Jedan mrtav, drugi povrijđen: Pokušali su rastaviti granatu?

Neslužbeno saznajemo da su stariji muškarac i njegov zet u bivšoj kasarni u Oštarijama kraj Ogulina pokušali rastaviti granatu kada je ona eksplodirala.

Jedan muškarac je poginuo, a drugi je ozlijeđen u eksploziji oko 13.50 sati u bivšoj vojarni u Oštarijama kraj Ogulina, javlja policija. Ne zna se identitet poginulog.

- Nešto prije 14 sati čuo sam eksploziju. Po zvuku bih rekao da se radi o običnoj mini. Ubrzo je projurila i Hitna - govori mještanin Oštarija.

- Vjerojatno se radi o ljudima iz susjednog sela Gornjeg Sela. Oni svakodnevno, još od rata odlaze u vojarnu i sakupljaju staro željezo i to godinama. Do pruge dođu autima, a dalje odlaze pješice iako stoji zabrana prilaza vojarni. Ona je u nekoliko navrata razminiravana, pa čak i prošle godine, no oni bi odmah nakon odlaska pirotehničara već u 16 sati u nju odlazili autima i kombijima i sakupljali metal, ostatke mina – govori mještanin.

U PU karlovačkoj su nam potvrdili da je jedan čojek smrtno stradao uslijed aktiviranja zasada nepoznatog eksplozivnog sredstva, a detalji stradavanja će biti poznati nakon očevida. Prostor ispred napuštene vojarne osigurava policija, a u pratnji Hitne pomoći mrtvozornici su se uputili po tijelo nesretnika.

Neslužbeno doznajemo da su muškarac i njegov zet pokušali su rastaviti granatu, u tom trenutku ona je eksplodirala. Stariji muškarac je na mjestu poginuo, a njegov zet je s teški ozljedama Hitno prevezen u Opću bolnicu Ogulin. Podsjetimo, bivša JNA minirala je vojarnu 1991. i uništila najveće skladište oružja i streljiva tadašnje 5. Armijske oblasti. Detonacije su odjekivale od 9 ujutro do kasno navečer.

MORH je priopćio kako vojska ne koristi više tu vojarnu, već su je prije 10 godina predali na korištenje općini Josipdol i tadašnjem fondu za privatizaciju.

24sata.hr
Noviji Stariji