Mirela Laković Lela u mjuziklu "DJ Šampinjon: Vrh svijeta"

SARAJEVO - Tim mjuzikla "Dj Šampinjon: Vrh svijeta" predstavlja Pčelicu i Dobru vilu - dvostruku ulogu u prvom BH autorskom mjuziklu za djecu i odrasle igra umjetnica Mirela Laković Lela. 

Uz vrhunske vokalne i plesne sposobnosti, Mirela je "bingo" za zahtjevnu ..... dvostruku ulogu u mjuziklu autora Muharema Vojnikovića Muhe u kojem ćemo uživati na četiri gala premijere u BKC Sarajevo 17., 18., 24. i 25. januara u 18.30 sati, saopćili su organizatori.

Za mene je to sasvim novo i drugačije scensko iskustvo, što ga čini još dragocjenijim, veselim se svakoj probi i radu sa ekipom. Ne znam da li ćemo osvojiti vrh svijeta, ali smo sigurno na dobrom putu ka tome, kaže Mirela Laković.

Mirela se pridružila uigranom ansamblu koji čine mlada Tina Dervišević u glavnoj ulozi Dj Šampinjona, Elmir Krivalić kao Sarfo Sarfandžani, te autor i reditelj mjuzikla Muharem Vojniković koji tumači čak četiri uloge u mjuziklu; Lord Patlidžanius, Medo, Voz i Vodocijep.

Tina Dervišević ljubiteljima mjuzikla već je poznata iz popularne predstave "Briljantin" izvođene u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pred mladim tuzlanskim glumcem Elmirom Krivalićem stoji velika karijera u što ćete se uvjeriti 17., 18., 24. i 25. januara na četiri gala premijere u BKC kada će vas iznenaditi i brojni gosti i prijatelji mjuzikla koji su rado podržali ovaj, kod nas još neviđeni, performans namijenjen djeci i odraslima.

vijesti.ba
Noviji Stariji