Serija Toscana po epizodama

 Toscana | Le tre rose di Eva
Toscana 1 epizoda
Aurora Taviani puštena je iz zatvora nakon osam godina. Bila je osuđena za ubojstvo Luce Monfortea, uspješnog vinara i oca svojeg tadašnjeg dečka Alessandra Monfortea. Sam Alessandro našao ju je pokraj Lucina tijela krvavih ruku. To je uništilo njihovu ljubavnu priču i uzrokovalo strašnu mržnju i zamjeranje u njemu. Nedugo prije tragedije, Aurorina majka Eva, koja je bila u tajnoj ljubavnoj vezi s Lucom, nestala je. Aurora se vraća u Villalbu, mali gradić smješten među toskanskim vinogradima, spremna za novi početak na Primaluceu, obiteljskom imanju, i suprotstavljanje svima koji misle da je ona ubojica. Međutim, imanje je zapušteno i opterećeno dugovima prema banci. Aurorina baka Ottavia i starija sestra Marzia pokušavaju je uvjeriti da je farma izgubljeni slučaj, no Aurora se ne namjerava predati. Njezina druga sestra Tessa želi je prodati i odseliti se što dalje.


Toscana 2 epizoda
Alessandro Monforte glava je obiteljskog biznisa i zaručen je Violom Camerana. Njegov brat Edoardo i sestra Elena žele da ubojica njihova oca napusti Villalbu. Pokušavaju je istjerati s Primaluce pritišćući banku da ga zaplijeni. Edoardo od bijesa pokušava silovati Auroru, no njegov ga brat uspijeva spriječiti u tome. No obitelj Monforte nije jedina koja želi da Aurora nestane. Protiv nje se stvara tajni savez koji čine: Ruggero Camerana, bogati biznismen i Violin otac; odvjetnik obitelji Monforte Alfredo Scilla i inspektor Antonio Corti koji će učiniti baš sve kako bi spriječili da Aurora sazna istinu koju su oni zakopali daleko u prošlost. Napetost naraste kad Cortijeva žena Angela, koja zna vrlo opasnu tajnu, uspijeva pobjeći iz psihijatrijske ustanove. Otac Riccardo, župnik i najstariji od braće Monforte, jedini je koji otvoreno brani i podupire Auroru od samog početka i koji je siguran u njezinu nevinost. Na njegov nagovor Cesare Sommariva, mali vinar koji neprestano trpi poniženja od Alessandra Monfortea (i čija je predivna žena Laura u tajnoj ljubavnoj vezi s Edoardom), odlučuje uložiti novac u imanje Tavianovih i time ih osloboditi dugova. U međuvremenu, Aurora počinje primati uznemirujuće telefonske pozive.



Toscana 3 epizoda
Aurora odlazi s ocem Riccardom na godišnji vinski festival u Villalbi. Aurora pleše gazeći grožđe, što izludi Alessandra Monfortea i probudi Violinu ljubomoru. Taj emocioalni potres pojačava Alessandrovu želju da otjera Auroru iz Villalbe. Zahvaljujući aferi njegova brata Edoarda i Laure Sommariva, Alessandro saznaje da Cesare Sommariva planira otplatiti dug Tavianovih te ga nagovara da odustane od toga. Velik je to udarac za Auroru i njezinu obitelj jer sada više nema spasa za Primaluce. Aurora pomisli kako situacija ne može biti gora, a onda se pojavi Viola i pohvali se zarukama s Alessandrom. U svakom zlu ima nečeg dobrog: Ruggero Camerana, Violin otac (koji se u međuvremenu počeo viđati s Tessom Taviani), želi pod svaku cijenu spriječiti vjenčanje Alessandra i njegove kćeri. Zato odlučuje pomoći obitelji Taviani, nadajući se da će Aurorina prisutnost razdvojiti Alessandra i Violu. To budi veliku sumnju u tajnom društvu kojeg je on član.


Toscana 4 epizoda
U međuvremenu, Aurora slučajno nalazi pismo koje je Luca Monforte napisao njezinoj mami Evi. Pismo je napisano nekoliko dana prije njezina nestanka i dovodi u pitanje sve događaje koji su prethodili ubojstvu. Aurora govori Alessandru što je našla, no njihov susret završava velikom svađom i međusobnim optuživanjem. Očito je da među njima i dalje postoji snažna veza. Otac Riccardo nalazi Angelu Corti u crkvi. Gladna je i uplašena te mu počinje prepričavati nepovezane dijelove događaja iz prošlosti. To potvrđuje da je strah onih koji žele da nestane opravdan (među kojima je bivši župnik Leonardo Krauss). Obitelj Taviani napokon je zajedno oko stola. Žele proslaviti otplatu duga banci kad odjednom primijete požar u vinogradu koji je podmetnula nepoznata osoba. Aurora pojuri prema požaru u namjeri da ga ugasi, no vatra je zahvati, a Alessandro zbog nje svoj život dovodi u opasnost, i to pred Violinim očima.


Toscana 5 epizoda
Vinograd koji pripada obitelji Taviani ozbiljno je oštećen požarom. No djevojke uspiju organizirati prvu berbu zahvaljujući atletski građenom Bruni Attaliju, agronomu kojeg je u pomoć poslao Ruggero Camerana. Alessandro Monforte i otac Riccardo vjeruju da je Edoardo podmetnuo požar. No unatoč tome što je nevin, Edoardo štiti sestru Elenu s kojom je vrlo povezan. Tijekom ispovijedi otac Riccardo saznaje tajnu Angele Corti o onome što se dogodilo u noći ubojstva Luce Monfortea. Za dramatične propovijedi, pred cijelim selom, svećenik osuđuje sve one koji su šutjeli i na taj način poduprli žrtvovanje nevine žene. Premda ne spominje Auroru, svima je jasno na koga misli. Nakon Angeline ispovijedi, otac Riccardo sastaje se s monsinjorom Kraussom, koji ga uvjerava da optužbe te žene nemaju nikakvog temelja.


