Počele pripreme za obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici

S obzirom da se naredne godine navršava dvadeset godina od najvećeg zločina u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, danas je u prostorijama Memorijalnog centra u Potočarima održan prvi inicijalni sastanak Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica.

Na sastanku su izabrani predsjednik i potpredsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 20.godišnjice genocida nad Bošnjacima.

Za predsjednika Organizacionog odbora je izabran Ćamil Duraković, načelnik opštine Srebrenica, a za potpredsjednike tuzlanski muftija Vahid ef. Fazlović i Sadik Ahmetović, predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

Ranije su sjednice Organizacionog odbora počinjale uglavnom u martu, ali zbog dvadesete godišnjice genocida i velikog broja aktivnosti koje će biti organizovane širom svijeta kako bi se 20-a godišnjica obilježila na što bolji i dostojanstveniji način pripremne aktivnosti su ovaj put počele mnogo ranije.
(Potocarimc.org)
Noviji Stariji