Hrvatska serija Najbolje godine po epizodama

 Najbolje godine

Najbolje godine 32 epizoda
U epizodnoj ulozi pojavljuje se Željko Pervan. Tajanstveni stranac svojim ponašanjem plaši Lorenu (Katarina Radivojević). Žene i muškarci imaju odvojene zabave povodom Rankovog (Janko Popović Volarić) i Zrinkinog (Marija Borić) vjenčanja. Damir (Janko Rakoš) odlučuje naučiti Danicu (Asja Jovanović) pameti. Andrija (Duško Valentić) pomisli da se Lorena želi zarediti. Jana (Ivana Bolanča) i Dražen (Robert Jozinović) zajedno provode romantičan dan. Rankova momačka završava nasilno, a doznajemo identitet tajanstvenog stranca.


Najbolje godine 31 epizoda

U ulozi Keca pojavljuje se glumac Slavko Juraga, a po prvi put u seriji se pojavljuje i Amar Bukvić u ulozi Tome. Napetost između Lorene (Katarina Radivojević) i Ruže (Biserka Ipša) raste. Đuka (Velimir Čokljat) se pokušava pomiriti sa Zlatom (Jasna Odorčić). Lorena pomaže tajanstvenom strancu koji je očito u nevolji. Dražen (Robert Jozinović) proširuje opseg svoje zdravstvene skrbi za selo. Damir (Janko Rakoš) otkriva prisustvo nedozvoljenih tvari u Dragošju. Tko je drski kršitelj zakona? Đuka posjećuje prijateljicu noći, a neugodno se iznenadi kad vidi tko je istoj dami također došao u posjet.


Najbolje godine 30 epizoda
Sebastijanu, Petru i Anki je već pomalo dosta Đuke koji se doselio u Sebastijanovu prikolicu. Andrija ima plan kako pomoći Đuki da se pomiri sa Zlatom. Njegova dobra namjera pođe u krivom smjeru. Danica pronalazi rješenje za svoje financijske probleme, ali se neugodno iznenadi. Lorena pokušava od Ruže izmamiti priznanje da oduvijek zna tko je njen otac.


Najbolje godine 29 epizoda
Cijelo selo je šokirano otkrićem veze Đuke i Majde. Lorena i Majda se mire. Lorena je pod dojmom saznanja da joj je Andrija otac. Zlata tjera očajnog Đuku iz kuće, uz podršku Zrinke i Korane. Đuka ipak ostaje u Dragošju. Blagdan Svih svetih je, Dragošjani se prisjećaju svojih pokojnika. Danica otkriva tko joj je ukrao novac. Posramljena Majda slomljenog srca zauvijek odlazi iz sela – ali ne sama.


Najbolje godine 28 epizoda

Majdu veseli Đukina ponuda. Glumci u predstavi uzbuđeni su zbog večerašnje izvedbe. Lorena i Filip pronalaze zajednički jezik. Danica kreće u potragu za zakopanim novcima od prodaje zemlje. Potraga završava iznenađujuće. Lorena konačno shvaća tko joj je otac. Tijekom predstave ruši se kulisa, a taj nesretan slučaj ima pogubne učinke za Đuku i Majdu.


Najbolje godine 27 epizoda
U ulozi geologa Zvonka pojavljuje se glumac Angel Palašev. Božo (Žarko Potočnjak) otima Filipa (Stjepan Perić) i Majdu (Leona Paraminski) te objavljuje selu svoje zahtjeve. Damir (Janko Rakoš) je na mukama, jer mora riješiti talačku situaciju. Pripreme za predstavu ne odvijaju se prema očekivanjima glumaca. Ruža (Biserka Ipša) ne želi Loreni (Katarini Radivojević) otkriti istinu o fotografiji. Majda uspijeva izbaviti sebe i Filipa iz Božinog zarobljeništva. Filip doznaje da voda na Daničinoj zemlji nije preporučljiva za piće. Đuka (Velimir Čokljat) ima značajnu ponudu za Majdu.



