Bez muke: Kako da razdvojite koru za tortu na dva ili više dijelova

Ne morate da pečete kore iz više puta, odnosno svaku posebno, već možete da podijelite jednu deblju koru, a trebaće vam dugačak i oštar nož ili konac.Pripremili ste filove, ispekli koru za tortu i sada slijedi, bar za neke domaćice, najteži dio - kako da razdvojite koru na dva ili više dijelova. Međutim, to uopšte ne mora da bude komplikovano, prenosi Stvarukusa.rs.

Dok neki odmah u startu odustaju od tog poduhvata, pa kore peku iz više puta, odnosno svaku posebno, oni malo vještiji ili smjeliji ipak se odlučuju da podijele jednu deblju koru. Za ova dva slična poduhvata će vam biti potreban dugačak i oštar nož i konac ili struna. 

Najprije nožem blago zasijecite cijelu koru samo nekoliko centimetara od ivice, zatim neka vam to bude vodilja dok nožem dijelite koru. Postupak sa koncem je sličan, prvo zasiječete koru, a zatim koncem obuhvatite koru kroz zasječeni dio i polako siječete. Biće vam lakše ako krajeve konca ukrstite i tako povučete. Pogledajte na snimku detaljnija uputstva.


cafe.ba
Noviji Stariji