Odbačeno siroče po epizodama


Odbačeno siroče 49 epizoda
Kasturi i Imli se dogovaraju da idu po Čakori. Predju Bhuwana i on ode na imanje. Manohar spava u polju pijan i zvoni mu telefon zove ga Pasa. Pasa mu kaze kako je zarobio Čakori sinoc te da ga je zvao ali se nije javljao. Manohar je ostao zatecen tom vijescu.


Odbačeno siroče 48 epizoda
Cakori je sokirana Vivanovim rijecima kako ne poznaje nikakvu Cakori te joj ispada slusalica iz ruke. Covjek koji je zvao Vivana sretne Cakori i pita je kako joj je on drug a on kaze da je ne poznaje. Cakori mu kaze kako ona ne laze da su ona i Vivan drugovi od djetinjstva. Pasa vidi Cakori i polahko prilazi govoreci joj da je ona tu praveci se da je poznaje jer je zeli pribaviti od covjeka. Pasa zatvara Caori u mracnu prostoriju. Imli pita majku sta se desilo sa njenom sestrom...


Odbačeno siroče 47 epizoda

Passa trazi i dalje Cakori a ona se ne moze sama snaci te pita jednog covjeka gdje da ide ali je on ne razumije i odlazi. Cakori je preplasena i pita se gdje da krene. Nakon sto Čakori vidi policajce obraduje se i vidi da se sprema hram za goste ali posto je guzva nju svi guraju te ona ne zna gdje da krene. Pasa i Kailashi su takodjer tu i Kailashi ugleda Cakori. Randjana i njen otac takodjer dolaze. Vivan i Ranadjana ulaze u hram....


Odbačeno siroče 46 epizoda

Cakori se nalazi u kamionu te nakon sto se probudi otvara vrata od kamiona i shvati da se vozi. Baidjaji je jako ljutit i prica sam sa sobom. Čakori se pita gdje ide kamion. Pasa je ljut jer ne moze da uhvati Cakori. Cakori pokusava da skoci sa kamiona ali bezuspjesno. Vrata kamiona se zatvore i ona se udari te pocne lupati i dozivati sofera. Cakori se spasava Pase i Kailasija...


Odbačeno siroče 45 epizoda

Aditja i Čakori su tuzni jer ce se rastati. Ishvar odlazi razgovarati na telefon a Aditja odlazi kod njega govoreci mu da mora nesto uciniti jer ce odvesti Čakori a on mu kaze da to nece tako lahko uraditi. Imli i Rangini dolaze u dvoriste...


Odbačeno siroče 44 epizoda

Pricajuci dramu, Tejaswini objavljuje da je ona tražila od Kamal Narayan da pusti Čakor da prezentira knjigu koju je napisao Aditya. S druge strane, Imli željno čeka Bhaiyajinu kćer u školi, ali je šokirana kada sazna da je škola zatvorena za Gandhi Jayanti. Imli odluči da ode u Haveli dati sirovi mango za Bhaiyajinu kćer. U međuvremenu, nakon prezentacije knjige Tejaswini odluči da Čakor vrati nazad u Azadganj, kao što je osjećao da Čakor nije sigurno u gradu. Hoće li Čakor biti prisiljena da se vrati u Azadganj i odrekne njene slobode?

Odbačeno siroče 43 epizoda
Bhaiyaji je potpuno potresen pitanjem koje su iznijeli reporter i počne djelovati pred svima i pocne se smijati, i pita Ishwar da pozove Čakor u pozoriste. Ishwar poziva odmah njegov vozača i traži od njega da dovede Čakor do pozorista, vozač odgovara da je Čakor napustila kuću. Čuvši ovo, Bhaiyaji ponovo stvara scene u pozoristu i poludi...

Odbačeno siroče 42 epizoda
Kalaashi i paše vidje Prabhakar i cijelu obitelj kako odlaze od kuće. Ne vide Čakor da je u automobilu, Pasha pretpostavlja da je ona morala biti sama u kući i spremaju se za ulazak u kuću. S druge strane, Vivaanova baka se moli pred Gandhijinom fotografijom povodom Gandhi Jayantija. Tamo u Lucknowu, Bhaiyaji dostiže gledališta i pozdravi se sa Prabhakarom.

