Serija Zehra po epizodama

 Küçük Gelin      The Little bride
 . Starije epizode.                                .Novije epizode.

Zehra 222 epizoda (druga sezona)
Zejneb i Azat se iznenade kada vide Melek krvave ruke. Kadimu ne biva dobro i dovode doktoricu koja im kaze da neke tablete njemu ne odgovaraju te da je zbog toga u takvom stanju. Zumrut shvati da su petljale nesto Behije i Lejla te da je zbog toga Kadimu lose. Zehra je ocajna. Melek u bolnici razgovara sa Zejneb te trazi od Zejneb da joj nabavi pistolj. Zejneb pita Melek zasto zeli pistolj a Melek joj kaze da je prestane ispitivati, da joj samo nabavi pistolj. 


Zehra 221 epizoda (druga sezona)

Devran zatvara Melek u drugu sobu i sveze je lancima. Zehra joj stalno odlazi da je posjeti kako je i treba li joj sta, Melek joj kaze da je voli puno. Svi su sretni sto se Ali vratio i Nuzin mu kaze kako je mali Dzemal donio bereket u njihovu kucu te ga moli da se vise ne ponasa nasilnicki prema Zehri i Melek jer je ipak ona majka njegovog djeteta i biva tuzna ako joj se nesto majci desi. Kadima Behije i Lejla zasipaju tabletama i u tom trenu dolazi Zumrut kojoj biva sumnjiva ta situacija a Kadim joj pokusava dati do znanja da ga truju. Ali miluje Zehru po licu ali mu ona kaze da je ne dira, on joj kaze kako je ona njegova zena pa da ima pravo raditi s njom sta hoce. Nakon sto su se Zehra i Ali svadjali Melek razbije prozor. 


Zehra 220 epizoda (druga sezona)

Melek pronalazi pistolj. Dok su Zehru odveli u njenu sobu, dolazi Ali koga prvo ugleda Zumrut koja se jako obraduje kada ga vidi. Ali se vratio i ulazi u Zehrinu sobu, i udara Zehru nakon sto se pokusa oduprijeti Aliju, ali Ali je pun mrznje zbog svega sto je cuo. Azat sretne Alija i iznenadi se kada ga vidi. Azat govori kako je Ali dosao ponovo te da ce sada biti problema. 


Zehra 219 epizoda (druga sezona)

Ali uzima Melek za vrat zeleci je ubiti a Zehra pokusava da ga gurne ali ne uspijeva. Azata  nazove Zejneb i kaze mu kako je Devran dolazio u bolnicu i kako je sve shvatio. Melek dovode u bolnicu, a Devranu javljaju da je Melek u bolnici. Azat pita Fatmu zasto joj je ruka u takvom stanju i Fatma kaze kako se Ali i Zehra raspravljali i Melek je htjela da spasi Zehru te je udarila rukom u staklo i tako se posjekla. Devran dolazi u bolnicu i pita Azata sta tu radi a on mu kaze da je i bio u bolnici. Devran tjera Azata i kaze mu da bude daleko od njegove zene....


Zehra 218 epizoda (druga sezona)

Nakon sto Zehra ode, Melek pronalazi naravno Devran koji je veze te on jahajuci konja ide dalje a Melek veze za konja te je vuce za sobom. Melek udara Devran jer mu ona ne zeli reci gdje je Zehra. Melek koja je sva iscrpljena pokusava ici za Devranom vezanih ruku dok je konj pozuruje, pita se gdje ce i kako Zehra dospjeti i gdje ce zavrsiti. Zehru uhvati Sijar koji je sve od sebe dao da je nadje sto je oi ucinio i javio Devranu da ce je dovesti rano ujutro u vilu. Zehru dovodi Sijar u vilu, a Melek dovodi Devran sa lancima te je zaveze za ogradu u vili. Devran sa lancima Melek uvede u sobu i kaze joj da ce iz te sobe izaci samo za svoju dzenazu. Zehra moli Devrana da i ona bude u istoj sobi sa majkom ali joj ne dopusta. Zehra uzima dijete i ljulja ga. 


Zehra 217 epizoda (druga sezona)

Azat je pronasao nacin na koji ce Zehra i Melek otici te je uzeo svog covjeka koji prevozi ovce u kamionu te ce ih poslati s njim i one se oprastaju sa Zejneb i odlaze sa Azatom. Zejneb ostaje placuci za Melek i Zehrom. Kadim je poceo po malo pricati sto Behije zabrine te odlucuje da ga ponovo otruje. Azat je doveo Zehru i Melek do mjesta odakle one idu same te se tu oprastaju od Azata i placu odlazeci sa jednim cobaninom kojeg je unajmio Azat. Devran je na putu da pronadje Melek i Zehru . Behije daje otrov Kadimu zbog kojeg Kadim ne reaguje. Melek pada s konja i ne moze ustati a Zehri kaze da ide sa agom..


Zehra 216 epizoda (druga sezona)
Devran nakon sto ne uspije stici Melek dolazi u vilu i pocne se svadjati sa Azatom i pocnu se tuci te svi u vili saznaju da je Zehra ziva i da im je Azat pomogao da pobjegnu. Devran naredi Harunu i Sijaru da Zejneb i Havin ne ispustaju iz vida a on ce pratiti Azata. Lejla se nalazi sa Azatom i Zejneb i kaze im kako ih svi prate te im pokusava pomoci da pobjegnu. Devran prebije Lejlu nakon sto je vidi jer pomisli da im i ona pomaze, Lejla je vise umorna od borbe za Devrana te dolazi kuci lijeze na krevet i place. Azat i Zejneb sve pokusavaju kako bi zastitili Zehru i Melek. Zumrut odlazi kod Havin u posjetu i kaze joj kako je sretna sto je ona dosla u Azatov zivot....



Zehra 215 epizoda (druga sezona)

Havin i Azatu svi cestitaju i Nuzin majka je jako sretna. Zejneb nazove Havin da provjeri da li je Devran u kuci kako bi one mogle u miru otici. Zehra, Melek i Zejneb su dosle na aerodrom. Šijar je dosao do Devrana i trazi da prica s njim. Zehra i Melek su kupili karte. Melek i Zehra se oprastaju od Zejneb. Šijar dolazi i kaze Devranu da je Zehra ziva i pokaze mu sliku sto je slikao. Azat nakon sto vidi Devrana da je izasao izlazi za njim i skonta da se nesto desava te sazna da je Devran saznao za Zehru i odlazi na aerodrom. Devran je prijavio da je Melek otela Zehru te da pokusava pobjeci sa njom i policija je na aerodromu provjerava pasose. Zejneb uzima Zehru i Melek iz reda za kontrole i kaze im da izlaze jer je Devran prijavio njihovo bjezanje te da ne mogu proci pasosku kontrolu jer ce ih policija uhvatiti. Devran dolazi na aerodrom ali srecom one uspiju pobjeci i Azat im pomogne da se spase Devrana.


