Mašinski fakultet u Sarajevu je održao peti Sajam stipendija

Jučer se sa Mašinskom fakultetu održao peti Sajam stipendija na kome su se svi studenti mogli informisati. Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, Mašinski fakultet, saradnja sa Fondacijom kralja Baudoina iz Belgije kao i Portal Stipendije.ba su bili glavni organizatori ove manifestacije. Učestvovalo je 29 institucija. 

Foto: Kaportal

Kurs

Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini je jedna od onih koja daje stipendije za studente dodiplomske i postdiplomske studije. Stipendija pokrije troškove puta, kao  i boravak tokom školovanja zatim kurs koji traje 6 mjeseci a to je kurs japanskog jezika u Japanu plus studij. 

Dodajemo kako nije pod moranjem da se studij vodi samo na Japanskom jeziku jer postoji solucija studiranja i na engleskom jeziku ovisno o tome kako student želi da se prilagodi. Navodimo da je na sajmu bila velika gužva kao i dosadašnjih godina. 

Na sajmu nas je posjetila jedna od studentica četvrte godine Arnela Hrustemović koja je aplicirala stipendiju master studija a koja je trenutno studentica 4 godine fizike na Prirodno-matematičkom fakultetu. 

Sajam je posjetila i Vedrana Ćosić-Salihagić studentica treće godine Filozofskog fakulteta koja je prokomentarisala da su stipendije dobra stvar te da mogu biti od velike pomoći studentima.

Post a Comment

Noviji Stariji