Odbačeno siroče 41 epizoda
Aditya uzima Čakor u dvoranu u kojoj ce njegova knjiga biti predstavljana sljedeći dan. Vidjevši gledalište, Čakor je jako sretna i uziva u razgledanju. Aditya onda objašnjava Čakor da će sljedeći dan kada će se svi biti tu prisutni on predstavljati svoju knjigu. U svom uzbuđenju, Aditya nevino uzima ime Bhaiyaji i atmosferu pretvara u napetu. S druge strane, Ishwar se obraća na konferenciji za novinare protiv Bhaiyajia zbog zvjerstva na ljude iz njegovog sela. Odjednom; Čakor i Aditya dolaze tamo i vide toliko ljudi te kako počinju da odlaze od tamo...

Odbačeno siroče 40 epizoda
Čakor vidi Vivaana na tržištu i gleda ga kako ide u njegova kola, te pocne ztrcati za njim vicuci njegovo ime. Adityin vozač pokušava da je zaustavi, ali mu ponovo bježi. Trče za autom, Čakor ponovo sretne slijepog prosjaka na tržištu. Čakor se iznenadi; shvata da Aditya i Vivaan nose istu školsku opremu i dolazi do znanja kako studiraju u istoj školi. S druge strane, Imli željno čeka Bhaiyajinu kćer i vidi je te daje njenoj mami sirovi mango.

Odbačeno siroče 39 epizoda
Čakor dostiže do škole Adityeve i traži Vivaana, zvono škole zvoni i Aditya traži od Čakor da ode kući sa vozačem. Čakor odlazi kući sa vozačem i jako joj nedostaje Vivaan. S druge strane, paša i njegova desna ruka vide Čakor u autu i krenu za njom. U međuvremenu, Imli je zauzeta prodajom sirovog manga u blizini škole u Azadganju i dogodi se da vidi Bahiyaji nu kćerku. Imli odluči saznati nešto o Čakor od nje.

Odbačeno siroče 38 epizoda
Ishwar supruga kaže Čakor da ona može zvati je Mausi. S druge strane, Imli sigurno dostiže kući i ode i mazi se sa Kasturi. Sljedećeg jutra, Čakor ide u Adityinu sobu i budi ga. Kasnije, Čakor ode u kuhinju i počne na poslovima u domaćinstvu na veliko iznenađenje službenika. Imli se samo pridruzi majki u krevetu..



Odbačeno siroče 37 epizoda

Imli koja je vidjela kako je Kasturi vrlo zabrinuta za Čakor, odluči da ode na Haveli i provjeri da li je sve u redu sa Čakor. S druge strane, Čakor je zapanjena kada vidi veliku spavaću sobu za sebe i za sve je vrlo uzbuđena a 'posebno kada vidi veliki krevet. Čakor sada pamti Imli i sjeca se kad joj Ishwar kaže da će se uskoro vratiti sa svojom majkom, Čakor sada odgovara da se ne želi vrati. U međuvremenu, Pasha i Kailashi pokusavaju srediti sastanak sudije Prabhakar da ubije Čakor.





Odbačeno siroče 36 epizoda

Cijela porodica Rawat je sjela za večeru i pitaju Čakori koja je dosla da im se pridruži na večeri, ali se ona prijseca velike neugodnosti od Prabhakar. Čakor je iznenađena kada vidi toliko hrane u tanjiru. S druge strane, Kasturi je izgubljena u svojim mislima o Čakor i zabrinuta za sigurnost Čakor.



Odbačeno siroče 35 epizoda
Čakor koja je izgubljena u gradu Lucknow, upoznaje starog prosjaka na ulicama Lucknowa. Ona zatim koristi njen um i zamislja neku vrstu karte kako bi se vratila na lice mjesta gdje je bila sa Adityom. Ona zatim pita za pravac starog prosjaka. S druge strane, Pasha čovjek kojeg je unajmio Bhaiyaji traži Čakor s namjerom da je ubije...


Odbačeno siroče 34 epizoda
Čakor je vrlo sretna kada vidi veliki grad Lucknow i izražava svoju sreću Adityi. S druge strane, Kasturi i Bhuvan idu na Haveli kako bi zatražili njihovu kćer i Lakhan im kaže da je ona živa i zdrava. U međuvremenu, Čakor je kao ptica koja je pustena iz kaveza u kome je bila. Lakhan uperuje pusku u Bhuvana a Kasturi ga moli da ne puca...


