Senijad Ibričić i prijatelji danas u Bihacu igraju prijateljski mec

Senijad Ibričić i prijatelji danas će u Bihaću odigrati prijateljski meč protiv Humanih zvijezda, a sav prihod od ulaznica, ići će u ruke porodica tragično stradalih Ljutih Krajišnika Hasiba, Almira i Vildana.

 Dolazi i kapiten Humanitarni meč će biti odigran u dvorani Luke u Bihaću sa početkom u 19 sati, a cjelokupni program počinje u 17 sati.

Kako nam je naglasio Ibričić, koji je zajedno sa Adisom Nurkovićem i došao na ideju da organizuje humanitarni meč u spomen na Ljute Krajišnike, čija smrt je pogodila sve u Bosni i Hercegovini, porodice stradalih će odlučiti da li će novac od ulaznica iskoristiti za gradnju spomen obilježja, ili za nešto drugo. "Želja nam je da na jednom mjestu okupimo dobre ljude, kako bismo još jednom odali počast Hasibu, Vildanu i Almiru, koji su nas pratili po cijeloj Evropi

. Nikad ih nećemo zaboraviti", kazao nam je Ibričić, kojem je u organizaciji pomogla i Općina Bihać, koju vodi Emdžad Galijašević. Uz Ibričića, na sportsko-humanitarnom spektaklu učešće će uzeti i bh. reprezentativci Emir Spahić, Avdija Vršajević, Adnan Zahirović, Muamer Svraka, a najavljen je i dolazak predsjednika N/FSBiH Elvedina Begića, koji bi se u Bihaću trebao pojaviti zajedno sa selektorom zmajeva Safetom Sušićem. Također, prisutan će biti i generalni sekretar N/FSBiH Jasmin Baković, ali i nekoliko nekadašnjih reprezentativaca naše zemlje Elvir Bolić, Elvir Baljić, Muhamed Konjić, Vlatko Glavaš, kao i Safet Nadarević, Amir Spahić, Adis Nurković i mnogi drugi. Islamović predvodi pjevače Gledaoci koji se nađu u dvorani Luke imaće priliku da vide i mnoge pjavače i glumce, koji će nastupiti za Humane zvijezde, a predvodiće ih Alen Islamović.

U ekipi su još i Mirza Šoljanin, Adnan Jakupović, Amir Kazić Leo, Nihad Alibegović, ali i Emir Hadžihafizbegović, kao i Marijan Mijajlović.

 Cijena ulaznica je 10 KM, a sav prihod, kako smo i pomenuli ide porodicama stradalih Ljutih Krajišnika, koji su izgubili život na povratku iz Kaunasa, gdje je naša nogometna reprezentacija izborila odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

(oslobodjenje.ba)

Post a Comment

Noviji Stariji