Jedne letnje noći po epizodama


Jedne letnje noći 35 epizoda
Dubravko kaze kako je sretan jer je sad shvatio da ga Krinka voli zaista te je pita zasto mu brani da prica sa njenom majkom ali ona mu kaze kako je cula i vidjela njena majka da se zagrlio sa Konstansom te da je bolje da razgovaraju kada se vrate u Beograd. On je zagrli jako i kaze joj da je voli a ona mu kaze da ide da je strah da neko nece doci. On krenu i opet se vrati da je jos jednom zagrli i poljubi. Krinka saznaje da Dubravko nije iz Sibenika i da nije uopste u tom poslu u kojem je rekao da je. Krinka je ljuta. Krinka sada pogotovo ne vjeruje Dubravku, misli da je sve receno laz. Serif se pokusava uslepati Krinki ali ga se ona brzo rijesi. Sutradan trebaju na brod ali dolazi telegram da nema broda te da moraju da cekaju do sutra...


Jedne letnje noći 34 epizoda
Dubravko i nakon toga joj kaze da li ce se ona ljutiti ukoliko on bude pravio drustvo toj Amerikanki kao njen vodic jer ona ne poznaje nikoga tu osim njega. Krinka mu rece da ima sva prava raditi sta mu volja ali on joj rece da u tim irjecima samo osjeca bol i drskost i da to ne zeli, vec zeli krhku i milu Krinku i ona mu nakon tih rijeci uzvrati rijecima da mu vjeruje i da ce ga shvatiti te da se ne brine. Ljubav ju je ponovo ponijela. Nakon toga Dubravko ode. Krinka staje ispred prozora trazeci Dubravka kada je vidjela Amerikanku napolju i poce plakati ali Dubravko pokuca njoj na vrata i rece da je znao da ce se ona osjecati tuzno i plakati te je zato ponovo dosao da vidi kako je i da joj kaze da nema potrebe za brigom i tugom vec da zeli da se samo smije i osjeca veselo. 


Jedne letnje noći 33 epizoda
Krinku su ubijale te rijeci i u tome je prilazio i Dubravko pitajuci se o cemu pricaju. Lola nakon sto je Dubravko sjeo rece samo kako su lijepo razgovarale i da je Konstansa rekla da su njih dvoje vjereni i da ce se vjencati te otici u Ameriku. Dubravka kao da je neko polio vrelom vodom samo ljutito rece nesto Konstansi i ona njemu odgovori istim tonom. Krinka ne moze vise da izdrzi tu bol te samo izusti zbogom i ode. Slikar se nasao u prolazu i rece joj da ima nekih detalja oko njene slike da ih dovrsi te da sjedne. Krinka jedva doceka samo da sjedne jer ce da se srusi od tuge i bola ali joj samo odzvanja recenica da ce se Dubravko i Konstansa vjencati i ici u Ameriku.Dubravko prilazi slikaru i Krinki te uzima od slikara cetkicu i svu sliku isara a slikar ga ljutito i iznenadjeno upita sta to radi. Krinka samo ustade i poce trcati prema hotelu. Dubravko je zaustavi i kaze joj da je sve to laz, da je Amerikanka lagala i da nije vjeren ni sa kim osim sa njom i da nikoga nije volio da samo nju voli te je moli da mu vjeruje na rijec. Krinka nakon njegovih toplih rijeci sve mu povjerova i kaze mu da mu vjeruje te se istopi nakon sto je on zagrli i poljubi. 


Jedne letnje noći 32 epizoda
Krinka se samo pita gdje je jos Dubravko, otisao je i nasao joj sobu sto se ne vrati. Da li ce u njegov hotel da je smjesti pa da budu skupa. Krinka se i uplasi i osjeti bol u glavi te zovnu Lolu govoreci joj da idu jer nemoze da sjedi i misli, treba joj da seta, da se krece, Lola kaze kako mora sve da sutra ispita tu Konstansu jer vidi da ga voli Krinka i ne zeli da joj sestra pati. Lola kaze Krinki da ce sve provjeriti i saznati i da ce onda biti mirne jer joj kaze Lola da bi se ubila ukoliko joj se nesto desi. Krinka i Lola se zagrle i u tome dolazi Konstansa. Lola je pita je li ona iz Amerike a ona joj rece da jeste. Krinka se osjeca kao da prisustvuje nekom sudjenju ali misli kako nije vidjela Dubravka od juce ujutro. Lola je i dalje sipitivala Konstansu i pitala je da li poznaje Dubravka i ona joj kaze kako poznaje Dubravka i kako ce on s njom u Ameriku ici, kako mu je ona djevojka i da ce se vjencati.


