Vlasnik *zvijeri* koja je izgrizla Halida želi spasiti psa, dječaka nije ni obišao

Već 48 sati cijeli Bihać je na nogama. Svi prikupljaju pomoć sa Sabinu Čović i njenog trogodišnjeg sina Halida, kojeg je izgrizao rasni pas rotvajler čiji je vlasnik poznat, piše novinska agencija Patria.

Bihaćka policija podnijela je tužilaštvu krivičnu prijavu zbog nesavjesnog držanja pasa i drugih životinja protiv 48- godišnjeg S.H. Iako cijeli Bihać bruji o ovom stravičnom događaju, S.H. se nije udostojio nazvati Sabinu i pitati za Halida, a kamoli otići i obići ovu nesretnu ženu i njeno dijete.

Naprotiv, S.H. cijeli dan pokušava izvršiti pritisak na uposlenike Veterinarske stanice u Bihaću, da svjedoče kako je njegov pas od 31. decembra prošle godine smješten kod njih.
Naime, tog posljednjeg dana 2014. godine rotvajler u vlasništvu S.H. je napao jednu ženu. Smješten je na posmatranje u Veterinarsku stanicu, ali je ekspresno pušten. Nova žrtva bio je jučer ujutro maleni Halid.

S.H. sada svim silama pokušava dokazati da je od 31. decembra njegov rotvajler u Veterinarskoj stanici, te da to nije "zvijer" koja je izgrizla Halida i nanijela ovom mališanu doživotne traume.

Bihać nije tako veliki grad da bi se ovakve stvari mogle zataškati, i stoga su Bišćani ogorčeni na postupak S.H. koji nije otišao obići Sabinu i Halida, već se bori da spasi ponovo rotvajlera ne pitajući koliko košta.
Noviji Stariji