Naučite jednostavnije, praktičnije, ukusnije i manje neuredne metode konzumiranja popularne hrane, od jabuka do sušija.
Banane
Čini se očitim otvarati bananu kod stabljike prema dolje, ali činjenica je da to često rezultira zabijanjem palca u mekani plod. Gulite je od dna, i zahvalite majmunima što su nas naučili ovaj genijalni manevar.
Suši
Cijele knjige su napisane o tome kako jesti ovaj popularni japanski obrok. No, osim manira, postoji još jedna razlog igrati prema pravilima, a to je da cijeli ritual može utjecati na okus samog jela. Evo jednoga: Vaš nagiri sushi (to je onaj vrsta gdje je komad ribe na vrhu riže) umačite u sojin umak tako da umičite gornji dio, odnosno ribu, a ne rižu. Tako ćete spriječiti da se riža smoči i odvoji, a i bit će vam lakše jesti. Osim toga, začinit ćete ribu, što ima više smisla, jer je riža već začinjena rižinim octom.
Nar
Sočne sjemenke nara prava su poslastica, ali čišćenje na način da ga prerežete napola može biti prljav posao. Evo trika: Potopite nar u zdjelu s vodom i razdvojite ga po linijama koje ste prethodno zacrtali nožem. Sjemenke će potonuti na dno, dok će membrane i kora isplutati na vrh.
Pistacija
Ne samo da vas ljuska pistacija sprečava od prejedanja, ona također može biti dobar otvarač. Kada sljedeći put zapnete s otvaranjem ljuske, umjesto da lomite prste, u pukotinu gurnite polovicu druge ljuske i okrenite. Tvrdoglava ljuska odmah će se otvoriti. Isti način možete primijeniti na školjkama.
Jabuke
Ako jabuku jedete od dolje prema gore (ili obrnuto), a ne kružno od sredite, sačuvat ćete puno više ploda i lakše gristi. U tom slučaju jedino trebate paziti da ispljunete koštice, za koje je bolje da ne završe u vašem želucu.
Haber.ba
Objavi komentar