Otvoren prodajni centar vrijedan četiri miliona KM, posao za 15 novih radnika

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor kompanije Adazal d.o.o. Ramo Bajrić otvorili su danas u Nedžarićima, Sarajevo, Adazalov prodajni mega baucentar.Svečanom otvaranju prisustvovao je veliki broj zvanica iz javnog i privatnog sektora, među kojima i gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić i načelnik Općine Istočna Ilidža Predrag Kovač, prijatelji i poslovni partneri firme Adazal.



Riječ je o još jednoj investiciji na području Novog Grada, vrijednoj četiri miliona maraka.

Na površini od oko 15.000 metara kvadratnih, nalazi se više od 12.000 artikala za gradnju i opremanje stambenih i poslovnih prostora.

Načelnik Efendić je čestitao investitoru na uspješno realiziranom projektu te naglasio da je sretan što se općina Novi Grad razvija na takav način.

"Obzirom da se radi o namjenskoj vrsti prodaje materijala potrebnog za gradnju, to ima višestruk značaj za izgradnju svih ostalih objekata na području naše općine. Posebno je značajno da je u novom objektu zaposleno 15 novih radnika, čime je ukupan broj uposlenih u Adazalu porastao na 40. Oni su dobar primjer drugima, kako se upornim radom može postići veliki uspijeh", rekao je Efendić.

Bajrić je kazao da je otvaranjem velikog centra ostvaren njegov cilj, ali projekt ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći poslovnih partnera, a prije svega kupaca i vrijednih radnika, kao ni bez razumijevanja općinskih i kantonalnih vlasti.

Svečanom otvaranju prodajnog centra prisustvovao je i univerzitetski profesor, ekonomista, Hasan Muratović koji je istakao da je Adazal primjer i dokaz da se i u našim uvjetima može uspjeti.

"Trebalo je dosta hrabrosti i znanja da se u periodu ekonomske krize krene u ovakav poduhvat. Onaj ko čeka da sve krize prođu, pa da tek onda uđe u biznis, ne bih se trebao ni baviti time. Ključni razvoj Adazala je ostavren u saradnji sa domaćim proizvođačima u prodaji građevinskog materijala domaće proizvodnje. U tom kontekstu, Adazal je među najvećim kupcima velikog broja tih proizvođača, čime pomaže razvoj domaće proizvodnje", rekao je Muratović.

Povodom otvaranja novog prodajnog objekta, kompanija Adazal donirala je SOS Dječijim selima BiH ček u vrijednosti od 5.000 maraka, saopćeno je iz Općine Novi Grad Sarajevo.




sutra.ba
Noviji Stariji