Srušio se vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu

Helikopter Vojske Srbije, koji je prevozio bebu iz Novog Pazara, srušio se u širem rejonu aerodroma u Surčinu, saopćilo je Ministarstvo odbrane Srbije, piše blic.rs, prenosi Patria.

Prema nezvaničnim informacijama u helikopteru su bila dva pilota, dva tehničara iz 890. mješovite helikopterske eskadrile ViPVO Vojske Srbije, dvojca medicinskih tehničari i bolesna beba. Kontrolni toranj izgubio je vezu sa helikopterom sinoć u 22 sat, navedeno je u saopćenju Ministarstva. Prema nezvaničnim informacijama poginulo je svih sedam osoba koje su se nalazile u letjelici, uključujući i petodnevnu bebu, javlja Blic.

Ranije je javljeno da je slijetanje helikoptera na aerodrom "Nikola Tesla" otežano zbog magle oko Surčina. Reflektori na stadionima "Partizana" i "Crvene zvezde" bili su upaljeni da bi helikopter mogao da sleti.

Transportni helikopter Vojske Srbije bio je angažovan u akciji spašavanja bebe iz Novog Pazara stare pet dana, koja je imala respiratorne probleme. Beba se nalazila u sanitetskom vozilu koje je bilo zaglavljeno zbog odrona na putu između Novog Pazara i Kraljeva, a vojni helikopter upućen je odmah po saznanju da je vozilo sa bebom ostalo zarobljeno.

(Nap)
Noviji Stariji