ako se ne udalji od Nicolása i da je pokušala to učiniti. Otac Augusto savjetuje joj da se udalji od Nicolása. Nicolás krene prema Aymar i ljudi ga počnu vrijeđati. David pokuša natjerati Karinu da pomogne Aymar, ali ona to odbije govoreći da ju je ona jako povrijedila i da joj je svejedno ako je ubiju. Celina je sretna jer je prvi put nastupila kao pjevačica. Aymar se razveseli kad vidi da je Yolanda slobodna i zahvali Nicolásu na tome što joj je pomogao. Nakon Celinina nastupa dođe do nereda i netko je rani metkom. Aymar kaže Nicolásu da se moraju rastati.


Oluja u raju 107 epizoda
Aymar kaže Nicolásu da se moraju rastati jer više ne može podnositi napade mještana. Nicolás joj kaže da to nije pravedno. José Miguel vidi koliko Aymar pati i savjetuje joj da kaže Nicolásu istinu. Ona mu kaže da ne želi jer bi Maura mogla nauditi Leonarditu. David kaže Maríji Teresi da se osjeća loše jer je povrijedio Sirenicu i da je ona otišla u Španjolsku jer nije znao cijeniti njezinu ljubav. Lucio kaže Nicolásu tko ima drvenu kutiju i kad on sazna da je to Nabora, pođe je potražiti. María Teresa odlazi na Raj zamoliti Elisea za oprost zbog svega što mu je učinila da među njima više ne bude ljutnje. Celinu hitno odvedu na operaciju. Liječnik kaže njezinu promotoru da o njoj ovisi hoće li se oporaviti. Sagrario i Perpetua predstave se Karini (Mauri) i kažu joj da će joj pružiti potporu da joj Aymar ne bi oduzela Nicolása.


Oluja u raju 108 epizoda
Nicolás kaže Nabori da mu mora dati drvenu kutiju jer su u njoj vrlo važni dokumenti. Ona se uplaši i kaže mu da nema ništa. Luisa se naljuti jer Eliseo odgodi večeru na kojoj su trebali objaviti svoje zaruke. Uplašena Nabora ostavi kutiju na oltaru u crkvi. María Teresa kaže ocu Augustu da ju je Eliseo zamolio da mu se vrati, ali da ga je ona odbila i da je uz to Luisa zahtijevala od nje da se ne približava Eliseu. On joj savjetuje da bude oprezna. José Miguel zaprosi Aymar. Aymar pristane jer je vidjela da se Nicolás miri s Maurom. José Miguel je sretan i kaže joj da se neće pokajati jer će je jako usrećiti. Aymar i José Miguel kažu kapetanu da su zaručeni. Kapetan se iznenadi i kaže Aymar da ona voli Nicolása, a ona ga zamoli da ne razgovaraju o njemu. Eliseo nazove sve svoje sinove da ih obavijesti o svojim zarukama s Luisom. David se naljuti i kaže Maríji Teresi da se ne slaže s tom vezom jer je ta žena varalica. Aymar kaže Nicolásu da se zaručila s Joséom Miguelom.


Oluja u raju 109 epizoda
Aymar kaže Nicolásu da se zaručila s Joséom Miguelom. On je iznenađeno pita zašto je to učinila kad zna da ga ne voli. Ona mu odgovori da je to istina, ali da je tako najbolje. Aymar pođe analizirati vodu na Eliseovu zemljištu i on je ljutito izbaci govoreći joj da ne smije kročiti u njegovu kuću. Paloma slučajno Luisi otkrije sve tajne koje joj je povjerio Eliseo i Luisa se pokuša time okoristiti. Paloma joj kaže da je znala da je njezino kumče izopačeno, ali da vidi da je ona još gora. Nicolás se posvađa s Joséom Miguelom jer se zaručio s Aymar. Luisa predloži Mauri da se pobrinu za Leonarditov imetak. Maura se naljuti i kaže joj da ne želi ni s kim dijeliti taj imetak. Paloma zabrinuto kaže Maríji Teresi da je rekla Luisi vrlo ozbiljnu Eliseovu tajnu zbog koje bi mogao završiti u zatvoru. Nicolás kaže Mauri da se neće rastati sve dok je ona bolesna. Maura mu sretno kaže da će napokon biti sretna obitelj, ali Nicolás joj objasni da i dalje voli Aymar i da se ne bi trebala previše nadati. Aymar posjeti Palomu i otkrije da je mrtva.


Oluja u raju 110 epizoda
Eliseo se onesvijesti kad sazna da je Paloma počinila samoubojstvo. María Teresa osjeća krivnju jer ju je Lisandro zamolio da se brine za njegovu majku, a nije dovoljno pazila na nju. Lisandro se naljuti i kaže Esteli da ne želi da joj se njezini prijatelji rugaju zbog toga što hoda s njim i da se stoga vraća majci. Ona mu kaže da joj nije važno što njezini prijatelji govore i poljube se. Maura se razbjesni i izudara Aymar koja se onesvijesti. Maura je zaveže i zatvori u napuštenu kolibu te oko nje izlije kiselinu da umre jer misli da će je Nicolás prestati voljeti samo ako umre. Maura kaže Luisi da je sigurna da je ona ubila Palomu zato što joj je smetala i podsjeti je da joj je još preostala María Teresa koja je mnogo opasnija.



Oluja u raju 111 epizoda
Aymar je u kolibi, zavezana i u nesvijesti. Maura oko nje izlijeva još kiseline. Palomu sahrane i Lisandro je vrlo tužan. Eliseo se naljuti kad mu Luisa kaže da je María Teresa ubila Palomu zbog ljubomore. Nicolás ljutito kaže Karini (Mauri) da mu kaže što je učinila Aymar jer neće dopustiti da je i dalje povređuje. Maura mu odgovori da ona ništa ne zna. Nicolás očajnički traži Aymar i kaže kapetanu Solísu da neće stati dok je ne pronađe. Mauru uhite zbog sumnje da je povezana s Aymarinim nestankom. 


Oluja u raju 112 epizoda
José Miguel i Nicolás odluče se udružiti da bi pronašli Aymar. Luisa kaže Mauri da onaj tko posjeduje crni biser nikada neće biti sretan i da bi ga trebale staviti među Nicolásove stvari da nikada ne pronađe Aymar. Leonor savjetuje Karini da zaboravi Davida i da pruži priliku Emiliju. Luisa kaže Mauri da moraju smisliti način na koji će razdvojiti braću Bravo i tako zadržati sve. Emilio kaže Karini (Sirenici) da je zaljubljen u nju i da želi da bude njegova djevojka. Nicolás pronađe onesviještenu Aymar u napuštenoj kolibi usred šume i brzo je prenese u bolnicu. Liječnik kaže Nicolásu da se Aymar otrovala jer je udisala kiselinu. Kapetan upozori Mauru da će skupo platiti ako se nešto dogodi Aymar. Luisa kaže Mauri da će završiti u zatvoru ako se Aymar probudi i optuži je. José Miguel protrese Mauru, naredi joj da se više ne približava Aymar i baci je na pod. 


Oluja u raju 113 epizoda
Aymar se probudi osjećajući se vrlo slabo zbog kiseline koju je Maura izlijevala oko nje, ali opet se onesvijesti kad se prisjeti svega što joj je učinila Maura i Nicolás se zabrine. Maura kaže Joséu Miguelu da mora nagovoriti Aymar da ne kaže ništa o onome što se dogodilo jer će je inače ubiti. José Miguel pod utjecajem bisera postane agresivan i zgrabi Mauru za vrat govoreći joj da se ne približava Aymar ili će nastradati. Botel predloži Davidu da ga izvuče iz zatvora i da će mu reći tko je ustvari Karina Rosenberg (Maura). Maura prijeti Aymar da će Joséa Miguela strpati u zatvor ako je optuži. David zamoli Nicolása da Botela izvuče iz zatvora da bi raskrinkali Karinu i da bi Sirenica mogla povratiti sve što joj pripada. Nicolás odlazi u policijsku postaju i dozna da je José Miguel ondje jer je izudarao Mauru te kaže sucu da ga istraži jer bi mogao biti odgovoran za ono što se dogodilo Aymar. Eliseo zamoli Lisandra da mu oprosti jer ga nije bio priznao kao svog sina i oni se u suzama zagrle. 


Oluja u raju 114 epizoda
Aymar se zabrine kad joj Nicolás kaže da misli da ju je José Miguel pokušao ubiti jer je priznao da je izudarao Mauru. Aymar kaže kapetanu Solísu da ju je Maura pokušala ubiti, ali da ne može ništa reći jer bi José Miguel završio u zatvoru. David se veoma razveseli jer ga Sirenica nazove i kaže mu da se uskoro vraća u Coatepec. David kaže Nicolásu da je angažirao odvjetnika Albertija da izvuče Botela iz zatvora jer želi raskrinkati lažnu Karinu (Mauru). Odvjetnik Alberti kaže Mauri da mu je David platio da izvuče Botela iz zatvora i da bi joj to jako naštetilo. Kaže joj da ga neće izvući ako ona to ne želi, ali da mu mora zauzvrat nešto dati i požudno je gleda. Doktor Guillén kaže Aymar da rezultati njezinih pretraga ukazuju na to da kiselina nije oštetila nijedan organ, a ni bebu, i ona se začudi. Doktor joj kaže da je trudna. 


