Najavljujemo: 72 Sata Summer Fest Ponijeri-Kakanj

Nakon održane dvije “Ljetne pozornice” koje su kulturnu scenu u Kaknju podigle na jedan viši nivo, ekipa mladih iz “Civilizacije” Kakanj priprema još jedan spektakularan događaj za svoje sugrađane. Radi se o prvom “72 Sata Summer Festu” koji će se održati 6., 7. i 8. juna na poznatom kakanjskom izletištu Ponijeri. Iz Civilizacije najavljuju do sada neviđen spektakl koji će se sastojati od trodnevnog programa - 72 sata zabave i koncerata renomiranih bendova Bh. i regionalne urbane scene.

Iako imena bendova još drže u tajnosti, saznajemo da se radi o jako popularnim bendovima koji će na ovo kakanjsko izletište privući veliki broj ljudi iz gradova širom BiH. Osim ovih eminentnih bendova pripremaju se i nastupi DJ-eva i demo bendova koji će zagrijavati atmosferu prije koncerata. „Mi kroz svoje projekte koji su za naše prilike prilično zahtjevni u finansijskom i organizacionom smislu pokušavamo Kakanj i sva bogatstva našeg grada učiniti atraktivnim za ljude širom Bosne i Hercegovine ali i za naše sugrađane. Kroz ovaj projekat ćemo pokušati da u ljetnom periodu napunimo naše Ponijere kako domaćim tako i posjetiocima iz drugih gradova, te skrenemo pažnju na turistički potencijal ovog kakanjskog dragulja, ne samo u zimskim periodu, nego i ljetnom. Pripremamo i jaku medijsku kampanju da bi privukli što veći broj posjetilaca iz cijele BiH, ali i iz zemalja regiona. Medijski pokrovitelji ovog događaja će biti neki od najvećih medija u BiH.”, rekao nam je menadžer “Civilizacije”Boris Franjić.

O naporima koji su uloženi i koji će se tek uložiti na pripremi ovakvog događaja potpredsjednik CivilizacijeSemir Mušija nam je rekao: “Da biste privukli posjetioce iz drugih gradova morate imati stvarno kvalitetan sadržaj. S tim u vezi uložili smo ogromne napore da dovedemo neke od najpopularnijih rock bendova sa prostora Balkana. Imati ćemo prvoklasnu binu, razglas i rasvjetu. Želimo da napravimo spektakl na svjetskom nivou. Sve u svemu, “72 Sata Summer Fest” će za Kakanjce biti fenomenalan početak ljeta, nešto kao „zagrijavanje” pred Svjetsko prvenstvo.” Još su dodali da je ovo fenomenalna prilika da mladi ljudi, ali i oni malo stariji izađu na svjež zrak i uživaju u muzici i druženju. Iz “Civilizacije” planiraju održati sastanak sa vlasnicima smještajnih kapaciteta na Ponijerima, da bi se omogućile promotivne cijene za posjetitelje festivala. Ne sumnjamo da će Ponijeri biti puni, kao za Novu godinu. Bilo je vrijeme da Kakanj dobije jedan ovakav festival i da on postane tradicionalan, a da Ponijeri postanu prepoznatljivi po njemu. Više detalja o ovom događaju moći ćete pročitati uskoro na našem portalu.

Noviji Stariji