Kopiju Galaxy S5 možete već sada kupiti


Ne želite da čekate do aprila kako biste kupili Galaxy S5? Već sada možete da kupite smartphone koji je skoro identičan najnovijem Samsungovom premijum uređaju, skoro.

Goophone, poznati kineski proizvođač kopija smartphonea već je počeo da prodaje telefon koji izgleda skoro identično Galaxyju S5 i to sve do perforirane zadnje strane i to po cijeni od svega 299.99 dolara.

Goophone S5 je skoro identičan Galaxyju S5 spolja s nekoliko malih razlika – ekran je dijagonale 5 inča umesto 5.1 iako su oba uređaja sa Full HD displejom (1.920 x 1.080).

Međutim, kada je unutrašnjost u pitanju ova dva uređaja se ne mogu više razlikovati. Imesto 2.5GHz quad core Snapdragon 801 procesora, Goophone S5 posjeduje 2GHz octa core MediaTek čip. Zadnja kamera je također inferiorna i posjeduje 13 megapiksela u poređenju sa 16 koliko ima Galaxy S5. Kada je u pitanju OS, tu je Android 4.2 Jelly Bean a korisnici na raspolaganju imaju i 32GB interne memorije.

Ako se sve uzme u obzir, u pitanju nisu uopšte loše performanse. Goohpone S5 posjeduje specifikacije koje su tipične za prošlogodišnje premijum smartphonea.

Kompanija je poznata po kopiranju dizajna drugih proizvođača pa tako u ponudi ima i Goophone i5S koji je identična kopija Appleovog iPhonea 5S ali košta svega 159.99 dolara, i radi na Androidu 4.2.

Kompanija može ovo da radi nekažnjeno zato što se nalazi u Kini, i iako ova zemlja ima sporazum sa SAD-om o zaštiti intelektualne svojine, vlasti ulažu jako malo napora u sprječavanje kopiranja.

avaz.ba
Noviji Stariji