Oluja u raju 115 epizoda
Aymar se začudi kad joj doktor Guillén kaže da je trudna i da isparavanje kiseline nije naštetilo djetetu. Sirenica se vrati u mjesto i ona i David uzbuđeno se zagrle. Aymar se obraduje kada vidi Sirenicu i kaže njoj i kapetanu da čeka Nicolásovo dijete. Nicolás posjeti Aquilina u zatvoru jer želi da mu kaže tko je ustvari Karina, ali Aquilino mu ništa ne kaže. Yolanda kaže Aymar da mora biti oprezna zbog djeteta i da ne bi trebala nikomu ništa govoriti jer je Marta nestala na dan kad je odlučila reći Davidu da čeka njegovo dijete. José Miguel kaže Aymar da će se brinuti za njezino dijete kao da je njegovo i zaprosi je, a ona pristane. Maura se sastane s doktoricom Patsy koja je psiholog. Kaže joj sve o svom životu i kaže joj zašto je promijenila ime u Karina Rosenberg. Luisa se naljuti i kaže Mauri da ne vjeruje Patsy i da joj nije smjela ništa govoriti. Maura joj kaže da će je ukloniti ako im bude predstavljala problem. 


Oluja u raju 116 epizoda
Eliseo kaže Luisi da moraju raskinuti zaruke. Ona mu kaže da će, ako raskine zaruke, svima reći što je prije 20 godina učinio na Cozumelu. Maura kaže Davidu da će nagovoriti njegova oca da ga izbaci iz Raja ako izvuče Botela iz zatvora. Doktorica Patsy se sa zlim namjerama sprijatelji s Nicolásom. María Teresa i kapetan Solís iznenade se kad im Aymar kaže da će se udati za Joséa Miguela. Neki zatvorenici izudaraju Botela da bi iz njega izvukli istinu o Mauri, ali on im ne kaže ništa i ostave ga teško ozlijeđenog. Maura kaže Luisi da ne pomišlja na to da ucjenjuje Elisea njegovom tajnom jer ona to neće dopustiti.  


Oluja u raju 117 epizoda
Na fakultetu obavijeste Aymar da će morati otputovati u Kanadu zbog programa razmjene studenata. Kad kaže to Joséu Miguelu, on se nevoljko složi. Botela premještaju iz bolnice u kaznionicu i na putu prema kaznionici neki naoružani ljudi pucaju u Botela i u čuvare. Botel kaže Davidu da je Karina zapravo Maura i umre. Eliseo zamoli Maríju Teresu da se vrati na Raj zbog svojih sinova i ona pristane. Svi se na Raju iznenade kada David kaže Karini da se zapravo zove Maura i da je naručila Botelovo ubojstvo da je ne izda. Ona se pretvara da ništa ne zna i uvrijeđeno kaže svima da odlazi s Raja da ne bi više podnosila ponižavanje. Nicolás joj ljutito kaže neka ode, ali da dijete ostaje s njim. 


Oluja u raju 118 epizoda
Maura licemjerno kaže Eliseu da odlazi s Raja jer ne želi više podnositi ponižavanje. Nicolás joj kaže da ode, ali bez djeteta. María Teresa i Luisa potuku se kad joj Luisa kaže da neće dopustiti da joj otme Elisea. David poljubi Sirenicu i naljuti se kad mu ona kaže da joj se više svidio njegov poljubac nego Emiliov. Maura otiđe s imanja, a Nicolás se razbjesni kad otkrije da je odvela Leonardita. Doktorica Patsy kaže Mauri da je upoznala Aymar i da ona ne predstavlja nikakvu opasnost njezinu braku jer ju je vidjela s čovjekom s kojim je trudna. Celina održi koncert u mjestu. Lucio ljutito kaže Carmeliti da neće ići na koncert jer je ona nezahvalnica koja se odrekla svojih roditelja. Odvjetnik Alberti kaže Nicolásu da će Maura pristati na rastavu, ali da će ga tužiti zbog psihičkog zlostavljanja koje je uzrokovalo da joj se zdravstveno stanje pogorša. Aymar se nalazi u zračnoj luci na putu za Kanadu kad sretne Mauru koja želi pobjeći. 


Oluja u raju 119 epizoda
Aymar u zračnoj luci vidi Mauru koja želi pobjeći s Leonarditom i naprave toliku strku da ih na kraju uhite. Nicolás pronađe Mauru i ljutito joj oduzme dijete te joj kaže da će ga odvesti. Maura mu kaže da će učiniti sve što može da ga nikad više ne vidi. Dekan kaže Aymar da više nije u programu razmjene studenata jer je propustila let. David kaže Lisandru kako je siguran da ga Sirenica voli i da zna kako će je zamoliti da mu bude djevojka. Maura kaže Aymar da neće dopustiti da se njezino dijete rodi ako je Nicolásovo. Aymar joj ljutito kaže da joj je bolje da ne pokušava učiniti ništa jer joj neće dopustiti. Karina kaže Leonor da je zbunjena jer voli Davida, a osjeća nešto i prema Emiliju i ne zna što da učini. Leonor joj savjetuje da učini ono što joj srce kaže. Nicolás razgovara s dekanom i postigne da pruži Aymar još jednu priliku da putuje u Kanadu. Micaela i kapetan Solís započnu vezu. 


Oluja u raju 120 epizoda
Maura se naljuti na odvjetnika Albertija jer Botel nije umro i upozorava ga da će postati njegova neprijateljica ako tako nastavi. Emilio zaprosi Valeriju (Sirenicu), a ona mu odgovori da ga ne može prihvatiti jer voli drugoga. Celina dolazi u svoje mjesto kako bi pjevala, ali kad stupi na pozornicu, izgubi glas. Dekan kaže Aymar da će joj pružiti još jednu priliku da putuje u Kanadu. G. Eliseo savjetuje Nicolásu da bude blag prema Mauri kako ga ne bi optužila za psihičko maltretiranje. Nicolás zamoli Mauru da ostane na imanju i obeća joj da je nitko neće gnjaviti. Ona mu licemjerno kaže da ga voli i da želi da budu sretni. Celinin promotor ljutito joj kaže da je zbog nje izgubio mnogo novca i da zbog toga neće više biti njezin agent. Nicolás ljutito predbaci Patsy to što je skrivala Mauru. Ona mu kaže da je to učinila iz profesionalnih razloga. Aymar otputuje u Kanadu i odlično obavi svoj zadatak. Nicolás bijesno kaže Mauri da je mrzi jer ga je odvojila od Aymar, ali da će joj, kad se vrati iz Kanade, reći da neće odustati od nje. 


Oluja u raju 121 epizoda
Maura kaže Nicolásu da ga ona voli, a da je Aymar ta koja ih želi rastaviti i oduzeti joj ono što joj pripada. Nicolás joj odgovori da on nije ničije vlasništvo i da će otkriti je li ona Karina ili Maura. Patsy kaže Nicolásu da je kod Karine (Maure) otkrila ozbiljne psihičke probleme zbog kojih se ona toliko vezala za njega. Kaže mu da je želi liječiti kako bi nadvladala te probleme. Lisandro se razveseli kad vidi da se Celina vratila i kaže Cucu da mu se ona sviđa. Aymar je zadivljena mjestima koja upoznaje u Kanadi. Maura zabrinuto kaže Luisi da joj se učinilo da je vidjela Sirenicu. Luisa joj kaže da je to nemoguće jer je ona mrtva i da su to možda nuspojave kemoterapije. Patsy se preseli na Raj kako bi bila bliže Mauri. Luisa joj ljutito kaže da nema što raditi ondje i pita je želi li možda raskrinkati Mauru. Ona joj kaže da se ne brine jer nije došla zbog toga. 


Oluja u raju 122 epizoda
Nicolás zamalo ne otkrije da je Karina zapravo Maura, ali Patsy mu kaže da Karina pati od višestrukog poremećaja osobnosti. Aymar nazove Joséa Miguela i kaže mu da želi da se vjenčaju čim se vrati iz Kanade. Zbog jednog Davidova komentara, Valeria (Sirenica) upita Emilija krije li nešto od nje jer u posljednje vrijeme prima neobične pozive. Emilio joj odgovori da ne krije ništa. Patsy se počinje zanimati za ekonomski razvoj Raja i stalno o tome ispituje Lisandra. Nicolás sazna da će se Aymar udati i kaže Maríji Teresi da će na bilo koji način spriječiti to vjenčanje. Kod matičara, David kaže Aymar da se ne vjenča jer je Nicolás voli. José Miguel se naljuti i kaže Davidu da se ne miješa u njegovo vjenčanje s Aymar. Aymar i José Miguel se vjenčaju. Nicolás pokuša zaustaviti vjenčanje, ali zakasni. Aymar uzbuđeno promatra sobu koju je José Miguel uredio za bebu i kaže mu da će ga pokušati usrećiti. 


Oluja u raju 123 epizoda
Aymar kaže Joséu Miguelu da će učiniti sve što može da ga usreći, a on joj kaže da će pokušati pridobiti njezinu ljubav. Nicolás od tuge zbog Aymarina vjenčanja počne nekontrolirano piti. G. Eliseo kaže Luisi da želi predložiti Karini (Mauri) da uzme nasljedstvo koje je trebalo pripasti Leonardu u zamjenu za to da mu ne oduzme zemljište s ruševinama. Estela kaže Lisandru da će je roditelji poslati na studij u Europu, ali da je pričeka ako je stvarno voli jer se mogu vjenčati kad se ona vrati. On joj kaže da je najbolje da zaborave jedno na drugo i da započnu novi život. Nicolás odlazi do Aymar da joj kaže da je voli, ali ona ga zamoli da je više ne posjećuje jer je udana za Joséa Miguela i namjerava ga poštovati. José Miguel se razbjesni kad sazna da je Aymar bila s Nicolásom. Ona mu kaže da je Nicolás htio vidjeti nju. Nicolás preda Mauri poziv za saslušanje u vezi rastave i kaže joj da će je se on i njegov sin napokon osloboditi. 