Odbačeno siroče 33 epizoda
Čakor i Aditya su veoma sretni na putu za Lucknow. Oboje su na putu do dobrog prijateljstva. S druge strane, Tejaswini je vrlo zadovoljan načinom na koji je planirao Bhaiyaji njegov sljedeći potez u odnosu na Čakor. U međuvremenu na putu za Lucknow, Čakor se događa da vidi Imli da stoji u neposrednoj blizini ceste i prisiljava vozača da zaustavi auto kako bi izasla da vidi Imli.


Odbačeno siroče 32 epizoda
Aditja pita Baiđajia za slanje Čakor s njim nekoliko dana do Lucknow, i podsjeća ga o svom obećanju koje je doa Aditji. Svako je zapanjen kada čuje za to i odlazak i svi očekuju odgovor od Baiđaija. Prabhakar govori Aditji da ne pričaj gluposti i i kaze da pođe s njim. Kada su Prabhakar i Aditja krenuli da izadju, Baiđaji traži da se zaustave i kaže Aditji da Čakor ide zajedno s njim.


Odbačeno siroče 31 epizoda
Prabhakar odluči da Čakor ide nazad u Haveli odmah. S druge strane, Imli žuri da joj to kaze i da ih obavjesti da Čakor ostave negdje. Ona im također govori da Lakhan je rekao da će Čakor ako se pronađe otici negdje sa Baiđajiom. U međuvremenu , na Haveli Baiđaji dolazi i saznaje od Prabhakara da je on poslao po Čakor natrag u Haveli.


Odbačeno siroče 30 epizoda
Čakor uz pomoć Aditje bježi iz Haveli skrivajući se u košari s voćem, koje je dao Baiđaji. U drugom automobilu, Ishwar pita Abha zašto je ona zabrinuta i što ona razmišlja. Abha govori Ishwar o opasnosti od Baiđaji da sudi Prabhakar. Odjednom, Ishwar se događa da vidi Čakor u košari s voćem i odluči saznati da li je istina. S druge strane, Baiđaji dolazi i saznaje da Čakor nedostaje iz Havelija.


Odbačeno siroče 29 epizoda
Ishwar ne dobije nikakav odgovor od seljana jer kako svi žure i ulaze u svoje kuće da ga izbjegnu s pitanjima. Ali, Imli razgovara sa Ishwar i traži od njega da pomogne Čakor od naroda Badi Haveli. S druge strane, Baiđaji stavlja pritisak na Prabhakar i zeli dobiti noc za svoje tvornice. U međuvremenu, Čakor govori Aditji da želi da ide u Lucknow i da sazna što joj je potrebno da kaže za Vivaan.


Odbačeno siroče 28 epizoda
Ishwar i Aditja čuju Lalli kako upozorava Čakor i pitaju Čakor o tom pitanju. Čakor onda pokušava promijeniti temu, ali Aditya joj kaže da je čula Lalli da je upozorava. S druge strane, Suraj ode i govori Tejaswini i Baiđaji o Ishwar, Aditja i Čakor da budu zajedno. Te noći, Manohar ide u selo i upozorava seljake protiv toga i ne govori ništa o Baiđaiju. Tejaswini je vrlo ljut na Čakor i kaže da se ne pojavljuje pred gostima dok ne odu. S druge strane, Imli pita Kasturi zasto ona ne može biti posebna kao i njena sestra i da ne moze dobiti novu odjeću, papuče i sve. Čuvši ovo, Kasturi viče na nju i govori joj da Čakor nije zadovoljna u Haveliju, i da je ona licno stavila je u kavez. U međuvremenu u Haveliju, Baijajiu govori sudija Prabhakar o tome kako je nesretan ponašanjem Ishwara.


Odbačeno siroče 27 epizoda
Ishwar itekako primjećuje kako svi seljani ce sjesti za stol sa najmanje hrane. Baiđaji pokušava naglasiti da je veoma zadovoljan da vidi da seljaci imaju hrane. Ishwar koji oštro posmatra sve što se događa te vidi isti znak koji je vidio na Čakorinom ručnom zglobu, isti taj je vidio i na zglobu seljana. Kako se svi spremaju za odlazak, Ishwar od njih traži da se odmah zaustave i da im zeli nesto reci..


