Priča koja je potresla svijet: “Tvoja mama je umrla, ali ti dolaziš …”

Pričitajte ovu potresnu priču …
Beba Caralyn nikada neće upoznati svoju majku, ali zahvaljujući najboljoj prijateljici njene majke, djevojčica nikad neće sumnjati koliko je bila voljena i željena.

Kada je Instruktorica Laura Yoho (30) rekla svom mužu Nateu da ima tumor mozga, odlučili su da i dalje žele imati porodicu. Par se zaručio krajem 2010. godine, a ubrzo je Lauri dijagnosticiran tumor mozga nakon što se onesvijestila u teretani.

Prije početka liječenja Laura je zamrzla jajašca, a kad su bili spremni za dijete, njena najbolja prijateljica Kara Stetson ponudila se da bude surogat-majka. Nažalost, Laura je umrla četiri mjeseca prije nego joj se rodila kćer, a zahvaljujući prijateljici ostat će im živa uspomena na Lauru.

- To je nevjerovatan poklon. Ne postoje riječi kojima je moguće opisati šta je ona učinila za mene i moju porodicu- kaže Nate.

- Bila sam sretna jer mogu nešto učiniti za nju i njenu porodicu, i sebično od mene, ali i zadržati Lauru živu. Mi smo bile bliske, tako da smo lako došle do ove ideje – kaže surogat majka Kara. Nakon što je rođena Caralyn, novinar Daniel Finney napisao je otvoreno pismo bebi, govoreći joj o njenoj majci i kako je Kara pomogla da ona dođe na svijet.

“Imaš jedva mjesec dana, premlada si da pričitaš ovo pismo. No, jednog dana, neko će ti ga pokazati, i možda će ti pomoći da razumiješ prekrasno ušće ljubavi i nade koja te je donijela na ovaj svijet.” Djevojčici je opisao kako su joj se roditelji upoznali i zaljubili, o njihovom vjenčanju, kao i trenutak kad je Laura otkrila da ima tumor.

Laura je doznala da ima tumor samo nekoliko sedmica nakon što su se zaručili. Prvo su ljekari mislili da je imala moždani udar, ali simptomi su potrajali, pa je par potražio drugo mišljenje. Unatoč bolesti, Laura je nastavila s aktivnim životom i nikad se nije samosažalijevala. Kada su ona i Nate odlučili pokušati imati bebu, njena najbolja prijateljica Kara nije razmišljala dva puta o ponudi da im rodi bebu.

I prijateljica je citirana u pismu. “Teško je objasniti šta je značilo imati Lauru za najbolju prijateljicu 24 godine. Bile smo dovoljno i različite i slične da se odlično slažemo. Nikad se nismo svađale. Bile smo kao sestre, srodne duše i najbolje prijateljice, sve u jednom.”

Iako se Laua borila protiv bolesti, umrla je mirno… “Svi su bili tužni. Tvoja mama je umrla. Ali ima nade. Ti dolaziš. Tvoj otac očekivao je tvoj dolazak svaki dan. Tugovao je za izgubljenom ljubavi, ali je spreman za novu – tebe.”

Nakon što je Caralyn rođena, Nate i njegova beba ostali su kod Karine porodice nekoliko dana kako bi se on navikao na ulogu oca. - Volio bih da je moja supruga bila ovdje, ali znam da ona ne bi htjela da budem tužan. On će se pobrinuti da Laura ostane dio njihovog života, ima dosta fotografija i videa, uključujući i ponovnu prosidbu. Dobio sam dio svoje supruge natrag, mogu je vidjeti kad se moja kćerka nasmije.

korisno.net
Noviji Stariji