Oluja u raju 124 epizoda
Maura kaže Luisi da je došao trenutak da ubiju Aymar kako im ne bi više smetala. Aymar kaže Sirenici i kapetanu Solísu da će otići na put s Joséom Miguelom i da će joj to pomoći da zaboravi na Nicolása. Luisa isprazni bocu votke u Teresin vrč za vodu i spremi bocu u njezin noćni ormarić. Kad Eliseo otkrije vrč s alkoholom, optuži Maríju Teresu da opet pije. Maura pokvari kočnice na José Miguelovom autu. María Teresa i Luisa se posvađaju jer joj Luisa ne dopušta da drži bebu. Kaže joj da je bolesnica i da je u stanju bebi dati alkohol. Prije odlaska na put, Aymar odlazi na groblje posjetiti grob svoje majke. Maura ima noćnu moru u kojoj joj Sirenica govori da će ići u zatvor jer joj je otela identitet. Aymar i José Miguel krenu na put. On se uplaši kad primijeti da kočnice ne rade. 


Oluja u raju 125 epizoda
Kad José Miguel shvati da kočnice automobila ne reagiraju, kaže Aymar da moraju iskočiti jer će inače umrijeti. On iskoči, a nakon nekoliko trenutaka auto se sudari. José Miguel pokuša pomoći Aymar, ali auto eksplodira. David zaprosi Sirenicu, ali prije nego što mu odgovori, ona primi poziv kojim je obavijeste o Aymarinoj nesreći. Nicolás se iznenadi kad sazna da se nesreća dogodila s José Miguelovim autom. Nicolás dolazi u mrtvačnicu identificirati Aymarino tijelo. Potvrdi da je to ona kad vidi da nosi prsten koji joj je on poklonio i neutješno plače. Tijekom sprovoda Nicolás neutješno plače prisjećajući se sretnih trenutaka koje je s njom proživio. Rosalinda kaže Joséu Miguelu da je Aymar poginula u nesreći i njemu pozli. 


Oluja u raju 126 epizoda
Svi oplakuju Aymarinu smrt, no Maura je sretna. Patsy upita Mauru je li bila umiješana u Aymarinu nesreću, a ona joj cinično odgovori da je Aymar umrla zbog José Miguelove nesmotrenosti. José Miguel shvati da je u nesreći izgubio vid. Lisandro plače prisjećajući se svoje majke, a Celina mu ponudi svoje rame i oni se zagrle. Maura ih razdvoji govoreći Celini da je prvo trčala za Leonardom, a sad želi uhvatiti Lisandra i podsjeti je na to da je samo služavka. Lisandro joj kaže da je Celina njegova prijateljica. Maura mu koketno odgovori da Celina nije na njegovoj razini, ali da ona zato jest. G. Eliseo kaže Davidu da nagovori Nicolása da se vrati na imanje. David mu kaže da će učiniti sve što može iako je Nicolás već donio odluku. Rosalinda pokuša ohrabriti Joséa Miguela koji ne želi više živjeti nakon što je oslijepio i izgubio Aymar. 


Oluja u raju 127 epizoda
Nicolás i José Miguel sretnu se kod Aymarina groba. José Miguel kaže Nicolásu da razumije kako se osjeća, ali da on više pati jer je Aymar njegova supruga. Nicolás mu kaže da nije smio dopustiti da dođe do tog apsurdnog vjenčanja. José Miguel podsjeti ga da je Aymar mrzila njihove svađe i da ne želi započeti jednu upravo ondje gdje je sahranjena. Nicolás se iznenadi kad shvati da je José Miguel slijep. Emilio predloži Karini (Sirenici) da otputuje s njim kao model za njegov nakit kako bi lakše podnijela bol zbog Aymarine smrti. Ona mu kaže da joj treba vremena za razmišljanje o tome. David upita Karinu (Sirenicu) želi li biti njegova djevojka, a ona veselo pristane, govoreći mu da je on uvijek bio ljubav njezina života. Maura kaže Luisi da bi bilo dobro da Nicolás umre jer je prezire i jer bi je sigurno uništio kad bi imao dokaze da ona nije Karina Rosenberg. Maura želi da Nicolás umre jer bi tako zadržala dio imetka koji pripada Leonarditu. Luisa joj kaže da neće stati dok ne ukloni Maríju Teresu iz Eliseova života. Kapetan Solís oprosti se od Micaele i kaže joj da će se vratiti na Conzumel. Micaela ga u suzama moli da ostane i kaže mu da će ona paziti na njega jer ju je Aymar to zamolila. David kaže braći da su on i njihov tata odlučili odvesti njihovu mamu u kliniku za liječenje alkoholičara. 


Oluja u raju 128 epizoda
David kaže Maríji Teresi da su on i njegov tata odlučili da će je poslati u kliniku za odvikavanje od alkohola. Ona mu u suzama kaže da nije opet počela piti. Nicolás se protivi tome da mu majku odvedu u kliniku i nagovori Elisea da se o njoj brine Patsy. Rosalinda kaže Nicolásu i Davidu da José Miguel umire od tuge ne samo zbog Aymarine smrti nego i zbog toga što je oslijepio. Nicolás se iznenadi kad u José Miguelovoj kući vidi dječju sobu i kaže Davidu da je siguran da je Aymar čekala njegovo dijete. Botel se vrati u zatvor i kaže Aquilinu da je siguran da je Karina (Maura) naručila njegovo ubojstvo i da će joj se osvetiti. Nicolás posjeti Joséa Miguela i upita ga tko je bio otac Aymarina djeteta, a on mu odgovori da je to bio on (José Miguel). 


Oluja u raju 129 epizoda
Jedan policijski službenik kaže Joséu Miguelu da su otkrili da je netko pokvario kočnice na automobilu i da je zbog toga pokrenuta istraga. Maura se nađe s Emilijom i inteligentno ga preispita o Valeriji (Sirenici). José Miguel zamoli Nicolása da neko vrijeme vodi administraciju njegova imanja budući da on zbog svoje sljepoće ne može. 


Oluja u raju 130 epizoda
Sirenica kaže kapetanu što se dogodilo s Emilijom i kaže mu da se boji da bi Maura mogla otkriti njezin identitet. Kapetan joj kaže da može biti sigurna u to da će je David štititi. Budući da se José Miguelov zaposlenik Fidencio skriva, počnu sumnjati da je on imao veze s kvarom na kočnicama automobila. 


Oluja u raju 131 epizoda
Nicolás počinje tražiti Sireničine rođake. Ona se jako razveseli kad nađe svoju drvenu kutiju. Micaela kaže Luciju i Carmeliti kako je odlučila da ne ide u Zacatecas jer želi ostati s kapetanom. Nakon povratka u Veracruz, Sirenica otkrije da je kapetan otišao od kuće. Patsy kaže Maríji Teresi kako već zna da je Sirenica prava Karina Rosenberg i da je želi upoznati. 


Oluja u raju 132 epizoda
Oftalmolog pregleda Joséa Miguela i kaže mu da nažalost neće moći vratiti vid. Sirenica i David pokušaju nagovoriti doktoricu Patsy da im kaže Maurino prezime govoreći joj da može završiti u zatvoru zbog sudioništva. Doktorica im na kraju kaže da je Maurino prezime Durán. Maura i Luisa pokušaju pobjeći s imanja s Leonarditom, no Nicolás ih spriječi. 


Oluja u raju 133 epizoda
María Teresa iznenadi se kad čuje Elisea kako govori da je on kriv za smrt Aymarina oca. Maura dade Leonarditu pokvareno mlijeko unatoč tomu što joj je Luisa rekla da to ne učini. Lisandro i Cuco priznaju jedan drugomu da su zaljubljeni u Celinu i dogovore se da će joj se udvarati i pošteno se izboriti za njezinu ljubav. Nicolás dovede Isaaca i predstavi ga Sirenici. Ona ga začuđeno gleda i kaže mu da ga njezin otac nikad nije spominjao. Isaac joj kaže da nitko nije znao za njega jer je bio izvanbračno dijete. Odvjetnik Monroy izda nalog prema kojem se Sirenica, Isaac i Maura moraju podvrgnuti DNK-testu da bi se utvrdilo tko je prava Karina Rosenberg. Leonardito se razboli zbog mlijeka kojeg mu je dala Maura i Nicolás ga odmah odvede u bolnicu. Doktorica Patsy posjeti Joséa Miguela i kaže mu da mu želi pomoći da nadvlada svoj problem. Maura kaže Davidu da je u lošem zdravstvenom stanju i da je ne mogu prisiliti na vađenje krvi. On joj odgovori da to nije potrebno jer pomoću jedne vlasi ili sline mogu odrediti njezinu DNK. 


