Srbija danas dobija novu vladu: Vučić premijer, Dačić ministar vanjskih poslova

Srbija danas očekuje izbor nove Vlade, nakon ekspozea koji će u parlamentu podnijeti mandatar Aleksandar Vučić. Nova Vlada trebalo bi da bude izabrana na današnjoj sjednici parlamenta koja počinje u 11 sati.

Prema prijedlogu koji je stigao u skupštinu Srbije Vlada će imati 16 ministarstava, četiri ministra obavljat će i potpredsjedničke funkcije, a postojat će i dva ministra bez portfelja.

Kako se navodi u prijedlogu koji je stigao u Skupštinu, Ivica Dačić biće prvi potpredsjednik Vlade i ministar spoljnih poslova, a potpredsjednica Vlade i ministrica građevine, saobraćaja i infrastrukture bit će Zorana Mihajlović. Funkciju potpredsjednika Vlade obavljat će i ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić. Četvrto potpredsjedničko mjesto u Vladi zauzet će i nova ministrica državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički. Novi-stari ministar finansija bit će Lazar Krstić, a ministar privrede postat će Dušan Vujović. Kadrovi Socijalističke partije Srbije u novoj Vladi bit će ministrica poljoprivrede i zaštite životne sredine Snježana Bogosavljević-Bošković i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Funkciju ministra pravde obavljat će Nikola Selaković, ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja bit će Srđan Verbić, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar, dok ministar kulture i informisanja ostaje Ivan Tasovac. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja bit će Aleksandar Vulin, a ministar obrane Bratisalav Gašić. Na čelo Ministarstva unutrašnjih poslova doći će Nebojša Stefanović, a ministar omladine i sporta ostat će Vanja Udovičić. Dvije ministarske funkcije bez portfelja pripast će Velimiru Iliću i Jadranki Joksimović.

doznajemo.com

Post a Comment

Noviji Stariji