Izmjena pravila za Mostar: Izbora u 2014. vjerojatno neće biti

Iako su čelni ljudi SDA i HDZ-a BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović optimistični u tomu da bi se izbori za mostarsko Gradsko vijeće mogli održati do kraja ove godine, iz oporbenog HDZ-a 1990 navode kako je sasvim izvjesno da do toga neće doći. Slaven Raguž, predsjednik GO HDZ-a 1990 Mostar, nam je jučer kazao kako je izvjesno da izbora za Mostar neće biti ni ove godine, a posebno ne zajedno s općim izborima u listopadu.



- HDZBiH i SDA evo tri godine traže rješenje za Mostar, a mole Boga da se ono ne nađe. Elitama iz ove dvije stranke ide u prilog ovakvo stanje u Mostaru, jer mogu raditi što ih je volja i za sve što rade dobiju uredne papire nadležnih gradskih organa. U Mostaru se odavno nije ovoliko gradilo, a to kako će kanalizacijska i prometna infrastruktura podnijeti ovoliku nerezonsku izgradnju ionako nije njihov problem, kritičan je Raguž.

Podsjeća i kako bi se o brojnim pitanjima moralo izjašnjavati Gradsko vijeće kojeg nema već dvije godine. No, to, veli, ''ne sprječava pečate da rade''.

- Najočiglednije licemjerstvo ove dvije stranke se ogleda u tomu kako tobože žele otkloniti posebnosti sa grada Mostara, a jednoglasno su u Domu naroda FBiH dali protuustavnu mogućnost veta državnom službeniku na donošenje i provedbu proračuna, podsjetio je Raguž.

oslobodjenje.ba
Noviji Stariji