Oluja u raju 134 epizoda
Doktorica Penélope kaže Nicolásu da Leonardito ima tešku crijevnu infekciju i da će morati biti na odjelu intenzivne njege. Kad Nicolás sazna razlog Leonarditove bolesti, razbjesni se na Mauru jer se ona brinula o njemu. Karina (Sirenica), Isaac i Maura pozvani su u laboratorij kako bi im uzeli uzorke krvi. Maura odbija pristati na vađenje krvi, ali na kraju pristane. Maura kaže odvjetniku Albertiju da podmiti ljude iz laboratorija kako bi rezultati testa bili u njezinu korist. Maura pokuša pridobiti Isaaca zavodeći ga i prizna mu da ona nije Karina Rosenberg. Kaže mu da mu može pomoći oduzeti sve Bravovima, ali on to odbije govoreći joj da ne želi upasti u probleme. Leonardito se oporavi, a Nicolás je veoma zahvalan doktorici Penélope jer se dobro brinula o njegovu sinu. 


Oluja u raju 135 epizoda
Isaac kaže Mauri da joj ne može pomoći jer ne želi probleme s obitelji Bravo. Patsy posjeti Penélope u njezinoj ordinaciji i ironično joj kaže da nikada nije pomislila da bi je mogla ondje pronaći. José Miguel posluša Patsyn savjet i upiše se u školu za slijepe. Penélope kaže Patsy da se ne mora brinuti jer je nitko ne poznaje i ne znaju da je ona njezina majka, s obzirom na to da je ona nikad nije prihvaćala kao svoju kćer. 


Oluja u raju 136 epizoda
Fidencio se sretne s Maurom i kaže joj kako će svima reći da je ona kriva za Aymarinu smrt ako mu ne plati. Maura mu kaže da će mu platiti, ali nakon toga ga pregazi autom i Fidencio umre. Maura i Luisa pokušaju pobjeći iz mjesta, ali Nicolás obavijesti policiju i oni ih uhite. Nicolás se razveseli kada mu doktorica Penélope kaže da može Leonardita odvesti kući jer je izvan opasnosti i iz zahvalnosti je zagrli. 


Oluja u raju 137 epizoda
Nicolás uspije uhvatiti Mauru i odvede je natrag u zatvor. Luisa predbaci Mauri to što je pokušala pobjeći bez nje. Maura joj bijesno kaže da nije namjeravala otići bez nje, ali da bi joj izvana lakše mogla pomoći da Nicolás nije sve upropastio. Nicolás kaže svojoj majci da će odvesti Leonardita, ali kad vidi kako se ona zbog toga rastuži, kaže joj da će ostati jer bi otišao zbog Maure, a nje više nema. G. Eliseo zamoli Nicolása da mu oprosti jer mu nije vjerovao kad mu je rekao da je Maura zla. Nostalgično mu kaže da bi sve bilo drukčije da je prihvatio njegovu vezu s Aymar. Nicolás mu odgovori da je Aymar mrtva i da mu nema što oprostiti. 


Oluja u raju 138 epizoda
Celina kaže Lisandru da je na dan kad je Leonardo umro htjela reći Nicolásu da je dijete koje Maura čekala možda njegovo, ali da je Maura otkrila što zna i zaprijetila joj otpuštanjem njezina oca. Lisandro joj kaže da Nicolás mora to znati. Odvjetnik Alberti pokuša podmititi vještaka kako bi izmijenio rezultate DNA testa u Maurinu korist, ali vještak pokazujući na Sirenicu kaže da je ona jedina Karina Rosenberg. Maura bijesno kaže odvjetniku Albertiju da ju je iznevjerio. Sretna Karina poljubi Davida, a Maura joj bijesno dovikuje da ga pusti. Odvjetnik Alberti upozori Mauru da ne bi trebala praviti skandal. 


Oluja u raju 139 epizoda
Nicolás zahtijeva od Maure da mu kaže je li Leonardito njegov sin ili sin njegova brata Leonarda. On mu podrugljivo kaže da je dijete njegovo i da je on ljubav njezina života. Kaže mu da je Leonardo bio opsjednut njome i da ju je silovao te da je zbog toga možda mislio da je dijete njegovo. Poslije mu podrugljivo kaže da je Leonardito Davidov sin. G. Eliseo kaže Maríji Teresi da je unatoč svemu nikada nije prestao voljeti i predloži joj da se ponovno vjenčaju. Ona sretno pristane. David se šokira kad mu Nicolás kaže da mu je Maura rekla da dijete nije njegovo ni Leonardovo, nego njegovo, Davidovo. David mu kaže da moraju to provjeriti i da će morati to reći Karini (Sirenici), iako je ne bi želio time povrijediti s obzirom na to da su veoma sretni. Maura izjavi da Luisa nije ni za što kriva. 


Oluja u raju 140 epizoda
Luisu oslobode i ona pokuša uvjeriti g. Elisea u svoju nevinost. On joj kaže da nikad više neće biti s njom, pogotovo zato što se odlučio ponovno vjenčati s Maríjom Teresom. David se razbjesni i izudara Emilija zato što se usudio poljubiti Sirenicu. Nicolás odluči Leonardita podvrgnuti DNA testu kako bi doznao tko je njegov otac. Maura i Luisa su optužene za prijevaru zbog korištenja imena Karine Rosenberg i protiv njih započne suđenje. Nicolás zahtijeva da ih se strogo kazni. Maura mu bijesno kaže da će se pokajati, a odvjetnik Alberti joj kaže da ne komplicira dodatno situaciju. 


Oluja u raju 141 epizoda
Luisa pokuša zavesti odvjetnika Albertija zbog financijske pomoći jer je ostala bez novca i nema gdje živjeti. Odvjetnik alberti kaže joj da u njemu ne pobuđuje nikakvu želju i da joj može platiti smještaj u hotelu nekoliko dana dok ne pronađe posao, ali ništa više. José Miguel pođe do rijeke, a ondje se Aymar sprema na kupanje. Ona ga vidi i kaže mu da otiđe, a José Miguel se iznenadi kada čuje njezin glas. 


Oluja u raju 142 epizoda
DNK-test potvrdi da je Leonardito Leonardov sin, ali Nicolás kaže Davidu da je njegov i odluči da nikomu neće reći istinu. José Miguel uzbuđeno kaže Brisi da je čuo Aymarin glas i kako bi bio siguran da je to ona da nije vidio kako umire u nesreći. Brisa ga pokuša smiriti govoreći mu da se zabunio od silne želje da ona bude živa. José Miguel joj odgovori da je zamolio Macarija da je potraži kako bi bio saznao o kome je riječ. Luisa i odvjetnik Alberti se posvađaju jer je ona ušla u njegov ured i ukrala mu novac i crni biser. Mauru zatvore u kaznenu ćeliju i ne može to podnijeti. 


Oluja u raju 143 epizoda
Aymar zatraži pomoć od Joséa Miguela. On joj kaže da je ona njegova supruga Aymar, a ona mu odgovori da je njegova supruga umrla. Kaže mu da se ona zove Pužica i da živi kod nadriliječnice te da je bolje da ode jer će inače pomisliti da joj je nešto učinio. Penélope kaže Nicolásu da je njezina majka zaljubljena u njega i da bude jako oprezan jer ga voli i ne bi mogla podnijeti da mu se što dogodi. 


Oluja u raju 144 epizoda
José Miguel kaže Nicolásu da je siguran da Aymar nije umrla i zamoli ga da je potraži, ali Melva je odluči sakriti do rođenja njezina djeteta. Nicolás potraži Pužicu kako bi joj rekao da ne uznemirava Joséa Miguela svojim posjetima. Melva mu kaže da je Pužica njezina kći koja je studirala u Jalapi i uvjeri ga da ona nije zla. Aymar se uznemiri kad čuje Nicolásov glas. 


Oluja u raju 145 epizoda
Penélope predloži Nicolásu da pruži ljubavi još jednu priliku. On joj odgovori da je u njegovu srcu i dalje Aymar, ali da će razmisliti o tome. Yolanda se napokon uvjeri da je Pužica Aymar i kaže Joséu Miguelu da moraju reći svima da je Aymar živa. 


Oluja u raju 146 epizoda
On je zamoli da čuva tu tajnu sve dok Aymar opet ne bude s njime. Luisa hoda po imanju i iznenadi se kad vidi Aymar. Ona pokuša saznati poznaje li je, ali prestrašeno pobjegne nakon što vidi mržnju u njezinim očima. Lisandro kaže g. Eliseu da je Celina njegova djevojka. On mu odgovori da jedan Bravo ne bi trebao hodati sa sluškinjom, ali Lisandro mu odgovori da je donedavno i on spadao među sluge, a da je najgore od svega to što Celinin tata ne želi da se približava njegovoj kćeri. Nicolás kaže Davidu da mu je otac Augusto rekao kako Queta tvrdi da je vidjela Aymar i da José Miguel tvrdi isto. David mu odgovori da su svi vidjeli Aymarino tijelo i da je ona mrtva. Luisa kaže Mauri da je Aymar živa i da je još uvijek trudna. Maura joj bijesno kaže da mora dokrajčiti nju i njezino dijete. José Miguel kaže Yolandi da će skrivati Aymar u kolibi dok ne vrati pamćenje i da će je pokušati osvojiti jer ne želi da otrči Nicolásu koji je sad slobodan. Aymar upita Joséa Miguela je li ga ona prije nesreće voljela kao što on tvrdi. 


