Kad te ne vole komšije zato što si uspješan: Bio je to bizaran trijumf

Pet vezanih pobjeda Damira Džumhura na Australian Openu nije prošlo nezapaženo ni u zemljama regije. Najbolji bh. teniser tako se našao na naslovnicima svih relevantnih medija u Srbiji i Hrvatskoj.

Dok su Srbijanci uglavnom pohvalno pisali o mladom Sarajliji opisujući njegov trijumf junačkim i velikim, potpuno drugačiji stav zauzeli su mediji, posebno internet portali, u Hrvatskoj.

Nije se predaja njihovog glavnog aduta Ivana Dodiga nikome svidjela u susjednoj zemlji, pa je tako ugledni Index.hr objavio tekst naslova ''Bizaran trijumf Bosanca nad Hercegovcem, Džumhur protiv nepokretnog Dodiga gađao aseve po praznom terenu'':

''Džumhur je bio na pragu izjednačenja: Vodio je 4:1 u četvrtom setu, ali zato što se Dodig od potpune obamrlosti zbog nepodnošljive vrućine nije mogao ni pomaknuti, pa je suparnik lakše nego na treningu zabijao aseve po praznom terenu'', piše spomenuti portal.

Zanimljivo, Index je prije samo pola godine sličnu pobjedu Dodiga opisao na sasvim suprotan način. Tada u identičnom trijumfu nije bilo ničeg bizarnog.

"Dodig nadoknadio dva seta zaostatka i natjerao Kohlschreibera na predaju u prvom kolu Wimbledona!", glasio je naslov... 
Noviji Stariji