Kada banke *propadaju* Evropa reaguje - ali ne i kada Srbija i BiH *plivaju*

Heinz Christian Strache, šef Slobodarske partije Austrije, zadovoljan je odzivom Austrije na njegove apele za pomoć najugroženijim područjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

"Petnaest eksperata austrijske službe za spašavanje, kao i mnogobrojni dobrovoljci iz Austrije već se nalaze u poplavljenim područjima i pružaju pomoć", izjavio je Strache. 

On je međutim kritikovao Evropsku uniju, koja je ostala suzdržana u vezi sa trenutnom situacijom na Balkanu. 

"Kada banke zapadnu u problem tada evropski vlastodršci odmah šalju svoje stručnjake i milijarde eura za pomoć bankama", rekao je Strache i dodao "To je skandalozno! Gospoda u Briselu uopšte ne mare što je našim evropskim partnerima hitno potrebna pomoć", prenose srbijanski mediji. 

Još jednom je apelovao na evropsku solidarnost. 

"Poplave u Srbiji i BiH su sve gore i gore! Ljudima je sada hitno potrebna pomoć. Pružiti je tek kada sve bude uništeno i finansirati ponovnu izgradnju putem sopstvenih firmi oholo je i neljudski", istakao je Strache.

On je još jednom pozvao Austriju na jače angažovanje u pružanju pomoći građanima sa područja stradalim u poplavama. 

"Pružanje prve pomoći je jedan od najbitnijih koraka, ali s obzirom na dosadašnji ishod ove katastrofe, to je tek zrno pijeska u pustinji“, zaključio je Strache.
(Haber)

Post a Comment

Noviji Stariji