Izlile se rijeke, prijete klizišta i odroni; Obustave prometa

Na regionalnoj cesti Prnjavor - Srbac došlo je do potpune obustave prometa zbog izlijevanja rijeke Ilova u mjestu Donja Ilova, a alternativnog pravca nema, priopćeno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Iz AMS-a Srpske upozoravaju na veliki broj udarnih rupa na kolnicima koji su ispunjeni vodom, zbog čega je potrebna sporija i opreznija vožnja. Zbog izlijevanja vode na kolnik na snazi je potpuna obustava prometa na dionici ceste Doboj-Modriča, u mjestu Bušletić.

Na magistralnoj cesti Brod-Odžak u mjestu Velika Brusnica zbog obilnih kišnih padalina došlo je do oštećenja kolnika u dužini od 100 metara, pa se promet odvija jednom trakom, dok je na magistralnom pravcu Banja Luka - Kotor Varoš, kod Babić mosta, došlo do većeg odrona zemlje na kolnik i promet je potpuno obustavljen.

Na cesti Banja Luka - Čađavica, na 3,5 kilometara od Nule prema Han Kolima, došlo je do oštećenja kolnika, te je kritično mjesto označeno propisanom signalizacijom i promet se u dužini od 50 metara odvija jednom trakom.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnoj cesti M-4 Simin Han-Kalesija u mjestu Babajići, promet se za putnička vozila odvija otežano jednom trakom, dok se teretna vozila usmjeravaju na alternativne pravce.

(haber)

Post a Comment

Noviji Stariji