Oluja u raju 147 epizoda
Na imanju Raj sve je spremno za Davidovo vjenčanje s Karinom (Sirenicom). María Teresa i Eliseo obnove bračne zavjete. U međuvremenu je Maura u zatvoru histerična zbog vjenčanja Davida i Karine. Ona zamoli Luisu da ubije Karinu i da spriječi da se uda za Davida, jedinog čovjeka kojeg je ikad voljela. U trenutku kad otac Augusto treba proglasiti Davida i Karinu mužem i ženom, dolazi Marta i govori Davidu da želi da upozna svog sina te se vjenčanje prekine. Marta kaže Davidu da je otišla bez riječi jer ju je Maura pokušala ubiti i da mu nije ništa javila jer je zamalo pobacila i nije se htjela vratiti prije nego što se dijete rodi. Kaže mu da se nadala da će s njim i sa njihovim sinom započeti novi život i da se ne bi bila vratila da je znala da se zaljubio u drugu ženu. David joj obeća da ni njoj ni njihovom sinu ništa neće nedostajati, ali da mora shvatiti da on voli Karinu i da će se s njom vjenčati. Penélope se rastuži kad čuje Nicolása kako govori da će Aymar uvijek biti ljubav njegova života i da nijedna žena neće moći zauzeti njezino mjesto. Ona odluči prekinuti s njime. Nicolás joj obeća da će učiniti sve što može da je zavoli kao što zaslužuje. Nicolás posjeti Joséa Miguela koji mu kaže da mu mora nešto priznati. Gđa Rosalinda i Nicolás iznenade se kad na vratima ugledaju Aymar koja treba roditi. 


Oluja u raju 148 epizoda
Aymar u trudovima odlazi do José Miguelova imanja. Kad je Rosalinda vidi, jako se iznenadi i onesvijesti se. David se rastuži jer mu Sirenica kaže da se ne mogu vjenčati jer ga ona ne želi udaljiti od njegova sina. José Miguel kaže Rosalindi da je Aymar živa i da živi u kolibi blizu imanja, ali da je izgubila pamćenje. Brisa kaže ocu Augustu da je zaljubljena u Joséa Miguela i da je zbog toga odlučila da se neće zarediti. 


Oluja u raju 149 epizoda
Aymar ispriča Joséu Miguelu i Rosalindi kako je preživjela nesreću, a oni se iznenade. Aymar ispriča Melvi sve što je proživjela s Nicolásom i koliko su propatili. Ispriča joj koliko su se voljeli i kaže joj da će mu možda biti drago što će upoznati svoga sina. Melva joj savjetuje da kaže Nicolásu da imaju dijete. José Miguel kaže Aymar da shvaća da ne može Nicolása lišiti njegova sina i da joj daje slobodu kako bi bila sretna. Kaže joj da će je on sam odvesti na Raj. Aymar se rastuži kad vidi Nicolása i Penélope kako se ljube. Sirenica kaže Marti da zbog nje ona i David više ne mogu biti sretni. Luisa ne uspije smoći snagu da ubije Martino dijete i napusti ga usred šume. Vrač ga pronađe i odnese u svoju kolibu. Aymar kaže Joséu Miguelu da se čini da je Nicolás započeo novi život i da će ona stoga i dalje biti gđa Díaz Luna. José Miguel joj kaže da je Nicolás nakon nesreće bio vrlo dobar prema njemu i kako mu se čini da nije pravedno da mu taji da je ona živa i ima s njim dijete. Pita je smije li mu to reći, a ona mu odgovori da smije. Nicolás ljutito odlazi u zatvor pitati Mauru gdje je Luisa, a ona mu podrugljivo kaže da mu to nikad neće reći. 


Oluja u raju 150 epizoda
Nicolás ljutito zahtijeva od Luise da mu kaže gdje je Davidovo dijete. Budući da dijete više nije kod nje, ona mu kaže da će ga odvesti do mjesta gdje živi kako bi vidio da ona nema dijete. U zatvor u kojem je Maura stiže novi upravitelj, koji požudno gleda Mauru kad mu predstave zatvorenice. José Miguel ispriča Aymar da je netko oteo Davidovo i Martino dijete. Marta posjeti gđu Rosalindu i iznenadi se kad vidi Aymar. Aymar joj ispriča kako je preživjela nesreću. Melva posjeti Sirenicu i kaže joj da je Rosalinda i José Miguel žele iznenaditi i ona pristane otići kod njih. Nicolás otiđe do vračeve kolibe. Čuje plač djeteta i odmah uđe te otkrije da je to Davidov sin i ljutito izudara vrača. Vrač mu prestrašeno kaže da nije oteo dijete nego da ga je pronašao u šumi. Sirenica se šokira kad vidi Aymar. José Miguel organizira zabavu za Aymar. Među uzvanicima su svi Bravovi i svi se iznenade kad vide Aymar, a najviše Nicolás. 


Oluja u raju 151 epizoda
Nicolás i svi prisutni iznenade se kad vide da je Aymar živa. Nicolás suznih očiju kaže Aymar da je mnogo puta molio Boga da bude živa i da sada mogu zajedno započeti novi život. Aymar mu odgovori da to nije moguće jer su izabrali različite putove. G. Eliseo zamoli Aymar da mu oprosti što se prema njoj loše odnosio. Dr. Guillén kaže Mauri da posljednje pretrage pokazuju da je izliječena od raka. Karina se oprosti od Aymar i kaže joj da odlazi u Europu jer ne može gledati kako David i Marta zajedno započinju novi život. Penélope dade Nicolásu jedan ključ i kaže mu da želi da zajedno žive. Gastón, upravitelj zatvora, siluje Mauru. David pokuša spriječiti Karinin odlazak u Europu. Ona mu kaže da on možda to ne razumije, ali da to čini kako bi njegov sin mogao biti sretan. Maura, potresena zbog silovanja, proguta klupko kose i počne se gušiti. 


Oluja u raju 152 epizoda
Nicolás kaže svojoj obitelji da su Penélope i on odlučili živjeti zajedno. David zamoli Martu da ostane živjeti s njim na Raju. Kaže joj da joj ne obećava da će je voljeti, ali da mogu imati lijep odnos, i ona pristane. Aymar zamoli Joséa Miguela da ode s njom na Cozumel tražiti kapetana Solísa i on sretno pristane. Nicolás vodi ljubav s Penélope zamišljajući da je s Aymar. Aymar počne tražiti kapetana Solísa i nađe ga na jednoj plaži u trenutku kad se pokušava utopiti. Aymar ga izvuče iz mora i on se osvijesti te joj se jako razveseli. Mauru odvedu u ambulantu. Gastón kaže Vučici i Kajmani da će imati problema kažu li nekomu što se dogodilo Mauri. Luisa zamoli Patsy da liječi Mauru jer si je pokušala oduzeti život, a ona je jedina koja joj može pomoći. Maura se naljuti kada vidi Patsy i kaže joj da će joj pomoći jedino ako joj pomogne da umre. Patsy Mauri da nož. 


Oluja u raju 153 epizoda
Aymar uspije spasiti kapetana Solísa koji se pokušao utopiti u moru. Kada prođe opasnost, upita Aymar zna li Nicolás da je otac njezina djeteta. Ona mu odgovori da mu nije to rekla, ali ne iz zlobe, nego zato što je Nicolás već započeo novu vezu. Kapetan Solís kaže joj da ne može cijeli život od njega kriti istinu. Nicolás objavi svojoj obitelji da su on i Penélope odlučili živjeti zajedno. Patsy mu licemjerno kaže da se brine za svoju kćer iako je već odrasla žena. Nicolás joj kaže da shvaća njezinu zabrinutost jer zna koliko voli Aymar, ali da je ona odlučila ostati s Joséom Miguelom i da on također ima pravo na sreću. Cuco je zabrinut jer je David otvorio ilegalnu kockarnicu, a ne restoran kako je rekao obitelji, i kaže mu da će upasti u probleme. 


Oluja u raju 154 epizoda
G. Eliseo objavi svojoj obitelji da su ga izabrali za predsjednika odbora stočara. Kaže im da je na Raju ostvario dobru proizvodnju, da ima svoj jahtaški klub i svoju obitelj te da njegovu sreću kvari samo to što nije uspio iskorijeniti bakteriju koja je zagadila vodu za natapanje. María Teresa ga tješi. Marta se žali Aymar zbog Davidova manjka ljubavi i pažnje. Kaže joj da njezin muž nije prebolio to što je njegova Sirenica otišla s Emilijom. Aymar joj odgovori da je rutina jedino što preostaje kad nema ljubavi. Maura uspije snimiti kako je upravitelj zatvora siluje i s pomoću tog dokaza želi ga strpati u zatvor. G. Eliseo predloži Aymar da radi s njim na Raju kako bi zajedno iskorijenili bakteriju koja je zagadila njegove rezervoare s vodom. Ona pristane, no José Miguel se s time ne slaže. 


Oluja u raju 155 epizoda
Odvjetnik Alberti podrugljivo upita Gastóna što bi se dogodilo da se ta snimka prikaže na vijestima i da mu supruga i djeca vide kakav je čovjek. Gastón mu uplašeno kaže da će mu dati sve što želi. Alberti mu kaže da uvrsti Mauru Durán među zatvorenice koje će biti oslobođene po preporuci upravitelja jer želi da Maura bude oslobođena. Marta kaže Nicolásu da se vidi da još voli Aymar, da primjećuje da se Davidu događa isto s Karinom i zna da je David bio s mnogim drugim ženama. José Miguel se požali svojoj majci zbog toga što će Aymar raditi na Raju i kaže joj da je možda g. Eliseo izmislio taj posao da bi pomogao Nicolásu. 


