Robin Williams pronađen mrtav ! Robin Williams found dead at age 63

Legendarni američki glumac i komičar Robin Williams u ponedjeljak je pronađen mrtav u svom domu u Tiburonu u Kaliforniji, potvrdila je lokalna policija.

Prema saopštenju koje je objavio šerif kalifornijskog okruga Marin, u ponedjeljak oko podneva stigao je poziv policiji kojim je prijavljeno da je pronađen onesviješten odrasli muškarac. Na mjesto događaja ubrzo je stigla hitna pomoć koja je Williamsa odmah proglasila mrtvim.

Iako je pokrenuta istraga o uzroku glumčeve smrti, službeno se sumnja na samoubojstvo gušenjem.

'Izgubila sam muža i najboljeg prijatelja, a svijet jednog od najomiljenijih glumaca'

'Jutros sam izgubila supruga i najboljeg prijatelja, a svijet je izgubio jednog od svojih najomiljenijih glumaca i najdivnijih ljudskih bića. Srce mi je slomljeno. U ime Robinove obitelji, molim vas da poštujete privatnost dok tugujemo. Dok ga se svi zajedno prisjećamo, nadam se da fokus neće biti na njegovoj smrti, nego na bezbrojnim trenucima veselja i smijeha koje je priuštio milionima', napisala je u saopštenju Williamsova supruga Susan Schneider.

Informacija o mogućim motivima suicida zasad nema, ali Williamsova agentica Mara Buxbaum izjavila je da je u posljednje vrijeme patio od teške depresije.

Bogata filmska karijera

Williams je imao 63 godine, a poznat je po brojnim filmskim ulogama kao i po svojim stand-up komičarskim nastupima.

Između ostalog, ostvario je uloge u filmovima 'Dobro jutro, Vijetnam', 'Društvo mrtvih pjesnika' i 'Buđenja', a Oscarom je nagrađen za ulogu u 'Dobrom Willu Huntingu'. U karijeri je dobio i po četiri Emmyja i Zlatna globusa te brojne druge nagrade.

U raznim je fazama života imao problema s ovisnošću. Tokom 70-ih i 80-ih godina konzumirao je kokain, a 2006. godine išao je na odvikavanje od alkohola.

Prije pet godina završio je u bolnici zbog problema sa srcem.

Posljednju je ulogu odigrao u komediji 'A Friggin' Christmas Miracle', koja je trenutno u postprodukciji.


Post a Comment

Noviji Stariji