Ćiro digao Tuzlu na noge


Ćiro digao Tuzlu na noge


S nestrpljenjem se čekao petak i dan kada će veliki trener iz Zagreba zakoračiti u Tuzlu. Miroslav Ćiro Blažević definitivno je najjače i najatraktivnije trenersko ime koje je ikada vodilo Slobodu, a danas će biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba federalnog ligaša.

Doček "treneru svih trenera" upriličit će se na kompleksu Panonskih jezera, koja su jedinstvena u Evropi i prepoznatljiv su znak Tuzle u posljednjih nekoliko godina. Ipak, nije malo onih koji smatraju da će dolazak Ćire nadmašiti i popularnost samih jezera.

Euforija "drma" Tuzlu od dana kada je objavljeno da je Ćiro imenovan za trenera. Predsjednik Slobode Azmir Husić i njegovi saradnici brinu se da slavnom stručnjaku omoguće najbolje moguće uvjete kako na terenu, tako i izvan njega.

Ćiro će definitivno uživati u komforu, između ostalog, bit će smješten u jednom od šest najluksuznijih apartmana hotela “Tuzla”. Ponuđeno mu je da na korištenje dobije i automobil, a ako to ne želi, onda će imati na raspolaganju vlastitog vozača.

- Ćiro je veliki trener i čovjek pa, u skladu s tim, moramo biti dobri domaćini. Potrudit ćemo se da mu ništa ne nedostaje - kaže Husić, koji je najzaslužniji za Ćirin dolazak na Tušanj.

Inače, i navijačka skupina "Fukare" priprema poseban doček za Blaževića, koji će sutra izvršiti prozivku. Nakon što se upozna s igračima, obavit će prvi trening na pomoćnom terenu stadiona Tušanj, koji je prekriven umjetnom travom.

Klupskim autobusom u Sloveniju

Saznali smo da je Blažević posebno zadovoljan činjenicom da Sloboda ima vlastiti autobus.

Podsjetimo, predsjednik Husić je prošle godine kupio autobus, koji je platio 220.000 KM. Tuzlaci će upravo klupskim autobusom putovati u slovenski Kopar, na drugu fazu zimskih priprema.

Avaz.ba
Noviji Stariji