PROPISANA KAZNA OD NAJMANJE PET GODINA ZATVORA: Silovatelju jedanaestogodišnje djevojčice iz Zenice određen jednomjesečni pritvor


Dežurna sutkinja Općinskog suda u Zenici, Sonja Radošević odredila je jednomjesečni pritvor malodobnom T.B., rođenom 1996. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se sumnjiči, a za koje je propisana kazna zatvora od najmanje pet godina ili kazna dugotrajnog zatvora.


Na osnovu dokaza dostavljenih uz zahtjev za pokretanje pripremnog postupka, u okviru kojeg je sadržan i prijedlog za određivanje pritvora, utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je maloljetnik, u srijedu 12. februara oko 16.00 sati, izvršio krivično djelo.

Sudija za pripremni postupak je s obzirom da je osumnjičeni u cjelosti priznao izvršenje odredio pritvor, a njegov staratelj i branilac po službenoj dužnosti nisu se protivili određivanju pritvora, saopćeno je Feni, iz Općinskog suda Zenica.

krajina.ba
Noviji Stariji