Toscana 6 epizoda
Međutim, svećenik zna previše. Tijekom noći nepoznata osoba provaljuje u crkvu. Svećenik je slijedi do crkvenog tornja gdje dolazi do borbe. Otac Riccardo pada i njegovo beživotno tijelo ujutro nalaze prolaznici. Riccardova smrt pogađa Auroru i cijelu obitelj. Zbog pogreba dolaze Livia (majka Monforte koja je otišla nakon smrti supruga) i najmlađi brat Matteo, mladi vojni pilot. Istragu provodi Corti koji odmah zaključuje da je došlo do nesretnog slučaja unatoč dokazima na koje mu policajac Mancini skreće pozornost. U međuvremenu, Corti nalazi svoju ženu Angelu i skriva je u kući. Edoardo je imao nezgodu s traktorom i Aurora mu pomaže. Od tog trenutka on mijenja svoje ponašanje prema njoj. Shrvana boli zbog Riccardove smrti, Aurora se penje na crkveni toranj. Ondje nalazi Alessandra koji plače od očaja. Njih dvoje, ujedinjeni u boli, poljube se.


Toscana 7 epizoda
Alessandro nalazi anonimnu poruku na svom autu u kojoj piše da je otac Riccardo ubijen i da je Aurora u opasnosti. Inspektor Corti smatra da se netko neslano našalio. Međutim, Alessandro shvaća poruku ozbiljno. Večer prije vjenčanja s Violom, sastaje se s Aurorom kako bi je upozorio na opasnost i odvodi je u kuću na jezeru. Nakon trenutka napetosti, napokon popuštaju pred strašću koju su zatomljavali osam godina. Ruggero Camerana, koji ih je pratio, brže-bolje odlazi Violi reći da ju je prevario čovjek kojeg voli. Međutim, Viola se odlučuje udati unatoč tome. Nakon što su vodili ljubav, Aurora se nada da će njezina veza s Alessandrom nastaviti ondje gdje je završila i govori mu da će ga čekati ondje gdje su se nalazili kao djeca. Dogovara sastanak u vrijeme kad bi se vjenčanje trebalo održati.


Toscana 8 epizoda
Alessandro je na mukama. Uzima auto koji je pripadao njegovu ocu i noć provodi vozeći se i opijajući se, u sukobu sa samim sobom. Viola odjevena u vjenčanicu stiže na mjesto vjenčanja i shvaća da se Alessandro još nije vratio. Čekanje izluđuje mladenku, obitelj Monforte i ostale uzvanike. I Aurora je na mukama. Tada začuje taktove Svadbenog marša i brizne u plač: Alessandro je izabrao Violu i odlučio nju zaboraviti. Alessandro i Viola po povratku s medenog mjeseca primaju lošu vijest: helikopter kojim je upravljao Matteo (koji je pozvan u Afganistan te nije mogao doći na vjenčanje) pogođen je, a on i njegov kopilot oteti su. Angela Corti pokušava pobjeći iz kuće u koju ju je zatvorio njezin muž, no njezin bijeg spriječava monsinjor Krauss.


Toscana 9 epizoda
Obitelj Monforte slavi Matteov siguran povratak. Nažalost, njegov je kopilot Roberto Rocchi ubijen. Matteo je shrvan tragedijom i na rubu je samoubojstva. Edoardo je uvjeren da je Aurora nevina te ga ona počinje sve više privlačiti. Poziva je na zabavu Matteu u čast. To izaziva negativne reakcije. Alessandro mu se suprotstavlja kako bi mu objasnio kakvu igru igra, a Laura Sommariva postaje ljubomorna. Viola se suprotstavlja Aurori, otkrivajući joj da zna da su ona i Alessandro vodili ljubav i ističući da je on ipak izabrao nju.


Toscana 10 epizoda
Alessandro i Aurora ujedinjeni su u namjeri da saznaju što se dogodilo Riccardu, vjerujući da nije riječ o nesreći. Dolaze do zaključka da bi to moglo biti povezano s Angelom Corti. Uz potporu policajca Mancinija, odlaze je potražiti u samostan. Međutim, monsinjor odlučno zaniječe da se Angela nalazi ondje. Laura otkriva Edoardu da čeka njegovo dijete, no on joj govori da to ne mijenja išta među njima i da je gotovo. Tessa odlazi živjeti s Ruggerom koji više ne želi pomagati njezinoj obitelji i naređuje Bruni Attaliju da prestane raditi za njih. Angela Corti pokuša se objesiti u ćeliji u kojoj je zatvorena i odvode je u bolnicu. Edoardo govori Aurori što se dogodilo te njih dvoje jure u bolnicu. Angela napokon priznaje Aurori da je upoznata s alibijem koji ju je mogao poštedjeti zatvorske kazne.


Toscana 11 epizoda
Međutim, zbog snažne oluje, njih su dvoje primorani ondje provesti i noć. Unatoč tome, ništa se među njima ne dogodi. No sljedećeg se jutra ondje pojave Alessandro i Viola i nađu ih. To izazove Alessandrovu reakciju koja bi se mogla opisati kao ljubomora. U međuvremenu, Ruggero i Scilla pokušavaju naći inspektora Cortija koji je nestao s važnim dosjeom koji bi mogao inkriminirati njih dvojicu i sve pripadnike tajnog društva. Corti za dosje traži dva milijuna eura. Alessandro uz pomoć Mancinija također ulazi Cortiju u trag. Doznaju da je Krauss na neki način upleten u slučaj. Kad mu se Alesssandro suprotstavi, napokon priznaje da je bio ljubavnik Angele Corti. U noći ubojstva, on i Angela bili su zajedno u autu i Aurora je prošla uz njih točno u vrijeme kad je Luca ubijen. To je dokaz da je Aurora nevina. Šokiran tim saznanjem, Alessandro juri k Aurori, no prekasno je. Ona i Edoardo vode ljubav.