Odbačeno siroče 26 epizoda
Baiđaji i svi čekaju za porodicu Rawat u hramu. Vidjevši automobil da dolazi, Baiđaji kaze Manohar da ide i dočeka ih. Manohar dok ide naprijed sokira se kada vidi da Čakor izlazi iz auta. S druge strane, Imli pokušava da istupi i dodje sa Čakor, ali je vracena od strane Kasturi i Buvana...


Odbačeno siroče 25 epizoda
Dadi govori Čakor da će joj pomoći da nauči čitati i pisati. S druge strane, Baiđaji pozove sudiju Prabahakara i poziva ga zajedno sa svojom porodicom i sinom da dodju u Azadgunj. Nakon sto Baiđaji prekida poziv, Prabhakar je zabrinut što on želi da zadrži Baiđaji i Ishwar koliko je to moguće. Sudija Prabhakar ide da ispuni Ishwar i javlja se na Baiđajev poziv. Čuvši ovo, Ishwar pristaje prihvatiti poziv od Baiđaija.


Odbačeno siroče 24 epizoda
Ranjana poziva njenog oca i govori mu da ne može ostati sa ovom porodicom više. Ranjanin otac joj kaže da se spremi i dodje u Lucknow sljedećeg jutra. Sljedećeg jutra, Girja je šokirana kada vidi kako Čakori čisti Haveli sama. S druge strane, Ranjana ostavlja Vivan za Lucknow, ali Vivan ide da posjeti Čakor prije odlaska. Vivan govori Čakor da je ona varalica i da ga je iskoristila da pobjegne iz Havelija..


Odbačeno siroče 23 epizoda
Kasturi uzima Čakor i vodi je na Haveli i preda je Girji. Prije nego je Kasturi ostavi, Kasturi misli kako je Čakor dovela u pitanje nju i da je nju kao zalog dala Čakor kao dužnički rad jos dok je Čakori bila u njenoj utrobi. Kasturi od muke kaže da je radila zalog Čakor kada je Čakor bila u njenoj utrobi, sto šokira Čakor kada to cuje. Kasturi odlazi sa Bhuvanom i s njom ostavlja svoje selo...


Odbačeno siroče 22 epizoda
Kasturi je jako nervozna nakon sto Manohar uzima Bhuvana na Haveli, rekavši da mora da se nadje Čakor do večeri ili mogu doći i prikupiti njegovo mrtvo tijelo. S druge strane, Baiđaji i Tejaswani počeli su da istražuju i traže krivca koji je pomogao Čakor da pobjegne. Loveli iritira Baiđaji koji viče na nju i kaze joj da ide unutra. U međuvremenu, Kasturi stiže kući i vidi Imli da je vrlo sretna...


Odbačeno siroče 21 epizoda
Manohar sumlja da je Vivan pustio Čakori,a Ranđana ga brani.Vivan prekriva uši jer ne može da podnese da se svađaju.Ranđana kupi svoje stvari i odlazi sa Vivanom.Vivan će pred odlazak biti ljut na Čakori zbog svega, te Ranjana i Vivaan odlaze u Lucknow. Vivan kaže Cakor da je izdajica i da osjeća da ga je izdala. Bhaijajijeva svila ne uspijeva dobiti certifikat koji izdaje Ishwar, sin Prabhakara Ravata koji je sudac visokog suda i bliski Baijajijev prijatelj. Sakuntala odluči naučiti Chakor čitati i pisati.


Odbačeno siročeSlomljena krila 20 epizoda
Manohar saznaje da su poslednji put samo Girđa i Vivan bili u Čakorinoj blizini.Teđasvini brani sluškinju,a Ranđana sina.Kasturi plače jer bi mogli da ubiju Buvana ako ne nađu Čakori.Imla je grli.Čakori se vraća kući,majka joj naređuje da se vrati.Baiđaj govori Manoharu da je previše dobar prema Vivanu.Ranđana ga brani.Samo što ne ubiju Buvana kada Kasturi dovodi Čakor.


Odbačeno siročeSlomljena krila 19 epizoda
Katuri placuci doziva Čakori i pita gdje li se nalazi. Kasturi odlazi do hrama jer joj je jedna zena savjetovala da ode tamo jer Bog ima rjesenje za sve, ali Katuri dolazi do hrama ali vrata bivaju zakljucana. Kasturi pronadje Čakori i biva sretna. Teđasvini i Baiđaji se pitaju ko je krivac koji je pomogao Čakori...


