Ovo je ubica Zemira Begića

Američki tinejdžer optužen je za teško ubistvo imigranta iz BiH tokom vikenda u St. Louisu, javila je američka lokalna televizija KMOV-TV.

Robert Mitchell (17) optužen je za smrt 32-godišnjeg Zemira Begića i to je treći američki tinejdžer koji je uhapšen za brutalno ubistvo državljanina BiH, dok je on branio svoju suprugu od nasilnika u američkom gradu St. Louis.

Policija je saopštila da se osumnjičeni 17-godišnjak predao inspektorima Odjeljenja za ubistva u nedjelju uveče i da je u ponedeljak popodne okružno tužilaštvo saopštio se Mitchell tereti kao odrasla osoba za ubistvo prvog stepena i oružanu akciju.

KMOV-TV navodi da još nije poznato da li će i druga dva osumnjičena tinejdžera biti optužena kao odrasle osobe ili maloljetnici.

Ubistvo državljanina BiH izazvala je spontani protest u zajednici državljana BiH u SAD, a demonstranti su blokirali saobraćaj u Gravoisu i Itaski u nedjelju uveče, kao odgovor na nasilje u komšiluku.

Begić je ubijen udarcima čekića. Nalazio se u svom vozilu kada mu je prišlo nekoliko maloljetnih osoba i počelo da udara u njegov automobil, a onda su napali i njega.

On je pronađen bez svijesti i sa povredama glave, stomaka i lica, sat i po poslije ponoći u nedjelju, u jednoj ulici u Sent Louisu i preminuo je od povreda u bolnici.

Begić se, sa porodicom, preselio u SAD 1996. godine, dok je u St. Louis došao pre nekoliko mjeseci, pošto se oženio zemljakinjom koja živi u tom gradu.

(izvor: fokus)
Noviji Stariji