Toscana 12 epizoda
Osam godina nakon ubojstva Luce Monfortea, monsinjor Krauss potvrđuje da je Aurora Taviani nevina i sud je oslobađa. Alessandro je slomljen. Ubija ga osjećaj krivnje zbog toga što nije vjerovao da je žena koju voli nevina, zbog toga što ju je optužio za ubojstvo i time uništio njihove živote i ljubav. On je sad oženjen Violom, a Aurora je s Edoardom. Alessandro pokušava dobiti njezin oprost, no svi su pokušaji uzaludni. Obitelj Taviani sada ima priliku za novi početak. Napokon sestre i baka Ottavia mogu gradom prolaziti uzdignute glave, bez ikakvih uvreda. Strah se uvukao među pripadnike tajnog društva kojem pripadaju Ruggero i Scilla. Počinju se bojati što bi se moglo dogoditi nakon otvaranja slučaja Luce Monfortea. Moraju hitno naći inspektora Cortija.


Toscana 13 epizoda
Jedino on ima dokaze koji bi ih mogli inkriminirati. Corti je odgovoran za smrt oca Riccarda. Alessandro nastavlja istraživati prošlost i nalazi kuću u Francuskoj koju je Luca kupio prije smrti. Ondje je namjeravao živjeti s Evom. Međutim, istraga ga vodi sve bliže otkrivanju istine o smrti njegova oca i nestaku Eve, ali i dovodi njegov život u opasnost. Postaje očito da Elena nešto skriva i da ne želi da njezin brat otkrije istinu. Viola saznaje da je trudna i odlučuje priopćiti vijest jedino svojoj svekrvi Liviji. Monsinjor Krauss iznenada umire. Corti je uvjeren da je ubijen i kontaktira s Alessandrom obećajući da će mu reći cijelu istinu o Luci i Evi u zamjenu za novac. Monforte pristaje na njegove uvjete, no njihov razgovor prekidaju Scilla i Ruggero. Sastanak je zamka za inspektora i Alessandra i njihova su tijela ostavljena pod vedrim nebom.


Toscana 14 epizoda
Alessandro Monforte teško je ranjen, a inspektor Corti ubijen nakon upadanja u zamku koju su im smjestili Ruggero i Scilla. To dovodi do pomirenja Aurore i Alessandra. Aurora je shvatila da ga je mogla izgubiti te da ga još voli i da ne može više živjeti bez njega. Po Alessandrovu izlasku iz bolnice napokon si priznaju koliko se vole. Monforte obećaje Aurori da će ostaviti ženu i ako treba, suprotstaviti se cijeloj obitelji. Toliko je odlučan u namjeri da bude s Aurorom da ga ni Violina trudnoća ne uspije navesti da promijeni odluku. Edoardo Monforte osjeća da ga je Aurora prevarila. Ona je jedina žena koju je ikad volio i zato se odluči osvetiti bratu. Alessandro i Aurora i dalje istražuju prošlost. Zajedno odlaze u Francusku slijedeći trag Aurorine majke Eve.


Toscana 15 epizoda
Corti je prije smrti otkrio Alessandru da zna nešto o njezinu nestanku. Posljednje mjesto koje je inspektor posjetio Francuska je rivijera, ondje gdje je Luca kupio vilu. Ondje nalaze ženu koja radi kao kućna pomoćnica kod jedne obitelji. Aurora je sigurna da je to njezina majka. No žena govori samo francuski i tvrdi da je ne poznaje. U međuvremenu, dok nema Alessandra, Edoardo smišlja osvetu. Zahvaljujući glasovima majke Livije i sestre Elene (njih obje nešto skrivaju i ne žele da se Alessandro petlja u istragu), on zauzima mjesto svog brata, postaje predsjednik obiteljske tvrtke i potpisuje ugovor s Alessandrovim neprijateljem Ruggerom Cameranom. Nepoznata Francuskinja dolazi u Villalbu, u dom Tavianovih. To je Eva. Došla je reći svojim kćerima da je prestanu tražiti i da odu čim dalje od Villalbe. Kad ostane sama u autu, Eva brizne u plač.


Toscana 16 epizoda
Aurora, Marzia i Tessa potresene su majčinim dolaskom i cinizmom. Alessandro je sve uvjereniji da je Eva ubila njegova oca. Čak i Aurora počinje sumnjati u nju. No Eva nije napustila Villalbu. Po pronalasku dokumenta koji bi mogao razotkriti istinu, a za koji su Corti i Ruggero mislili da su ga zauvijek uništili, tajno se sastaje s Alessandrom. Obećaje da će mu reći sve što zna o smrti njegova oca i predati mu primjerak tog važnog dokumenta. Zamoli ga da nagovori Auroru da ode nakratko iz grada jer je u ozbiljnoj opasnosti, posebno od Ruggera Camerane. Kako bi je zaštitio, Alessandro govori Aurori da se predomislio i da želi biti s Violom koja čeka dijete. Traži od nje da napusti Primaluce.


