Svjetska premijera komedije Preglup i pregluplji u Ekranu Zenica

Svjetska premijera komedije “Preglup i pregluplji”, krimi drama “Smetljište” i domaća komedija “Spomenik Majklu Džeksonu” od 13. novembra na programu kino dvorana Family Centra Ekran Zenica.

Kažu da smo s vremenom sve mudriji i da vrijeme liječi sve, no ne u njihovom slučaju! Oni su glup i gluplji poznati dvojac kojeg smo upoznali 1994. a ali u filmu “Preglup i pregluplji” (“Dumb and dumber too) se pojavljuju u još glupljem i smješnijem izdanju.

Glupost veća nego ikada ponovno stiže u kina predvođena originalnom glumačkom (Jim Carrey i Jeff Daniels) i autorskom postavom (braća Farrelly) koje jamče urnebesnu zabavu i hrpu novih originalnih fora u njihovom prepoznatljivom stilu! Nastavak klasika među komedijama na kojeg smo čekali 20 godina!

Termini projekcija četvrtak – subota svaki dan od: 18.00 i 20:15
Termini projekcija nedjelja – srijeda svaki dan od: 16:00, 18.00 i 20:15



Sedmica ispred nas donosi nam nevjerovatnu krimi dramu “Smetljište” (“Trash”) u kojoj dva dječaka iz sirotinjskog kvarta u Riju, pronađu na otpadu novčanik među smećem, neće ni sanjati da će im se životi potpuno preokrenuti.

Pojavljuje se lokalna policija koja nudi veliku novčanu nagradu onome ko taj novčanik vrati i dječaci, Rafael (RIKSON TEVEZ) i Gardo (LUIS EDUARDO) će shvatiti da su pronašli nešto veoma važno. Udruženi s drugarom Ratom (GABRIJEL VAJNSTIN), trio će započeti nevjerovatnu avanturu dok budu pokušavali da zadrže novčanik, uteknu policiji i razotkriju tajne koje novčanik sadrži.

Termini projekcija svaki dan od: 19:00 sati.



Iz žanra crnog humora dolazi film “Spomenik Majklu Dželsonu”. Radnja filma smještena je na trg male varoši na izdisaju, u kojoj se uklanja spomenik iz doba socijalizma. Vječiti sanjar Marko je pred razvodom od Ljubinke, ljubavi svog života.

Duboko razočarana, ona odlučuje da napusti umiruću palanku i njega. Marko dolazi na ideju da spase varošicu i zadrži ljubav svog života tako što će na mjestu gdje se ranije nalazio komunistički spomenik podići spomenik Majklu Džeksonu koji je upravo objavio povratničku turneju.

On uspijeva da ubjedi najbliže prijatelje da mu pomognu ali gradonačelnik Dragan ima drugačiji plan i koristi nacionalističku grupu “Čista Srbija “ da sruši Markove snove. U očaju, Marko falsifikuje pismo i tako uspjeva da ubijedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi na otkrivanje spomenika. Varošica najednom oživi, ljudi su puni elana i nade, a Marko uspeva da pridobije Ljubinku da ostane. Tokom otkrivanja spomenika stiže vest o smrti Majkla Džeksona…

Termini projekcija svaki dan od: 18:30 i 20:30 sati.
(Kaportal)
Noviji Stariji