Bregovićev novi album prodaju uz toalet-papir


Fotografija ovog neobičnog spoja odmah je preplavila društvene mreže, a kako zapravo sve dospjeva u markete, objasnili su u izdavačkoj kući „Music star“, koja godina radi s bivši frontmenom Bijelog dugmeta.

Disk je otkupio proizvođač toalet-papira. Mi ne bismo osmislili takvu kampanju. Preko Brege pokušavaju da prodaju proizvod. Bolje da se prodaje uz prašak - kažu za Kurir izdavači novih Bregovićevih pesama. Inače, „Šampanjac za Cigane“ sadrži 12 pjesama, a kritičari u svijetu za njega imaju samo riječi hvale. Disk nose numere „Balkaneros“ i „Prezidente“, koje je uradio s legendarnim Džipsi Kingsima. Brega je na izdanje uvrstio prepjev velikog hita Severine Vučković „Gade“, koji na engleskom izvodi Selina O‘Liri iz Irske. Nekoliko mjeseci ranije isto Bregovićevo izdanje moglo se nabaviti uz deterdžent za sude.

Pad prodaje u doba interneta očigledno je naterao muzičare i njihov menadžment da pronađu način da njihova muzička izdanja stignu do publike. Pionir ovakvog vida marketinga je Zdravko Čolić, koji je svoj album prodavao uz deterdžent za pranje veša. Zahvaljujući tom potezu, samo u Sloveniji disk „Zavičaj“ je distribuiran u 50.000 primjeraka.

Album „Stil života“ Aleksandra Vuksanovića, poznatijeg po nadimku Aca Lukas, zahvaljujući istom načinu reklamiranja prodat je u rekordnih 200.000 primjeraka. Uz pakete mobilnih operatera su, podsjetimo se, svoje diskove prodavali i grupa Miligram, Željko Joksimović i Van Gog, dok je Haris Džinović sklopio ugovor s jednim trgovinskim lancem.



Haber.ba

Post a Comment

Noviji Stariji