IOK ZAVIDOVIĆI SINOŠNJOM UTAKMICOM S FANTOMIMA ZAVRŠILI PRVI DIO SEZONE PREMIJER LIGE BIH

Sportska dvorana srednje tehničke škole bila je domaćin posljednje utakmice Premijer lige BiH u sjedećoj odbojci prvog djela sezone između našeg IOK “Zavidovići” i viceprvaka BiH i bivših prvaka Evrope ekipu Fantoma Sarajevo.


U sinošnjoj utakmici ljubitelji odbojke su uživali u dosta kvalitetnoj utakmici gdje su naši odbojkaši pružili dostojan otpor favorizovanim sarajlijama koji su na kraju i pobjedili 3-1.

Naši odbojkaši su odlično otvorili utakmicu i prvi set dobili 25:22, međutim naredna tri seta su igrači Fantoma predvođena reprezentativcima najbolje selekcije svijeta u postavi: Godinjak, Kadrić, Duran, Jusufović i Čančar, pokazali su zavidovićanima sve vještine ovoga sporta.

U ekipi fantoma posebno su se istakli Duramn Mirzet i Čančar Nizam koji su svojim preciznim servama napravili prevagu u korist gostiju.

Do kraja kalenadrske 2014. godine ekipa Zavidovića nastupit će 7.decembra na 13.međunarodnom turniru u Banja Luci koji je posvećen obilježavanju svjetskog dana osoba sa invaliditetom koji se obilježava u svijetu 3.decembra.

Naša ekipa je ovaj turnir osvajala dva puta 2004. i 2011. godine a sedam puta su bili drugoplasirani, te spravom važe i ove godine za jednog od favorita ovogodišnjeg turnira i očekuju da će se boriti za sami vrh na istom.
(bhindex.info)
Noviji Stariji