Jedne letnje noći 31 epizoda
Lola odlazi sa Krinkom i pocne joj puniti glavu kkao se Dubravko sigurno zabavljao sa tom mis djevojkom i da su imali intimu jer nebi smjela sigurno tako javno da ga zagrli pred svima. Krinki se jos veci pritisak i bol stvori nakon Lolinih rijeci, ali Krinka ne progovara. Lola pita Krinku sto se usutila i sta joj je a Krinka joj kaze da nije nista i da je sretna a Lola joj kaze da ce sutra morati da se nadje sa tom Konstancijom i da je sve ispita. Krinka joj kaze kako zeli neka i uradi. Krinka je bila toliko tuzna da samo sto nije vrisnula u plac i zagrlila sestru da joj se izjada ali nije mogla.. Krinka je samo mislila o smrti i kako je najlakse umrijeti.  


Jedne letnje noći 30 epizoda
Jedna vitka, mrsava plava djevojka sva nasminkana govori nesto Dubravki na engleskom i na Krinkino zaprepastenje baci mu se u zagrljaj. Dubravko je zakovan ostao i na tren se vratio misleci na to da je Krinka tu te joj odmah na brzinu kaze da je to Konstansa iz Amerike. Krinka je takodjer ostala bez rijeci i jos nakon toga kada joj je Konstanca pruzila ruku da se pozdravi s njom. Krinki je lose, a Dubravko da bi zaustavio Konstansu i njen govor na srpskom jeziku uze je za ruku i kaze da je mora otpratiti do hotela i stisnu Krinku za ruku kako bi je umirio ali Krinka uhvati Lolu za ruku jer se osjecala malaksalo. Lola je shvatila da ga Krinka voli i da ima nesto medju njima...


Jedne letnje noći 29 epizoda
Krinkina mama se pita za Dubravka ko je i zasto je toliko privrzen Krinki. Dubravko je ponio kutijicu sa lancicem te dosao ispred hotela zeleci da proseta sa Krinkom i Lolom do broda i da joj krisom da taj lancic. Krinka je blistala u plavoj haljini sva zanosna hoda prema njemu. Zlata im pridje sa Draganom. Krinka kaze kako je sretna kao i Dubravko koji je isto rekao ali njihovi pogledi su govorili drugo. Dok su se Dubravko i Krinka rastajali misleci na tih 15 dana koji ih razdvajaju zacu se glas jedne djevojke kako doziva Dubravka.


Jedne letnje noći 28 epizoda
Napokon se njih dvoje prepuste pomalo svojim osjecanjima te mu Krinka rece da idu jer se pita gdje su joj mama i sestra. Dubravko joj kaze kako ce za 15 dana ona postati njegova zena i kako ce se vjencati te joj kaze da sav blista od srece. Krinkina mama se obradova kada ih ugleda pa im rece kako je mislila da su se i ona i Dubravko utopili. Krinkina mama se zahvali Dubravku i pita ga ima li on roditelje i na koga je tako hrabar. On kaze da nema majku da ima samo oca da mu je majka umrla kada je imao 5 godina i da je odrastao kod babe. Dubravko je vjerio Krinku na camcu i imaju 15 dana do vjencanja, Krinka je tako uzbudjena ali ne zeli nikome reci da su se vjerili dok ne odu u Beograd. 


Jedne letnje noći 27 epizoda
Dubravko joj kaze da ce se vratiti cim se malo stisa more. Nakon toga nastupaju njihova prebacivanja, Krinka mu se izvinjava jer je rekla ono nakon cega je odmah pozalila te je odmah krenula za njim ali ga nije bilo. Nakon toga je on pita sta je ona mislila i da mu kaze istinu. Krinka mu kaze kako je vidjela djevojku koja ga miluje po kosi te je pomislila da su u vezi. On joj odgovara kako je dosao te noci u salu i trazio nju jer je samo na nju mislio te je vidjeo njenu sestru u sali ali nju ne te je bio ljubomoran i pomislio da je sa Serifom. On doda kako je bio sretan kada je usao u sobu i vidio je tu a kako nije bila sa Serifom. Krinka ga je upitala zasto je onda otisao a on joj rece jer je bio i tuzan i ljut te je bjezao od nje ali ga je njena sjena stalno proganjala. Ona mu je rekla isto...


