Serija Crno - bijeli svijet po epizodama







Crno-bijeli svijet 12 epizoda (Vrijeme odluke)
Poziv redakcije Studentskog lista na protestno okupljanje pred Saloonom loše je odjeknulo kod mjerodavnih, pa glavni urednik te Kipo i Žungul moraju na “ribanje” u Kockicu. Tamo sreću i Juru koji je došao s nadom da će visokopozicioniranom drugu iz Saveza komunista objasniti situaciju u svom poduzeću i dobiti od njega podršku. Deda Rudi je, pak, otkrio Kseniji sve što je doznao o Dominikovoj prošlosti, što izaziva njezinu burnu reakciju. Una sa svojim bendom treba nastupiti kao predgrupa Prljavom kazalištu, Žac se napokon uspijeva približiti Ladi, a dok se veza između Varje i Kipa približava svom završetku, u “prolazu” se opet pojavljuje i “nedodirljiva” Marina.



Crno-bijeli svijet 11 epizoda (Zagreb je hladan grad) 
Deda Rudi je zbog "mlakih radijatora" u svojoj zgradi doselio u Ksenijin stan, onemogućivši tako Dominika da joj na miru povjeri tajnu iz svoje prošlosti. Rudi, međutim, počinje i sam sumnjati u Dominikovu priču o boravku u Švicarskoj te uz pomoć prijatelja Zdenka, nekadašnjeg novinara u crnoj kronici, pokreće vlastitu istragu. Žac, koji i dalje traži način kako da se približi Ladi, odlazi s Nenadom u kino gledati erotski film za kojeg su čuli da nije u potpunosti cenzuriran, a između Kipa i Varje dolazi do ozbiljnih nesporazuma za koje je velikim dijelom kriv redar koji njega i Žungula jedne večeri ne želi pustiti u Saloon u tenisicama, zbog čega ekipa iz SL-a planira ozbiljnu osvetu. Nemirno je i u životu najstarijeg Kipčića: Jura se ozbiljno sukobljava s direktorom poduzeća Burićem, a na probleme u poduzeću nailazi i Ksenija koja je pošto-poto odlučila otići na natjecanje daktilografkinja u Opatiji na koje Srića hoće poslati mladu, tek zaposlenu kolegicu.


Crno-bijeli svijet 10 epizoda (Izlog jeftinih slatkiša)

Dunja i Ksenija autobusom idu u šoping u Trst strepeći kako će na povratku, prekrcane robom, proći carinsku kontrolu. Istoga dana u šoping u Trst krenuli su i Jura, Jagoda i Una, no zbog Jagodine nepromišljenosti na graničnom prijelazu ostaju puno dulje nego što su planirali. U Zagrebu se za to vrijeme događaju dramatične stvari: Žac je napokon ispričao bratu što je doznao o Ksenijinom novom mužu te Kipo i on suočavaju Dominika s tajnom koju je sakrio pred njihovom majkom, a Kipo i Žungul cijeloga dana zbog intervjua ganjaju Miru Furlan, no njihovi napori da je nađu pretvaraju se u pravu malu pustolovinu s tulumom na kraju.


Crno-bijeli svijet 9 epizoda (Vruće igre)

Kipo pokušava dobiti posao u Startu, no glavni urednik, Marinin novi dečko kojeg Kipo zove Drug Stari, daje mu za probu prezahtjevni zadatak: intervju s novom pijanističkom zvijezdom, Ivom Pogorelićem. Uz Varjinu pomoć Kipo razgovara s Pogorelićem u Intercontinentalu gdje se iste večeri Jagoda susreće sa svojim bivšim mužem Radanom koji ju pokušava nagovoriti da poslije završene srednje škole pošalje Unu k njemu u London. Jagoda pita Unu bi li se željela susresti s ocem, no za to je izabrala potpuno krivi trenutak: Una se upravo sprema za nastup s bendom u Kulušiću. Uzbuđena je i Dunja koja je nakon dugotrajnog čekanja napokon dobila telefon, i to dvojnu liniju sa Ksenijom. Ta investicija pokazat će se, međutim, puno skupljom nego što je očekivala: zaljubljeni Žac (iskra između njega i Lade, kolegice iz razreda, tek je planula) slučajno upada u Dunjin razgovor s prijateljicom i saznaje tajnu o Dominikovoj prošlosti koja će ga zaprepastiti.


