Poštovani posjetioci!

Posjetite nas na:
www.bh-vjesnik.net

Posjetite nas na novoj stranici www.bh-vjesnik.net
.Domaće serije    .Grčke     .Italijanske     .Rumunske    .Španske     .Turske     .Sve serije

Zekija Krvavac je nova hafiza Kur'ana Časnog

B H vjesnik | 21:30:00 |

Zekija Krvavac iz Mostara je u utorak, 3. maja, proučila posljednje ajete pred Komisijom za hifz ponijevši tako časno zvanje hafize Kur'ana Časnog.Zekija Krvavac je svršenica Karađoz-begove medrese iz Mostara i učenica 386. generacije ove časne škole. Ona je ukupno 13. hafiza Kur'ana ove škole, što je izuzetno vrijedan jubilej.


Već tokom školskih dana je pokazala afinitet prema učenja Kur'ana napamet, te je učestvovala na više takmičenja u BiH i dijaspori, ostvarivši zavidne uspjehe. Takođe, učestvovala je u radu Centra za učenje Kur'ana iz Mostara. Nakon završetka medrese, upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu gdje nastavlja s uspjesima i privodi kraju učenje hifza. Najzaslužniji za Zekijino uspješno okončanje hifza su njena porodica, kao i muhafiz kurra hafiz Armin Abaza, profesor kiraeta u Karađoz-begovoj medresi.

"Mislim da nema većeg zadovoljstva za nekog profesora od toga da vidi svoga učenika uspješnog u bilo kojoj oblasti, a posebno u onome čemu ga je lično podučavao. Okončanje hifza pred Komisijom je samo još jedan od razloga zašto sam ponosan na svoju učenicu Zekiju Krvavac, koja je pokazala izuzetnu ustrajnost i vrijedan rad na polju učenja Kur'ana još od srednjškolskih dana. Nadam se da je ovo polaganje hifza samo početak njene uspješne karijere, te da će svojim zalaganjem i trudom pomoći širenju kur'anske pismenosti među našim narodom.", istakao je.

Ovim putem hafizi Zekiji Krvavac upućujemo iskrene čestitke, moleći Uzvišenog Allaha da joj olakša čuvanje i ponavljanje Kur'ana te rad po naučenom. Amin.
(preporod.com)

Kategorije: , , ,

Noviji post Stariji postovi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...