Jedne letnje noći 26 epizoda
Dubravko je uspio da spasi Krinku ali niti jedno od njih nisu izgovorili ni jednu jedinu rijec. Krinka je sva malaksala poletila da padne ali je Dubravko uzeo u narucje i odnio na obalu. Dubravko je nakon nekog vremena upita zasto je to uradila i zasto je sjela u camac sama. Krinka ga upita gdje je on bio a on joj odgovara kako je bio u Susaku. Dosao sam danas po podne i slucajno sam isao obalom kada je gospodin poviknuo Krinka ce se utopiti ja sam odmah sjeo u camac i krenuo za vama. Krinka se pita kada ce se vratiti i kako ce se njena majka brinuti te da ce misliti da se utopila. 


Jedne letnje noći 25 epizoda

Krinka je dosla do obale i uzivala gledajuci talase. Mislila je da kaze mladom momku da ona vesla kako bi se umorila i onda zaspala ali je nazalost on otisao. Ipak je odlucila da udje u camac i krene sama veslati sto je ubrzo i uradila. Sjela je i naglo pocela veslati ali zbog jake bure nije mogla da komanduje veslima. Dok je Krinka bila bespomocna, odmicala se od obale, samo je cula zvuke sa obale ali niko se nije usudjivao otici joj u pomoc. Krinka se vec pomirila sa sudbinom da ce se utopiti jer joj talasi vec potapaju camac te osjeca slanu vodu u ustima. Nakon sto je sjela u camac oprastajuci se od voljenih cuje uzvik nekoga i pogleda camac kako joj dolazi do njenog camca. To je bio njen Dubravko nakon sto ga je vidjela nije zalila da umre. Dubravko se bori da joj pridje kako bi je spasio. 


Jedne letnje noći 24 epizoda

Slikar odgovara Krinki kako ce je sa nestrpljenjem cekati te da ce doci u Beograd. Krinka je vidjela majku te je otisla do nje na klupu i prislonila glavu na njeno rame. Krinka je ocekivala Dubravka da ce doci ali njega nema. Vidjela je Lolu sa Gavrilovicem a Zlatu sa Draganom. Nakon sto je vidjela Vlatka, ona se onako lagano njemu nasmija pomislivsi da je siroti jer mu se svidja Lola koja je sa drugim. Krinka je danima mislila kako Dubravko mora doci, shvata da mu je tesko bilo od njenih rijeci ali da ce se sigurno vratiti. Janko, mladic zgodan i drag je govorio Krinki da pogleda njegova vesla i camac kojim je veslao dok je prevozio goste.Krinka rece kako mu je najljepsi camac do sada...


Jedne letnje noći 23 epizoda
Slikar prilazi nepomicnoj Krinki koja je uzalud trazila Dubravka te je upita sta ona tu sama radi i da li je dobro. Krinka mu rece da je tu jer ocekuje nekoga. Slikar joj kaze kako je tuzan jer ga ona ne primjecuje i ne zeli da mu se obraca. Slikar pita Krinku da li ona voli Dubravka a ona ga upita zasto, i da li to on njoj pokusava nesto reci. Slikar joj kaze da ako njega ne voli da onda njemu dopusti da je on voli te ce uz njega zaboraviti Dubravka. Krinka sva iznenadjena mu rece da ona jos uvijek ne misli na brak. Krinka mu kaze da se ne misli udavati dok god se ne zaljubi i ne nadje pravu osobu ali da on nije taj...


Jedne letnje noći 22 epizoda
Nakon sto mu je Krinka rekla da je plakala zbog svog decka Dubravko se sokira, ne moze da vjeruje njenim rijecima. Nakon tih rijeci Dubravko je pita da li voli tog maldica a ona suti. Dubravko nakon toga kaze joj da se izvinjava sto je uznemirio te odlazi do vrata sav ogorcen i tuzan, ljut..otvara vrata grubo i odlazi u tisini, Krinka nakon toga sva nesvjesna ustaje i hoda po sobi ne znajuci sta dalje. Shvati da je slagala te pojuri za Dubravkom zeleci mu reci kako je on njen decko i kako samo njega voli da nema drugog decka. Krinka ga nije nasla. Krinka cetvrti dan pokusava da nadje Dubravka ali ga ne nalazi. Krinka se pita da li slucajno nije negdje otputovao...