Toscana 17 epizoda
Aurora je očajna i odlazi u Rim zajedno s bakom Ottavijom. Eva te večeri dolazi u Livijinu i Eleninu kuću. Njih su dvije mislile da je ona mrtva (saznajemo da ju je Livija prije osam godina gurnula s litice). Ruggero također saznaje da se Eva vratila i pokušava je naći zbog dokumenta koji bi ga mogao inkriminirati. Otkrivamo i da je poslovni dogovor između Edoarda i Camerane samo zamka te Ruggero preuzima tvrtku Monforteovih. Alessandro govori Edoardu za sastanak s Evom i to što mu je otkrila. Ruggero je upleten u ubojstvo njihova oca. To znači da bi ubrzo mogli saznati istinu i vratiti tvrtku. Međutim, Edoardo još nije oprostio Alessandru što mu je oteo Auroru. Želi se osvetiti i zaštititi majku i sestru od Eve. Uspijeva umjesto Alessandra otići na sastanak s Evom. Ona mu ne želi predati dokument te je on ubija.


Toscana 18 epizoda
Evino tijelo slučajno je nađeno. Aurora i njezine sestre shrvane su i postavljaju si tisuću pitanja. Zašto je ostala u Villalbi? Tko ju je ubio? Alessandro priznje Aurori da se tajno sastajao s njom te ona burno reagira. Tužilac Uberti otvara istragu i otkriva da ju je Alessandro posljednji vidio živu. Uberti sumnja na njega, a Aurora mu otkriva mogući motiv: Alessandro misli da je Eva ubila njegova oca. Edoardo i dalje radi na tome da smjesti bratu ubojstvo i da ga optuže. Ima potporu majke Livije koja zna da je Edoardo ubio Evu. Stavlja pištolj u Alessandrov auto. Istodobno, Edoardo počinje ucjenjivati Ruggera: ako želi dokument koji bi ga mogao uništiti, mora vratiti tvrtku. Ruggero nema izbora


Toscana 19 epizoda
Edoardo se pokušava približiti Aurori, no ona ga odbije. Nakon otkrivanja pištolja, Uberti izdaje nalog za Alessandrovim uhićenjem. On uspijeva pobjeći policiji. No prije bijega, staje u Aurorinoj kući i pokušava je uvjeriti u svoju nevinost i u to koliko je Ruggero Camerana opasan. Aurora ga isprva tjera od sebe, no potom shvaća da Alessandro nikada ne bi mogao ubiti. Zato odlučuje navesti policiju na pogrešan trag te odlazi u šumu gdje se skriva Alessandro da bi mu rekla kako vjeruje u njegovu nevinost. Snimka koju je Eva snimila prije smrti dostavljena je na Primaluce. U njoj se ispričava kćerima i govori im da sve što je učinila, učinila je zbog njih ne bi li ih zaštitila. Upozorava ih i na Ruggera, posebnu Tessu. Aurora uspijeva naći Alessandra. U žaru emocija, vode ljubav i zaklinju se da će se zauvijek voljeti.


Toscana 20 epizoda
Aurora i Alessandro pokušavaju otkriti tko je ubio Evu i smjestio ubojstvo Alessandru. Uvjereni su da je Ruggero Camerana upleten u sve. Aurora je odlučna u namjeri da dokaže Alessandrovu nevinost. U međuvremenu, Edoardo vozi bolesnu Violu u bolnicu. Aurora se vraća u šumu kako bi Alessandru rekla što se dogodilo. On mora znati kako su Viola i beba. Vraća se na imanje riskirajući uhićenje. Upravo to se i dogodilo. Edoardo zove policiju koja dolazi uhititi Alessandra.



Toscana 21 epizoda
Uz pomoć šumara koji su pomagali Alessandru dok se skrivao, Aurora uspijeva naći alibi i dokazati nevinost čovjeka kojeg voli. Alessandro je pušten. Istraga mora početi ispočetka i Edoardo se boji da će ga otkriti. No on nije jedini. Ugledni članovi tajnog društva počinju se ozbiljno brinuti. Odluče žrtvovati Ruggera Cameranu jer misle da mu više ne mogu vjerovati. Inzistiraju na tome da se Camerana preda i prizna krivnju za sva ubojstva, uključujući Evino. U protivnom će ga ubiti i optužiti. Ruggero planira bijeg. Prebacio je veliku svotu novca (koji pripada tajnom društvu) na strani račun, pribavlja lažne putovnice i nagovara kćer Violu da ide s njim. Tessa, uz pomoć Alessandra and Bruna, pokušava sabotirati njegov bijeg i krade lažne putovnice. Ruggero i Viola spremaju se ukrcati u helikopter kad Viola biva hitno prevezena u bolnicu. Ruggero odustaje od bijega i odlazi s njom.


Toscana 22 epizoda
Ruggero odustaje od bijega i odlazi s njom. U bolnici susreće dvojicu plaćenih ubojica i, ne bi li im pobjegao, predaje se policiji i obeća priznati sve spletke i ubojstva. Alessandro saznaje da mu je Viola lagala za trudnoću. Ruggero Camerana počinje s priznanjima za niz ubojstava, uključujući ono Luce Monfortea, ali ne i za ubojstvo Eve Taviani. Govori da ju je ubio Edoardo. Aurora i Alessandro suočavaju se s njim, no on ne želi ništa priznati. Alessandro razgovara s doktorom koji je liječio njegovu ženu i saznaje da Viola ne može ostati trudna zbog abortusa koji je napravila prije osam godina, nekoliko dana nakon Lucina ubojstva. Počinje sumnjati da je njegov otac bio otac Violina djeteta i da ga je Ruggero od bijesa ubio. Alessandro razgovara s Ruggerom koji mu priznaje da je Luca bio u vezi s Violom