Oluja u raju 156 epizoda
Oftalmolog kaže Joséu Miguelu da mu se mrežnica oporavlja i da bi mogao vratiti vid ako tako nastavi. José Miguel se razveseli. María Teresa kaže Patsy da joj je Víctor poslao pismo u kojem piše da će razgovarati s g. Eliseom ne uplati li mu novac na račun. Patsy joj savjetuje da mu uplati novac bez razmišljanja. Vučica pokuša zadaviti Mauru, ali Kajmana je obrani. Maura udari Vučicu u glavu i ona se onesvijesti. Lisandro zaprosi Celinu, a ona odmah pristane i sretno se poljube. Maura prijeti Gastónu da će poslati snimku televiziji ne ubrza li postupak njezina oslobađanja. Nicolás kaže Penélope da je spreman s njom imati dijete da bi bila sretna. Maura izlazi iz zatvora. José Miguel se naljuti i posvađa se s Aymar jer je ručala na Raju. Aymar kaže Joséu Miguelu da je bolje da se rastanu ako ne može podnijeti da ona radi jer ne namjerava prestati raditi. 


Oluja u raju 157 epizoda
Aymar kaže Joséu Miguelu da je bolje da se rastanu ako on ne može podnijeti da ona radi na Raju jer ne namjerava prestati raditi. María Teresa pokaže Eliseu pismo koje je navodno Víctorovo, a on joj kaže da neće nikomu dopustiti da je gnjavi. Patsy kaže Maríji Teresi da nije trebala pokazati pismo g. Eliseu jer će ona snositi posljedice. Patsy pokuša nagovoriti g. Elisea da plati Víctoru kako bi ostavio Maríju Teresu na miru, a g. Eliseo joj odgovori da će možda to i učiniti. David posjeti Lisesku u njezinu noćnom klubu, a Maura ih vidi kako se ljube i razbjesni se. Aymar zamalo otkrije da se Joséu Miguelu vraća vid. Uz Patsynu pomoć, Maura ostavi svim Bravovima pozivnice da prisustvuju okupljanju. Svi se iznenade kad vide Mauru i daju joj do znanja da nije dobrodošla na Raju. Maura im ljutito kaže da Nicolás nije Leonarditov otac i da će ga zbog toga odvesti sa sobom. 


Oluja u raju 158 epizoda
Penélope i Patsy posvađaju se jer Penélope optužuje svoju majku da koristi svoje zvanje kako bi naštetila drugima. Marta odluči napustiti Raj jer joj je Maura dala do znanja da je David vara. José Miguel se napije i kaže Aymar da je njezina dužnost u svemu mu udovoljavati, pa čak i u krevetu, i pokuša je prisiliti da spava s njim. Maura i Isaac sretnu se u Liseskinu klubu i ona mu se nabacuje. On joj uzvrati, ali kada trebaju poći u hotel, kaže joj da je zaljubljen u Patsy i da ne želi zbog nje ugroziti svoju vezu, na što se Maura razbjesni. Kapetan primi pismo u kojemu mu Micaela piše da se udala. Nicolás ponudi Mauri novac kako bi njega i njegovu obitelj ostavila na miru. Maura mu kaže da želi Raj, a ne novac i da ima 24 sata za odluku jer će inače Leonardita odvesti nekamo daleko. Isaac otkrije da Patsy ucjenjuje g. Elisea i kaže joj da će je otkriti bude li se i dalje prema njemu loše odnosila. 


Oluja u raju 159 epizoda
Isaac kaže Patsy da će reći g. Eliseu istinu bude li se i dalje prema njemu loše odnosila. Aymar ispriča kapetanu da se posvađala s Maurom, ali da se osjeća loše jer je nakon toga poljubila Nicolása, a José Miguel je to otkrio. Patsy lukavo nagovori g. Elisea i Nicolása da dopuste Mauri da živi u jahtaškom klubu. Uz Aquilinovu pomoć, Maura otme Gastóna i ubije ga jednih hicem. Maura se složi s tim da živi u jahtaškom klubu. Sirenica se vrati u mjesto i svi se iznenade kad vide da hoda s Emiliom. Marta kaže Aymar da misli kako José Miguel može vidjeti jer je vidjela kako si pred ogledalom popravlja košulju. 


Oluja u raju 160 epizoda
Karina se na Aymarino veselje vrati u Coatepec i prokomentira da Hernancito (Aymarin sin) ima njezina usta i Nicolásove oči. On se iznenadi, a Karina se ispravi i kaže mu da je htjela reći da sliči svom tati. Karina kaže Aymar da joj je žao što je umalo nije otkrila. Ona joj odgovori da je sama kriva jer nije Nicolásu rekla istinu. José Miguel se povjeri ocu Augustu i kaže mu da je vratio vid, ali da nikom nije to rekao, a pogotovo ne Aymar jer je ne želi izgubiti. Otac Augusto odgovori mu da neće imati mira dok ne kaže istinu. Hernancito kaže Aymar da mu je Eliseo David rekao da je José Miguel njegov tata samo za igru. Aymar ga umiri govoreći mu da je Eliseo David to rekao jer je bio ljut, ali da je José Miguel njegov pravi tata. 


Oluja u raju 161 epizoda
Nicolás se iznenadi kad sazna da Hernancito nije José Miguelov sin i kaže Davidu da bi Hernancito mogao biti njegov sin. Počne se prisjećati detalja i sjeti se kako je i Karina rekla da ima njegove oči. Karina kaže Isaacu da je Emilio njezin dečko, ali da je David poludio kad je to saznao i da će ga udaljiti od sebe samo ako se vjenča s Emilijom. Isaac joj odgovori da je vjenčati se bez ljubavi najgore što može učiniti. Nicolás zamoli gđu Rosalindu i kapetana Solísa da mu kažu je li Hernancito njegov sin. Ona mu ljutito odgovori da se uvijek želi ispriječiti između Joséa Miguela i Aymar i da im ne dopušta da funkcioniraju kao par. 


Oluja u raju 162 epizoda
José Miguel pred Yolandom poriče da mu se vratio vid. Kaže joj da samo vidi sjene i zamoli je da nikomu ništa ne kaže jer ne želi da se drugi previše ponadaju. Nicolás se pojavi kod Joséa Miguela i zahtijeva da vidi svoga sina. Dijete ga odbije govoreći da je njegov jedini tata José Miguel. Patsy bijesno predbaci Mauri što pokušava zavesti Isaaca i kaže joj da će je uništiti ne udalji li se od njega. Maura joj odgovori da obje znaju tajne koje ih mogu uništiti. Luisa je upozori na to da je g. Eliseo bolestan i da bi je mogli okriviti za to s obzirom na to da je ona jedini stranac koji ulazi u njihovu kuću. 


Oluja u raju 163 epizoda
Aymar kaže g. Eliseu da se prvo mora oporaviti i da će onda razgovarati koliko god želi. Karina i David se zagrle, a Marta ih bijesno pogleda i kaže Karini da će morati pričekati njezinu smrt da bi bila s njim. Ljutiti José Miguel kaže svojoj majci da je gotovo s dobrim Joséom Miguelom i da će mu sad Nicolás platiti zato što mu je oteo Aymar i sina te da će im za početak prekinuti opskrbu vodom. Penélope pred Aymar odglumi vrtoglavicu i kaže joj da je trudna s Nicolásom. Maura odvede Elisea Davida na sajam i zamoli ga ta to nikomu ne kaže jer je to tajna. Marta ih otkrije i kaže joj da ju je u stanju ubiti ako naudi njezinu sinu. 


Oluja u raju 164 epizoda
Aymar kaže Joséu Miguelu da ne smije biti nehuman i ostaviti imanje Bravovih bez vode. On joj odgovori da će im pokloniti svu vodu koju žele ako mu se ona i Hernancito vrate i ako ona odustane od rastave. Aymar mu kaže da je obećala da će ga pokušati zavoljeti, ali da se srcu ne može naređivati i da je svojim ponašanjem uništio njezine osjećaje prema njemu. Nicolás kaže Joséu Miguelu da njihov pakt više ne vrijedi i da će se boriti da vrati Aymar i svog sina. Hernancito u suzama kaže Aymar da se želi vratiti kući k svom tati Joséu Miguelu i odbija razgovarati s Nicolásom. Aymar mu pokuša objasniti da neće više živjeti s Joséom Miguelom, ali da će ga voditi njemu u posjet kad god to bude moguće. Hernancito se razboli, a Penélope to iskoristi kako bi rekla Aymar da se to dogodilo jer se dječak ne može nositi sa situacijom u kojoj živi i da se mora vratiti Joséu Miguelu želi li da ozdravi. Nicolás dođe vidjeti Hernancita, a Penélope im ljutito kaže da ih ostavlja s njihovim sinom. 



