Zaboravite kartu i GPS, ove cipele će vas same odvesti kuda želite

Dani traženja na karti ili na mapi vašeg telefona kad se izgubite uskoro će biti iza vas zahvaljujući novim cipelama koje će vam "reći" kuda da idete, piše Daily Mail.

Cipele će koristiti bluetooth vezu za komunikaciju sa sistemom mapiranja na mobitelu.

Na mobitelu će biti pokazano kojom rutom biste trebali ići, a onda cipele emituju laganu vibraciju kada trebate da promijenite pravac.

Cipele će pratiti i koliko koraka pravite i koliko kalorija tom prilikom sagorite, a čak će upozoravati ako negdje ostavite telefon ili ako putujete upozorit će vas na nešto interesantno.

Ovaj izum nazvan Lechal, dolazi ugrađen u crvene cipele ili u obliku potplata koje se mogu staviti u bilo koje cipele. Oboje koštaju 100 dolara.

Jako su jednostavne za korištenje – rekao je Krispian Lawrence (30) koji je izmio ove cipele sa partnerom Anirudhom Sharmom (28) u Hyderabadu u Indiji.

Intiutivne su – ako vas neko potapše po lijevom ramenu vi ćete se odmah okrenuti lijevo. Ovaj je proizvod baziran na instiktu. Čak možete i komunicirati s njima koristeći pokrete ruku i pucketanje prstima jer ove cipele imaju senzore koji registruju pokrete i zvukove. Također, možete im reći koliko kalorija želite da sagorite i one će vam predložiti savršenu vožnju ili rutu.

Lechal cipele će tek u junu biti u prodaji diljem svijeta, ali kompanija Lawrencea i Sharme “Ducere Technologies” već imaju više od 3.000 narudžbi.

Ako sam na svom biciklu ili motoru ne želim da gledam u svoj telefon jer je opasno. Radije ću da me vode moje cipele – rekao je Lawrence.
fokus



Noviji Stariji