Toscana 23 epizoda
Viola izlazi iz bolnice i prije odlaska iz Villalbe odlučuje se osvetiti Aurori koju krivi da joj je otela muža. Tijekom dramatičnog sukoba Viola priznaje da je ubila Lucu Monfortea, čovjeka kojeg je voljela i čije je dijete nosila. Alessandro dolazi u posljednji trenutak i spašava Auroru. Ruggero uspijeva pobjeći iz zatvora i spasiti svoju kćer od uhićenja. Zove Edoarda i moli ga da pomogne Violi da pobjegne. Zauzvrat će priznati ubojstvo Eve. Monforte prihvaća. Ruggero ostaje u skrovištu tajnog društva, ranjen i na rubu smrti. Hoće li preživjeti? Na Villalbi tri sestre i baka Ottavia slave prvu berbu i nazivaju vino Eva. Marzia je u sretnoj vezi s policajcem Mancinijem, Tessa odluči napustiti Primaluce i Brunu Attalija, a Aurora napokon može nastaviti sa životom i planirati budućnost s Alessandrom Monforteom, čovjekom kojeg je uvijek voljela


Toscana 24 epizoda
Prošla je godina dana otkad su se Aurorini i Alessandrovi snovi ostvarili. Sada sretno žive u Primaluceu – imanje obitelji Taviani – a Aurora bi trebala postati majka. Dugo očekivani dan najzad stigne: Aurori pukne vodenjak. Iznimno uzrujani Alessandro nazove Soniu, babicu koja treba pomoći Aurori da rodi kod kuće. Sve dobro prođe te Aurora rodi divnu djevojčicu. Nazovu je Eva po majčinoj baki. Dakle, rođena je Eva Monforte. Baka Ottavia i Marzia su iznimno sretne. Čak i Tessa, treća sestra, u sedmom nebu dojuri iz Rima kako bi proslavila nećakinjino rođenje. Međutim, obitelj Monforte ne dočeka s oduševljenjem vijest o rođenju. Livia, Alessandrova majka, ne može prihvatiti da je majka njezine unuke Aurora – i da je unuka nazvana Eva! Elena, Alessandrova krhka sestra, upravo se vratila iz psihijatrijske klinike. Ona je sretna zbog rođenja, no jednako je tako izjedaju zavist i ljutnja. Edoardo, Alessandrov brat, žrtva je vlastite opsesivne ljubavi prema Aurori i ne može je gledati kao sretnu majku djeteta koje nije njegovo…


Toscana 25 epizoda
U međuvremenu u mjesto stiže novi par: Amedeo Torre, pedijatar koji je prije mnogo godina živio u Villalbi, i njegova mnogo mlađa žena Veronica. Par je kupio imanje Pietrarossa – veliku kuću u kojoj godinama nitko nije živio i koja unutar svojih zidina, čini se, krije misterioznu tajnu. Otvaranje kuće pobuđuje nevjericu i iznenađenje kod mnogih žitelja Villalbe – pa i kod Ottavije, Livije, odvjetnika Scille… Čini se da svi oni dijele s Amedeom tajnu iz prošlosti. I Veronica je izgleda tajanstvena osoba koja nešto krije. Aurorina i Alessandrova savršena sreća ne traje dugo. Nekoliko dana nakon Evina rođenja, nakon slavlja s prijateljima Alessandro otkriva da su Aurora i dijete nestali. Auroru pronađu u šumi gdje je bila cijelu noć u nesvijesti, no malenu Evu ne mogu pronaći. Istraga se kreće u više smjerova jer se Aurora sjeća samo djelića prethodne noći i ne može dokučiti što se dogodilo.



Toscana 26 epizoda
Viola se s malom Evom krije u planinskoj kući u Švicarskoj. Tu je, nakon dugog traganja, pronalazi njezin otac Ruggero. No Camerana ne može nagovoriti kćer da odustane od malene i pobjegne s njim. U tom času upadne policija i uhiti Violu. Eva je spašena i napokon je vraćaju u Primaluce, u majčino naručje. Nakon Violina uhićenja, njezina supočiniteljica u otmici, babica Sonia, nađena je mrtva u jezeru kraj Villalbe. Netko ju je ubio. Ali tko? Krije li se odgovor u tajni vezanoj za jednu noć iz prošlosti Primaluce kada je prolivena krv – u tajni koju je Sonia dijelila s Amedeom i Veronicom? Karabinjeri zaključe da je riječ o samoubojstvu.


Toscana 27 epizoda
Aurora je presretna i uzbuđena. Pokazuje baki i sestrama videokasetu koju je pronašla na tavanu, uvjerena je da je to dokaz da bi Amedeo Torre mogao biti njihov otac. No slijedi joj veliko razočaranje. Što se tiče njezinih sestara, to je samo njezina maštarija koja nema nikakvih osnova. Čak i baka, kada je Aurora pita, odlučno negira mogućnost da je Amedeo njezin otac. Kaže da ga jedva poznaje, no zapravo od svojih unuka skriva misterioznu tajnu koja ju povezuje s doktorom. Aurora odluči razgovarati s Amedeom, unatoč Alessandrovim bojaznima glede cijele stvari; on dvoji da bi liječnik mogao biti njezin otac. Večer se spušta na Pietrarossu. Amedeo gleda videokasetu koju mu je ostavila Aurora. Odjednom otkriva nešto šokantno: njegova je supruga Veronica zapravo Amanda, malena djevojčica koju je zajedno s njezinim bratom upoznao prije mnogo godina u Villalbi. I vidi je na videokaseti. Amedeo odluči otkriti istinu. Iskoristi Veronicinu odsutnost te se uputi na stari, jezoviti tavan nenastanjenog krila kuće u potrazi za tragovima. Međutim, kad stigne onamo, netko ga napada – netko ga snažno udari čekićem u glavu. Kada mu se žena vrati kući, pronađe ga u lokvi krvi na podu. Veronica, koja je očito ortakinja tajanstvenog ubojice, mora se riješiti trupla. Pita Edoarda da joj pomogne, a on pristane postati njezin supočinitelj samo da spasi njihov zajednički plan.


