ŠF “Napredak” iz Zavidovića pokretač nove “RESPEKT” lige

Na prostoru RS i FBiH ima više klubova, akademija i škola fudbala koje nemaju selekcije u višim rangovima takmičenja tako da njihove najmlađe selekcije nemaju takmičarske lige. Upravo zbog toga predstavnici sedam klubova odlučili su da formiraju ligu za ove kategorije fudbalera.

- Na sastanku u Maglaju, kome su prisustvovali predstavnici sedam klubova, dogovoreno je da od naredne nedjelje startuje „RESPEKT“ liga i to 2005. godište i mlađi. Želja svih je da se mladim fudbalerima omogući da se dokažu i pokažu svoj talenat kroz ligaško takmičenje, a sve utakmice igrat će se u sportskim dvoranama. 

Ligu mladih talenata „Respekt“ činit će sljedeći klubovi: OFK „Čelik“ Doboj, ŠN „BH Barsa“ Šije, AF „Sporting“ Teslić, NK „Natron“ Maglaj , NK“ Žepče“, ŠN „Napredak“ Zavidovići i ŠN „Tempo“ Zenica, kaže Mladen Todorović Todor, predsednik Skupštine OFK Čelik Doboj. Pored njega na sastanku u Maglaju bili su Anto Petrović (Sporting), Amir Tumbić (Natron), Nermin Šabić (Tempo) Kemal Kurbašić (Barsa), Edis Hadžić (Napredak) i Željko Antolović (Žepče).

Kako je dogovoreno u svakom mjestu igrat će se po dva kola a prvi domaćin narednog vikenda je ŠN „Napredak“. (dobojski.info/Bh-vjesnik)
Noviji Stariji