Zehra 214 epizoda (druga sezona)

Azat i Havin se dogovore da se zaruce kako bi sve teklo po planu iako Azatu to tesko pada jer voli Melek ali ipak odrade zaruke u kuci Kirmanovih. Šijar se oslobodi i odlazi kod Devrana. Melek i Zehra se voze u autu sa Zejneb, sretne su jer napokon su opet zajedno i odlaze. Šijar dolazi kod Devrana. Devran mu prvo kaze da nema s njim sta razgovarati i da ga nista ne zanima jer je Melek otisla ali kada mu Šijar kaze da je Zehra ziva, Devran pocne sumnjati. Zehra moli Zejneb da malo ubrza voznju, jer je jako nestrpljiva da dodje a Zejneb joj kaze da je jos jako malo ostalo te da se strpi...


Zehra 213 epizoda (druga sezona)

Šijar dolazi kod Devrana i kaze mu kako je Zehra ziva i da je vidio ali ga Devran napravi budalom i ne vjeruje mu. Devran pita Melek da li je mislila sa Azatom otici. Šijar otima Zehru i slika je te salje slike Zejeb i ucjenjuje je sa Zehrom. Melek zeli pobjeci i Lejla joj pomaze u tome. Šijar zeli brata u zamjenu za Zehru i tako se dogovori sa Zejneb i ona mu obeca da ce on biti u kuci a da njima preda Zehru i tako Šijar i uradi. 


Zehra 212 epizoda (druga sezona)

Zehra je opet sa Zejneb a Azat je svezao Šijara i zeli da ga se rijesi. Melek dozivi nesrecu, udari je auto nakon sto je htjela da pobjegne od Devrana koji je vidio vani. Zejneb i Azat i Zehra odlaze u bolnicu i Devran je takodjer tamo. Zejneb odvozi Melek u sobu u kojoj je Zehra ceka. Nakon sto se vide Melek i Zehra se zagrle i pocnu plakati. Melek moli Devrana da je pusti da ode da zivi svoj zivot. Devran je jako tuzan sto vidi da gubi Melek i odlucuje da je pusti da ide ako ona tako zeli. Nakon sto se Melek spakovala oprasta se sa svima i odlazi. Zejneb dolazi po Melek sa Zehrom i odlaze...


Zehra 211 epizoda (druga sezona)

Melek ne moze da vjeruje da je vidjela Zehru te pada u nesvijest. Azat moli Boga da samo Devran ne vidi Zehru te je moli da se ne priblizava Melek jer ce Devran sve pokvariti. Devran vraca Melek ali ide sa njom i Zejneb. Azat odlazi sa Zehrom kako ne bi sve otkrili i obecava Zehri da ce sve biti u redu i da ce ipak uspjeti otici. Lejla govori Fatmi da sve stvari izbaci iz Melekine sobe da ne zeli nista vidjeti te dere njenu sliku. Melek dolazi sebi i govori Zejneb kako je vidjela Zehru te da li je to samo sanjala ili sta se desilo. 


Zehra 210 epizoda (druga sezona)

Zejneb pokusava da smiri Melek da joj kaze da je to istina te da samo suti da ih ne bi otkrili ali je Melek pita kako je mogla tako nesto da joj sakrije i da li zna kako je njoj bilo cijelo ovo vrijeme. Zejneb joj kaze kako su ona i Azat morali osmisliti plan kako bi im pomogli da napokon odu i budu sretne. Melek ne moze da vjeruje i nazove Azata te i cuje Zehru i zahvaljuje se Bogu sto je ziva. Devran puca samar Lejli zbog Melek i kaze joj da ce ona ostati tu ako on tako zeli i kaze da ne zeli da iko vise kaze bilo sta o Melek....


Zehra 209 epizoda (druga sezona)

Dok Melek place sto je ostavila Dzemala u dzamiji, Nuzin i Devran se pitaju gde se Melek nalazi. Melek zaustavlja autobus i trci po Dzemala jer se pokajala sto ga je ostavila. Da li ce ga Melek naci na mjestu na kojem ga je ostavila? Zehra pita Zejneb gdje joj je majka. Melek odlazi u dzamiju ali Dzemala ne zatekne tamo. Azat i Zejneb tjese Zehru i kazu joj da se ne brine da ce ubrzo biti sa majkom. Melek se raspituje za Dzemala ali niko nista nije vidio. Melek je nemocna i ne zna sta da radi. Zehra cuje razgovor izmedju Zejneb i Azata i sazna da je Melek otisla sa bebom. Melek govori policiji da je beba nestala. Azat i Zejneb odlaze kod Melek i pokusavaju je smiriti. Devran odlazi kod Melek i saznaje da nema Dzemala. Zehra nazove Melek kako bi joj rekla da je ziva ali ne uspije joj reci jer cuje Devranov glas. 


Zehra 208 epizoda (druga sezona)

Devran odvodi Melek u vilu i Nuzin i Zumrut polude kada cuju da Dzemala nema. Zumrut odlazi u Melekinu sobu i prebije je. Zehru pronalazi Šijar. Zehra bjezi iz kuce, Zejneb i Azat se varte u kucu jer shvate nakon sto su nazvali Zehru da se nesto desava. Zehra luta i naidje na Melek koja stoji na mezaru Zehrinom. Posto Devarn dodje do Melek, Azat sprijeci Zehru da ode do Melek kako ne bi Devran ih vidio. Dzemala pronalaze. Melek se odlucuje da ode iz Harmanlija ne znajuci kakvo je iznenadjenje ceka od strane Azata i Zejneb. Melek se oprasta od Dzemala i odlazi. Azat i Zejneb su uzeli Zehru i otisli na aerodrom i cekaju Melek koja je takodjer dosla. 


Zehra 207 epizoda (druga sezona)

Azat prilazi Melek govoreci joj da se neko s njom zeli oprostiti ali Devran koji zeli da sprijeci Melek da otputuje trci za njom na aerodrom. Azat kaze Melek da je Zehra zapravo ziva ali da su on i Zejneb morali to od nje da kriju ali Melek ne vjeruje, ali joj Azat kaze da se okrene i nakon sto se Melek okrenula ugleda Zehru, ali Devran se nalazi iza njih i pomisli da je Melek planirala da ide sa Azatom ali srecom da nije vidio Zehru koja se uspjela sakriti...


Zehra 206 epizoda (druga sezona)

Lejla stalno spletkari sa Behije. Kadim se oporavlja i pokusava nesto da kaze Devranu i Nuzin. Posto je beba bila kod Kadima Kadim uspijeva da kaze da je Melek uzela Dzemala i otisla iz sobe. Svi odlaze u potragu za Melek jer se boje da ne pobjegne. Devran sazanje gdje se Melek zaputila sa bebom i odmah odlaze za Melek. Melek je ipak odlucila da ucini nesto drugo a ne ubiti sebe i bebu. Devran odlazi sa Zumrut na mjesto gdje su zadnji put vidjeli Melek i pomisle da su se Melek i Dzemal utopili. Melek odlazi u trgovinu i kupuje sve stavari za Dzemala koje su mu potrebne i  odlazi u autobus. Svi su u potrazi za Melek i Dzemalom. Melek je otisla iz Harmanlija sa Dzemalom i odlazi u dzamiju  i ostavlja Dzemala tu te odlazi. Zejeneb i Azat traze Melek zeleci joj reci istinu koju ona ne zna i zbog koje se nalazi u tom stanju, te kako bi je sprijecili da ne pocini glupost. Zejneb i Azat odlaze kod Zejnebine majke kako bi Zehri rekli da ne znaju gdje se Melek i Dzemal nalaze...