Toscana 28 epizoda
Ubrzo se vijest o tragičnoj nesreći proširi Villalbom. To je strašan udarac za Auroru: izgubila je oca netom nakon što ga je našla. Još joj je teže kada joj na pogrebu Elvira, Amedeova kći, kaže da joj je oca ubila Veronica. Kaže da je udovica njezina oca zla i spremna na sve, da je preotela oca od njezine majke, a sad je bacila oko i na Alessandra. Veronica Torre, tajanstvena i neiskrena gospodarica Pietrarosse, pokreće svoj plan kako razdvojiti Alessandra Monfortea i Auroru Taviani. Pobrine se da njezina pokćerka Elvira nađe Alessandrov prsten umrljan krvlju u njezinu bračnu krevetu kamo ga je podmetnula. Elvira izbezumljeno odjuri u Primaluce da Aurori kaže što je pronašla prije negoli odnese karabinjerima prsten umrljan krvlju


Toscana 29 epizoda
Dok pokušava pobjeći iz kuće, Aurora naleti na Veronicu koja nahuška pse na nju. Sada su same, Veronica se pokaže Aurori u pravome svjetlu i otkriva svoje istinske namjere: želi joj oteti Alessandra. Među njima započne otvoreni rat. Auroru spašava Filippo Sommariva koji je na konju otprati u Primaluce što kod Alessandra pobudi ljutnju i ljubomoru. U međuvremenu Edoardo Monforte otkrije da je osoba koja mu je još od noći ubojstva pisala anonimna pisma Cesare Sommariva, koji je vidio kako Edoardo gura Amedeov auto niz liticu i sada ga ucjenjuje. No Edoardo podrugljivo daje do znanja Cesareu da je i njegov sin Andrea bio te noći ondje i da mu je pristao pomoći za veliku sumu novca. Očajan, Cesare odustaje od ucjene, a kada ga Aurora – koja i sama istražuje nesreću – pita je li što vidio u noći Amedeove nesreće, Cesare žestoko odbija išta reći.


Toscana 30 epizoda
Aurora Taviani je uvjerena da Cesare Sommariva laže da nije bio na rijeci i da stoga nije ništa vidio one noći kad je Amedeo Torre poginuo u nesreći. Pa ga ode posjetiti u kućicu za kampiranje kako bi mu postavila još neka pitanja. Ovaj put Cesare potvrdi Aurorine sumnje: bio je ondje one noći i vidio kako netko gura Amedeov auto niz liticu. I tada mu izleti ime počinitelja: Edoardo. Aurora je shrvana. Odmah nazove Alessandra i kaže mu što je doznala. No Alessandro, koji je na izložbi vina, ne želi ništa čuti o tome. Srdit je što se ona bavi istragom i nije mu jasno zašto Aurora nije s njim. No tada se, kao naručena, pojavljuje Veronica. Šarmantna je i zagonetna, a sve kako bi njezin plan uspio: želi Alessandra razdvojiti od Aurore i preoteti joj ga. Kako bi stekla njegovu naklonost, Veronica obeća Alessandru da će mu pomoći da postane predsjednik udruge proizvođača vina u Villalbi.



Toscana 31 epizoda
Tessa počinje pratiti neke tragove vezane za ubojstvo Andree. Otkriva da je neposredno prije smrti Andrea primio telefonski poziv iz krojačnice Anselmi. No vlasnica je vrlo prestrašena i ne kaže Tessi da je vidjela Andreu i dala mu fotografiju bratstva ispred Pietrarosse. Tessa ne odustaje i odlazi po objašnjenje don Lorenzu. Želi znati imena svih članova bratstva. No župnik je vidno uzrujan i odlazi. Filippo odlazi posjetiti Auroru i ona mu otkriva da joj Elena dopušta da vidi dijete. Momak joj predloži da pobjegne s Evom, on joj je spreman pomoći. Isprva Aurora pristaje na to, a Elena joj je spremna pomoći u bijegu. No u zadnjem trenutku Aurora shvaća da ne može vlastito dijete osuditi na život u konstantnom bijegu. Stoga vraća svoje dijete Eleni. Aurora se pristane udati za Edoarda baš kad Alessandro otkrije da je Edoardo prljavom igrom omogućio bratu da dobije skrbništvo. Obeshrabren je i povjeri se Veronici.


Toscana 32 epizoda
Nadolazeće vjenčanje Aurore i Edoarda unosi previranja kako kod Monforteovih, tako i kod Tavianica.Vijest je doprla i do Pietrarosse. Bettina naredi Veronici da tješi Alessandra: sad je prava prilika da napokon zatvori stupicu. U međuvremenu Tessa pristane na dogovor s Ruggerom: ona povlači svoju izjavu pa je Camerana slobodan. Djevojka zamoli Bruna da laže za nju i svjedoči u korist Ruggera. On joj prizna da je njegova kći Clelia potpalila vatru u TessaBaru. Marzia i Tessa na sve načine pokušavaju spriječiti Auroru. No ona se ne da. Odlazi na imanje Monforte s malom Evom spremna za udaju. Na imanju Livia okrivljuje Elenu za vjenčanje. Te se noći Elena napije u TessaBaru te se ponaša skandalozno. Manicini je vadi iz nevolje. Odvede je u vojarnu i čuva cijelu noć. Ruggero se, uz pomoć svoje odvjetnice Amine, opet etablira u Villalbi. Mancini kaže Camerani da zna da postoji poveznica između ubojstava Viole i Andree te ga zamoli za suradnju kako bi našli njezina ubojicu. Ruggero ga odbije i upozori ga da pazi na Tessu: nastavi li sama istraživati, i njezin će život biti u opasnosti.