Najbolje godine 26 epizoda
Danica (Asja Jovanović) je i dalje zabrinuta oko prodane zemlje. Majda (Leona Paraminski) uz pomoć Filipa (Stjepan Perić) uspijeva Đuku (Velimir Čokljat) učiniti ljubomornim. Lorena (Katarina Radivojević) pronalazi fotografiju na kojoj je njena majka Milka s tajanstvenim vojnikom. Djeca isključuju Janu (Ivana Bolanča) iz priprema za predstavu. Sebastijan (Hrvoje Horvat) i Korana (Petra Cicvarić) priznaju svoju vezu. Zlata (Jasna Odorčić) ne odobrava njihovu ljubav te se posvađa s Ankom. Božo (Žarko Potočnjak) poduzima drastične mjere protiv Filipa.


Najbolje godine 25 epizoda
Zrinka (Marija Borić) je ljuta na Ranka (Janko Popović Volarić) zbog vjenčanice. Ema (Livia Drinovac), Mira (Mateja Kruhak) i Marko (Karlo Ferenčak) privole Dražena (Robert Jozinović) da sudjeluje u predstavi. Damir (Janko Rakoš) stupa na policijsku dužnost. Filip (Stjepan Perić) više nije dobrodošao kod Đuke (Velimir Čokljat), ali pronalazi rješenje. Damir i Ranko se posvađaju zbog Zrinke. Majda (Leona Paraminski) i Filip se zbližavaju. Danica (Asja Jovanović) nema podršku sela u vezi Filipove prevare nad njenom zemljom. Ranko se iskupi Zrinki, a Zrinka kaže kako želi njegovo dijete.


Najbolje godine 24 epizoda
Tradicionalno jesensko pečenje rakije uzrokuje nerede u selu. Majda (Leona Paraminski) iskoristi Filipa (Stjepan Perić) kako bi se osvetila Đuki (Velimir Čokljat). Damir (Janko Rakoš) odlazi u Zagreb na ispit. Danica (Asja Jovanović) saznaje da je prevarena za zemljište. Ema (Livia Drinovac) iskusi svoje prvo pijanstvo, zbog čega Ruža (Biserka Ipša) bjesni. Sebastijan (Hrvoje Horvat) i Korana (Petra Cicvarić) se ipak mire. Ranko (Janko Popović Volarić) konačno zapečati sudbinu Zrinkine (Marija Borić) vjenčanice.


Najbolje godine 23 epizoda

Damir (Janko Rakoš) je spreman za policijski ispit, nakon što Andrija (Duško Valentić) odluči preuzeti odgovornost za pripreme. Andriji treba puno truda oko Damira. Danicu (Asja Jovanović) proganja dolazak geologa (Angel Palašev), nemirna je zbog prodane zemlje. Đuka (Velimir Čokljat) je nervozan jer nikako da se pomiri s Majdom (Leona Paraminski). Lorena (Katarina Radivojević) saznaje da su se Filip (Stjepan Perić) i Ranko (Janko Popović Volarić) potukli oko nje. Filip želi brkove poput Rankovih. Korana (Petra Cicvarić) se osvećuje Sebi (Hrvoje Horvat) za propali spoj. U ulozi geologa pojavljuje se glumac Angel Palašev.


Najbolje godine 22 epizoda

Ema (Livia Drinovac), Marko (Karlo Ferenčak) i Mira (Mateja Kruhak) preko volje pripremaju predstavu. Ne žele igrati San Ivanjske noći. Damirovi (Janko Rakoš) kondicioni treninzi ne donose rezultate, a ni učenje mu baš ne ide. Danicu (Asja Jovanović) zanima što će se graditi na zemlji koju je prodala. Filip (Stjepan Perić) organizira večeru za Lorenu (Katarina Radivojević), naručuje punu uslugu iz Zagreba. Večera ne završava slavno za njega. U gostionici se održava turnir u beli. Filip i Ranko (Janko Popović Volarić) se potuku oko Lorene.


Najbolje godine 21 epizoda

Filipu (Stjepan Perić) se Dragošje gadi, ali prisiljava se da ostane u selu zbog Lorene (Katarina Radivojević). Zrinka (Marija Borić) je uzbuđena zbog priprema za vjenčanje. Majda (Leona Paraminski) je odlučna u odbijanju Đuke (Velimir Čokljat). Danica (Asja Jovanović) je sve zabrinutija zbog prodane zemlje. Damira (Janko Rakoš) primaju za policajca, ali ga čekaju trnovite pripreme za taj posao. Djeca će morati održati školsku predstavu koju mrze. Lorena smanjuje napetost između nje i Filipa, što Ranko (Janko Popović Volarić) primijeti. Zrinkina vjenčanica postane neupotrebljiva, pa joj Ruža (Biserka Ipša) pokloni svoju staru vjenčanicu.


