AHMEDIJE - Recept





Biskvit:
4 komada jaja
5 soljica secera
5 soljica ulja
5 soljica mlijeka
3 soljice oraha
5 soljica brasna
1 komad praska za pecivo
2-3 kasicice kakaa

Fil:
1/2 litra mlijeka
5 kasika brasna
1 vanilin secer 
250 grama putera
250 grama secera

Ukrašavanje:
100 grama mlijecne cokolade
50 grama kokosovog brasna

Priprema
1. Odvojiti žumanca od bjelanaca, a bjelance pjenasto izmiješati i zatim dodati žumanca sa šećerom.

2. U tu smjesu dodati mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promiješati i staviti da se peče.

3. Kad se biskvit ispeče, ohladiti ga i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove.

4. U mlijeko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se smjesa zgusne, staviti na hladno mjesto da se ohladi. U tako ohladjenu masu dodati margarin i izmiksati dok se ne dobije ujednacena smjesa. 

5. Kremom koju ste pripremili premazati biskvit, pa ih spajati.

6. Gotove ahmedije uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom. 
Prijatno!
Noviji Stariji