Oluja u raju 165 epizoda
Penélope tvrdi da je trudna, a Patsy joj podrugljivo kaže da pokupi svoje stvari. G. Eliseo kaže Patsy da ode s imanja, a od Penélope zahtijeva da mu kaže istinu i upozori je da nitko neće od njih praviti budale. Hernancito nevino kaže Aymar da se njegov tata (José Miguel) jako naljutio na njega i da je vikao i prijetio mu da će ga udariti. José Miguel pokuša to poreći, no na kraju prizna da se naljutio, ali kaže da nikad ne bi mogao nauditi djetetu. Aymar mu kaže da će se pokajati bude li ikad više maltretirao Hernancita. Nicolás kaže Penélope da će morati opet obaviti pretrage i da će je, u slučaju da je trudna, na koljenima moliti za oprost, ali da će morati zauvijek otići ako nije. Penelope se pretvara da je uvrijeđena i ode. 


Oluja u raju 166 epizoda
Hernancito kaže Aymar da želi ostati sa svojim tatom (Joséom Miguelom) i da će pobjeći ako ga odvede. Aymar ga nagovori da se vrati s njom i kaže mu da će ga voditi k Joséu Miguelu kad god bude htio. Dr. Guillén kaže Nicolásu da se iz Penélopinih nalaza vidi da nije trudna jer je sterilna. Patsy bijesno kaže Isaacu da je izdajica. On joj odgovori da mu je dojadila njezina indiferentnost i kaže joj da ode jer stiže policija. Maura podrugljivo kaže Patsy da je Isaac sad njezin, a on kaže da ne želi imati ništa ni s jednom od njih. Patsy i Maura se potuku. Nicolás pokaže Penélope omotnicu s nalazima i kaže joj da ga neće više ucjenjivati ni praviti od njega budalu. 


Oluja u raju 167 epizoda
G. Eliseo ispriča Aymar kako se sve odvilo kad je njezin otac umro i kaže joj da se osjeća odgovornim te da će shvatiti odluči li ga tužiti i tražiti njegov imetak. Aymar mu kaže da je novac ne zanima i da mu može oprostiti samo Bog, ali da treba razmisliti je li se zbog blaga isplatilo uništiti njezinu obitelj. Maura i Marta sretnu se u Davidovu lokalu i izvrijeđaju se. Maura joj kaže da je se neće riješiti sve dok je s Davidom jer je on njezin i neće stati dok joj ga ne otme. 


Oluja u raju 168 epizoda
José Miguel se razbjesni jer mu Hernancito kaže da nije kriv što ima dva oca i vičući mu kaže da je on njegov jedini otac, a da se Nicolás samo cijelo vrijeme miješa u njegov brak. Rosalinda se onesvijesti kad čuje kako José Miguel viče i kad vidi kako se Hernancito uplašio. Hernancito kaže Joséu Miguelu da je njegova baka zbog njega umrla. Aymar u suzama kaže kapetanu da je djed njezina sina kriv za sve njezine nevolje. On joj kaže da ne smije živjeti s mržnjom, ali da će je poduprijeti u njezinoj odluci. Nicolás kaže g. Eliseu da je razočaran jer su ga njegove ambicije također rastavile od žene koju voli. Aymar kaže g. Eliseu da joj je, iako kasno, rekao istinu i da ne želi da Hernancito odrasta mrzeći svoga djeda. 


Oluja u raju 169 epizoda
Eliseo pomisli da je Leonardito u opasnosti i potpiše dokument kojim prepušta svoj imetak Mauri. Ona mu podrugljivo kaže da je Aquilino ubio Nicolása, a on se onesvijesti. Nicolás kaže Davidu da je zamolio Fabiolu da iskoristi svoje veze kako mu ne bi pretresli lokal jer ne želi da se njihov tata još više uzrujava, ali da mora zatvoriti kockarnicu jer ga neće više štititi. María Teresa i Aymar pronađu onesviještena Elisea. Doktor im kaže da je doživio moždani udar zbog kojeg će biti potpuno nepokretan. Nicolás okrivljava Davida za stanje njihova oca. José Miguel kaže Aymar da će se rastati od nje ako i dalje bude mogao viđati Hernancita. Aymar mu odgovori da mu nikad nije uskraćivala očinska prava. Maura zahtijeva od Davida da plati okladu. David joj bijesno kaže da će je se riješiti samo ako joj da ono što želi. Sprema se s njom voditi ljubav, ali uto stiže Nicolás i ljutito ga upita kako može biti sa ženom koja je neprijateljica Bravovih i kaže mu da ga ne želi više vidjeti. Maura bijesno kaže Luisi da Eliseo nije umro usprkos svemu što je učinila jer su ga María Teresa i Aymar spasile te da joj to može pokvariti planove. Gđa Rosalinda dođe k svijesti i kaže Joséu Miguelu da bi radije bila mrtva nego gledala u što se pretvorio zbog toga što je vikao na Hernancita i prijetio mu da će ga udariti, a digao je i ruku na Aymar i pokušao voditi s njom ljubav protiv njezine volje. Nicolás kaže Penélope da će je ostaviti. 


Oluja u raju 170 epizoda
Nicolás kaže Penélope da mu je žao zbog toga što joj nanosi bol, ali da nije pravedno ni da bude s njom samo iz zahvalnosti jer je nikad neće moći voljeti i kaže joj da može vidjeti Leonardita kad god želi. David pokuša posjetiti Elisea, ali Nicolás mu to ne dopusti. Kaže mu da ih je Maura jedanput već pokušala rastaviti i da ponovno to pokušava te da mora snositi posljedice svojih djela. Kad Marta čuje da je David opet s Maurom, bijesno mu kaže da će ga napustiti, ali da će sa sobom povesti i njihova sina jer ne želi da bude poput njega. Maura pokuša uplašiti Karinu, ali ona joj kaže da bi joj trebala zahvaliti jer joj je dopustila da živi na njezinu posjedu. 


Oluja u raju 171 epizoda
Marta kaže Davidu da ju je napala Maura Durán, ali da je zapravo htjela ubiti Karinu i da je mora zaštititi. Luisa bijesno kaže Mauri da je učinila veliku pogrešku zbog svoje opsjednutosti Davidom i da je Karina najvjerojatnije spasila Martu ako je bila s njom te da bi je mogla prijaviti. David prijavi Mauru. José Miguel predloži Mauri da se udruže kako bi uništili Bravove. Policija dolazi uhititi Mauru, ali ona tvrdi da je bila s Joséom Miguelom, a on kaže agentu Monroyu da je ona bila s njim i da je optužba lažna. Marta kaže Karini kako zna da će umrijeti i da je zato moli da se brine o njezinu sinu. Karina joj kaže da je nikad nisu zamolili nešto tako iskreno i lijepo te je uvjeri da će se brinuti o Eliseu Davidu kao da je njezin sin. 


Oluja u raju 172 epizoda
Brisa prigovori Joséu Miguelu zbog toga što je postao Maurin supočinitelj samo zato što ga Aymar nije zavoljela. Kaže mu da ne može vjerovati da je dopustio da ga ponese zloba i kako se nada da će mu Bog oprostiti. Marta umre. Maura se u udruzi stočara predstavi kao vlasnica Raja i zahtijeva da izbace Nicolása pokazujući im dokument koji je potpisao g. Eliseo. Maura se pojavi na imanju i sve izvrijeđa te im objavi da je ona nova vlasnica i naredi odvjetniku Albertiju da izbaci sve s njezina posjeda. David je uhićen pod optužbom da je ubio Martu. 


Oluja u raju 173 epizoda
Nicolás se sprema zadaviti Mauru, no Aymar ga spriječi. Nicolás kaže Mauri da Leonardito nikad neće saznati da mu je majka ubojica. Maura mu bijesno odgovori da će se osvetiti baš preko Leonardita. Dr. Guillén kaže Lisandru i Celini da ona boluje od neizlječive bolesti. Maura posjeti Davida u zatvoru i podrugljivo mu kaže da je došla u bračni posjet, ali da će se, ako on to ne želi, u jahtaškom klubu zabaviti s njegovim trećerazrednim modelom (Karinom). Nicolás uspije izvući Davida iz zatvora i kaže mu da mora biti oprezan jer je pod istragom. David se zakune da će zatvoriti kockarnicu. María Teresa mu kaže da mora vratiti ljubav svog oca. David zamoli g. Elisea za oprost i pokuša mu objasniti da je za sve kriva Maura Durán, a ne on. Maura bez imalo milosti kaže Eliseu Davidu da su Karina i njegov otac krivi za smrt njegove majke. 


Oluja u raju 174 epizoda
Kapetan Solís pokuša nagovoriti Joséa Miguela da prestane gnjaviti Aymar pomažući Mauri, a on mu odgovori da mrzi Aymar i da je bio s Maurom. Kapetan Solís mu kaže kako vidi da nikad nije zaslužio Aymarinu ljubav i da ga ona zato nije mogla zavoljeti. Maura maltretira Hernancita i Leonardita, ali prema Eliseu Davidu je ljubazna i kaže mu da kaže svom ocu kako mu ne oprašta to što je pronašao novu djevojku jer želi da mu Karina bude nova mama. Na sudu sudac kaže Bravovima da je potpis g. Elisea Brava na dokumentu kojim sve prepušta Mauri autentičan te da je ona nova vlasnica svega. 


