Zimsko sunce 6 epizoda

Fatma je ispred kuce u kojoj je Efe, njen sin kojeg je odgojila, da li ce ga vidjeti??Fatma ulazi u kucu gdje je Efe jer mu cuje glas te ga oslovi sa "sine"..Fatma je usla i vidjela Efea te ga dodirnula govoreci mu sine a Efe ne moze da izdrzi te je dozove majko nakon sto se ona onesvijestila. I Efe i Fatma su sretni jer su se vidjeli ali su ujedno i uplaseni jer ne znaju kako reci i objasniti Lejli zasto je Mete nazvao majkom i sta se desava.

Nisan kaze da je to majka Fatma koja je pomogla jednom Meteu. Nakon toga on i Fatma kao i Nisan odu iz kuce kako ne bi svi otkrili istinu. Onda Efe kaze sve Fatmi i isprica joj kakvo je stanjete da on nije Efe vec Mete. Seda je popila tablete i pala u svojoj kuci. Majka je ugleda te vodi u bolnicu. Efe se odlucuje da dodje u kucu kod Fatme kako bi ga svi vidjeli i otac i sestra. Svi su sokirani ali ga njegova sestra zagrli i placuci od srece ga doziva brate. Nadidesaznaje da to nije njen brat vec Mete, njegov brat blizanac. Tako su se dogovorili Nisan i on da kazu da to nije Efe vec njegov brat blizanac.

Efe je tako odlucio da je najbolje za sve pa i za majku Fatmu. Lejla se pita sta sve treba da znace Meteove rijeci. Efe i Nisan ostaju u kuci kod Fatmeda prespavaju. Efe i Nisan su spavali na istom krevetu. Nakon sto Efe saznaje da je Seda u bolnici odmah odlaze. Seda i beba su dobro. Jakupu javljaju da su vidjeli Metea i Kadima skupa. Kada Efe kaze Sedi da je gotovo da nece nista vise s njima biti, Seda odlucuje da joj majka objavi kasete. Nisan prica Efeu kako ona i Mete nisu mogli imati djece.

Kako su zeljeli ali nisu uspjeli jer se i Seda umijesala. Kada Seda i majka joj sa uzitkom iscekuju da se kaseta objavi, dobiju sasvim drugi rezultat, Jakup je sve dobro organizovao i objavio nesto sasvim drugo. Efe saznaje da je Mahsar taj koji je naredio da se ubiju Efe i njegov otac. Nakon sto to EFe sazna odmah dolazi i pocne daviti Mahsara a Lejla ga moli da stane nakon cega joj Efe kaze da je Mahsar taj koji je zelio ubiti njegovog brata i oca. Lejla je bez rijeci...

<< Starija epizoda        Novija epizoda >>
Noviji Stariji