Alžirci se odrekli premija: Ima onih kojima je novac potrebniji

Igrači Vahida Halilhodžića oduševili su svijet izdanjima na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali i nakon što su ispali zaslužuju divljenje zbog poteza izvan samog terena


Već smo pisali o Grcima koji su se odrekli premija za ulazak u osminu finala Svjetskog prvenstva, a nešto slično dogodilo se i s Alžircima.

No za razliku od Grka koji su htjeli da se novac uloži u izgradnju pravog nogometnog kampa za nove generacije reprezentacije, igrači Vahida Halilhodžića novac su uplatili ljudima u pojasu Gaze.

- Ima onih kojima ovaj novac treba više nego nama - rekao je Islam Slimani, ponajbolji igrač alžirske reprezentacije. Alžirska darežljivost prva je pozitivna vijest vezana uz afrički nogomet i novac u posljednjih mjesec dana. Kamerunci su zbog svađa oko bonusa na trenutak čak i odbili putovati u Brazil, Ganci su bili sretniji što su dobili premije nego što su izvukli bod protiv Njemačke, a Nigerijci su čak i uoči osmine finala protiv Francuske odbili trenirati jer su htjeli da im se unaprijed isplati ono što su zaradili na ovom Svjetskom prvenstvu.

Alžirci su istovremeno radili u miru i tišini te su umalo izbacili Njemačku i izborili četvrtfinale SP-a. Ne čudi onda što ih na ulicama glavnog grada dočekalo više od stotinu tisuća ljudi.
Izvor :24sata.hr

Post a Comment

Noviji Stariji