Oluja u raju 175 epizoda
Luisa bijesno kaže Mauri da je trebala ispljuskati Davida zbog toga što je učinio, a ne govoriti mu o ljubavi, te da je zaslužila to što ju je poslao k vragu. Upozori je da će ta bolesna ljubav prema Davidu biti njezina propast. Nicolás ljutito kaže Davidu da se još uvijek impulzivno ponaša i da neće dopustiti da još više povrijedi njihova oca jer je ionako u lošem stanju zbog njega. Kaže mu da neće pretvoriti jahtaški klub u vulgaran noćni klub. David mu odgovori da mu je dojadilo njegovo izigravanje heroja jer ništa ne radi. Aymar ih zamoli da se smire i kaže im da trebaju biti ujedinjeni kako bi se borili protiv Maure. Nicolás pokaže Mauri da ima punomoć za upravljanje Rajem i kaže joj da će, sve dok imanje ne bude glasilo na nju, on donositi odluke. 


Oluja u raju 176 epizoda
Karina i David pokušaju nagovoriti Elisea Davida da im kaže tko mu je rekao da oni žele smrt nejgovoj majci. Aymar postigne da joj dječak kaže kako je to bila Maura Durán. David se razbjesni i kaže Mauri da će je ubiti ne udalji li se od njegova sina. Karina ga pokuša zaustaviti govoreći mu da ona toga nije vrijedna. Maura cinično poljubi Davida, a on je ljutito odgurne i kaže joj da mu se ne približava jer mu se gadi. Bijesna Maura naredi Aquilinu da ubije Davida. José Miguel bijesno predbaci Aymar to što će organizirati zabavu kako bi proslavila što su ona i Nicolás u vezi. Leonardito ga čuje i upita Aymar je li istina da je njegov tata njezin dečko. 


Oluja u raju 177 epizoda
Nicolás obavijesti svoje roditelje i braću da odlazi s Aymar i s djecom jer mora spasiti Leonardita od majke kao što je Maura iako se to protivi zakonu. Penélope stiže u zračnu luku kako bi spriječila da Aymar i Nicolás odvedu Leonardita. Oni joj objasne da ga ne žele udaljiti od nje, nego od Maure Durán. Leonardito joj kaže da mu je Maura rekla da je izrod i da mora biti s njom. Penélope kaže Nicolásu kako je mislila da joj ga žele oduzeti i započeti novi život te da je zbog toga prije dolaska u zračnu luku pozvala policiju koja bi trebala uskoro stići. Nicolás joj suznih očiju kaže da je svojom prijavom Leonardita predala Mauri, a Penélope ga u suzama moli za oprost. Maura podrugljivo kaže Penélope da je njezina ljubomora spriječila Aymar i Nicolása da pobjegnu s djetetom koje je odgojila kao svoje, ali da je ona njegova prava majka i da ga odvodi sa sobom. 


Oluja u raju 178 epizoda
Odvjetnik Alberti posjeti Aymar kako bi je obavijestio da je sud odredio da José Miguel smije viđati Hernancita i da će u suprotnom skrbništvo o djetetu dobiti djetetov otac, José Miguel. Kad Leonardito vidi Nicolása, pokuša otrčati k njemu, ali Luisa mu kaže da će ga poslati u zatvor ako to učini. Penélope zamoli Mauru da joj dopusti da se oprosti od Leonardita. Maura joj kaže da se gubi jer nikad više neće vidjeti dječaka. Nicolás obavijesti Aymar da će se José Miguel boriti za skrbništvo nad Hernancitom. 


Oluja u raju 179 epizoda
Maura se razbjesni i ispljuska Joséa Miguela. On joj kaže da je ne želi povrijediti, ali da mržnja i osveta mogu proći, no da loše isplaniran brak traje cijeli život i da se ne želi pokajati. Na vjenčanje stižu Bravovi i Aymar i kažu im da nisu mogli propustiti takav događaj. José Miguel zahvali Aymar na tome što mu je otvorila oči u vezi s vjenčanjom s Maurom. Moli je za oprost i da mu dopusti da ponekad vidi Hernancita. Predloži joj da budu prijatelji, ali Aymar mu kaže da bi onda morao priznati da nije bio s Maurom kad su ubili Martu. José Miguel je uvjeri da će otići na policiju i reći istinu. Maura se razbjesni te izvrijeđa i ispljuska Joséa Miguela. Izvrijeđa i gđu Rosalindu, a José Miguel joj kaže da mora poštovati njegovu majku, ispljuska je i odnese iz kuće te joj kaže da više ne želi imati nikakve veze s njom i da više neće biti njezin alibi. 


Oluja u raju 180 epizoda
David u svom uredu dođe k svijesti i kaže g. Monroyu da je netko raznio njegov ured i pokušao ga ubiti. U Nicolásovu autu pronađu eksploziv i David ga optuži za atentat. Cuco upita Davida sumnja li zaista u svoga brata, a on mu odgovori da ima plan i da se samo nada da će mu Nicolás oprostiti. David ispriča Karini plan kojim želi raskrinkati Mauru i zamoli je za potporu, a Karina mu uplašeno kaže da će ga poduprijeti. Maura licemjerno kaže Davidu da se bojala da će umrijeti i da je Nicolás ljubomoran na njega. Karina i David pred Maurom odglume da prekidaju. Karina uvjeri Aymar i Bravove da je prekinula s Davidom jer se opet spetljao s Maurom. David uvjeri Mauru da je još uvijek voli. 


Oluja u raju 181 epizoda
David pokuša uvjeriti Mauru da je strastveno voli i da njegovu sreću umanjuje samo nesreća njegove obitelji te je zato zamoli da im vrati Raj i da pobjegnu nekamo daleko. Maura mu odgovori da će razmisliti. Maura kaže Luisi da će dati Davidu punomoć da bude vlasnik imanja jer ima čovjeka kojeg voli i ne treba više ništa, a pogotovo ne nju. Luisa joj bijesno kaže da ju je prije poštovala, ali da je sad samo žali jer vidi kako David njome manipulira. Maura kaže Nicolásu da kaže svojim roditeljima kako je David njezin saveznik i da će se vjenčati s njim te da će živjeti na Raju čiji će vlasnik biti David. Kaže mu da će mu vratiti Leonardita jer joj je potrebna samo ljubav Davidova sina. 


Oluja u raju 182 epizoda
Maura prizna Davidu da je ubila Martu, ali da je zapravo htjela ubiti Karinu. Kaže mu i da je htjela ubiti Aymar te da je taj isti dan to pokušala, ali nije uspjela. Prizna mu da je naručila i Leonardovo ubojstvo. David joj kaže da joj oprašta jer je voli i predloži joj da pobjegnu s njegovim sinom. David želi prijaviti Mauru. G. Eliseo u suzama kaže svima da ga je Maura prisilila da potpiše dokumente pod prijetnjom da će ubiti Leonardita. Kaže im da mu je priznala sve svoje zločine, ali da mu saznanje da je ubila Leonarda zamalo nije oduzelo život. David se iznenadi kad pred sobom ugleda Mauru. Kaže joj da je otišao na policiju riješiti nešto vezano uz svoj posao, a ona mu bijesno i u suzama kaže da ju je htio prijaviti i da je punomoć koju mu je dala lažna. David joj kaže da je to već znao, ali da je njegov otac vlasnik svega sve dok taj imetak ne glasi na nju. 


Oluja u raju 183 epizoda
Nakon što siluje Mauru, Aquilino joj cinično kaže da su sad kao muž i žena i da može i dalje računati na njega. Ona mu kaže da bi radije umrla i ispljuska ga. Luisa pokuša nagovoriti Leonardita da otiđe s njom, ali dječak u strahu počne vikati i Nicolás ga spasi. José Miguel pokuša objasniti Hernancitu zašto putuje. Kaže mu da se Nicolás i Aymar vole i da će mu pružiti sretan dom. Zamoli ga da ga ne zaboravi. David i Karina napokon se uspiju vjenčati. Maura je bijesna i zamoli odvjetnika Albertija da joj pomogne pobjeći od Aquilina koji ju je pretvorio u svoju seksualnu robinju. 


Oluja u raju 184 epizoda
Maura nastrijeli Aquilina i kaže mu da nije namjeravala podnositi njegova silovanja. On padne pred Karinu, teško ranjen. Ona se uplaši i uspije izaći iz jame te pokuša pobjeći. Odvjetnik Alberti kaže Mauri da nizašto više neće moći računati na njega i da se mora snalaziti sama. Nicolás kaže odvjetniku Albertiju kako sad ispunjava obećanje da će ga strpati u zatvor. Neki policijski agenti uhite odvjetnika Albertija. David se u svojoj sobi osvijesti i prestravi se kad shvati da je Maura odvela Sirenicu te zamoli za pomoć Nicolása i Aymar. Luisa predloži g. Eliseu da će ih odvesti onamo gdje Maura drži Karinu ako zauzvrat povuku optužbe protiv nje i Nicolás bude njezin branitelj. Nicolás pristane. 


Oluja u raju 185 epizoda
Mauru izbodu pčele i u vrlo je teškom stanju. Dr. Guillén kaže Nicolásu i Davidu da trpi strašne bolove i da bi je samo čudo moglo spasiti. Maura zatraži da joj dovedu Leonardita, a kad ga dovedu, kaže mu da mu je samo htjela reći kako ga mrzi iz dna duše jer je on kriv što je u takvu stanju. Dječak joj odgovori da mu to nije važno jer on nju voli. Lisandro kaže Celini, Luciju i Carmeliti da će zajedno pokrenuti posao koji je osnovala njegova majka. Nicolás i Aymar odluče vratiti crni biser natrag u more jer je uzrokovao toliko nevolja. Na tome mjestu Nicolás da Aymar zaručnički prsten i zaprosi je. (Sapunice)

Post a Comment

Noviji Stariji