Krivaja porazom otvorila proljetni dio prvenstva

U nastavak proljetnog dijela takmičenja, u Premijer ligi u rukometu za muškarce, rukometaši Krivaje su ušli s porazom od ekipom Izviđača iz Ljubuškog.

U utakmici u kojoj se pobjednik znao od samog početka nije prikazan osobito lijep rukomet. Mada su imali dosta tehničkih grešaka i nereliziranih prilika, „Skauti“ su od samog početka krenuli agresivno i čvrsto u obrani, tako da su u 14. minuti su stigli do prednost 9:2. Najveća prednost Izviđač, u prvom dijelu, iznosila je „plus“ osam u 22. minuti (13:5).

Međutim, visoka prednost kao da je uspavala domaće rukometaše koji su dopustili gostima da do odlaska na odmor smanje zaostatak na šest pogodaka.

U prvih desetak minuta drugog poluvremena Izviđač je ponovno zaigrao čvrsto u obrani, vratar Marko Ivanković, s nekoliko vezanih obrana, omogućio je svojim suigračima da preko brzih kontranapada stignu do prednosti od deset pogodaka u 38. minuti (22:12). Nakon toga, domaći ponovno prihvaćaju uspavanku, usporavaju tempo, i dosta promašuju, što koriste rukometaši Krivaje, predvođeni Benjaminom Čičkušićem, te smanjuju zaostatak na samo sedam golova do kraja utakmice. Ipak moramo napomenuti da su većim dijelom drugog poluvremena igrali oni mlađi koji imaju manju “minutažu” tijekom prvenstva. Najefikasniji u redovima Izviđača bili su Matej Hrstić sa šest, te Josip Ereš i Josip Čutura sa po pet pogodaka, vratar Marko Ivanković je skupio devet obrana. Kod gostiju iz Zavidovića istakao se Benjamin Čičkušić s 12 postignuti pogodaka.

U sljedećem 15. kolu Krivaja na svom terenu dočekuje ekipu visočke Bosne.

HRK Izviđač: Tolić (4 obrane, 1 sedmerac), Ivanković (9 obrana), I. Ereš, J. Ereš 5/2, Šarac, Mandić 4, Čutura 5, Jarak 1/1, Boras, Bošnjak 1, Grbavac 2, M. Pavlak 4, A. Pavlak 2, Hrstić 6, Rodin 3, Beljo 1/1.

Trener: Zdenko Grbavac.

RK Krivaja: Muhić (8 obrana), Zilkić, Avdić 4, Bašić 3, Sinanović 3, Zvekić, Fejzić 2, A. Alić 2, N. Alić, Selimbegović, Smajilbegović 1, Bajrić, Petrušić, Klis, Čičkušić 12/4.

Trener: Fuad Terzić.

(Zdici.info)
Noviji Stariji