Zehra 205 epizoda (druga sezona)

Melek moli Boga da joj oprosti sto je ukrala novac i odlazi sa Devranom u bolnicu. Doktor dolazi da radi vjezbe sa Kadimom. Dijete Zumrut odnosi kuci jer su ga doktori otpustili zbog Zehrine operacije. Lejla mrsko gleda u Zehrino dijete. Nakon sto je Zejneb operisala Zehru, izlazi iz sale i kaze kako joj je zao te da nije mogla spasiti Zehru i da je Zehra mrtva. Nakon sto Zejenb saopsti tu vijest Melek pada i pocinje da place govoreci da je tako nesto nemoguce. Svima vijest o Zehri biva sokantna. Zehru odvode u mrtvacnicu i Melek je gleda i ne vjeruje da je mrtva. Svi su sokirani. Dosao je dan Zehrine dzenaze i svi su prisutni a Melek je najteze te pada u depresiju. Zumrut govori svom unuku da ce postati pravi Kirman. Nakon sto je Melek dosla do vile ugleda Zehrine cizmice ispred kapije sto je jako naljuti i povrijedi. Melek salje pismo Azatu i uzima Dzemala malog i odlazi s njim na rijeku zeleci da oduzme i sebi injemu zivot jer joj nema smisla dalje zivjeti bez Zehre. Melek u pismu Azatu kaze kako je odlucila da se ubije zajedno sa Dzemalom jer za nju i njega zivota bez Zehre nema i da joj je jos teze palo to sto joj je i on okrenuo ledja. Zumrut kaze Nuzin da nema Dzemala. Melek sa Dzemalom staje na liticu i prisjeca se Zehre...


Zehra 204 epizoda (druga sezona)

Nakon sto se Zehra porodila trazi od doktorice da joj skloni dijete od nje jer nije jos spremna da ga drzi. Zehra pita Melek da li je sve spremno za njihov odlazak i Melek joj obecava da hoce. Svi ulaze kod Zehre u sobu da vide bebu. Melek nazove Nadziba kako bi ponovo uradio pasose ali on joj kaze da ga ne zove vise jer mu je Devran zabranio da se vidi s njom. Zehra uopste ne zeli biti blizu bebe. Melek opet nazove Neziba i kaze mu da joj napravi pasose i zamoli ga te mu kaze kako sigurno za to nece Devran saznati ali on joj trazi duplo vise novca i ona ipak pristaje. Lejla pocinje da ludi. Ali salje Zehri buket ruza jer je saznao za sina. Melek razmislja kako nabaviti novac i pakuje svoje i Zehrine stvari te razmislja o kradji novca iako nikada nije o tome prije mislila ali sada je primorana. Lejal ulazi u Melekinu sobu i pita je kada idu a Melek se pravi da ne zna o cemu prica, a Lejla joj kaze kako zna da se spremaju otici i kako se i ona slaze s tim da odu. Melek uzima novac koji je bio u crnoj torbi i odlazi sa Devranom u bolnicu...


Zehra 203 epizoda (druga sezona)

Zehra govori Melek da se boji, a Melek je tjesi i dok se Kirmanovi zabavljaju na zabavi Zehra se muci sa bolovima. Behije pokusava nahraniti Kadima ali na vrlo ruzan nacin i to sve ugleda Nuzin koja se naljuti i otjera Behije iz sobe govoreci joj da ce ga ona nahraniti kada je njoj tesko. Zejenb i Melek se dogovaraju kako ce Melek sa Zehrom nakon poroda otici i kako samo ceka pasose. Azat odlazi posjetiti Kadima. Melek govori Zehri da odlaze cim se porodi i da ce ovaj put sigurno uspjeti i da ce poceti napokon novi zivot. Zumrut donosi Kadimu Dzemalovu sliku i stavlja mu je u ruke govoreci mu da je ubica tog covjeka. Kadim se zgrozi jer ne moze da skloni sliku. Melek odlazi po pasose. Zehra odlazi prosetati sa doktoricom po hodniku i Lejla iskoristi njeno odsustvo i cita joj dnevnik. Devran prati Melek i nakon sto Melek uzme pasose ubrzo nakon toga joj jedan covjek otima torbu u koju je Melek stavila njen i Zehrin pasos te tako ostaje bez njih. Lejla shvati i sazna da Melek planira pobjeci sa Zehrom. Dok je Zehra pokusavala da uzme dnevnik od Lejle, Lejla je gurne i Zehra padne nakon cega je zaboli i odvode je u porodiliste. Melek javljaju da je Zehra u porodilistu i odlazi u bolnicu. Zehra se porodila i doktorica joj donosi sina na ruke...


Zehra 202 epizoda (druga sezona)

Zehru Zumrut odvodi kod druge doktorice kako bi se uvjerila u Zejnebine rijeci. Kadim za sada ostaje nepokretan. Adile kaze kako je sve u redu sa Zehrom i bebom i da nema nikakvih komplikacija sto dovede u konflikt Zejneb i Adile. Melek se ne slozi sa Adile i kaze kako zeli da Zehra ide na porod kako ne bi dovela u opasnost i svoj i bebin zivot. Zehra cuje otkucaje bebinog srca i pita doktoricu Zejneb sta je to sto cuje. Kadima otpustaju iz bolnice i on je u kolicima, paralizovan. Kadim se prisjeca rijeci Devrana i Behije. Zehru zaboli i ostaje u bolnici...


Zehra 201 epizoda (druga sezona)

Melek bjezi iz bolnice i ide traziti Zehru, Havin je zaustavlja govoreci joj da ne moze tako raditi jer se jos nije oporavila. Behije ulazi u sobu kod Kadima i iskljucuje mu aparate ali dolazi Devran koji vraca Kadima u zivot te govori Behije da je dosta i da ne cini vise takve gluposti. 


Zehra 200 epizoda (druga sezona)
Azat odlazi sa Melek kako bi pronasli Zehru. Azat i Melek odlaze u sumu i pronalaze Zehru i ona im kaze da je cula i vidjela Kadima svezanog u kuci i da su Behije, Devran i Lejla bili zapravo ti koji su ga kidnapovali i svezali i da su  Zehru bili zatvorili u kucu kako ne bi rekla istinu za Kadima. Zehra sve isprica Azatu i Melek i kaze mu kako je zapravo Kadim taj koji je ubio Dzemala. 


Zehra 199 epizoda (druga sezona)
Devran daje Azatu pismo koje je navodno napisao Dzemal. Kadim je ostao paralizovan. Zejneb kaze Melek kako postoji rizik da izgube bebu i Zehru ukoliko se odmah ne odvedu na operaciju i da se rodi beba. Melek kaze Azatu sta joj je rekla Zejneb za Zehru. Odlucuju se za operaciju Zehre te poroda. Zehra se priprema za porod ali je Zumrut uzima i odvodi kod druge doktorice...


Zehra 198 epizoda (druga sezona)

Behije i Lejla posmatraju kako kuca gori govoreci da su to i zasluzili i Melek i Kadim. Devran dolazi i zeli uci u kucu da spasi oca koji je unutra a ne zna da se tamo i Melek nasla. Zehra bjezi. Devran spasava Kadima i Melek iz kuce. 