Najbolje godine 20 epizoda

Ranko (Janko Popović Volarić) i Zrinka (Marija Borić) odlaze Andriji (Duško Valentić) na zaručnički tečaj koji završava neslavno jer Andrija ima osebujne ideje kako mlade pripremiti za brak. Majda (Leona Paraminski) odolijeva svim Đukinim (Velimir Čokljat) pokušajima da ponovno budu zajedno. Oboje su tužni zbog prekida. Đuka i Zlata (Jasna Odorčić) slave godišnjicu prvog poljupca. Sebastijan (Hrvoje Horvat) skupi hrabrost te se odluči ispričati Korani. Filip (Stjepan Perić), bivši Lorenin zaručnik dolazi iz Zagreba.


Najbolje godine 19 epizoda

Andrija (Duško Valentić) je na iglama jer dolazi biskup (Zvonimir Jelačić Bužimski) koji će odlučiti hoće li Dragošje dobiti status župe. Božo (Žarko Potočnjak) izvede komunističku diverziju za vrijeme mise. Sebastijan (Hrvoje Horvat) se želi ispričati Korani (Petra Cicvarić), ali njegova nakana ne završi kako je planirao. Zlata (Jasna Odorčić) radi budalu iz sebe pred biskupom. Andrijina želja da Dragošje postane župom sve je dalja, jer zbivanja odlaze u neželjenom smjeru dijelom zahvaljujući Loreni (Katarina Radivojević). Što će biskup odlučiti te hoće li Dragošje ipak dobiti svoju župu pitanje je koje silno muči Andriju. Ulogu biskupa tumači Špiro Guberina.


Najbolje godine 18 epizoda

Ranko (Janko Popović Volarić) se ispričava Zrinki (Marija Borić) zbog svoje odsutnosti. Sebastijan (Hrvoje Horvat) gadno razočara Koranu (Petra Cicvarić) ne pojavivši se na spoju. Ema (Livia Drinovac), Mira (Mateja Kruhak) i Marko (Karlo Ferenčak) iskorištavaju Dražena (Robert Jozinović) te mu ponude informacije o Jani (Ivana Bolanča) u zamjenu za prigodno oružje. Dražen pristaje i daje im praćku, a djeca se uvale u nevolje. Lorena (Katarina Radivojević) se vraća u selo nakon neuspjelog odlaska u grad na razgovor za posao.


Najbolje godine 17 epizoda

Ranko (Janko Popović Volarić) se ipak ne želi upustiti u vezu s Lorenom (Katarina Radivojević). Majda (Leona Paraminski) napokon odluči prekinuti s Đukom (Velimir Čokljat) iako bi on htio da bude drugačije. Lorena napušta Dragošje, jer je očekuje razgovor za posao u Zagrebu. U žurbi Lorena zaboravi na vrijeme polaska vlaka. Korana (Petra Cicvarić) i Sebastijan (Hrvoje Horvat) nespretno odlučuju otići korak dalje u svom odnosu. Damiru (Janko Rakoš) je sve teže skrivati naklonost prema Zrinki (Marija Borić). Ranko se na kraju ipak odluči da će otići za Lorenom. No pitanje je hoće li je stići zaustaviti u njenom naumu da stigne na vlak za Zagreb.


Najbolje godine 16 epizoda

U Dragošju se održava kirvaj. Majda (Leona Paraminski) mora ispuniti Andrijinu (Duško Valentić) želju da odjene nošnju. Korana (Petra Cicvarić) je razočarana Sebastijanom (Hrvoje Horvat) jer ju ne zaštiti od budala koje ju zezaju. Čiji će kolač biti proglašen najboljim na kirvaju? Anka (Barbara Rocco) proriče Damiru (Janko Rakoš) budućnost i time ga uznemiri. Lorena (Katarina Radivojević) dobiva poziv na razgovor za posao u Zagrebu. Majda se zbog Đuke (Velimir Čokljat) nađe u krajnje ponižavajućoj situaciji. Ranko (Janko Popović Volarić) odluči priznati Loreni što ga muči.


