Napravili kamionet od 5 tona leda, vozi 19 km/h

Kanadski proizvođač akumulatora i baterija Canadian Tire želio je ispitati izdržljivost svojih proizvoda u najhladnijim uvjetima, pa je angažirao umjetnike da izrade 'pick-up' kamionet, u prirodnoj veličini. Kamionet su zatim isprobali, vozeći ga oko kilometar i pol, parkirali ga. Rastopio se za 40 sati

Svaki vozač zna kako je neugodno zimi ući u hladan, gotovo ledeni auto, a kanadska tvrtka Canadian Tire, proizvođač akumulatora i baterija, dokazala je kako i ledeno vozilo može dobro voziti, ali samo ako je u potpunosti od leda, donosi daily mail.

Zajedno s kiparima iz cijelog Ontarija, u mjestu Zurich izradili su kamionet, pick-up od približno 4,98 tona čistoga leda, isklesali cijelu karoseriju u prirodnoj veličini, a ni detalje poput registarskih pločica i osvježavajućih "borića" nisu prepustili slučaju. Zatim su se, dobro zagrijani od ledenog posla, odvezli oko 1,5 kilometar, brzinom od 19 km/h, čvrsto želeći postići rekord za Guinnessovu knjigu, da se vidi koliko akumulator Canadian Tirea može podnijeti i izdržati na hladnoći. Bio bi to prvi ledeni auto.

"Proizvodnja" ledenog kamioneta nikako nije bila "mačji kašalj" za umjetnike. Čeličnu je konstrukciju trebalo dodatno ojačati, a ispušni lonac trebao je biti izveden tako da dim ne otopi unutrašnjost.

Nakon prve vožnje kamionet su parkirali i ostavili da se rastopi, što je trajalo 40 sati.
vecernji.hr

Post a Comment

Noviji Stariji