Toyota Corolla zvanično predstavljena tržištu BiH

Iako je na našem tržištu i u cjenovnicima prisutna još od oktobra prošle godine, Toyota Corolla nije zvanično predstavljena našem tržištu. Toyota BiH danas je zvaničnom promocijom svog novog sedana ispravila tu "nepravdu" i predstavila ponudu ovog modela.

Sve je započelo 1966. godine, kada je predstavljena prva Corolla. Od tada, ova pouzdana limuzina je prošla evoluciju kako bi zadovoljila i nadišla očekivanja miliona vozača u cijelom svijetu. A danas je tu nova Toyota Corolla, kvaliteta u svojoj jedanaestoj generaciji. Corolla je i dalje uvjerljivo najprodavaniji auto ikada, pa je sa prodanih 40 miliona primjeraka daleko ispred drugoplasiranog VW Golfa koji je u sedam generacija prodan u 30 miliona primjeraka.

Corolla se može pohvaliti prostranom unutrašnjošću, gdje će putnici na zadnjim sjedištima imati čak 706 mm prostora za noge. Raskošan je i prtljažnik sa 452 litra zapremine, čija je praktičnost poboljšana većim i pristupačnijim otvorom.
Corolla je ponuđena sa dva benzinska i jednim dizel motorom raspona snage od 90 do 132 KS, te sa tri nivoa opremljenosti, Terra, Luna i Sol kao najbogatiji paket opreme.

Cijene za Corollu u BiH startaju od 27.694 KM, koliko košta model sa 1,33 Dual VVT-i motorom i Terra paketom opreme. Sljedeći u nizu je snažniji benzinac 1,6 Valvematic koji u kombinaciji sa Terra paketom košta 29.064 KM, dok dizelski model 1,4 D-4D sa također Terra paketom košta 31.020 KM do registracije.

Toyota je u BiH za Corollu napravila i posebnu ponudu u vidu paketa Orion. U okviru ovog paketa kupci Corolle mogu za doplatu od samo 400 KM dobiti komplet od četiri aluminijumske felge u vrijednosti od 1.800 KM. Paket je zamišljen kao korisna i povoljna ponuda za kupce koji žele imati komfor posjedovanja dva kompleta točkova, zimskih i ljetnih.






            Ako zelite pogledati automobile 2014 kliknite ovdje                                                                                                                




 klix.ba
Noviji Stariji