Jedne letnje noći 21 epizoda
Krinka je ocajna i sva je bez teksta ne zna sta je snaslo. On se pravdao i govorio joj kako je dosao odmah na igranku i da je trazio ali da je nije nasao te da je sjeo sa tom damom kako bi mogao nju da saceka. Krinka ne vjeruje u njegove rijeci jer se prisjeca trenutka kada ga je dama milovala po kosi. On je moli da idu na igranku ali ona ne zeli kaze mu da ide sam da se njoj ne igra ali on joj kaze da ne moraju igrati, da idu setati, ali ona ne zeli. On je dira rukama za ramena a ona se pocinje raznjezivati i moli ga da ide ali on joj kaze da nece ici bez nje, da ce ako treba ostati veceras kod nje. Nakon sto je Krinka pobjegla na drugi dio sobe on ode za njom te kada je ugleda iz blizine shvati da je ona plakala te je pita zasto je plakala, ona negira da je plakala, ali on dobro vidi. Krinku je uzeo Dubravko i odveo do ogledala te je zagrlio cvrsto i pokazao joj njene suzne oci. Nakon toga Krinka mu kaze da jeste plakala ali mu ne zeli reci pravi razlog te mu kaze kako je plakala jer joj decko iz Beograda nije pisao...


Jedne letnje noći 20 epizoda
Nakon sto je vidjela mladu damu kako miluje Dubravka po kosi ne moze vise da izdrzi te odlazi odatle ali prodje pored njih puna gorcine i bijesa kontajuci sta je sve on njoj govorio i sta pokusava postici te im pozeli dobru vece i prodje pored njih. Krinka puna knedli u grlu jedva ceka da dodje do sobe da pocne plakati kako bi joj bilo lakse. Dolazi u svoju sobu i pocne da place pitajuci se kakav je on momak, i zasto joj je rekao da ga ceka. Dok je Krinka plakala, neko joj pokuca na vrata i otvara ih a to je sobarica, ali pored nje prolazi i Dubravko koji je sokira svojom pojavom u njenoj sobi te ga pita kako se usudjuje da udje u njenu sobu. Dubravko shvatajuci sta ona misli kaze joj kako je morao jer je zelio pronaci te misli da nista nije nepristojno uradio. 


Jedne letnje noći 19 epizoda
Krinka i Lola se spremaju na igranku i oblace se lijepo. Majka ih pita da li to idu i one na igranku a one joj odgovore da idu. Obje su jako dobro raspolozene i sretne i Lola je oprostila Vlatku jer ga je smatrala obicnim mladicem koji je samo zaljubljen  a nije mnogo ni razmisljala o njemu te je bacila misli na Gavrilovica koji joj se dopao svojim ponasanjem i njegov stisak njene ruke je uzbudio te je osjetila neku vezu izmedju njih. Dok su setale obalom ne mogu nikako da vide Dubravka. Krinka iskoristi priliku da osatvi majku na klupi sa gospodjom Zupancic kako bi otisla da vidi ima li Dubravka. Dok je Krinka sjedila ispod jedne palme kako bi mogla vidjeti kada dodje Dubravko, njena majka je imala osjecaj da Dubravko nesto krije. Krinka dok se prisjecala Dubravka i smejskala se odjednom je ugledala Dubravka kako dolazi sa jednom damom i kako sjedaju na klupu. Vidi ih ali ne cuje njihov razgovor. 


Jedne letnje noći 18 epizoda
Vlatko se ljuti na Lolu, izlazi iz njene sobe i ulazi u svoju pitajuci se zasto je Lola takva. Nakon sto se malo smirio poceo je da konta sta je uradio te se pocne kajati. Shvati da je usao u sobu kao neki nasilnik. Nakon toga odlazi do obale, sjeda u camac i odlazi. Nakon sto se smirio, sredio odluci da potrazi Lolu, ali je opazi da je Lola pored Gavrilovica te da je on drzi njezno za ruku dok razgovaraju. Htio je da joj se izvine ali nakon sto ju je vidio pored Gavrilovica shvati da je ona sa njim i da je on samo za nju obican student te da ga je zato odbijala. 