Zehra 197 epizoda (druga sezona)
Melek i Kadima odvoze u bolnicu i Devran moli oca da ga ne napusta i ujedno galami na Behije i govori joj da je pretjerala. Nuzin moli doktore da joj spase sina. Harun trci za Zehrom i pokusava je uhvatiti. Nuzin pada u nesvijest kada doktor saopsti da ce najvjerovatnije Kadim biti nepokretan...


Zehra 196 epizoda (druga sezona)

Devran pita Zehru sta je cula a ona mu isprica pola price njihove ali mu ne kaze kako je vidjela Kadima, to presuti. Devran povjeruje Zehri. Melek krece u policiju da vidi sta ce sa Zehrom ali je Devran prekine pred ulazom i kaze joj da ce on pronaci Zehru, da se ne brine. 


Zehra 195 epizoda (druga sezona)
Devran ne zna sta da uradi jer mu Behije savjetuje da se rijesi Zehre jer im samo nanosi stetu. Melek cuje razgovor izmedju Behije i Lejle te tako sazna da su oni ti koji kriju Kadima. Devran je sakrio Zehru u napustenu kucu i naredi Harunu da joj odnese hranu i deku i u tom trenu dok je on to nosio njoj, prati ga Azat koji ga poslije doceka u kuci i pocne ga udarati pitajuci ga gdje je Zehra, ali je  ne zateknu u kuci. 


Zehra 194 epizoda (druga sezona)
Lejla i Behije puste plin u kuci i udare Kadima u glavu te ga ostave u kuhinji u kojoj su ukljucile plin i izadju napolje. Melek odlazi u kucu u kojoj se Kadim nalazi kako bi pronasla Zehru i nadje se na mjestu eksplozije koja eksplodira ubrzo nakon njenog ulaska u kucu...


Zehra 193 epizoda (druga sezona)

U OVOJ EPIZODI AZAT MIJENJA ULOGU, BIVA DRUGI GLUMAC. Taman sto Sehmuz pokusa reci Zejneb za njenog brata, umire i ne uspijeva reci. 


Zehra 192 epizoda (druga sezona)
Zejneb je jako tuzna i kaze kako je tek pronasla oca i da ga je opet izgubila. Devran i Behije pokusavaju sakriti Kadima. Melek odlazi kod Zejneb i skupa idu na dzenazu njenom ocu Sehmuzu. Zehra se vrati po lancic koji je zaboravila u kuci i tako cuje Devranov glas te ode da ga vidi i ugleda Kadima svezanog za stolicu i pored njih Behije i Devran, te cuje razgovor njihov u kome kazu ko je ubio Dzemala. 


Zehra 191 epizoda (druga sezona)
Zehra bjezi poslije toga ali je Devran stize i vrati je u kucu i pita je sta je sve vidjela i cula. Melek saznaje da je Zehra nestala. Melek je ocajna nakon sto sazna da nema Zehre. Rustem trazi Zehru zajedno sa Melek koja odlazi kod Lejle i pita je gdje je Zehra...


Zehra 190 epizoda (druga sezona)

Devran Kadima drzi svezanog u jednoj od njihovih kuca. Lejla kaze Devranu da je izgubila bebu i da je Melek kriva zbog toga. Nuzin izbacuje Melek iz kuce. Azat dolazi kod nuzin i govori joj istinu u vezi Devrana i Kadima te joj kaze kako sumnja da ga je Devran sakrio. 


Zehra 189 epizoda (druga sezona)
Melek se odlazi naci sa Devranom i kaze mu kako je Nuzin izbacila iz kuce i sta se zapravo desilo zbog cega je vikala na Lejlu, ali se kune da je nije ni dotakla. Sehmuz dobije napad i u bolnici je i pokusava da kaze Azatu i Zejneb ko mu je zapravo sin...


Zehra 188 epizoda (druga sezona)

Dok su se Lejla i Melek prepirale u vezi bocice sa otrovom, Lejla se oklizne i padne niz stepenice te okrivi Melek da ju je gurnula niz stepenice. Azat pita Devrana gdje je sakrio Kadima. Zehra govori kako Lejla laze da je nije Melek gurnula ali da je Lejla pokusala da otruje Zehru i da je zbog toga Melek vikala na Lejlu. 


Zehra 187 epizoda (druga sezona)
Kad je Lejla otisla doktoru Behije sazna da Lejla zapravo i nije bila trudna i pita je zasto je lagala o tome, ali ipak joj na kraju odlucuje pomoci...


Zehra 186 epizoda (druga sezona)

Kadim moli Devrana da ga pusti ali Devran mu se zeli osvetiti. Lejla ostaje bez bebe jer joj je nesreca koju je dozivjela oduzima bebin zivot, ali Lejla o tome nikome ne govori. Melek nakon sto sazna da je Lejla stavila nesto Zehri u hranu i pronalazi tu bocicu, odlazi kod Lejle pitajuci je sta je to sto je Zehri dala. Svadjajuci se sa Melek Lejla pada niz stepenice jer joj je namjera da padne kako bi okrivila Melek za gubitak svoga djeteta. 


Zehra 185 epizoda (druga sezona)
Nakon sto Devran kaze Behiji gdje je zatvorio Kadima ona mu odlazi u posjetu. Zejneb odlazi kod oca i pita ga za svog brata jer zeli da sazna ko joj je brat. Melek kaze Zejneb za sok koji je Lejla dala Zehri dok se Lejla pokazuje Zehri u snu kao medicinska sestra koja joj daje corbu u sobi. Lejlu udara auto ali se Lejla podize i odlazi do ograde te se nakon toga hvata za stomak. 


Zehra 184 epizoda (druga sezona)

Svi optuzuju Melek da je ona ta koja je ovaj put htjela da Zehri oduzme bebu i Nuzin joj kaze da se ovaj put nece izvuci te da ce je prijaviti policiju. Melek se pita ko pokusava da ubije Zehrinu bebu, kome smeta. Melek odlazi kuci i pretrazuje smece i gleda da li ima nesto sto je bilo pokvareno od namirnica sto je mozda uzrokovalo Zehrinu nesvjesticu. Kadima veze Devran u staroj kuci i ne zeli da iko sazna gdje se nalazi. 


Zehra 183 epizoda (druga sezona)

Melek odlazi Zehri u bolnicu i pita je sta je pila i jela i Zehra joj kaze kako joj je Lejla donijela sok koji je Lejla tjerala da ga popije i popila je samo gutljaj. Melek shvati da je to sigurno Lejlino djelo i da zeli da ubije Zehrinu bebu kako bi okrivili Melek...


Zehra 182 epizoda (druga sezona)

Zehra pada u nesvijest i svi se pitaju sta joj se desilo odjednom. Vode Zehru u bolnicu. Kadim prijeti Devranu. Zejneb govori kako sada ima i brata i oca a da to citav zivot nije znala. 


Zehra 181 epizoda (druga sezona)
Na kraju Devran uperi pistolj u Kadima govoreci mu da je dosat pricao i kaze mu da ce ga ubiti ukoliko ga ne bude slusao i slijedio njegova pravila. Zejneb izlazi iz Zehrine sobe i kaze Melek kako je Zehra dobro ali da je beba u kriticnom stanju te da je trovanje u pitanju...


