Rukomezna reprezentacija BIH pobijedila Latviju

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Latviju u gostujućoj utakmici 4. kola kvalifikacija grupe 5 za prolaz u baraž Svjetskog prvenstva 2015. godine u Kataru.



Bilo je 23:21 za naše rukometaše, koji će tako u posljednjoj utakmici protiv Estonije u Vitezu 8. januara imati priliku da osvoje prvo mjesto u grupi i osiguraju baraž za SP. Rukometaši BiH tokom cijele utakmice imali su vodstvo, koje je u nekim trenucima iznosilo i sedam golova, ali su pobjedu praktično osigurali tek u finišu.

Od prve minute, zahvaljujući golovima Koste Savića, BiH je imala prednost, a zahvaljujući dobroj igri u odbrani i realizaciji brzih kontranapada već u 15. minuti imali su vodstvo od šest golova (11:5).

Do kraja poluvremena Latvija je iskoristila igrača više u dva navrata, te mini serijama uspjela smanjiti zaostatak na tri gola.

Početak drugog poluvremena ponudio je nastavak dobre igre bh. reprezentacije, koja je golovima Prcea, Vranješa i Ovčine ponovo došla na šest golova prednosti, a prvim golom Burića u 37. minuti na maksimalnih sedam pogodaka razlike (18:11).

No, uslijedio je pad u igri bh. tima što je donijelo bezidejnost u napadu, a to su iskoristili domaći igrači, koji su serijom od 5:0 ponovo donijeli neizvjesnost u utakmicu.

Prce je nakratko prekinuo seriju Latvije, ali su domaći deset minuta prije kraja meča došli na svega gol zaostatka.

No, bh. rukometaši nisu dozvolili preokret, te su golovima Terzića, Ovčine i Karačića osigurali trijumf.

Po četiri gola u reprezentaciji BiH postigli su Savić, Ovčina i Prce, a tri gola Vranješ, dok je Grahovac imao 13 odbrana.

U redovima Latvije najbolji je bio Krištopans sa sedam golova.

Rukometaše BiH očekuju još mečevi s Estonijom 8. januara u u Vitezu i Portugalom 12. januara u Mafri.


oslobodnjenje

Post a Comment

Noviji Stariji