Jedne letnje noći 17 epizoda
Vlatko dolazi za Lolom ali se Lola zakljuca u sobu i kaze mu zasto je prati te da to nema smisla. Vlatko joj kaze kako ima nesto da joj kaze ali mu ona odgovara kako ima posla, mora da pise pisma. Lola je svjesna da ako bi pustila Vlatka u sobu sta bi on pokusao te se samo olagano nasmijesi i nastavi pisati pismo. Nakon sto je Lola napisala pisma, zaboravi da je Vlatko ispred vrata te je krenula da pisma ubaci u sanduce te cim je kljuc stavila u bravu i okrenula Vlatko je uletio u sobu te je zagrlio svojim snaznim rukama. On joj kaze kako je voli ikako je neda nikome te da je zeljan njenih usana. Lola se pokusava obuzdati i pobjeci ali nakon sto je Vlatko razbio vazu ona iskoristava taj trenutak i izleti vani. Gavrilovic je sjedio sam te mu se pridruzila Lola koja je pocela s njim razgovarati o svemu. 


Jedne letnje noći 16 epizoda
Slikar kaze Dubravku kako su Krinka i Lola dvije jako fine osobe te da mu je drago sto ih je upoznao. Dok je Dubravku pricao o njima dolazi Spomenka. Slikar iskoristi priliku dok Spomenka nije stigla do njih da kaze Dubravku kako je mrzi kako je ona jedna opaka zenska osoba te da ona jako mrzi Krinku i Lolu te to biva dovoljno Dubravku da bude siguran da je ona ta koja mu je poslala anonimno pismo. Dubravko ugleda Krinku kako se kupa te odlazi do nje i uzme je za ruku i okrene se prema slikaru te mu kaze da sad moze slikati i Krinkine oci koje su mu ostale nedovrsene. Spomenka vidi njihove romanticne trenutke te odlazi u vodu i place od muke. 


Jedne letnje noći 15 epizoda
Dubravko je setao obalom i citao jedno pismo u kome je neko klevetao Krinku i Lolu. Dubravko je pomislio da je slikar taj koji ih klevece jer je zaljubljen u Krinku. Dalje pomisli da je mozda Spomenka jer zna da ih mrzi. Sjeti se da je i njega pitala za damu sa crvenom kosom te je zapravo sad siguran da je ona ta koja je pokusala da ih rastavi te zguzva pismo i stavi ga u dzep sa olaksanjem. Dubravko odlazi da pliva te spazi slikara i odluci da ode do njega kako bi cuo njegovo misljenje o Krinki, Loli kao i Spomenki. Dubravko vidi i sliku koju je slikao Krinku te ga zanimala i vidi je. Slikar mu prizna kako mu nikada Krinka nije pozirala vec da je tu sliku slikao po sjecanju na nju....


Jedne letnje noći 14 epizoda
Krinka je pocela lagano da pjeva "Od rane svoje mladosti oćuti srce moje, da ce za morem sirokim ginuti zeljom svom..."Krinka se raspjevala a Dubravko je lagano slusao te je imao osjecaj kao da pije te da je vec pomalo pijan zbog glasa Krinke koji ga je ocaravao. Nakon sto su dosli do obale Dubravko je pitao Krinku da prosetaju po gradu malo da razgledaju. Krinka kaze kako je vec kasno te da ne moze ici a on joj kaze da mu je jako zao. Oproste se tu i one odlaze u hotel. Posto se Dubravku nije spavalo pitao je Gavrilovica da idu setati i on pristaje te odlaze. Mladica je zanimao Banat te odlaze i razgovor vode sta mu najvise uspijeva na imanju...