Zehra 180 epizoda (druga sezona)

Zehra se obraduje kada joj Melek cestita rodjendan i kada vidi kako joj je spremila sve kolace i kako je ukrasila kucu i sjeda da proba sve to ne znajuci da je Lejla sve to zatrovala. Svi se skupe za rodjendan sto Zehru obraduje. 


Zehra 179 epizoda (druga sezona)
Azat dolazi u vilu i zatekne sve na okupu te ih pita gdje je Kadim jer treba s njim razgovarati. Nakon toga mu Zehra kaze da joj je rodjendan i on joj prilazi i cestita, te joj kaze da je znao da joj je rodjendan kupio bi joj poklon. Zehra otvara poklone ali joj ubrzo biva muka i pada u nesvijest...


Zehra 178 epizoda (druga sezona)

Melek kupi Zehri knjige i sveske kako bi pocela uciti jer je to Zehra trazila od nje. Lejla donosi Zehri sok u koji je nasula otrov i daje joj da ga popije ali Zehra ne zeli te joj Lejla nazor zeli dati ali Zehra je gurne i prospe sok po sveskama. Azat dolazi u firmu kod Devrana i tarzi od njega da ga ponovo primi da radi kod njega. 


Zehra 177 epizoda (druga sezona)

Nuzin naredjuje Rustemu da oduzme Zehri knjige i sveske te da ih baci. Zehra se ljuti zbog toga sto je Nuzin uzela njene knjige. Melek zeli iznenaditi Zehru za njen rodjendan te joj pravi kolac. Lejla iskoristi priliku te sipa opet nesto u mlijeko koje je Melek nasula Zehri ali ga Zehra ne popije. 


Zehra 176 epizoda (druga sezona)
Melek kaze Zehri da je danas vodi kod Elif sto Zehru obraduje. Zejneb zamoli Azata da je odveze kod oca. Lejla ne odustaje i opet sipa u jelo Zehri nesto. Zejneb prihvata Sehmuza za oca i na kraju mu da sliku koju joj je dala majka....


Zehra 175 epizoda (druga sezona)

Azat dolazi u vilu i zeli da razgovara sa Kadimom i donosi mu pismo koje mu je otac ostavio. Zehra govori Melek kako se boji zbog svega, i poroda i zbog bebe i kako ce kroz sve to prolaziti sama. 


Zehra 174 epizoda (druga sezona)
Kadim se dogovara sa Devranom kako da se ujedine protiv Azata jer ga sad i Devran ucjenjuje. Devran zabranjuje Melek da razgovara sa Azatom, da uopste ne smije ni stati s njim. Lejla posjecuje vračaru ponovo. Zehra zeli da ide u skolu i to govori Melek. Zejneb odlazi kod majke i kaže joj da je saznala da joj je Šehmuz otac...


Zehra 173 epizoda (druga sezona)

Lejla cestita Melek sto je Azat oslobodjen iz zatvora. Azat ne zna sta da radi i pita agu sta da cini, a on mu savjetuje da ipak ode svojoj porodici te da ne prepusta Melek Devranu sto ga Azat i poslusa. Havin i Zejneb svezu Havinog brata za stolicu i zele da nazovu policiju i da im kazu sta se desilo. 


Zehra 172 epizoda (druga sezona)
Azat dolazi u vilu i Nuzin mu kaze da dodje zivjeti u vili ali on im kaze kako ne zeli da zivi u istoj kuci sa covjekom koji ga je pokusao ubiti i tu im prizna da je Devran kriv za sve sto je prosao i da je Devran taj koji je Alija poslao u Irak te da je zbog njega nastradao. 


Zehra 171 epizoda (druga sezona)
Azat im kaze kako je i Kadim svjedok tome da ga je Devran neki dan pokusao ubiti ali Kadim se bojeci Devrana porekne Azatove rijeci. Na kraju Azat uhvati Devrana za vrat zeleci ga ubiti jer je toliko dvolican i ne zeli priznati istinu, ali ih rastave i svi su iznenadjeni zbog Azatovih rijeci. Azat odlazi kod Sehmuza i isprica mu sta se desilo u vili...


Zehra 170 epizoda (druga sezona)

Devran odlazi kod Melek u sobu ali je tamo ne pronalazi zbog cega se naljuti. Šijar saznaje gdje se Havin krije. Ukucani traze advokata za Azata. Azata napada Havin otac u zatvoru. Azat odlazi na sudjenje i sofer koji je bio svjedok kaze kako je on kriv. Šijar prisloni pistolj na celo Zejneb pitajuci je gdje je Havin. Azata oslobode svih optuzbi, ali Azatu nije bas drago sto je sofer lagao jer zna da je opet Devran sve to naredio i zbog njega opet ispasta nevina osoba. Zehra biva sretna sto su Azata oslobodili i ne krije radost. Nuzin zeli da priredi zabavu i zakolje kurban zbog Azatovog oslobodjenja. Havin dolazi kuci i udara brata po glavi te tako spasava Zejneb...


Zehra 169 epizoda (druga sezona)

Devran se zahvaljuje Melek na poklonu, lancicu koji mu je poklonila a Lejla ih gleda pogledom punim mrznje. Melek posmatra Azata dok ga prebacuju u sudnicu, zao joj je zbog svega i kaje se. Devran govori Nuzin kako ce spasiti Azata kako ima jednog svjedoka, sofera koji ce svjedociti u Azatovu korist na sudjenju sto majku Nuzin obraduje. Šijar je dosao kod Zejneb i trazi je. Sudac pita sofera kojeg je navodno doveo Devran sta se desilo i da kaze sve sto zna u vezi slucaja..


Zehra 168 epizoda (druga sezona)

Lejla dolazi kod Melek i pita je zasto nije pobjegla te sta joj je sad plan. Melek joj kaze kako je odustala od svih planova. Melek dopusti Melek da se vrati u svoju sobu te da moze da vrijeme provodi sa Zehrom, obzirom da mu je rekla istinu. Svi saznaju da je Azat zavrsio u zatvoru i Zumrut odmah zeli naci advokata. Melek opet smislja planove a Devran joj kaze kako je sve sto je ucinio njoj ucinio iz razloga sto je voli. Melek radi sve kako bi spasila Azata iz zatvora ali se Zehra brine da joj Devran ne naudi zbog toga. 


Zehra 167 epizoda (druga sezona)

Azatu su vec prvi dan napravili klopku u zatvoru ali Azat se ipak spasi. Lejla nazove Devrana da mu kaze da Melek nije tamo gdje bi trebala biti sto Devrana naljuti, ali ga Melek iznenadi poklonom koji mu daje i kaze mu kako je nestala na par minuta da mu kupi taj poklon. Devran se obraduje poklonu i Melekinim rijecima dok Lejlu naljuti ta situacija...


Zehra 166 epizoda (druga sezona)
Azata odvodi policija i on govori Melek da ide kuci, a Melek tesko pada sto ga odvode i prisjeca se svih trenutaka koje je provela s njim. Melek u sebi govori kako nikada nece odustati od Azata. Lejla galami na Zehru i govori joj zasto nije otisla sa majkom i Devran cuje galamu te izadje da vidi sta se desava. Melek pri povratku u vilu ugleda Sehmuza kako lezi u jednom cosku i pomogne mu. 