Crno-bijeli svijet 8 epizoda (Trgovci srećom)

Dok Jura istražuje u poduzeću tko je naručio stotinu tisuća sadnica manga iz Zimbabvea, a Dominik, zahvaljujući nesretnom spletu okolnosti, shvaća kako neće vječno moći tajiti neugodnu epizodu iz svoje prošlosti, Žungul i Kipo spremaju ekskluzivnu reportažu: Kipo će se ubaciti među zagrebačke “narkiće” i napisati o njima tekst za Studentski list. Taj plan, međutim, nailazi na neočekivane probleme koji se odražavaju i na Kipov pokušaj da se ponovno zbliži s Marinom. Istovremeno u njegov život ulazi manekenka Varja. Žac, koji se u međuvremenu vratio iz Londona, odlazi s Unom i njezinim dečkom Šiljom gledati Ratnike podzemlja, ni ne sluteći da će se u kinu susresti i s njihovim epigonima iz Martićeve ulice…



Crno-bijeli svijet 7 epizoda (Što je to u ljudskom biću)
Kraj je srpnja 1980. Kipo i Žungul odlaze po zadatku u Dubravu kako bi napravili intervju s Davorinom Bogovićem, no umjesto s intervjuom u redakciju će se vratiti s uspomenama na zavodljivu konobaricu Vlastu, njezinu agresivnu braću i jedan neobičan dvoboj. Uzbudljive dane provodi i Jura koji je na službenom putu u Sovjetskom Savezu, dok Jagoda u Zagrebu vodi žestoku “borbu” protiv redukcija struje i nestašice mesa. Istovremeno, Žac i Nenad rade u tvornici olovaka kako bi skupili novce za put u London, a život im zagorčava vječito pijani portir zbog čije rigidnosti ne stižu gledati prijenose utakmica košarkaške reprezentacije na Olimpijadi u Moskvi.



Crno-bijeli svijet 6 epizoda (Ne računajte na nas)
Žac s Nenadom slavi završetak školske godine, no uskoro će se, zbog upisa u srednju školu, naći u novim brigama oko čijeg će se rješavanja angažirati mnogi, od Jure i Ksenije do druga Burića i Dominika koji, doduše, nema “dobre veze” kao Jurin direktor, ali ima umirujuću riječ koja je Žacu u tom trenutku najvažnija. Šira društvena zajednica u potpunosti se angažirala oko priprema i izvedbe akcije Ništa nas ne smije iznenaditi što dovodi i do niza komičnih epizoda, među kojima su i Srićin pokušaj “upucavanja” Kseniji te Kipovo ulijetanje u redakciju Starta gdje Marina odnedavno radi kao lektorica. Jagoda je upoznala Uninog dečka Šilju i od tog trenutka energično se protivi njihovoj vezi, a major Kurtela koji iz drugog pokušaja pronalazi svog zabludjelog sina Đermana (Žungula), užasava se njegovim novim izgledom i načinom života.



Crno-bijeli svijet 5 epizoda (442 do Beograda)
Unin sastav je dobio priliku da za Dan mladosti nastupi na koncertu mladih sastava iz cijele zemlje u beogradskom SKC-u. U Beograd ih, u kombiju posuđenom u poduzeću, vozi Jura, a s Jagodom su, u drugom autu, u Beograd krenuli Žac i Nenad koji žele gledati susret Crvene zvezde i Dinama u finalu nogometnog kupa. U isto vrijeme u Beograd stiže i Kipo koji je završio služenje vojnog roka te na “proputovanju” želi napraviti intervju s novom domaćom rock zvijezdom, Slađanom Milošević. U pomoć mu, zahvaljujući malom lukavstvu (uredniku je najavio prilog o kolonama ispred Kuće cvijeća) stiže i Žungul, no njihovo “druženje” sa Slađanom završit će u grotesknom stilu, baš kao i epizoda u SKC-u gdje Una i frendovi susreću neke od budućih zvijezda novog vala.