Jedne letnje noći 13 epizoda
Zlata prizna Draganu da zna pjevati te je on moli da mu nesto otpjeva sto ona i ucini. Nakon sto su sjeli na klupu on je nesvjesno zagrli i ona naglo ustane govoreci mu da idu do obale da vide da li se Lola i Krinka vracaju. On joj kaze da zeli da je jos cuje ali ona kaze da ne zeli vise ni da prica. Nakon sto je vidio Dragan da ona ne zeli pjevati, ustaje i ponudi joj da idu camcem da se voze i ona pristaje. Ulaze u camac te je on ogrne jaknom kako joj ne bi bilo hladno. On je zamoli da mu pjeva i ona pristaje. Nakon povratka camcem ona ugleda Krinku i Lolu i kaze mu da su one tamo te da idu i oni. Oni se priblize Krinkinom camcu. Svi su skupa gledali vodu koju je fenjer obavijao raznim bojama. Zlata je pjevala a svi su je slusali. Dubravko pita Lolu i Krinku da li one pjevaju a one kazu da pjevaju Krinka sopran a Lola alt.


Jedne letnje noći 12 epizoda
Spomenka zeli da namjesti Krinki te pise pismo Dubravku i stavlja ga u sanduce. Spomenka se vrati kuci i pocne da place zbog svega te je tjesi majka pitajuci je sta joj je. Spomenka kaze kako je ona kriva sto je napravila takvom zenom te je nece da pogleda niti jedan muskarac. Majka zacudjeno gleda Spomenku govoreci joj da je nije sta naljutio Serif. Loli i Krinki biva drago jer Vlatko nece sa njima na ribarenje. Zlata ode sa Draganom. Zlata i Dragan setaju obalom i on joj se opasno nabacuje. Razgovaraju o studiju te cime se bave u zivotu. Zlata mu opisuje kakva je osoba a on joj kaze da su dosta slicni. Dragan joj zeli reci jednu tajnu ali ona odbija govoreci mu da ne zeli da je cuje ali on je uporan u tome da joj je kaze. Nakon sto ona kaze da zaista ne zeli cuti tajnu onda pocnu da pricaju kako sviraju klavir i violinu. Tako su setali kraj obale i razgovarali dugo vremena...


Jedne letnje noći 11 epizoda
Krinka i sestra su krenule da obidju Misu koji je bolestan ali dolazi i Dubravko za njima. Miso pozove i Dubravka da dodje i Lola mu prilazi tepajuci mu sta mu se desilo. Veleposjednikova sestra kaze Krinki i Loli kako umiju sa Misom kaze kako je cak i starija od njih ali ne umije tako sa djecom dobro kao sto one umiju. Gavrilovic daje Loli sladoled gledajuci je njezno. Zlata pita Dubravka da li mu se dopada sladoled. On kaze da je veoma ukusan. Ocito da se Gavrilovicu svidja udovica. Miso je poceo da place kada su htjele da idu ali Lola ga je uspjela nekako utjesiti. Spomenka je ljuta jer je vidjela Dubravka kako kupuje ruze Loli i Krinki te kaze kako ce se morati Krinki osvetiti...


Jedne letnje noći 10 epizoda
Krinka se igrala u pijesku sa Miletom. Krinka se iznenadi kada vidi Dubravka a on je odmah upita zasto je sinoc pobjegla a ona mu kaze kako ni ona ne zna zasto je pobjegla, on joj kaze kako on zna da je otisla jer je cekao slikar, ona se iznenadi njegovom odgovoru dok se sva zarumenjela od zara te osjeca koliko joj hlupa srce. Krinka kaze kako je nije cekao slikar vec da su se slucajno sreli. Dok su i Krinka i Dubravko igrali se sa Miletom u pijesku Krinku za ruku uhvati Dubravko a ona polahko izvuce prste. Krinka se pita u sebi da li da ga pita zasto je on bio sa crvenokosom, ali ipak usuti i ne pita ga. Slikar ih spazi izdaleka ali im ne pridje. Dubravko pita Krinku sto se zamislila. Spomenka ih ugleda i prilazi im. Spomeka kaze da ide te upita Dubravka ko je crvenokosa djevojka i kaze kako je divna, a Dubravko joj kaze da ne zna ko je ona, a Spomenka mu kaze kako ne zna a setao je sinoc sa njom. Dubravko kaze da je ne poznaje i da joj cak ni ime ne zna, samo je onako prosetao s njom. Dubravko pita Krinku da idu veceras na ribarenje sa Lolom. 


