Katar: Bjelorusija bolja od BiH rukometaša

Rukometaši BiH upisali su pet poraz na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Nakon četiri neuspjeha u grupi B, igrači Dragana Markovića danas su u Duhailu u utakmici za plasman od 17. do 24. mjesta poraženi od Bjelorusije 29:37.

Sa istim protivnikom Zmajevi će krajem juna kod kuće igrati kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj. Tada će pobjeda BiH biti imperativ ako se drugi put uzastopno želi otići na veliko takmičenje.

Koje će mjesto BiH zauzeti u Kataru znat ćemo sutra kada odigraju još jednu utakmicu. Protivnik će biti poraženi iz današnjeg susreta između Češke i Rusije. Biće to susret za 19. mjesto.

Utakmicu smo otvorili vodstvom. Poslije odlične odbrane u kontru je krenuo Ivan Karačić, uposlio slobodnog Vladimira Vranješa za 1:0. Sergej Rutenka je već u sljedećem napadu vratio izjednačenje, a potom i prednost Bjelorusije. Inače, BiH u prvom dijelu nije imala rješenje za lijevog beka Barcelone koji je u prvih 30 minuta zabijao sedam puta.

Na njegovim krilima Bjelorusija je na odmor otišla sa prednošću 20:16.

Drugo poluvrijeme počeli smo promašajima Karačića i Senjamina Burića – prvom je zicer skinuo Matskevič, dok je Burić pogodio stativu. Za to smo kažnjeni sa trigola u dvije minute, pa je na semaforu u 32. minuti stajalo 23:16.

Do kraja je su Bjelorusi lagano održavali razliku i na kraju slavili pobjedu.

Rutenka je susret završio sa devet golova, dok je naš najefikasniji igrač bio Senjamin Burić sa 6.

(oslobodjenje portal)
Noviji Stariji