Najbolje godine 15 epizoda

Danica (Asja Jovanović) i Ruža (Biserka Ipša) uvjerene su da im pobjeda za najbolji kolač ne može izmaknuti. Mira (Mateja Kruhak), Ema (Livia Drinovac) i Marko (Karlo Ferenčak) razrješuju svoje razmirice. Nogometni tim Dragošja igra protiv NK Vimečina. Selo briljira, ali i zabrlja na utakmici. Lorena (Katarina Radivojević) slučajno razbije pobjednički pehar. Netko iz Dragošja se kladio u pobjedu Vimečana. Tko je izdajnik? Damir (Janko Rakoš) i Ranko (Janko Popović Volarić) se potuku, ali i pomire. Damir odluči priznati Ranku da je zaljubljen u Zrinku (Marija Borić)


Najbolje godine 14 epizoda

Lorena (Katarina Radivojević) i Ranko (Janko Popović Volarić) odlaze na romantikom i erotikom nabijeni izlet u Rudine. Hoće li priznati jedno drugom da se snažno privlače? Kirvaj je sve bliže, kao i tradicionalna nogometna utakmica protiv mrskih Vimečana. Damir (Janko Rakoš) i Zrinka zajedno provode dan. Marko (Karlo Ferenčak) uprska potencijalne ljubavne veze s Mirom (Mateja Kruhak) i Emom (Livia Drinovac). Danica (Asja Jovanović) i Ruža (Biserka Ipša) kradu recept za kolač iz Milkinog dnevnika – obje žarko žele pobijediti u natjecanju za najbolji kolač kirvaja.



Najbolje godine 13 epizoda

Dragošje se priprema za nadolazeći kirvaj. Padaju i prvi poljupci. Naglo dobiveni novac u Danici (Asja Jovanović) budi niske strasti i razlog je svađe između nje i Damira (Janko Rakoš). Lorena (Katarina Radivojević) pokušava saznati nešto o svom mogućem ocu iz Dragošja, a Damir se nudi da joj pomogne. Majda (Leona Paraminski) shvaća da njena veza s Đukom (Velimir Čokljat) nema svijetlu budućnost. Dražen (Robert Jozinović) pati zbog Janine (Ivana Bolanča) neuzvraćene ljubavi. Tko je Janina tiha patnja, a Mirin otac?


Najbolje godine 12 epizoda

Zaljubljeni Dražen (Robert Jozinović) organizira tečaj prve pomoći kako bi se približio Jani (Ivana Bolanča). Damir (Janko Rakoš) bezuspješno nagovara Lorenu (Katarina Radivojević) da preuzme posao poštarice za stalno. Sebastijanov (Hrvoje Horvat) izum za tjeranje ptica ne djeluje na ptice, ali seljani ga itekako osjećaju. Mira (Mateja Kruhak) i Ema (Livia Drinovac) zafrkavaju Marka (Karlo Ferenčak) da se nikada nije poljubio. Marko odluči treningom steći iskustvo po tom pitanju. Cijelo selo se dobro zabavlja na tečaju prve pomoći. Jana odbije Dražena. Lorena naslućuje kako je njen otac možda netko iz Dragošja.


Najbolje godine 11 epizoda

Andrija (Duško Valentić) je ljut na mještane zato što ga nisu dovoljno tražili. Odbija sve njihove pokušaje pomirenja. Dražen (Robert Jozinović) se krpa Ranku (Janko Popović Volarić) i Damiru (Janko Rakoš), te odlazi s njima na pecanje. Dražen im ide prilično na živce, a još povrh svega uhvati najveću ribu. Dražena muče i ljubavni jadi, sviđa mu se Jana (Ivana Bolanča). Lorena (Katarina Radivojević), Majda (Leona Paraminski) i Jana bojaju Loreninu kuću. Pridružuje im se i Zrinka (Marija Borić). Na kraju dana, Jana iz oklade mora poljubiti Dražena. Andrija se miri sa selom nakon Božine (Žarko Potočnjak) isprike, a mještani mu poprave avion.