Jedne letnje noći 9 epizoda
Krinkina majka govori da je sretna jer joj je porodica potpuna i svi se vole, samo joj je briga njen Boro jer ima manu srca.Dragan pridje Zlati a Krinka dolazi do majke i tetke te govori majki da je najbolja na svijetu. Vlatko pita Lolu da li smije da legne pored nje, a ona mu kaze da smije. Vlatko Loli kaze kako ga ona uzbudjuje a ona mu kaze na to zar ga ne privlace vise djevojke i cemu te rijeci jednoj zeni. Vlatko kaze Loli da ga vise zene privlace ali kaze kako zali sto  nije apotekar jer bi je onda sigurno zanimao. Nakon sto joj to kaze Vlatko spomene i to da bi je zaprosio da je apotekar a ona mu na to odgovara da je onda bolje sto nije apotekar a on joj kaze kako ona uziva do joj on dijeli komplimente a ipak se ponasa kao da joj je svejedno. Iako mu je sve to rekla Vlatko opet kaze kako bi je volio maziti a Lola mu odgovara kako je dobio temperaturu od sunca te da bunca. Nakon sto joj je sve to pricao pored njih prolazi Dubravko i pozdrvalja Lolu, nakon cega vidi Krinku te se uputi ka njoj...


Jedne letnje noći 8 epizoda
Krinka upita Dubravka zasto misli da bi joj bio dosadan, a on joj kaze kako je ona stalno okruzena kavaljerima i on ne bi da smeta jer joj nije moguce prici. Nakon dugog razgovora sa Dubravkom, Krinka se napokon nasmijala i biva sretna zbog njegovih rijeci. Nakon sto je Dubravko uzeo za ruku i ljubio joj svaki prst, Krinka se raznjezi i pobjegne od njega. Sretne je slikar koji je pita da prosetaju. Krinka sretne tetku Ljubicu koju joj njena majka pokaze i pita je zar se ne sjeca Ljubice, a Krinka zbunjeno kaze da se sjeca da im je majka pricala o vama. Krinku pita slikar da li je ona malo prije bila sa Dubravkom na klupi i ona ga cudno gleda a on joj kaze kako je siguran da ce se ona iznenaditi zbog njegovog pitanja, ali on samo zeli da zna istinu jer je on maločas vidio Dubravka sa crvenokosom djevojkom na klupi. Majka govori Ljubici kako je uvijek Krinka slusala i bila dobro dijete te kako je voli vise nego Lolu. Majka Krinkina govori ako ne voli da vidi sa Krinkom i Lolom u drustvu Spomenku.Ljubica govori kako je Dragan govorio da su Krinka i Lola lijepe ali joj majka odgovara da ljepota nista ne znaci ako nemaju karakter i pamet, ali kako je zadovoljna svojim kcerkama..


Jedne letnje noći 7 epizoda
Nakon sto je Krinka preko Serifovog ramena gledala Dubravka, osmjehivala se cijelo vrijeme ali odjednom ga izgubi te se ponovo baci u potragu za njim i ugleda ga da plese sa Lolom. Nakon Lole, Dubravko igra sa Zlatom a Krinka i Serif odlaze sjesti te dok je prolazio pored Krinke klimnuo joj glavom. Nakon sto je tango prestao pocinje nova muzika te Dubravko igra ponovo sa Lolom, zatim Zlatom pa cak i sa Spomenkom a Krinka kao da nije ni postojala za njega. Krinka se nakon toga osjecala jako lose te je nesto stezalo i oci su joj zasuzile. Nakon toga Krinka nije mogla vise da izdrzi da ga gleda sa drugima i odlazi u park te gleda zvijezde i pita se zasto se tako ponasa prema njoj. Nakon sto se ona zamislila samo je osjetila muski dodir i to je bio Dubravko koji je pitao sta ona tu radi sama. Ona mu ironicno odgovara da li je on uopste nju primijetio veceras, a on joj odgovara da jeste i da je najljepsa veceras ali priznajem i to da sam bio nekorektan prema vama veceras ali sve sam to uradio samo iz jednog razloga, da vam ne budem dosadan. 