Odbačeno siročeSlomljena krila 18 epizoda
Nakon sto Čakori vidi Lakana sakrije se a on odlazi i kaze da nema Čakori nigdje. Čakori se pita kako da pobjegne sad. Baiđaji je u kuci i pita za Čakori i kaze ako se desi da Čakori stigne do svog sela onda cemo biti ponizeni. Lavli kaze Baiđaiju kako jedna malena djevojcica da nas ponizi i kakve to zapravo veze ima sa nama te da ce je svakako cuvari uhvatiti prije nego li stigne do tamo. Čakori dolazi do hrama i moli se da dodje do majke. Buvan se takodjer nalazi u hramu i moli se za Imli. Iako se Buvan i Čakori sudare on je ne primijeti i ona bjezi jer je Biađaji dosao te trce za njom kako bi je uhvatili..


Odbačeno siročeSlomljena krila 17 epizoda
Nakon sto Baijaji vidi Čakor pocne da galami na nju i na sve radnike i kaze kako je moguce da je ona pobjegla pored toliko radnika. Tedjasvini kaze kako je neko morao da pomogne Čakor jer ona sama ne bi mogla pobjeci. Manohar odlazi do Vivana i pita ga da li je on bio taj koji je pomogao Čakor da pobjegne...


Odbačeno siročeSlomljena krila 16 epizoda
Vivan dolazi i donosi Čakor vodu ali casa ne moze proci kroz prozor te mu kaze da otvori vrata i da joj da, sto on i uradi i nakon sto joj da casu ona je ispusta i bjezi. Nakon sto Čakor preskoci ogradu dolazi neko autom do nje i uperi svjetla u nju i to biva Baiđaji. Girja dodijeli Chakor kućne poslove. Seljaci mole Bhaiyyajija da ne uzima danak dok ne padne kiša. Bhaiyyaji pristane.


Odbačeno siročeSlomljena krila 15 epizoda
Čakori se nadje u neizlaznoj situaciji nakon sto je Girđa zakljuca u stali i Čakori joj kaze da je oslobodi jer ce je njena majka grditi i ljutiti se na nju ali joj Girdja kaze da se nece ljutiti i da sjedi tu i suti jer joj je tu mjesto. Čakori biva dosadno u stali samoj i uzima slamu te se igra sa njom. Čakori cuje neke glasove te pita radnike da li joj je to dosao otac, ali joj radnik kaze da nije i da ce tu ostati zauvijek....


Odbačeno siročeSlomljena krila 14 epizoda
Vivan i Čakor se spremaju za predstavu i obuceni su kao Krisna i Rada. Randjana je ljuta jer ce njen sin igrati sa djevojcicom koju smatra nizom klasom od sina. Predstava treba da pocene a Čakor kaze da se saceka Šakuntal te svi ostanu bez teksta zbog dekoracije i Vivan kaze da je sve to uradila Čakor.


Odbačeno siročeSlomljena krila 13 epizoda
Rangina i Surađ ne zele da je Čakor tu i zbog toga odlaze. Vivan biva zabrinut zbog priprema kako ce sve to sam uraditi ali ga Čakor ohrabri. Čakor sredi i ukrasi kucu i tek nakon sto sve to uradi onda dopusti Vivanu da vidi kucu. Vivan biva iznenadjen Čakorinim umijecem. Pas Šeru se otkine i pocne da ganja Čakor koja zove upomoc...


Odbačeno siročeSlomljena krila 12 epizoda
Čakor odlazi sa ocem a majka joj ostaje uplakana kuci. Čakor ne zna sta je ceka pa kaze majci da je pusti jer ce joj izguzvati haljinu. Majka je ispraca i stavlja joj boju na celo. Čakor mase svojoj sestri Imli. Čakori se oprosti od svih seljana a Baijađi je zeljno iscekuje. Girđa obavjestava Baijađija da je Čakori stigla...


