Mnogima je piletina često na jelovniku. No, isto tako mni je ne znaju pravilno izrezati. Pogledajte video i naučite savršeno raskomadati pile baš kako to čine profesionalci.
1. Pile okrenite na leđa. Oštrim nožem prvo odrežite vrh krila na mjestu gdje je pregib s hrskavicom
2. Batak povucite prema van. Dio koji spaja batak s prsima zarežite nožem. Potom povucite batak prema dole kako biste pronašli spoj kosti. Taj dio primite rukom i izvucite ga iz sredite dok kost ne počne pucati. Nožem između rascjepa zarežite hrskavicu i predio koji će se sam početi povlačiti za nožem.
3. Potom okrenite pile i pronađite sredinu prsa. Zarežite nožem duž hrskavice vrha prema dnu s unutrašnje strane. Potom to isto napravite s vanjske strane. Primite prsa i lagano režite prema unutrašnjosti povlačeći meso prema sebi.
4. Raširote krilce. Primite ga i vucite ga prema gore dok ne pukne kost. Zarežite hrskavicu i mesnati dio oko nje koji je spojen s prsima.
haber.ba