Zehra 165 epizoda (druga sezona)

Azata su odveli u zatvor i pritvorili do sudjenja. Devran odlazi kod Melek u sobu ali je tamo ne zatekne. Nakon nekog vremena se Melek vrati i kaze Devranu kako je planirala da pobjegne sa Zehrom ali da se predomislila u namjeri i da se vratila kuci te mu objasni da sada zeli da ima normalan zivot s njim i da se pomirila sa sudbinom.


Zehra 164 epizoda (druga sezona)
Tamam da Melek i Zehra pobjegnu iz vile Devran dolazi u vilu i one se sakriju iza vrata. Nakon sto Devrana neko nazove na telefon on se okrene i opet izadje iz vile i tako Melek i Zehra uspiju takodjer pobjeci i otici taksijem. Devran se vrati u vilu i Lejla znajuci da su Melek i Zehra otisle pokusava zapricati Devrana kako ne bi otisao provjeriti Melek. Azat dolazi kuci i Melek za njim dodje i kaze mu kako je pobjegla i dosla po njega da pobjegnu zajedno jer dolazi policija po njega ali nazalost ubrzo nakon toga policija i dodje i privedu Azata. Zehra se vrati u vilu i kada je Lejla ugleda izbezumi se pitajuci je zasto nije otisla s majkom...


Zehra 163 epizoda (druga sezona)
Zumrut vodi Zehru da kupuju odjecu za bebu. Bez obzira na sve Zehra je jako tuzna zbog situacije u kojoj se nalazi i ona a i njena majka koja joj je trenutno jako potrebna a nije i ne moze da bude uz nju. Zejneb uporno prati neki tip. Zehra nakon sto dodje kuci uzme kolijevku od bebe i pocne je razvaljivati uz plac i vrisku govoreci da ne zeli to dijete. Sve to posmatra Melek koja joj ne moze prici i smiriti je. Devranu javljaju gdje se Azat nalazi a Lejla ubacuje nesto za spavanje u caj koji odnese Rustemu i nakon toga ode i pusti Melek da pobjegne sa Zehrom..


Zehra 162 epizoda (druga sezona)
Devran se nalazi na istom mjestu gdje su i Azat i Sehmuz ali ne zna da su i oni tu. Devran dolazi kuci i udara Zehru pitajuci je gdje se nalazi Azat i sta ona ima u planu. Melek nakon sto ugleda Devrana kako udara Zehru razbije staklo na prozoru govoreci mu da to ne cini. Zumrut dovodi Zehru na kontrolu i zeli da sazna spol djeteta koje Zehra nosi. Nakon sto sazna da je sve u redu i sazna za spol djeteta da Zehra nosi sina, odmah nazove Nuzin i saopsti joj divnu vijest...


Zehra 161 epizoda (druga sezona)
Devran odlucuje da ne ubije Melek ali joj kao kaznu odredjuje pritvor u sobu iz koje ne moze nikada izaci osim s njim. Devran odlazi da se vidi sa Behije i obraduje se njenom susretu. Nuzin naredi Lejli da odnese Melek hranu u sobu. Behije Devranu isprica sta joj se desilo i gdje je bila. Sehmuz razgovara sa Zejneb i pita je da li bi oprostila ocu kada bi se sada pojavio pred njom. 


Zehra 160 epizoda (druga sezona)

Behije dolazi u vilu i kada je Kadim ugleda poludi i pocne da je davi ali u tom trenutku Behije zovne Devrana i on dodje u sobu prijeteci Kadimu da je ne smije vise ni dodirnuti inace ce s njim imati posla. Zehra stalno odlazi da vidi Melek kroz prozor i govori joj koliko je voli te da ce je spasiti. Zehra krisom ulazi kod Lejle u sobu i uzima kljuc od Melekine sobe i odlazi kod nje ali joj Melek kaze da mora da se vrati i da kljuc ostavi kod Lejle kako nebi primjetili da ga nema..


Zehra 159 epizoda (druga sezona)
Niko ne zeli pomoci Melek vec svi govore kako je zasluzila to sto joj se desava narocito Zumrut koja je jako povrijedjena zbog Azata. Zehra je ocajna jer ne moze pomoci majki a gleda njenu patnju i smrt pred ocima. Nakon sto Azat vidi policiju da dolazi kaze to Kadimu i bjezi nakon sto mu se zahvali sto mu je spasio zivot. Havin otac pobjegne nakon sto ugleda policiju i opet mu Azat ostane nedovrsen posao. Nakon sto Kadim dodje u vilu Zehra sva uplakana i tuzna prilazi mu trazeci od njega pomoc za Melek ali joj on kaze kako je nemoguce sad zaustaviti Devrana. 


Zehra 158 epizoda (druga sezona)

Behije nazove pitajuci Fatmu sta se desava u vili a ona joj kaze kako se u vili desilo mnogo losih stvari od kojih su najvaznije te da Devran zeli ubiti Melek te da se Azat vratio sto Behiju iznenadi. Devran dolazi kuci i Zehra mu prilazi moleci ga da ne naudi Melek. Devran nakon sto ode kod Melek u sobu kaze joj kako je sve uradio kako bi bio s njom te da joj sve pusta ali jedina stvar koju joj ne moze dozvoliti jeste Azat...


Zehra 157 epizoda (druga sezona)
Devran uperi pistolj u Melek zeleci je ubiti ali ga sprijeci Havin otac koji ga u tom trenutku nazove i kaze mu da odmah dodje do njega. Nakon toga Devran zakljuca Melek u sobu i kaze svima u kuci da je zabranjen ulazak bilo kome kod Melek. Nakon sto Zehra vidi da je Devran zakljucao Melek ode kod majke Nuzin trazeci od nje pomoc jer kako saznaje da ce Devran nakon sto se vrati ubiti Melek. Azata uporno zele ubiti Devran i Havin otac ali ga ovaj put spasava Kadim tako sto ga obavijesti o tome da Devran i Havin otac salju svoje ljude da ga ubiju i on nakon toga pobjegne. Lejla dolazi kod Melek u sobu i kaze joj da ako ne popusti Devranu da ce je ubiti i da ne rizikuje svoj zivot.


Zehra 156 epizoda (druga sezona)
Melek priznaje Azatu da ga nikada nije prestala voljeti. Behije se spasila iz vode nakon sto je Kadim gurnuo i spasila je neka zena. Fatma kaze Nuzin da je Behije otisla davno i da je nema vec dugo vremena. Devran odlazi kod Havinog oca i dogovara se s njim u vezi Azata. Behiju spasava Fatma. Devran je dosao kuci i ljutito pita Melek sta misli da radi. Azat je shvatio da je opet u klopci. Devran uperi pistolj u Melek i kaze joj da ce je ubiti i nju i sebe ako treba ali da ce biti samo njegova...


Zehra 155 epizoda (druga sezona)
Nakon sto spoji Azata i Melek Zejneb odlazi. Melek se pokusava opravdati kod Azata ali sve joj je bilo uzalud jer Azatu je tesko palo sto je na kraju postala zena njegovog najveceg neprijatelja Devrana te je ostavlja i odlazi. Devran nakon sto se uvjeri da se Melek opet nasla sa Azatom odlazi ljut kuci. Sehmuz odlazi kod Mejrem i pita je za svoju kcerku ko mu je kcerka.