Najbolje godine 10 epizoda
Lorena (Katarina Radivojević) postaje privremena poštarica. Optužuju je za sve nedaće u Dragošju. Ranko (Janko Popović Volarić) i Damir (Janko Rakoš) neuspješno tragaju za Andrijom (Duško Valentić). Ozlijeđeni Andrija s mukom se probija kroz šumu gdje susreće vuka. Božino (Žarko Potočnjak) zakopano oružje uznemiruje Ružu (Biserka Ipša) i ostale seljane. Zrinka (Marija Borić) nastoji doznati tko je to jučer vodio ljubav. Sumnja na Ranka i Lorenu. Đuka (Velimir Čokljat) i Majda (Leona Paraminski) se boje da ne budu otkriveni. Majda uz pomoć Sebastijana (Hrvoje Horvat) i Lorene uspijeva otkloniti tu opasnost. Iscrpljeni Andrija se vraća razočaran u selo gdje se mještani zabavljaju otkrićem identiteta ljubavnika.


Najbolje godine 9 epizoda
Dragošljani traže Andriju (Duško Valentić) podijeljeni u grupe. Majda (Leona Paraminski) i Đuka (Velimir Čokljat) vode ljubav za vrijeme potrage, ostali ih čuju preko walkie talkieja, ali ne mogu otkriti identitet ljubavnika. Korana (Petra Cicvarić) je ljuta na Sebastijana (Hrvoje Horvat) koji ne primjećuje njeno udvaranje. Lorena (Katarina Radivojević) je zapela u rupi na krovu dok se rješavala Božine (Žarko Potočnjak) artiljerije. Jana (Jana Bolanča) joj dolazi u pomoć. Njih dvije pronalaze dnevnik Lorenine majke. Dnevnik otkriva kakve je sve tajne u njemu Milka skrivala. Tragači nađu avion, ali ne i Andriju


Najbolje godine 8 epizoda
Andrija (Duško Valentić) užurbano završava misu kako bi se posvetio svojoj novoj igrački – avionu kojeg je potajice kupio. Zrinkini (Marija Borić) modni dodaci uveseljavaju selo. Lorena (Katarina Radivojević) traži način da se riješi duha. Korana (Petra Cicvarić) se snalazi u sastavljanju motora letjelice, što impresionira mještane i Sebastijana (Hrvoje Horvat). Lorena otkriva tko je 'duh' s tavana. Mještani sumnjaju da je Andrija na avion potrošio novce od milodara, no istina je sasvim drugačija. Prvi Andrijin let zbog Bože (Žarko Potočnjak) završava naglim prisilnim slijetanjem


Najbolje godine 7 epizoda
Đuka (Velimir Čokljat) se zamjerio Đuri (Željko Pervan) iz Vimečine koji ga optužuje da mu je spavao sa ženom. Iz škripca ga spašava svećenik Andrija (Duško Valentić) i za to traži protuuslugu. Majda (Leona Paraminski) otkriva da nije jedina Đukina ljubavnica. Lorena (Katarina Radivojević) je radije na gradilištu hambara nego kod kuće jer se i dalje boji duhova. Sumnja da joj djeca zagorčavaju život, no shvaća da ih krivo optužuje. Danica (Asja Jovanović) za vrijeme branja bilja ošteti Lorenin auto. Hambar je napokon završen.


Najbolje godine 6 epizoda
Lorena (Katarina Radivojević) sumnja da joj kuću opsjedaju duhovi i da zato loše spava. Zrinkino (Marija Borić) useljenje ne teče glatko. Ema (Livia Drinovac) joj uništava lampu koju je dobila na poklon. Damir (Janko Rakoš) tuguje za ocem i protiv svoje volje obavlja posao poštara. Ruža (Biserka Ipša) i Zrinka (Marija Borić) doživljavaju prve trzavice. Vimečani su obojali Petrovu (Mladen Čutura) ovcu Helenu, što je Damiru prilika da podnese prijavu i da se bar na trenutak osjeća kao policajac, za što se i školovao. Andrija (Duško Valentić) vodi bika Adama na rasplod u Vimečinu. Nastavlja se gradnja Daničinog (Asja Jovanović) hambara