Jedne letnje noći 6 epizoda
Zlatko i Dubravo se sretnu i upoznaju se. Dubravko i Krinka se nadju i on joj kaze kako joj nije htio prici jer je bio pored nje neki kavaljer. Nakon sto je Dubravko pocne grliti i drzati njene ruke, Krinka odlazi. Krinka i Lola pricaju i Lola je pita zasto je plakala sta se desilo. Lola govori Krinki da je plakala i to zbog njega, a Krinka joj kaze da zbog Petra nikada ne bi plakala i da ga ne voli, ali joj Lola kaze kako je mislila na Dubravka a ne Petra te da ona njega voli kao i on nju a ne Lolu, te da se njih dvije nikada nece posvadjati zbog jednog muskarca...Krinka i Lola se spremaju za igranku i Krinka oblaci svoju bijelu haljinu a Lola ruzicastu. Dok su se one oblacile neko im pokuca na vrata a one upitaju ko je to, onda im Zlata kaze da li su spremne, a one kazu da jesu. Nakon sto Zlata udje ulazi za njom i Vlatko te im kaze kako su obje lijepe gledajuci i u Lolu i Krinku. Nakon sto su otisle na igranku pocinje da svira tango, te parovi pocinju da plesu. Vlatko odmah koristi priliku i uzima Lolu te plese s njom sapuce te joj njezne rijeci. Šerif prilazi Krinki te zeli plesati s njom ali ona je jako tuzna jer Dubravka nije bilo u sali. Dok joj je Šerif saputao lijepe rijeci, Krinka je samo posmatrala kada ce Dubravko uci u salu i nakon sto ga je ugledala zacrvenila se. Serif je pita zasto ga ne smije pogledati u oci a ona ga pogleda i kaze zasto da ne bi smjela...


Jedne letnje noći 5 epizoda
Vlatko dolazi na veceru i upoznaje ga Zubaric sa svima. Lola se dopada Žarku i to je ocigledno i Krinka joj to govori. Žarko govori Loli kako mu nisu ni upola rekli koliko je lijepa. Krinka se pita gdje je Dubravko i sestra joj govori kako se i ona isto pita. Krinku pronalazi Lola i kaze joj kako je trazila po citavom gradu, a ona je upita sta to toliko ne moze da saceka, a Lola joj kaze da je dosao Dubravko. 


Jedne letnje noći 4 epizoda
Krinku pita sestra sta se desava s njom a ona joj kaze kako joj se nikada niko tako nije dopao i kaze joj ona kako joj je sada jasno sto nije mogla da spava. Stigao je Vlatko, sestric gospodje Zubaric. Slucajni susret Gavrlilovica ce natjerati jednu osobu da se mora odluciti da li ce ga posjetiti jednog dana. Svakako sve upucuje na jednu novu ljubav...


Jedne letnje noći 3 epizoda
Između sestara raste napetost, Dubravko se sviđa objema, a on se „ne izjašnjava“ koja mu je od njih dvijee bliža. Vožnja gondolom po venecijanskim kanalima na koju ih je poveo Dubravko, Loli i Krinki samo će uvećati nedoumice... Kratki boravak u Veneciji je završen i sestre sa majkom odlaze daleko od Dubravka na ljetovanje na ostrvo Rab. Za to vrijeme u Beogradu gospodin Milan Branković počinje da se osjeća sve slabije i slabije. (prva.rs)


Jedne letnje noći 2 epizoda
I dok im majka sa novom prijateljicom, zagrebačkom gospođom Zupančić uživa u venecijanskim kafićima, sestre Krinka i Lola upoznaju ljepote Venecije. Međutim, i u najljepšim gradovima na svijetu postoje opasnosti i mogućnost da se doživi neko grozno iskustvo... Njih dijve i ne slute da ih prati i na kraju spasava lijepi neznanac sa broda - Dubravko. (prva.rs)


Jedne letnje noći 1 epizoda
Krinka i Lola Branković su sestre u ranim dvadesetim, obje veoma privlačne i zanimljive, iako potpuno različite. Krinka je povučena, voli da sanjari i nije mnogo zainteresovana za ljubavne odnose. Lola je njena suprotnost – rano je ostala udovica, ali u njoj ima mnogo želje za životom, i veoma je raduju susreti sa različitim muškarcima. Jednog ljeta, njih dvije zajedno sa svojom majkom odlaze na putovanje brodom, u Veneciju, pa na Rab. Ljetovanje i susret Krinkin sa Dubravkom, a Lolin sa Žarkom će im zauvijek promijeniti živote. (prva.rs)
Noviji Stariji