Imam iz Meke posjetio Memorijalni centar Potočari

Dr. Salih bin Humejd, imam i hatib Mesdžidu-l-harema iz Meke, predsjedavajući Uprave dva časna harema i bivši predsjednik Savjetodavne skupštine (Medžlis šura) Kraljevine Saudijske Arabije, danas je boravio u posjeti Memorijalnom centru Srebrenicu-Potočari.


U pratnji gosta iz Meke bio je i Muhamed A.AL Thakafi, ambasador Saudijske Arabije u BiH, a goste su dočekali i proveli ih kroz Memorijalni centar muftija tuzlanski Vahida ef. Fazlovića, predsjednik MIZ-a Srebrenica Alija ef. Tabaković, predstavnici srebreničkih udruženja, Memorijalnog centra i općine Srebrenica.

Muftija Vahid ef. Fazlović se zahvalio gostima na posjeti Memorijalnom centru, a onda se novinarima i prisutnima obratio imam Salih bin Humejd:

″Zločin koji se ovdje dogodio može da uradi čovječji um, koji se udaljio od pravde i zakona. Žrtve koje su ovdje ukopane su pravi primjer muslimanima, jer su oni išli Allahovim putem i oni su istinski šehidi. Njihovim majkama, sestrama i ostaloj rodbini želim što više sabura i strpljenja. Ovi nišani su najveći dokaz tragedije nad ovim narodom i dokaz žrtve koji je ovaj narod dao za ovu državu″ - naglasio je imam Humejidi.

Nakon obilaska mezarja uprilićen je sastanak sa domaćinima u novoizgrađenoj biblioteci Memorijalnog centra, a za čije opremanje dio novca je obezbjeđen od strane ambasade Saudijske Arabije u našoj zemlji na čemu smo još jednom zahvalili ambasadoru Muhamedu Al Thakafi.

izvor potocarimc.org
Noviji Stariji