Odbačeno siročeSlomljena krila 11 epizoda
Baijađi govori kako ne zna ko je djevojcica koja je dosla da spasi pijetla ali kaze kako ce biti kaznjena i ona i njeni roditelji. Lakhan vidi Čakor kako se krije na terasi i govori Bhuvanu da dodju sa Čakor na Haveli, sutra. Kasturi se naljuti na Čakor sto se pokusavala spustati niz ljestve i sto se pokazala Lakhan. Te noći, Baiđaji postaje divlji i pita Lakhan o Čakor koji odgovara da će doći do Havelija sljedećeg jutra. Tamo na drugoj strani, Vivan se osjeća loše zbog toga što je pregopvarao Čakor sto se skrivala ispod stola. Baiđaji naredi Lakhanu da dovede Čakor. Čakor se sprema da ide sa ocem.


Odbačeno siročeSlomljena krila 10 epizoda
Baiđaji poludi od bijesa nakon što dobije poziv od NRI investitora, koji odbijaju da ulaže novac u svoj posao. Tejaswini pita Lakhan da ide i nađe djevojku iz Bhuvanovog dom. S druge strane, Čakor ruča sa svojim ocem kada Kasturi dolazi s trčanja i govori Čakor da uzme Imli i ode s njom u polja....


Odbačeno siročeSlomljena krila 9 epizoda
Čakor stvara nered na ručku koji se održava za investitora Baiđaji. Čakor prepričava svoju priču koja je puna tuge ispred investitora. Čuvši ovo, investitor ostavi sve i Baiđaji je ostao bez ručka jer nije vise imao apetita. Sviju je potresla ova prica. Baiđaji poludi od bijesa. S druge strane, Čakor bježi iz kandži Girjinih i bježi ispred kapije. Girja uspijeva da vidi znak Baiđaji na Čakorinoj ruci. Čakor je uzela svoju hranu i bjezi sa sestrom. Girja govori gdje je pobjegla i govori im da je vidjela znak Baiđaji na ruci. Tejaswani ispraca goste. Baiđaji je uzasno ljut...


Odbačeno siročeSlomljena krila 8 epizoda
Čakor i Imli odlaze do Havelija u potrazi za svojom posebnom svetom krpom i ugledaju je na grani. S druge strane, Suraj se vraća kući iz internata i traži Tejaswani i pita je zašto nije dosla u školu na dan njegovih rezultata. Čuvši ovo, Baiđaji mu kaže da on nije imao razloga da dođe u školu, kada je pao i kada lose uci. Lakhan dođe i obavještava Tejaswani da su gosti stigli na ručak. Dok su gosti ulazili u kucu Čakor je usla u avliju kako bi dosla do svoje krpe. Nakon sto udje u avliju ugleda hranu koju spremaju za goste i Čakor pocne da krade hranu i Imli govori da je pazi. Nakon sto krene da izadje ugleda horoza kako mu je svezana noga i otrci kako bi ga oslobodila ali se slucajno njena krpica umota oko njegovih nogu i ona ga pocne ganjati kako bi uzela krpicu i tako je uhvate i pomognu joj da uhvati horoza....


Odbačeno siročeSlomljena krila 7 epizoda
Žena sa greškom spominje da će Čakor morati napustiti jednog dana i otići. To stvara sumnju u Čakorinoj glavi, a ona pita Kasturi o tome gdje to ona mora ići, Kasturi pokušava da odstupi od tog pitanja govoreci joj da slusa kako sviraju prolaznici ali Čakor samo zagrli svoju majku. Nakon sto Čakor ostavi, Kasturi upozorava komsinke da Čakor je imala samo šest godina, a ne sedam godina. Čuvši ovo, komšije kazu Kasturi da se izbjegne Čakor od toga da ih vidi Baiđaji. S druge strane, Baiđaji ima sastanak s nekim stranim investitorima koji žele da investiraju u njegovom poslovnom svijetu svile. Govore Baiđajiu da su spremni da investiraju sa Baiđajiom po pitanju poslovanja tek nakon provjere uvjeta njegovog rada.


Odbačeno siročeSlomljena krila 6 epizoda
Čakor vrlo brzo bježi od očiju Baiđaji. Unutar škole, Vivan je počašćen jer je najbolji učenik škole i odjednom, Baiđaji i Manohar hodaju i Baiđaji pita Manohar i Ranđana da joj datju medalju sa njihovim sinom. Kasnije izvan škole, Vivan pokušava da kupi mango koji Čakor prodaje, ali je zaustavljen od strane Ranđana. S druge strane, Kasturi je zabrinuta sto Čakor odvode od nje Baiđaji.