Toscana 33 epizoda
Ottavia se vraća kući iz bolnice baš kad se Aurora treba udati. Ogorčeno sluša svoje unuke: Tessa joj priča o zakrabuljenom liku koji im je upao u kuću. Ottavia je prestravljena jer zna da je došao ukrasti sadržaj torbe koje joj je njezina kći Eva dala na čuvanje prije mnogo godina.Ruggero želi da Amina istraži Veronicu. Ottavia odlazi na imanje Monforte za vrijeme svadbe. Aurora je primijeti krajičkom oka, no samo na trenutak. Ottavia odlazi prije negoli Aurora uspije doći do nje. Scilla u međuvremenu zaprosi Lauru. Pita je to na večeri u restoranu na kojoj je i Matteo. Stoga ovo dvoje odluči priznati svoju vezu odvjetniku.


Toscana 34 epizoda
Tessa istražuje sama i odlazi Ruggeru. Uvjerena je da je Ottavijina smrt povezana sa smrtima Viole i Andree. Banka kontaktira s trima sestrama. Baka Ottavia imala je pretinac u kojemu su našli 152 milijuna lira. Otkriju da je otvorila pretinac 1984. Tavianice pokušavaju otkriti zašto je njihova baka svaki mjesec pohranjivala u pretinac 4 milijuna i nije potrošila ni novčića. U međuvremenu Elena odlazi Manciniju u vojarnu i donosi mu jelo. Među njima se nešto događa. Marzia otkrije da je novac koji je njihova baka svakoga mjeseca pohranjivala u pretinac dolazio iz tvtrke za medicinska savjetovanja – a vlasnik tvrtke je bio Amedeo! Sada čak i Marzia i Tessa misle da je Amedeo bio njihov otac. Aurora počne istraživati. Želi doznati zašto je Amedeo svakog mjeseca plaćao njezinoj mami i baki. Odluči otići u bolnicu; to je jedina Amedeova poveznica s Villalbom. U bolnici otkriva da je Amedeo dao otkaz nekoliko dana nakon njezina rođenja i da je potom napustio mjesto. A nakon što je otišao, počeo je slati novac Evi Taviani.


Toscana 35 epizoda
Marzia otkrije da je Amedeo porodio Auroru, a babica je bila Sonia Grossi – majka Filippa i Andree. Aurora odluči doći do svog zdravstvenog kartona jer je shvatila – nakon razgovora s Filippom – da Sonia u to vrijeme nije radila u Villalbi. Aurora tada odlazi razgovarati s Elvirom u Pietrarossu i otkriva da Alessandro sada ondje živi s Veronicom. Čak i Ruggero počinje istraživati, kreće od Veronice i don Lorenza. Veronica odlazi posjetiti Lorenza. Sretna je jer je Alessandro odlučio živjeti s njom i kaže bratu da je zatvorila njihovu majku na tavanu. Lorenzo je zabrinut, no onda obeća Veronici da neće ništa poduzeti. Vjerojatno bi za njih dvoje bilo najbolje rješenje da je ubiju. U bolnici Aurora ne može naći nikakva traga svomu zdravstvenom kartonu. Jednostavno ga nema. Misterij je sve veći.



Toscana 36 epizoda
Nakon što je vodila ljubav s Edoardom, Aurora se odluči vratiti u Primaluce. Stvari su se promijenile. Uspjela je oprostiti Edoardu i želi otkriti tko je zapravo. Da bi to postigla, mora se vratiti kući. Mancini uspije ući u trag simbolu s prstena i ode u trgovinu gdje su izrađeni – u istu trgovinu u kojoj je bio Andrea prije nego što je ubijen. Vlasnica otkrije da je dala Andrei fotografiju s 13-ero zakrabuljenih ljudi ispred velike kuće. Ferentino smjeni Mancinija i oduzme mu istragu o ubojstvima Villalbe. U međuvremenu se Aurora vrati kući i zajedno sa sestrama počne kopati po svojoj prošlosti. Želi doznati zašto su je dali na posvajanje i što se dogodilo njezinoj biološkoj majci. Alessandro pak želi istražiti prošlost Pietrarosse. Kako su radovi u vinogradu stali, želi doznati komu je prije pripadala kuća i čija su trupla koja je našao. Bettina se pokaže iznenađenom Alessandru i prestrašenoj Veronici. Tessa i Filippo i dalje istražuju Andreinu smrt te doznaju da je i Amedeo bio u bratstvu.


Toscana 37 epizoda
Dok istražuju, Aurora i Tessa pronalaze kapelicu. Na ulaznim vratima natpis je identičan simbolima s prstena nađenima na truplima u Pietrarossi. Ušavši, nalaze dvije grobnice, žene i muškarca koji su umrli istoga dana, i još jednu malu grobnicu s identičnim datumom rođenja i smrti. A datum je isti kao dan Aurorina rođenja. U međuvremenu je Alessandro otkrio da je Pietrarossa tijekom 80-ih pripadala obitelji Gori. Prezime je isto kao ono na grobnicama koje su u kapelici našle Tessa i Aurora. Alessandro sazna da je Aurora napustila Edoarda i vratila se u Primaluce te joj se ode ispričati. Aurora odluči pružiti Alessandru šansu i odvede ga u kapelicu da mu pokaže grobnice. Alessandro joj kaže što je otkrio – da su vlasnici Pietrarosse bili Gorijevi i da su imali kćer koja se zvala Rosa.


Toscana 38 epizoda
Scillu i Ferentina je pozvao sudac koji se bavio skrbništvom nad Rosom Gori. Sudac im kaže da ga je Aurora posjetila i da se previše raspitivala o Pietrarossi. Traži od momaka iz Villalbe da je se riješe. Ova dvojica zakažu susret s ostalim članovima. Edoardo izjavi da će on ubiti Auroru. Livia ode Camerani i kaže mu da zna tko je ubio Violu: Bettina. I kaže Ruggeru da je ubije. Kako bi spriječio Ferentina da ubije Auroru, Edoardo je odluči oteti. Prikrade se u Primaluce i ščepa djevojku i odvede je na jedno od mjesta koje je Terenzi posjedovao prije smrti. Amina nađe video koji joj je Elisabetta poslala, a vidi se da je Viola njezina zatočenica na nekom skrovitom mjestu. Zato nagovara Ruggera da pregovara s Elisabettom.


