Hari Mata Hari nas predstavlja na Eurosongu 2015. godine u Beču

Hari Mata Hari je ponovo predstavnik BiH na Eurosongu 2015. godine koji će se održati u Beču. Kako navode da od odluke BHRT-a da se naša zemlja treba vratiti na evrovizijsko takmičenje nakon pauze od dvije godine ponovo sa Harijem kako bi dokazali da možemo nešto postići.


Trenutno je u toku sastavljanje autorskog tima, koji bi trebao uraditi pjesmu za Harija, a radi se o vodećim regionalnim kompozitorima. O tome se trebaju pobrinuti Goran Bregović, Fahrudin Pecikoza Peca, Željko Joksimović kao i Tonči Huljić.

Hari Mata Hari je najuspješniji evrovizijski predstavnik u historiji Bosne i Hercegovine. On je 2006. godine na takmičenju u Atini osvojio sjajno treće mjesto te fantastičnim nastupom i izvedbom kompozicije “Lejla” oduševio cijelu Evropu.

Informacija o tome da će BiH učestvovati na Eurosongu bit će objavljena 31. oktobra 2014

BH Radio-televizija zvanično će informisati javnost u petak, 31. oktobra, o konačnoj odluci vezanoj za eventualno učešće BiH na Takmičenju za pjesmu Evrovizije 2015.

U saopćenju BHRT-a povodom informacija objavljenih u pojedinim sredstvima informisanja, navodi se da je Radio-televizija BiH organizator i producent projekta BH Eurosong i javna radiodifuzna organizacija na nivou države BiH, te punopravna članica EBU-a.

Šezdeseti Eurosong bit će održan od 19. do 23. maja 2015. godine u austrijskoj prijestonici. Predstavnici brojnih evropskih zemlja takmičit će se u “Wiener Stadthalle”, a oficijelni slogan je: “Gradimo mostove”.
Noviji Stariji