Odbačeno siroče Slomljena krila 5 epizoda
Čakor se vraća iz kupovine a nista nije kupila za jelo. S druge strane, Bhuvan doživi srcani udar dok je radio u polju i onesvješćuje se. Čakor se vrati iz kupovine i Kasturi joj videi jedan rupi u ruci, te grdi Čhakor sto nije nista jela. Čhakor kaze Kasturi da se ne brine za nju jer ona ima sve isplanirano, i uzima Imli zajedno sa sobom i odlazi.


Odbačeno siroče Slomljena krila 4 epizoda
Kasturijina i Bhuvanova kćerka, Čakor je stara gotovo sedam godina i vrlo je pametna i nestašna. Čakor razgovara sa Kasturi i Kasturi iznenada primijeti pečat dužničkog rada, i podsjeti je to na riječi koje je govorila Tejaswini. S druge strane, Ranjana i Manohar se obavlja Pooja za Vivan jer slavi deveti rođendan. U međuvremenu, Čakor uzima jedan rupi koji joj je dala majka i ide na tržište.


Odbačeno siroče Slomljena krila 3 epizoda
Kasturi rađa djevojčicu i i daje joj ime Čakori. Sljedećeg jutra, dolaze ljudi koje je poslala Tejaswini da donesu bebu Čakor i Bhuvan odnosi Čakor. Dok se Kasturi moli Bogu, Baiđaji dolazi da je pozove na Haveli jer su joj bebu tamo odnijeli. Nakon sto Kasturi sazna da joj je beba odnesena pocne da trci prema Haveli. Bhuvan donosi djevojcicu Čakor i ostavlja je na travi jer mu tako naredjuju. Pored bebe ostavljaju komad mesa a u basti imaju velikog psa koji odmah potrci prema mesu. Dok je cuko trcao prema mesu dolazi Kasturi koja ugleda da joj je Čakor u opasnosti te spasava bebu. Kasturi i Bhuvan se rastaju od svoje djevojcice Čakor i predaju je njihovim novim roditeljima koji su im platili za Čakor...


Odbačeno siroče - Slomljena krila 2 epizoda
Kasturi, zena koja je trudna 9 mjesec, spasava Hariya koji je povrijedjen dok kisa lije. Kasturi i Bhuvan trebaju dvije hiljade rupija za spas Hariya, Kasturi i njenog supruga, i odlazi na Haveli da pozajmi novac. Tejaswini pita Kasturi da založi svoje nerođeno dijete, te da ce dobiti novac. To ce morati uraditi zbog novca, i Čakor ce odrastati kao i ostala djeca, i nece imati pojma o strahotama njenih vrsnjaka koji se pate kao sto se patila i njena majka. Kasturi i Buvan zaloze nerodjeno dijete u zamjenu za kravu. Dok svi slave, Kasturi roni suze zbog toga sto je morala uraditi. Novac su uzeli i sve dogovorili. Baiđaji pravi proslavu povodom pobjede na izborima. Ranđana se vraća kući sa Vivanom. Buvanov otac umire. U međuvremenu, Baiđaji izražava svoju ljubav i zahvalnost Tejaswini u stranci . Dok Kasturi i Bhuvan dolaze do Harija ugledaju da je vec mrtav. Na Harijevoj sahrani Kasturi zaboli stomak te se porodi i rodi djevojcicu..


Odbačeno siroče - Slomljena krila 1 epizoda
Priča se otvara u Azadgunju 1996 godine. Baiđaji koji je popularno poznat osvaja Lok Sabha izborima još jednom, i pozdravlja Tejaswini, njegovu suprugu. Jedan od novinara pita Baiđaji o jadnim uvjetima svoga naroda. Čuvši to, Baiđaji je promijenio izraz lica te bezobrazno odgovara novinarki. Iako je pozelio da ode i udari novinarku, njegova zena ga sprijeci uzimajuci ga za ruku.Kasturi je trudna. Lakkhan pretuče dječaka koji je kako kaze razmažen te ga sveze na prikolicu i udara macem po ledjima i Lakkhan također govori Kasturi da joj je otac zakon te da je odgovoran za sve. U međuvremenu, pripreme su u toku za blagdan zbog slavlja pobjede Baiđaija. Djeca koja su prisiljena na rad gube djetinjstvo i priliku da se obrazuju....
(Bh-vjesnik)
Noviji Stariji