Crno-bijeli svijet 4 epizoda (Ko to tamo pjeva)

Jura i Jagoda odlaze u vikendicu u Zagorju. Netko je, međutim, “zabrljao” raspored, pa u vikendicu stižu i Ksenija, Dominik i Žac. Nitko ne želi popustiti i otići, pa u nabrijanoj atmosferi zajedno provode prvomajske praznike. Tamo doznaju i vijest da je umro drug Tito. Una, koja i dalje nema sreće sa svojim bendom, organizira tulum na kojeg dovodi i Darka Rundeka, no Titova smrt te nagli Jurin i Jagodin povratak kvare njezine planove. Isto se događa Žungulu i Marini koji su krenuli u Makedoniju, u posjetu Kipu čiji vojnički sastav već danima uvježbava “prigodni” repertoar tužnih pjesama.


Crno-bijeli svijet 3 epizoda (Žene i muškarci)

Dok Kipo sanja o Marini i živi nemirne vojničke dane, ratujući zbog glazbe s poručnikom Lopticom, Žungul se preselio kao podstanar k Dunji gdje je uredio i mali laboratorij za razvijanje fotografija među kojima su se počeli pojavljivati i aktovi nekih žena i djevojaka iz njegova okružja. Ksenija upoznaje Dominika sa svojim nepovjerljivim i znatiželjnim ocem Rudijem, a za njihov brak sasvim slučajno doznaje i Jura kojemu će ta novost pomutiti dobro rođendansko raspoloženje. Una je nabavila bas gitaru i osnovala rock sastav, a Žac zbog toga, ali i zbog jednog drugog, puno važnijeg razloga, počinje drugim očima gledati na svoju “ne-pravu” sestru.


Crno-bijeli svijet 2 epizoda (Put za Katmandu)
Žac, Ksenija, Dominik i Una kreću Dominikovim autom u posjetu Kipu koji se nalazi u vojsci u Nišu. Ksenija to vidi i kao priliku da se Žac zbliži s Dominikom. Mediji svakodnevno izvješćuju o zdravstvenom stanju oboljelog predsjednika Tita. Ta se situacija odražava i na napeto stanje u vojarnama. Kipova jedinica dobiva tako iznenadnu naredbu za odlazak na teren. Kipo ne uspijeva o tome obavijestiti svoje u Zagrebu, pa smišlja mali štos kako bi se vratio u vojarnu, no na putu od Jelašničke klisure do Niša stvari će se, zahvaljujući jednom cinkarošu i razgovoru o Titovoj bolesti, dodatno zakomplicirati. U Jurino poduzeće došli su, pak, poslovni partneri iz Njemačke, među kojima je i posebno mu simpatična voditeljica marketinga Steffi, no sve to ne sviđa se bivšem partizanu Mišku koji pijan kreće u još jednu “borbu” protiv “okupatora”.


Crno-bijeli svijet 1 epizoda (Odlazak u noć)
Pripreme za doček nove, 1980. godine. Jura, sa svojom ženom Jagodom, priređuje zabavu na koju je prvi put pozvao i svoju bivšu suprugu Kseniju. Namjera mu je upoznati ju s Pajzlekom, kolegom s posla za kojeg misli da bi mogao biti čovjek po njezinom ukusu. Ksenija nevoljko dolazi na zabavu, ali i ona ima iznenađenje: s njom su njezin novi muž Dominik te njegova sestra Dunja koja jedina zna za njihovo nedavno vjenčanje. Istovremeno, svoju nemirnu novogodišnju noć, provedenu u lutanjima od tuluma do tuluma, provode i Žac, Jurin i Ksenijin mlađi sin te njegov brat Kipo, novinar Studentskog lista koji je trenutno na odsluženju vojnog roka, no te večeri nenajavljen dolazi na kratko odsustvo. U društvu sa svojim najboljim prijateljem, fotografom Žungulom, upoznaje Marinu, novu tajnicu redakcije SL-a, koja ga osvaja na prvi pogled...

(tvprofil)
Noviji Stariji