Toscana 39 epizoda
Edoardo spriječi Ferentina i njegove ljude da otmu malu Evu i uspije pomoći Elviri i malenoj da pobjegnu na sigurno. Dok ga Ferentinovi ljudi love kroz šumu, Edoardo se baca niz vodopad, no preživi i pad i pucnjeve koji ga prate. Alessandro pokazuje Aurori kartu te zajedno odlučuju poći u podrume kako bi saznali Elisabettine tajne. Elvira pobjegne Ferentinu zahvaljujuću dolasku Filippa i Cesarea, no ovi ne znaju da netko prati Elviru i malu Evu. Don Lorenzu i Veronici dosadilo je pokrivati majčine zločine te pokušavaju privesti kraju njezine ubilačke eskapade. No Elisabetta u panici napadne Veronicu nožem. Lorenzo uspije spriječiti najgore. Pojavi se Ruggero s pištoljem u rukama i oslobodi Elisabettu. Pa zaključa Veronicu i Lorenza u župnom dvoru. Ruggero i Elisabetta upute se u podrume Pietrarosse gdje iznenade Alessandra. Izlivši kantu benzina, Elisabetta zatoči Alessandra požarom. Aurora nađe mrtvo tijelo žene odjeveno kao mladenka. Truplo je savršeno sačuvano jer je prekriveno staklenom kupolom. To je Rosa Gori – njezina majka. Veronica i Lorenzo oslobode se i dođu u podrume kako bi spriječili majku. Njih dvoje ugase požar u kojemu je Alessandro gotovo izgubio život. Elisabetta pokušava naći Auroru kako bi je spriječila da pročita dnevnik, no Ruggero je prvi nađe u prostoriji u kojoj je truplo Rose Gori. Dok Aurora objašnjava Ruggeru da je ona kći Rose Gori, Elisabetta odgovara Ruggera od toga da povjeruje Aurori.


Toscana 40 epizoda
Elisabetta prizna Ruggeru da je ona prije 30 godina ubila Rosu, no htjela je biti sigurna da će se on osvetiti te ubiti Rosine skrbnike. Ruggero želi dići ruku na Elisabettu, no tada upadne don Lorenzo koji pomogne majci da pobjegne pa zaključa Ruggera i Auroru.Oslobodivši se, njih se dvoje domognu dnevnika, no otkriju da je Elisabetta iščupala jednu stranicu. Don Lorenzo preklinje majku da prestane ubijati, no ona ga neće slušati. U očaju don Lorenzo pokuša zaustaviti majku te se posluži benzinom kojim je ona kanila ubiti Alessandra. Elisabetta se uhvati za sina koji, ne mogavši je se osloboditi, izgori zajedno s majkom i onom jednom stranicom dnevnika. Alessandro, Ruggero,Veronica i Aurora izađu iz podruma Pietrarosse dok hitna odvozi trupla Elisabette i don Lorenza. U međuvremenu se Laura vraća majci Lisandri i počinje raditi kao prostitutka u bordelu. Amina, Ruggero i Veronica pronalaze Violu u podrumima Pietrarosse. Ona se odluči predati karabinjerima, no prije toga joj Ruggero kaže istinu: Viola je bila posvojena, a Aurora je njegova biološka kći. Veronica priznaje Antoniju majčina ubojstva te bude uhićena kao supočiniteljica. Istina o Edoardu ne izbije na vidjelo te on – tužan što je izgubio Auroru – odluči zauvijek otići iz mjesta. Elena odlazi zauvijek s imanja da bi živjela s Antoniom. Aurora želi da se napravi DNK-test da bi saznala je li Rosa zaista njezina majka. No Ferentino i sudac Savio falsificiraju nalaze kako bi ispali negativni. Međutim Antonio obavi još jedan test, a ovaj su put rezultati pozitivni. Ferentino je uhićen zbog falsificiranja i zbog toga što je član Triju ruža. Alessandro pronađe tragove krvi na haubi majčina auta. Ispada da je to krv Ottavije Taviani te se otkrije da je Livia ubila Ottaviju. Usto, neki su dokumenti dokaz da je i Livia bila član bratstva. Uhite je. Kao nasljednica Gorijevih Aurora ima pravo na vinograd koji su Luca i Livia Monforte ukrali njezinoj obitelji koja je tada posjedovala Pietrarossu. Livia je također optužena za pokušaj ubojstva Eve Taviani prije mnogo godina i za poticanje na ubojstvo Rose Gori – ona je naredila Elisabetti da ubije Rosu. Marzia i Tessa odu u Sommarivine konjušnice po malu Evu i vrate je roditeljima. Elvira i Filippo nastave svoju vezu, a Cesare se pomri sa sinom. U Pietrarossi Aurora nađe Veronicino pismo u kojemu piše da dok joj Aurora ne da staro imanje, Veronica joj neće dati da bude s Alessandrom kada izađe iz zatvora. Dok se Aurora vraća u Primaluce, upali se svjetlo na tavanu Pietrarosse. Ondje je lik koji nosi isti plašt koji je rabila Elisabetta… Lik promatra Auroru kako odlazi. Alessandro i Aurora se pomire, no mladi joj se Monforte nije spreman vratiti. Možda jednoga dana, zajedno s malom Evom, opet pokušaju biti sretna obitelj kao nekada.

(sapunice)
Noviji Stariji