Zehra 154 epizoda (druga sezona)
Melek je sada ocajna zbog situacije u kojoj se nalazi. Devran dolazi kuci i pita Melek sta je danas radila i da li je Havin odvela kod Zejneb. Azat i Sahmuz se nadju i dogovarjau sta ce poduzeti po pitanju policije. Zejeneb i Melek odlaze da se nadju sa Azatom ali Lejla koja je cula njihov razgovor ide za njima te javi Devranu da se Melek opet nasla sa Azatom i Devran dodje i uvjeri se u to...


Zehra 153 epizoda (druga sezona)
Plan Melek, Zejneb i Zehre je da se svi dogovore i da Melek razgovara sa Azatom ali Zehra kaze melek da se brine da joj Devran ne naudi sto ce se sresti sa Azatom. Devran dolazi u vilu i pita gdje je Havin a Fatma mu kaze da je otisla.Nuzin dolazi u vilu i Devran joj se zahvaljuje ali mu ona kaze kako je dosla samo zbog Azata a ne zbog njega sto Devrana naljuti. Nuzin pita za Behije gdje je. Harun obavjestava Devrana kako Azata prati policija. Devran prijeti Lejli i kaze joj da ga ostavi na miru.


Zehra 152 epizoda (druga sezona)
Nuzin spremi Azatu jelo i raduje se sto je ziv. Polciija dolazi kod Nuzin na vrata trazeci Azata ali on pobjegne uz pomoc Nuzin. Melek nazove Zejneb i kaze joj da je Havin kod njih te da dodju po nju. Havin otac trazi i raspituje se za Azata. Melek govori Zejneb kako nista nije smjela reci Azatu zbog Devrana jer je bio iza Azatovih ledja pa se bojala da ga ne ubije. Havin odlazi sa Zejneb a Zehri se svidjela Havin i kaze joj kako zeli da se opet vide. 


Zehra 151 epizoda (druga sezona)

Havin otac dolazi kod Devrana na posao i trazi Havin, tako Devran sazna da je Azat oteo Havin sa Sehmuzom i da su u bijegu sto naravno Devrana usreci jer ima sad dokaza protiv Azata. Devran shvati da je ta djevojka Havin ista ta djevojka koja je bila u vili koju je Fatma dovela te kuje plan protiv Azata. Zejneb trazi od Azata da se vide...


Zehra 150 epizoda (druga sezona)
Havin se i dalje skriva i bjezi ne znajuci sta ce ni gdje ce. Azata trazi policija jer ga je Devran prijavio. Behije je ziva i nazove na kucni telefon u vilu i tamo se javlja Kadim ali nakon sto cuje njegov glas prekine vezu. Azat dolazi kod Devrana na posao i uperi pistolj u njega govoreci mu da sve zna da ga je on ostavio da umre, da ga je sada prijavio policiji, slao Haruna da ga ubije i jos mnogo toga, kaze mu kako ce svima reci ko je zapravo Devran i cime se bavi i nakon toga ode. 


Zehra 149 epizoda (druga sezona)

Azat nazove Zumrut i kaze mu kako su svi saznali u vili da je ziv. Havin se krije kod vile i Fatma je ugleda i uvede je u vilu. Azat odlazi kod Nuzin majke i ona se obradjuje njegovim prisustvom. Azat ostaje kod Nuzin i prica joj kroz sta je sve prosao ovo vrijeme dok ga nije bilo. 


Zehra 148 epizoda (druga sezona)

Havin odlazi u vilu i sve Melek isprica sta je Azat ucinio i kroz sta je sve prolazio te da je dosao s osmijehom da je vidi ali je dosao u trenutku kada se vjencala sa Devranom sto ga je jako pogodilo. Tako Melek saznaje zasto je Azat takav prema njoj..
Melek govori Devranu da nije znala da je Azat ziv ali joj Devran ne vjeruje, Zehra mu kaze kako Melek govori istinu i da ju je ona odvela kod Azata kako bi se vidjeli. Svi pitaju Zumrut zasto im nije rekla da je Azat ziv iako je to znala. 


Zehra 147 epizoda (druga sezona)

Devran kaze Melek da je za svih Azat mrtav i da tako treba biti i za nju. Melek pita Devrana da li je on znao da je Azat ziv i da je ipak sutio, on joj potvrdjuje da jeste znao. Melek se izvinjava Zehri sto joj nije vjerovala za Azata. Harun odlazi kod Devrana i kaze mu da ga Azat selami te da ce mu zivot uciniti paklom koji nikad nije vidio ukoliko ga ne ostavi na miru misleci na Haruna. 


Zehra 146 epizoda (druga sezona)

Kadim odlazi kod Nuzin i saopsti joj vijest da je Azat ziv sto Nuzin vrati osmijeh na lice.Zejneb odvodi Sehmuza kuci jer se ne smije pojavljivati na javnim mjestima zbog Havinog oca koji ga prati. Nista ne znaju o Havin, gdje je pobjegla, s kim je, da li je ziva, brinu se i Zejneb i Sehmuz...


Zehra 145 epizoda (druga sezona)
Azat se uspije spasiti od Haruna nakon sto ga je htio ubiti i kaze Harunu da se drzi dalje od njega. Zehra pokusva da sazna sta se desilo s Melek i Azatom. Azat prijeti Harunu govoreci mu da ce se kajati ako mu se jos jednom priblizi. Sehmuz razgovara sa Zejneb ne znajuci da mu je kcerka, govori joj kako je dosao u posjetu nekome iz proslosti. 


Zehra 144 epizoda (druga sezona)

Nakon sto policija dodje u bolnicu Sahin sa svojim ljudima pobjegne i tako se Havin uspije spasiti i pobjeci. Melek i Devran razgovaraju u vili i govore svima u vili da je Azat ziv sto sviju iznenadi i dovede u sok. Devran kaze Melek da je ona sad njegova zena i kako nema vise Azata i proslosti. Azat ulazi u kucu a Melek odlazi kod Devrana. 


Zehra 143 epizoda (druga sezona)

Sahin ulazi u sobu kod Havin i prisloni joj pistolj na glavu a Šehmuz je ustvari covjek od Zejnebine majke i Zejnebin otac a to on ne zna kao ni Zejneb. Merjem, Zejnebina majka mu ne zeli reci nista u vezi kcerke. Havin bjezi u bolnici a brat Sahin je goni zeleci da je ubije. Devran odveze Melek i Zehru kuci. Zehra pita Melek sta se desilo ali Melek samo suti i place. Harun zeli ubiti Azata po naredjenju Devrana...


Zehra 142 epizoda (druga sezona)
Melek govori Azatu da je ziv i da je znala da nije mrtav da je imala taj osjecaj. Melek ga pita zbog cega suti i zasto nista ne govori a on joj kaze da ide i da mu ne dolazi vise do njega jer je sad zena Devrana. Harun uhvati Zehru i odvede je u auto. Azat ne zeli da slusa Melek ali mu ona pokusava objasniti sta se desilo i kako je bila primorana da se uda za Devrana. Azat joj kaze kako je mogla sacekati s udajom ako je osjecala da je ziv, jer kao sto vidi on je ipak nakon mnogo patnje i bola dosao. Devran gura Melek i kaze joj da ulazi u auto ljut zbog toga sto je vidio kod Azata. 