Najbolje godine 5 epizoda
Ema (Livia Drinovac) ne voli svoj rođendan jer je podsjeća na to da je ostavljena beba koju je Ruža (Biserka Ipša) usvojila, te da ne zna tko su joj pravi roditelji. Anka (Barbara Rocco) proriče Loreni (Katarina Radivojević) budućnost. U Dragošje dolazi prelijepa Korana (Petra Cicvarić), Zrinkina mlađa sestra koja napušta fakultet. Lorena se sve više upoznaje sa suseljanima. Majda (Leona Paraminski) priznaje Loreni svoje grijehe. Zrinka (Marija Borić) je ljubomorna na Lorenu. Počinju prvi radovi na Daničinom (Asja Jovanović) hambaru


Najbolje godine 4 epizoda
Danica (Asja Jovanović) ne dopušta Loreni (Katarina Radivojević) da ode jer mora pomoći u obnovi ambara kao i ostatak sela. Zrinka (Marija Borić) nije oduševljena životom u Rankovoj (Janko Popović Volarić) kući. Filip (Stjepan Perić) pokušava pomoći Loreni, ali sve ipak rezultira njenim dobivanjem otkaza. Ranko nosi Loreni Zrinkinu posteljinu koju je dobila u miraz, a pritom Lorenu ugrize zmija. Ranko siše ustima otrov iz njene stražnjice usred dana, što vidi i Zrinka (Marija Borić). Lorena zamalo umre nakon što joj Dražen (Robert Jozinović) da krivi protuotrov, a Ranko zamalo ostane bez Zrinke kada njeni roditelji, bijesni zbog Rankove 'nevjere', upadnu u Ružinu (Biserka Ipša) kuću tražeći poništenje zaruka. Zlata (Jasna Odorčić) vidi da brak s Đukom (Velimir Čokljat) nije u najsretnijoj fazi, ali si i dalje maže oči vjerujući da je sve u redu. Međutim, Lorena otkrije Đukinu tajnu.


Najbolje godine 3 epizoda
Filip (Stjepan Perić) osjeća grizodušje pa u ljubavnoj potjeri za Lorenom (Katarina Radivojević) odjuri u Dragošje. Ondje se Filip pokušava ispričati za prijevaru koju je počinio. Lorena nije jedina kojoj su se zaredali loši dani. Danica (Asja Jovanović) je očajna kad sazna sadržaj Vukove oporuke. Kako bi ipak došla do njegovog novca, Danica koristi pridošlicu Filipa, kojem je najviše na pameti ponovno osvajanje Lorene pa je stoga spreman na sve. Daleko od ljubavnih jada i novčanih prijevara, seoskoj veterinarki Majdi (Leona Paraminski) bježi prase Gojko. Djeca, Ema (Livia Drinovac), Marko (Karlo Ferenčak) i Mira (Mateja Kruhak) uvjereni su kako im je Lorena neprijatelj i planiraju 'žestoku' osvetu.


Najbolje godine 2 epizoda
Ranko (Janko Popović Volarić) nalazi Lorenu (Katarina Radivojević) i pomaže joj da dođe do Dragošja. U selu je u tijeku potraga za Vukom (Božidar Alić) koji je netragom nestao. Dobro raspoloženje zbog budućih mladenaca nasilno prekida saznanje o Vukovoj smrti. Na Loreninu žalost, upravo joj Vukov potpis treba kako bi se mogla vratiti u Zagreb. Dok traje sprovod, Lorena svojom nespretnošću izazove požar u ambaru udovice Danice (Asja Jovanović). Lorena tako uspijeva u kratkom roku na sebe navući bijes skoro stanovnika sela u kojem će se izgleda morati zadržati ipak neko duže vrijeme od planiranog.


Najbolje godine 1 epizoda
U Dragošju je veselo – slave se zaruke Ranka (Janko Popović Volarić) i Zrinke (Marija Borić). Cijelo selo je okupljeno oko budućih mladenaca koji po tradiciji moraju proći kroz niz običaja kako bi dokazali svoju ljubav. No, sve kao da je od samog početka osuđeno na propast, a nesretni niz kulminira grotesknim nestankom zaručničkog prstena. Istovremeno, gradska cura Lorena (Katarina Radivojević) proživljava najgori dan u životu, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Splet okolnosti Katarinu odvodi na put za Dragošje

Noviji Stariji