Promocijom šećerne vune do zaposlenja mladih sa invaliditetom u Zavidovićima

Promocijom šećerne vune do zaposlenja: 

Prva prilika za mlade sa invaliditetom u Zavidovićima da počnu raditi zarađivati.

U Domu kulture Zavidovići u petak, 27. februara održaće se završna manifestacija projekta "Promocijom šećerne vune do zaposlenja" čiji je cilj pokazati kako mladi sa invaliditetom mogu ravnopravno učestvovati u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvaliteta života svoje porodice. 


U sklopu projekta 12 mladih osoba sa invaliditetom sa područja općine Zavidovići obučeno je za proizvodnju šećerne vune, limunade i palačinaka, tokom tri mjeseca besplatno su dijelili slatkiše djeci Zavidovića, a slatkišima će počastiti i sve goste koji u petak u 14 sati dođu da ih podrže u Domu kulture. 

Polaznicima će na završnoj manifestaciji biti dodijeljeni i certifikati o završenoj obuci, a biće najavljena i lokacija na kojoj će biti postavljen štand na kojem će raditi nekoliko mladih osoba sa invaliditetom. Ovo je prva prilika za mlade sa invaliditetom u Zavidovićima da počnu raditi i zarađivati, a spomenute akrivnosti realizuju se kao dio aktivnosti projekta IN koji finansira Evropska unija a realizira Udruženje 'Mala sirena'

Podržite ih aplauzom pri dodjeli certifikata o završenoj obuci. Počastite se slatkišima koje će u petak pripremiti za vas.
Očekujemo Vas...

(Udruzenje Mala Sirena)
Noviji Stariji