ISTRAGA POGIBIJE HAVA DOVADŽIJA: KONAČNA TUŽILAČKA ODLUKA TEK NAKON REZULTATA VJEŠTAČENJA

Istraga saobraćajne nesreće koja se dogodila 1. aprila u Nedžarićima u kojoj je smrtno stradala Hava Dovadžija (1987.) još uvijek je u toku. Vozač automobila Semir Rastoder (25) iz bolnice Koševo pušten je na slobodu.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo preduzima određene istražne radnje u predmetu protiv S.R., osumnjičenog zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa. Tužilaštvo je naredilo da se izvrši više vještačenja, čiji se nalazi očekuju. Nakon što isti budu dostavljeni, Tužilaštvo će se odrediti o daljnjim radnjama i mjerama iz okvira svoje nadležnosti, odnosno o donošenju konačne tužilačke odluke – kazali su iz Tužilaštva KS za bh. novinsku agenciju Patria.

Rastoder je prema izjavama očevidaca velikom brzinom prošao kroz crveno svjetlo te udario Dovadžija na pješačkom prijelazu. Iza Have su ostale dvije maloljetne kćerke starosti tri mjeseca i pet godina.

Na facebooku je registrirana stranica „Zaustavimo teror nad građanima Sarajeva – pravda za Havu i druge“, koja danas broji 17.381 član, a 6. aprila organizirani su mirni protesti na mjestu nesreće u Nedžarićima kao znak protesta zbog puštanja Rastodera na slobodu.

nap.ba
Noviji Stariji