Zehra 141 epizoda (druga sezona)

Melek se sad pokajala sto je sve to ucinila jer nakon sto je vidjela Azata sve uspomene su joj se ponovo vratile, ali joj Azat kaze kako bi volio da je nikad nije ni upoznao jer ne bi bio toliko povrijedjen. Azat i aga bjeze. Melek cita Zehri price i Zehra zaspi. Devran sa svojim ljudima trazi Azata. Zumrut opet izlazi kako bi se vidjela sa Azatom i cuje se s njim preko telefona a on joj saopsti da je promijenio mjesto gdje bude. Zehra se snadje i trazi dozvolu da i ona izadje i tako krene za Zumrut prateci je jer je sigurna kako ce se Zumrut naci sa Azatom. 


Zehra 140 epizoda (druga sezona)

Sahmin i Sahmuz su saznali da se Havin krije u bolnici i da joj u tome pomaze Zejneb. Zehra prateci Zumrut saznaje da je Azat ziv. Zehra se vraca u vilu i trazi od Melek da izadju malo prosetati zeleci joj prirediti iznenadjenje za Azata. Zehra odvodi Melek kod Azata i tamo se njih dvoje sretnu...


Zehra 139 epizoda (druga sezona)
Devran pita Melek sta je radila u tom hotelu a ona mu kaze da se raspitivala o Azatu, te da se htjela uvjeriti da li je ziv. Devran joj na to kaze kako je ona sada njegova zena i da ne zeli cuti rijeci vise o Azatu. Zehra se jos vise naljuti kada cuje svadju izmedju Devrana i Melek. Zehru Melek vodi doktoru na kontrolu sa Devranom. Harun prati Azata po naredjenju Devrana. Zehra govori Zejneb kako je vidjela Azata i kaze joj kako joj Melek ne vjeruje za to. 


Zehra 138 epizoda (druga sezona)

Zamoli Zejneb da kaze Melek da pokusa povjerovati Zehri u njene rijeci. Harun nanisani Azata da ga ubije ali se u tom trenutku pojavi policija koja je obilazila to podrucje i propadne mu plan. Zehra je dobro , to su rijeci doktorice koja je pregledala Zehru i da nema nikakvih problema. Harun dolazi kod Devrana i kaze mu kako mu je Azat umakao zbog policije. Devran odlazi u kucu u kojoj se Azat nalazio ali ga tamo ne pronalazi...


Zehra 137 epizoda (druga sezona)
Nakon sto Zejneb kaze Zumrut da je Azat ziv odlaze skupa da ga vide a Zehra sumnja da odlaze kod Azata i trci za njima ali joj Rustem ne dopusti da ide. Zumrut se vidi sa Azatom i neizmjerno je sretna. Nuzin se i dalje ljuti na Devrana i Melek. Berfin nazove na kucni telefon u vilu i javlja se Fatma koja je pita gdje je Behije i kako je i tako sazna da Behije nikad nije ni dosla kod Berfin sto je sokira. Azat i Zejneb odvezu Havin u bolnicu. 


Zehra 136 epizoda (druga sezona)

Zehra je sigurna da je Azat ziv i pokusava uvjeriti Melek u to. Melek odlazi u hotel u kome se nalazi Azatov aga, ali je i Azat tamo ali se sakrije nakon sto cuje Melek na vratima. Melek ispituje agu o Azatu da li je ziv ali joj aga ne otkrije istinu vec je ostavi u neizvjesnosti. Devran je obavijesten da je Melek otisla u taj hotel i dolazi po nju....


Zehra 135 epizoda (druga sezona)
Melek je tuzna sto se morala udati za Devrana, a Azat opet dolazi do vile i izviruje Melek a Melek ga ugleda i ne moze da vjeruje da je to on, misli kako joj se samo ucinilo. Azat pobjegne i krije se a u tome Devran prolazi pored njega trazeci ga i tako Azat i sazna da ga Devran zeli ubiti. Devran po svaku cijenu zeli ukloniti Azata jer mu je trenutno velika smetnja. 


Zehra 134 epizoda (druga sezona)

Zehra uopste ne zeli razgovarati sa Melek. Aga koji je bio sa Azatom dolazi u vilu i trazi Azata, nakon sto vidi Devrana ode. Azat se dogovori sa Zejneb da dovede majku kako bi se vidio s njom. Zejneb odlazi u vilu i daje Zumrut pismo i maramicu koju joj je Azat dao i ona ga procita i sazna da je Azat ziv i nakon toga zeli da ode da ga vidi....


Zehra 133 epizoda (druga sezona)
Nakon sto su se vjencali Melek i Devran, Devran poklanja Melek zlatnu narukvicu dok Azat izgara od muke gledajuci sve to. Zehra je takodjer u soku i na prozoru ugleda Azata i istrci iz sobe da bi ga vidjela te uzima Melek za ruku govoreci joj da je vidjela Azata i da ona ide s njom da ga vide ali joj Melek ne vjeruje i misli da izmislja. Zehra ih pokusava uvjeriti da je zaista vidjela Azata i da joj vjeruju. 


Zehra 132 epizoda (druga sezona)

Zumrut pada u nesvijest zbog vijesti o Azatu i Zehra ipak nagovori Melek da odu do prozora da joj pokaze gdje je vidjela Azata i nakon sto odu njega nema. Azat je otisao sa Havin i ne moze da vjeruje da je upravo vidio Melekino vjencanje prisjecajuci se svih trenutaka koje je proveo sa Melek. Zejneb srece Azata na putu i iznenadi se. Melek i Lejla dolaze ponovo u svadju. Azat ostavi Havin u jednoj napustenoj kuci i odlazi po Zejneb da dodje kako bi pomogla Havin. Azat i Zejneb dolaze kod Havin i Zejneb joj pomaze...


Zehra 131 epizoda (druga sezona)
Melek i Devran su se vjencali a sve to ispred vile posmatra Azat koji je upravo dosao kako bi vidio Melek. Nakon toga Devran vodi Melek kod Nuzin da joj poljubi ruku ali joj Nuzin ne daje ruku da je poljubi. Azat sav sokiran događajem koji je upravo vidio odlazi ispred vile ne znajuci sta ga je sve snaslo i odlazi kod Zumrut. Nakon sto ga Zumrut ugleda ostane izbezumljena i ujedno sva blista od srece sto ga vidi, ljubi ga, grli i ne moze da vjeruje da ga vidi svojim ocima.


Zehra 130 epizoda (druga sezona)

Zehra kaze Melek kako je ugledala Azata na autobuskoj stanici i Melek ostane bez teksta, Devran je pita sta je Zehra rekla a ona mu kaze kako je Lejla ta koja je ucinila to Zehri ali mu ne kaze za Azata. Nakon toga Devran i Melek pronalaze Lejlu i Zehru i Devran uzima Lejlu za vrat i kaze joj da ce mu za to platiti te da njega niko nije uspio prevariti i uzimaju Zehru i odlaze. Melek ne vjeruje Zehri za Azata, Azat stize u Harmanli i dok se Devran, Melek i Zehra voze u autu prodju pored raskrsnice na kojoj se nalazio Azat sa Havin i nakon sto ih Devran ugleda uplasi se da ga ne vide Zehra i Melek te skrene s ceste u drugu ulici...

(Bh-vjesnik)                                           Starije epizode
Noviji Stariji